Şimdi Ara

'L' Plaka araçlar hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İstanbulda L harfiyle başlayan plakalar genelde filo firmalarından kiralanmış şirket araçları oluyor. Böyle bir teamül, gayrı resmi bir uygulama mı var. Yoksa bana mı öyle geliyor.

Başka illerde durum nasıldır bilmiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Mesela dikkat edin trafiğe çıkınca, l plakaların plastik çerçevelerinde genelde garenta, drd vs gibi filo firmalarının logoları, numaraları falan oluyor. Bir de hep fluence, clio, accent blue, passat gibi kiralamada çok giden araçlarda bu plaka oluyor.
  • A - M - Cx - Mx - Txx gibi rezerve harf grupları haricinde diğer plakaların özel bir anlamı yok, ilçelere göre dağıtılıyor gruplar.

LA serisi Şişli'de idi, herhangi bir filo firması Şişli'de ise araçları sıralı L ile başlamış olabilir. Ha şu var, filo firması emniyetle görüşüp sırada olmayan ama boşta olan başka bir gruptan da plaka çıkarabilir.

Örneğin şöyle bir liste var ama güncel değil pek, bir de İstanbul'da 2 harf + 3 rakam ile 2 harf + 4 rakam farklı ilçelerde olabiliyor aynı harfler bile olsa.http://www.istanbulplaka.com/istanbul-plaka-gruplari/

• Ben de bilhassa siyah VW Passat'larda falan "HK" benzeri plaka çok görüyorum.
  • Bizde nr var tebarval serisi
  • Diablo kullanıcısına yanıt
    Mantıklı. İlk başta ben leasing'in L'si mi acaba diye düşünmüştüm. Hani "leasing ile alınmıştır. Haczedilemez" vs gibi bir durum varsa ondan olabilir belki diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nighty -- 12 Aralık 2016; 16:10:15 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben aracimi aldigim zaman gordugum a3'lerin yarisindan fazlasi L ile baslayan plakaya sahipti. Yasadigimiz bolgeye ait olabilir belki ya. Nitekim bana kadikoyden tz plaka veriyorlardi ayni donemde.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Diablo kullanıcısına yanıt
    Birader LA sislide degil onu nereden cikarttin?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokberks

Birader LA sislide degil onu nereden cikarttin?

Aynı harf grubunun birden fazla ilçeye paylaştırıldığı olabiliyor,yukarda attığım linkte görebilirsin.

Şişli ikametimde 34 LM xxxx plaka çıkarttım, halbuki listede LA-LZ Gayrettepe veya Ümraniye diye belirtilmiş, benim alakam yok. Belirli bir düzeni yok, trafiğe her gün yeni araçlar çıkıyor, emniyetin verdiği harfler de sürekli değişiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.