Şimdi Ara

L - Carnitine Nedir ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
519
Cevap
17
Favori
719.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: judge0606

Dün itibariyle spordan 30 dakika önce Carnifit almaya başladım. Bakalım sonuçlarından burada bilgi vereceğim...Sağlık dolu günler diliyorum...

Büyük beklentiye girme, hatta hiç beklentiye girme.
  • l carnitine
    CLA
    FORMULA 7
    BİR DİYETİSYEN OLARAK SÖYLÜYORUM KİLO VEREMEYEN VE KESİNLİKLE KİLO VERMESİ GEREKLİ morbit obez OLAN GENELDE HİPOTROİD HASTALARINA öneriyorum
    kesinlikle sağlıklı insanlar tüketmemeli yeterince su içerseniz bile zaten bu kadar kilo vereceksiniz emin olun
    aşırı kilolu insanlarda %10 etki yapar..
    l carnitine spor ile
    CLA yi destek olarak veriyorum 2 sinide aynı andqa önermem biraz riskli
    biraz mantıklı düşünülürse kimse 20 yıl sonrasını göremez 20li yaşlarda birine etkisi ve yan etkileri belli olmayan ilaçlar verilmemeli.
    SU KALORİSİZDİR AMA VÜCUT SİNDİRMEK İÇİN ENERJİ HARCAR ALIN SİZE ZAYIFLAMA İLACI 3 LT SU İÇİN 6 ÖĞÜN YEMEK YEDİKTEN SONRA %10 DAN fazla etkili zayıflama ilacınız olacaktır.
    hoşçakalın.

dip not:

L-karnitin belirli rahatsızlıklarda kullanılan bir etken maddedir. Bu etken maddeyi içeren ilaçların kullanımında bildirilen yan etkiler arasında nöbet geçirme, vücutta koku, bulantı, kusma, karında kramplar ve ishal yer almaktadır. Bunun dışında piyasada L-carnitine adı altında satılan, tarım ve köy işleri bakanlığı onaylı birçok ürün bulunmaktadır. Bu ürünlerin ilaç olmadıklarını önemle belirtmek isterim. Bir ürünün ilaç statüsünde olabilmesi için 4 aşamalı klinik testlerden geçmesi ve etkisinin ispatlanmış olması gerekir.
    Daha sonra iseT.C. Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanarak piyasaya sürülür, ilaç kategorisinde olmayan ve sağlık bakanlığı ruhsatı olmayan ürünler için şu an herhangi bir klinik araştırma veya detaylı inceleme olmadığından bu tarz ürünler hakkında bilimsel herhangi bir bilgi verilemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanchez44 -- 26 Ocak 2011; 10:24:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: fortunasuper

Zaten vücutta bulunan miktarın üstüne FAZLA!!! carnitine vücutta karaciğeri iflas ettirebilecek alkol den sonraki ikinci tehlikeli maddedir.damarları genişleterek kan akışını gereksiz yere hızlandırır.Buda kalp karaciğer böbrek vs. organların gereğinden fazla çalışmasına neden olur.Bu nedenle spor yapanlar daha az yorulduklarını sanırlar.Bunu otomobilin yüksek devirde çalışmasına benzetebiliriz. motorda dolaşan fazla yağ ve yakıt motoru aşındırıyor , pistonlar aşınıyor..Motor ölüyor fakat sessizçalıştığı için farkında değilsiniz.Paranızla motorunuzu yıpratıyorsunuz.En pratik ve en ucuz yağ yakma yolu sabahları bir tutam maydonozu yarım liman ve yarım bardak su ile karıştırıp içmek.(su kaynamış,ılımış olmalı!!)spordan sonrada 1,5 litreyi aşmayacak şekilde su veya 2 bardak temiz su ile yapılmış yarım limonlu yeşil çay içmek olay bu kadar basit.Amma abartılmış forumlarda kaç tane bölüm açılmış.Cehaletin bilgeliği de böyle bir şey olsa gerek.

