Şimdi Ara

L-carnitine kullanan var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
4.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • sporun yanında bu üründen kullanmak istiyorum fakat ürün hakkında çok fazla çelişkili yorum mevcut.. Siz ne diyorsunuz?

• Her yönden performans artırıyor kullanıldı denendi tavsiye ederim..
  • Ben de buna benzer bir konu açmıştım kilo vermek için besin takviyesi önerisi diye, fakat cevap gelmedi.
    Bu ürün çok kolay her yerde bulunabiliyor fakat gerçekten kullanıp da faydasını gören oldu mu hiçbir yerde bu konuda net bilgi yok.
    Günde 10-15dk mekik, 45dk kondisyon bisikleti ile çalışıyorum. Amacım daha kısa sürede sonuç için ek besin desteği ile enerji/yağ yakım hızımı artırmak.
  • Bu ürünün tüm markalarda 2 çeşidi var.

1- L-carnitine
    2- Acetyl(Asetil) L-carnitine

Acetyl versiyonu biraz daha pahalı(önemsiz miktarda), fakat ötekisinden farkı tam nedir bilmiyorum. Detaylarında bakılınca acetyl l-carnitine beyin fonksiyonlarına faydalıdır vs. denmiş fakat aynı şekilde
    yağ yakımı sağlayıp, enerji dönüşümü sağlıyor mu kesin bir bilgi bulamadım.
  • gerek yok beyin falan karıştırmasın mazallah
  • Araştırma yapıp normal l-carnitine satın aldım. Acetyl(asetil) versiyonu daha çok beyin fonksiyonlarını destekleyici nitelikteymiş.
    Modifiye edilmemiş normal versiyonu yağ>enerji dönüşümüne çok daha fazla yarar sağlıyormuş.
  • Ben kullandım spor yaparken ekstra performans veriyor ama öyle ahım şahım bişi değil.Sadece daha az yorulmanı sağlıyor böylece antreman süreni uzatabiliyorsun.Vücutta l-carnitine zaten mevcut zorlanmadan standart antreman yapan biri için gereksiz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ritalin kullanan var mı
    7 yıl önce açıldı
    Solgar kullanan var mi ?
    15 yıl önce açıldı
    D Vitamini kullanan var mı ?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: groll

Ben kullandım spor yaparken ekstra performans veriyor ama öyle ahım şahım bişi değil.Sadece daha az yorulmanı sağlıyor böylece antreman süreni uzatabiliyorsun.Vücutta l-carnitine zaten mevcut zorlanmadan standart antreman yapan biri için gereksiz.

+1 Bencede gereksiz 1kez kullandim ama oyle gozle gorulur 1sey gormedim
  • Ürünün asıl amacı enerji vermesinden ziyade yağ yakımı değil mi zaten ? Bu konuda faydası kişiden kişiye değişiyor anlaşılan.
    Bakalım ben de kardiyo egzersizine destek olarak deneyeceğim, yağ yakıcı özelliği bünyeden bünyeye değişiyor sanırım.
    Ancak 2-3 ay kardiyo ile birlikte düzenli kullanım sonucu etkisini görebilirim gibime geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 4 Şubat 2011; 8:23:05 >
  • Spor işine yeni giren pek çok kişi bu tür ek besinlerden sihirli bir etki bekler hep.
    Tecrübesiz olduklarından veya sağda solda abartılı muhabbetlerden dolayı olsa gerek sanırım.
    Arkadaşlar l-cernatine maddesinin amacı siz spor yaparken yağ hücrelerinin normalden biraz daha fazla hızlı parçalanmasını sağlamak ve sizi daha çok terletmesidir.Yani daha fazla kalori yakımı sağlamasıdır.
    Ben de kullandım ve okuduğum bazı makalelere göre aslında bu maddenin yağ yakımıyla ilgisi olmadığıdır.Yaptığı tek etki piskolojik etkidir.Yani bir şey aldınız diye kendinizi enerjik hissedeceğinizi zanedersiniz.
    Dolayısıyla kısa bir süreli piskolojik olarak enerji verdiği görülebilir.Şahsen bunun haricinde bir etkisini görmedim.
    Bunun yerine proteğin+kafeğin+glutamine karışımı bende daha çok yarar sağladı.
    Nette bu konularda sayısız yazı ve makale mevcut fakat nekadar okursanız okuyun asla kesin bir sonuç ortaya çıkmıyor.
    Benim tavsiyem kendinizde deneyin.Belki sizde farklı sonuçlar çıkar.

