Şimdi Ara

Kyradin - Unrivaled Riven Guide (S5 TOP LANE)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
11
Favori
2.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle merhabalar arkadaşlar.Gerek forumdan gerek oyundan birçok kişi bir Riven rehberi bekliyordu bende hazır fırsat bulmuşken hepiniz için hem okurken keyif alacağınız , hemde biraz olsun forumlarda denk geldiğiniz klasik-basmakalıp rehberlere nazaran daha keyifli bir anlatımla harmanlamaya çalışacağım ve size biraz olsun bu karakteri tanıtacağım.
    Edit : Herodan önce kendimi tanıtayım.Ben Kyradin bundan bir süre önce asıl hesabım ''Kyradin is GOD'' ile Challenger 600 puandaydım ardından yaklaşık 10 adet unranked to D1 account kastım.Challengerde bıraktığım 2.smurfum ise ara verdiğim zaman elmas 5e kadar düştü ve onuda tekrar -30 + 10 sisteminde mastere çıkardım ve gerek forumdan gerek oyundan çok kişiye yardımcı oldum ama emin olun sevenden çok sövenim mevcut.Keyifli okumalar.

***MASTERIES***

Öncelikle herkesi ikilemde bırakan masteries konusundan başlamak istiyorum.Burada dikkat edilmesi gerekenleri belirteceğim öncelikle ;

Değişmez kabiliyetlerimiz :
    Büyü Dokur -Normal saldırıyla bir rakibe hasar vermek, Büyü hasarını %1 arttırır.(Maximum %3)
    Kılıç Dokur - Büyüyle bir rakibe hasar vermek, Normal saldırı gücünü %1 arttırır.(Maximum %3)
    Tehlikeli Oyun - Şampiyon katletme ve asistlerde %5 can ve mana değerini yeniler.
    ***Savaş Beyi - Saldırı gücü avantajını (%2-%3.5-%5) arttırır.*** Bu masteriese 3 puan harcamak size pek birşey kazandırmayacaktır 1 puan vermeniz yeterlidir duruma göre Kasap kabiliyetini son skill puanıyla alabilirsiniz.

Benim klasik maçlarda kullandığım masteriesim ;http://leaguecraft.com/masteries/104103001103110103012200130010000000000000000000000000000

***RUNES***

Klasik rakiplere karşı : 9x 0.95 Saldırı Gücü , 9x 1 Zırh , 9x 0.83 Bekleme süresi , 3x 2.25 AD
    Kolay rakiplere karşı ; 9x 0.95 Saldırı Gücü , 9x 1 Zırh , 9x Seviye başına -%0,09 Bekleme süresi (18. seviyedeyken -%1,67) , 3x 2.25 AD
    Tanky rakiplere karşı : 9x 1.28 Zırh delme , 9x 1 Zırh , 9x 0.83 Bekleme süresi , 3x 2.25 AD
    *Situational* AP tanky rakiplere karşı ; 1.28 Zırh delme , 9x 18.Seviye Can , 9x 1.34 Büyü direnci , 2x Lifesteal 1x 2.25 AD şeklinde rünlerinizi kullanılabilirsiniz.

Şuanki metada çoğu hero ne yazıkki Riven'ı counterliyor bu yüzden en azından 6 olana kadar lanede kontrolü kaybetmeden dayanmanız gerekiyor ve bu yüzden rakibinize göre kullanacağınız rünler çok önemli.Nişanların tamamını bekleme süresi yapmanız kadar %5 cdr için 6 adet kullanmanızda size yetecektir gerisini MR yada per level CDR şeklinde kullanabilirsiniz.