Dogru olabilirmi gecen gece spordan sonra elimin ustu kasindi ve kabardi bu yazidan sonra tirsmadim deyil simdi ;(

• Bende l-carnitine aldım 3 kere kullanabildm spora gitmiştim harbiden değişik hissettirdi yani bacaklarım yanmadı hemen... bide kolay terledim... bidaha kullanamadım koca şişe duruyo orda(sıvı) ... kullanmamalımıyım yani?
  • Aşırıya kaçmak herşey için zararlıdır. Karnitini sadece uzun süreli spor yapacağınız günler alın, spor yapmadığınız zaman kullanmamak en iyisi.
    Enerji verdiği kesinlikle gerçek, 45 dk da pes edeceğinize 60-70 dk kardiyo yapabiliyorsunuz. Ama spor yapmadığım günler kesinlikle almıyorum,
    spor yapsam bile bir günde de 1000mg'dan fazlasını almıyorum, çünkü gereksiz. Alternatif olarak cla(bir yağ asidi) ile birlikte kullanılabilir. Yada cla yerine yemeklerle birlikte
    chitosan(yağ tutan bir lif türü) kullanılabilir. Ama 3'ü bir arada olmaz, çünkü chitosan cla atılımını da sağlıyor bu sebeple nötralize oluyor.
  • Weider L-Carnitine Liquid tavsiye edermsiniz kullanan war mi??????
  • quote:

Orijinalden alıntı: tacimmüdür

Weider L-Carnitine Liquid tavsiye edermsiniz kullanan war mi??????

• L-Carnitine'yi hemen bulabileceğim bir yer var mı İstanbul Kartal'dayım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Umutcan

Aşırıya kaçmak herşey için zararlıdır. Karnitini sadece uzun süreli spor yapacağınız günler alın, spor yapmadığınız zaman kullanmamak en iyisi.
    Enerji verdiği kesinlikle gerçek, 45 dk da pes edeceğinize 60-70 dk kardiyo yapabiliyorsunuz. Ama spor yapmadığım günler kesinlikle almıyorum,
    spor yapsam bile bir günde de 1000mg'dan fazlasını almıyorum, çünkü gereksiz. Alternatif olarak cla(bir yağ asidi) ile birlikte kullanılabilir. Yada cla yerine yemeklerle birlikte
    chitosan(yağ tutan bir lif türü) kullanılabilir. Ama 3'ü bir arada olmaz, çünkü chitosan cla atılımını da sağlıyor bu sebeple nötralize oluyor.

mesela halı saha maçından önce alabilirmyim bunu?
  • quote:

bodyforumtrye baktım, 2-3 kişi kullanmış ve memnun kalmamış yani hiçbir faydasını görememiş. Marka konusunda bende kararsız kaldım, şöyle fiyat/perfomans'a uygun satan bir yer bulabilsek harika olcak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Exhell

quote:

bodyforumtrye baktım, 2-3 kişi kullanmış ve memnun kalmamış yani hiçbir faydasını görememiş. Marka konusunda bende kararsız kaldım, şöyle fiyat/perfomans'a uygun satan bir yer bulabilsek harika olcak.

sadece l-carnitine kapsüller kullanmak yerine Muscletech Hydroxycut , nutrex lipo, animal cuts gibi piyasanin en iyi yağ yakici ürünlerini kullanmak daha faydali olacağini düşünüyorum

• bahsettiklerin termojenik yağ yakımı sanırım, onlar ayrı katoride.
  • Termojenik yağ yakıcı karışımların uyarıcı etkisi sebebi ile ağır spor ve kardiyo ile birlikte kullanılması pek önerilmez, hafif egzersizle kullanım içindir ve çarpıntı yapabilir.
    Ve içlerinde çok fazla uyarıcı kimyasal var, karnitin ve cla etkisi nispeten az olsa da bu ürünlere göre çok daha doğal kalıyor.

quote:

Orijinalden alıntı: alpello

quote:

Orijinalden alıntı: Umutcan

Aşırıya kaçmak herşey için zararlıdır. Karnitini sadece uzun süreli spor yapacağınız günler alın, spor yapmadığınız zaman kullanmamak en iyisi.

mesela halı saha maçından önce alabilirmyim bunu?