• quote:

Orijinalden alıntı: kont_andre

Spor işine yeni giren pek çok kişi bu tür ek besinlerden sihirli bir etki bekler hep.
    Tecrübesiz olduklarından veya sağda solda abartılı muhabbetlerden dolayı olsa gerek sanırım.
    Arkadaşlar l-cernatine maddesinin amacı siz spor yaparken yağ hücrelerinin normalden biraz daha fazla hızlı parçalanmasını sağlamak ve sizi daha çok terletmesidir.Yani daha fazla kalori yakımı sağlamasıdır.
    Ben de kullandım ve okuduğum bazı makalelere göre aslında bu maddenin yağ yakımıyla ilgisi olmadığıdır.Yaptığı tek etki piskolojik etkidir.Yani bir şey aldınız diye kendinizi enerjik hissedeceğinizi zanedersiniz.
    Dolayısıyla kısa bir süreli piskolojik olarak enerji verdiği görülebilir.Şahsen bunun haricinde bir etkisini görmedim.
    Bunun yerine proteğin+kafeğin+glutamine karışımı bende daha çok yarar sağladı.
    Nette bu konularda sayısız yazı ve makale mevcut fakat nekadar okursanız okuyun asla kesin bir sonuç ortaya çıkmıyor.
    Benim tavsiyem kendinizde deneyin.Belki sizde farklı sonuçlar çıkar.

Bakalım ben de bir deneyeceğim, bu işler bünyeden bünyeye değişiyor. Sizin kullandığınız karışımda proteinin etkisi nedir ?
    Body building çalıştığınız için mi alıyorsunuz yoksa kilo vermeye faydası var mı ? Et ağırlıklı beslendiğim için protein gereğinden
    fazla alıyorum istemeden de olsa. Kafein için ise günde 1 fincan kahve içerim mutlaka. Deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86G53N200 -- 23 Eylül 2020; 23:16:36 >
  • her gün spor yapmadan önce alıyorum bi tane, ahım şahım bi etkisini görmedim daha.. arkadaşımda baya işe yaradı, adam tığ gibi oldu, belkide onla ilgisi yoktur, metabolizmasından dolayıdır bilemeyiz.. bende büyüme hormonu sorunu vardı, metabolizmam yavaş çalışıyo, yağ yakmada zorlanıyo (maşallah kilo almada hiç zorlanmıyo ) o yüzden bende çok etkisi olmayabilir bilmiyorum...
  • Ben ilk kez bugün denedim, kondisyon bisikleti çalışmadan 1 saat önce 2 kapsül(1000mg) içtim.
    Normalde 40dk'da bacaklarım pes ederken bu şekilde 60dk'yı geçtim. Enerji verme etkisi psikolojik değil, egzersizden sonra da yorgunluk olmuyor.
    Ama nefes kondisyonuna bir etkisi yok, tıkanmaya etkisiz yani. Yağ yakımı etkisini görmek için ise 2 aydan fazla kullanmak gerekir diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 7 Şubat 2011; 4:48:23 >
  • günlük programınız nedir acaba? @Umutcan
  • 45-60dk arası kondisyon bisikleti, 10-15dk mekik çalışması. 2 öğün yemek yiyorum, abur cuburu hayatımdan çıkardım.
    Sabah ve öğleden sonra birer fincan yeşil çay ve kahve.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.