arkadaslar daha önce de 3 ay b.b yaptım şimdi yeniden yazılıyorum salona 100 kg 186 cm boy var L-cartin bir işe yarar mı?
benim meslegin sinirlarina girmissiniz... l-carnitine vucutta da bulunan bir enzim.. bunu kullaninca vucut karbonhidratlari es gecip direk yaglari yakmaya basliyor diye bir rivayet soz konusu.. ama rivayet.. kanitlanan bir sey yok.. piyasada bulunan bir cok zayiflama yonteminden daha masum ve umit verici bi olay bu.. deneyin..
inşalllah olumlu olacak
yok mu kullanan?
acaba ne kadar yardımcı olur ki?
bende düşünüyorum bu ürünlerden kullanmayı ama ne derece doğrudur ve doktora danışmadan kullanmak ne kadar sağlıklıdır bilinmez. en güzeli bir diyetisyene danışıp o şekillde sağlıklı bir şekilde kilo verip vücudu geliştirmek olacaktır
quote:
Orijinalden alıntı: CemUsUs benim meslegin sinirlarina girmissiniz... l-carnitine vucutta da bulunan bir enzim.. bunu kullaninca vucut karbonhidratlari es gecip direk yaglari yakmaya basliyor diye bir rivayet soz konusu.. ama rivayet.. kanitlanan bir sey yok.. piyasada bulunan bir cok zayiflama yonteminden daha masum ve umit verici bi olay bu.. deneyin..
Evet hocam vucutta zaten olan bir enzim eksikligi soz konusu degilse standart bir insanda disaridan almanin cok fazla ise yariyacagini sanmam cunku depo yaglar uzerine direkt etkisi yok benim bildigim mobilize olmaya baslayan yaglarin yag asitlerine donusunce hucrede , mitokondriye tasinmasini sagliyor , spor yapan birinde ise yarayabilir gibi ama oturdugun yerden kilo verdirtmez bence .
ben kullandım fitnes yaparken önce ve sonra almamı söyledi günlük kullanımda almıyordum spora başlamadan 5 dk önce ve bitiridken 5 dk sonra alıordum onun dışında bi etkisinin olmayacağını söylemişti. faydası olarak biraz az yoruluyordum.
işe yarar berki de
çok sağolun
L-Carnitine yukarıda yazıldığı gibi vücudumuzda bulunan bir enzimdir. Doğal olarak en fazla kuzu/koyun etinde bulunur ama bu etler yağlı oldukları için sporcular tarafından tercih edilmezler. L-Carnitine yağ asitlerini mitokondriye taşımada kullanılır. Bu sebeple kardiyovasküler çalışma sırasında alınırsa yağ yakımını arttırır. Çünkü daha çok enzim daha hızlı taşıma demektir. Ama çok aşırı bir umut bağlamamak gerekir. Genelde kilo vermede kas yerine yağ yakılmasını sağlamak için kullanılır. Bir de L-Carnitine kullanıp beslenmenize dikkat etmezseniz, yani nasılsa bununla yağ yakıyorum diyip yemeniz gerekenden daha çok yerseniz böbrekleriniz kulaklarınızı çınlatacaktır. Benim tavsiyem hiçbir sentetik madde kullanılmaması yönünde.
yok diyet de yapıyorum zaten
ben multipowerin l carnetinesini kullanıyorum, şöle diyebilirim spordan 1 saat önce alıyorum ve spor yaparken daha çok terletiyor, +diette yapınca cidden işe yaradı, ama düzenli olarak diet ve spor yapmak önemli tabi sadece onunla bitmiyor iş
aslında pahalı biraz
2 Aydır B.B Yapıyorum 3. Ayıma Gircem 1.Cla One (L-cartine) Kutum Bitti Toplam 15-20 Kilo arası verdim Gıda takviyesi olarak Sıvı Ve Liquid L-cartine alıyorum Eğer Detaylı Bilgi İstersen Pm at yardımcı olurum ;)
pm @
spor ile birlikte desteklendiğinde yağların yakımını kolaylaştırır ve hızlandırır. Ertesi sabah göbeğin kesip atılmış gibi olmaz ama sporla desteklenince 1-2 ayda faydasını görürsün.