Alabilirsin, yorulma sınırını bir miktar daha uzatacaktır. Yağ yakımının yanı sıra en iyi özelliği egzersiz süresini uzatmaya yardımcı olması.
    1000mg aldıktan sonra yorulmadan 60-70dk kondisyon bisikleti ile çalışabiliyorum. Enerjinin açığa çıkması için de kaslarınız hareket etmeli, içince direkt enerji vermesini beklemeyin.
    Kaslar çalıştıkça karnitin metabolize oluyor. Sıvı versiyonunda 30dk, toz içerikli kapsül versiyonunda 45dk-1 saat önceden içilmeli.
    Yağın mitokondriye taşınıp kaslarda enerjiye dönüştürülmesine yardımcı oluyor, dolayısı ile açığa çıkan enerjiyi sporla yakmalısınız. Yoksa karnitinin hiçbir yağ yakıcı özelliğini görmezsiniz.
    Aşırı da içmeyin bence sınır 1000mg'dır, gerisi vücuda fazla gelecektir sindirim sistemi/idrar yolu ile atılır. Herşeyin fazlasının zarar olduğunu unutmayın, suyun bile.

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86G53N200 -- 30 Ekim 2020; 15:13:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaRQuE

http://magaza.hammaddeler.com/Hardline-Karnitin-Sivi-1000-ml,PR-6003.html

Sıvı karnitin almayı düşünenler varsa.

çok mu faydali oldu senin için kac kilo werdin
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86G53N200 -- 30 Ekim 2020; 15:13:30 >
  • Ben zayıflamak ıcın maurers kullanıyorum , gunde en az 2 saat spor yapıyorum sormak ıstedıgım maurers alıyorum bırde bunu alırsam herhangı bır zararı olur mu ? spora cıkmadan 1000 mg alsam mesela ?
  • Arkadaşlar ben 1.86 boyundayım boyuma göre 15-20 kg fazlam var.

Spor salonlarındaki hocalar WEİDER l-carnitine sıvı tüplerini önerdiler herhangi bi zararınız görmessin dediler..

bende karasız kaldım 1 aydır düzenli spor yapmama ragmen hiç koli veremedim bu ilacı alsam faydasını görürmüyüm acaba

ilacı kullananlar varmı varsa etkisini gördümü gördüyse ne kadar zamanda ne kadar kilo verdi

çok şey sordum ama lütfen yardımcı olun acil cvp lazım

• 1 aydır duzenlı spor yapıp kılo verememe gıbı bır sansın yok , duzenlı spor yapıp yemenı azaltamazsan tabı kı veremezsın. mıllet sanıyokı su ılacı alıyım su ılacı alıyım bırazda spor yapıyım ama ıstedıgım yemegı yıyım oyle bır dunya yok.

Yemegı kıscan bu bir

spor yapcan bu 2

3 uncu secenek olarakda ılac alabılırsın bu tarz.

Ayrıca eve l carnıtınenın katkısı var ben kullanmaya basladım etkısını gorebılıyorum
  • Spordan ziyade yemeği kesmek şart zaten, dengeli bir diyet izlenmeli. Çünkü sporla vereceğiniz kilonun 5-6 katını az yiyerek verebiliyorsunuz.
    Burada egzersizin/sporun amacı verilen kiloda kas kaybını azaltmak yada önlemek, ve yağların gittiği bölgelerin sıkı kalmasını sağlayarak sarkmaları önlemektir.
    Ayrıca hergün düzenli yapılan egzersiz metabolizma hızınızı tavan yaptıracak, vücudunuz bir soba gibi yağ yakacaktır. Kaslar yağları enerjiye çevirerek hareket enerjisi
    sağlamaktadır, işte burada l-carnitine önemli rol oynuyor. Ama diyet ve özellikle egzersiz olmadan l-carnitine'den fayda beklemek yanlış olur.
    Vereceği fayda da %20 seviyelerinde olur, mucize bekleyip sonradan işe yaramadı demeyin yani. Yemeklerle birlikte birer kapsül cla desteği alımı da yağ yakım hızınızı artıracaktır.
    Cla ise vücutta yağ depolanmasına yol açan bir enzimi bloke ediyor, dolayısıyla yağın vücuttan atılmasına yardımcı oluyor. Yağ vücuttan atılırken yine kana karışarak enerji açığa çıkıyor,
    dolayısıyla spor yapımı cla için de bir gereklilik. Bu besin desteklerini gereğinden yüksek miktarlarda almanız bir işe yaramayacaktır, yoğun spor yaptığınız sürece kutu üstünde yazdığı gibi kullanın.
    Herşeyin fazla dozunun zararlı olduğunu unutmayın sadece.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.