***SUMMONER SPELLS***

Flash-Ignite : Klasik spellerimizdir.Şuanki metada herkes teleport kullandığı için eğer doğru standartlara sahipseniz Ignite almamanız için bir neden yok fakat şunuda not olarak ekleyeyim açıkcası Ignite'a pek ihtiyacınız olmuyor zaten heroyu doğru kullandığınızda gerekenden fazla hasarı çıkaracaksınız :)

Flash-Teleport : Herşeyi bir kenara bırakalım öncelikle rakibinizi baseye yolladığınızda rakip daha fazla farm kaçırsın diye laneyi itmek zorunda kalacaksınız bu arada çok vakit kaybedeceksiniz ''muhtemelen'' rakibinizde teleport olduğu için erkenden gelip gene en fazla 3-4 farm kaçıracak ama gerekli xpyi alacaktır.Hem elinizdeki üstünlüğü kaybetmemeniz açısından hemde olası ani ganklar karşısında bir kere daha base atma şansınız olacak.Drake fightları,deep wardlara atılan tpler vesaire bunları saymıyorum zaten size tavsiyem yüksek elolu maçlarda teleport kullanıp kişi avantajını fightlarda vermemeniz olacaktır.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Size bir resim üzerinden t1 ve t2 zıplama yerlerinide işaretledim.Golemleri t2 ye almamın sebebi içeriden dışarıya atlarken golemler var ise E olmadan zıplamak biraz zorlaşıyor.Burda dikkat etmeniz gereken olay genel olarak Q-Q-Q şeklinde değil Q-Q-E-Q şeklinde zıplamanızdır.Örneğin çoğunlukla üstünüzde yavaşlatma etkisi varken tam olarak aynı hızda olmadımız için 3.Q mesafesini kestiremiyoruz ve duvara kafa atma şeklinde sonuçlanabiliyor.Bu yüzden Q-Q-E-Q şeklinde zıplarsanız hem E ile mesafeyi kapatacağınız için atlayamamak gibi birşey söz konusu olmaz hemde E ile mouseyi ittirdiğiniz yöne atlayacağı için karakterin duruşunu ayarlamak için vakit kaybetmezsiniz.

Kyradin - Unrivaled Riven Guide (S5 TOP LANE)

***STARTING ITEMS-BUILDS***

Riven'daki olayımız en hızlı şekilde Hırpalayan'ı çantaya koymak.Normal maçlarda 3 Pot + Uzun Kılıç şeklinde başlanmasını öneriyorum fakat rakibinize earlyde gücünüz yetmeyecekse (örn. Mekanikleri kavrayan Irelia-Rengar) erkenden 2 adet Doran Kılıcı'nı öneriyorum.
    *Başlangıç*

1) 3 Pot + Uzun Kılıç
    2) 1 Pot + Doran Kılıcı
    3) 5 Pot + Armor (Jayce harici pek tercih etmiyorum zaten CDR bot gideceğiz.)

*Eşyalar-Core Eşyalar*

Şimdi burada sizi tamamen rakipleriniz yönetecek diyebilirim çünki almamız gereken eşyalar pahalı olduğu için yanlış bir eşyaya para harcamak sizi ''gene'' oyunda geri düşürebilir aldığınız feedin bir önemi yok çünki kırılgan bir herodan bahsediyoruz.
    Dipnot : Lifesteal eşyalarını yada rünleri genelde early gamede alamayacağımız için bol bol pot almanızda fayda var 4-5 tane pot için paraya acımayın.

Klasik Eşya Sıralaması : (1)Hırpalayan- (2) CDR Ayakkabılar- (3) Tiamat- (4) Hydra- (5) Youmu(eğer Kara balta alacaksanız 5. es geçin)- (6) - Son Fısıltı- (7) GA,BT or Omen

Rahat Maçlarda : (1)Hırpalayan- (2) CDR Ayakkabılar- (3) Tiamat- (4) Hydra- (5) Youmu- (6) Kanasusamış- (7) Son Fısıltı- (8) GA

Armor Ağırlıklı Tanky rakibe karşı : (1)Hırpalayan- (2) CDR Ayakkabılar- (3) Tiamat- (4) Hydra- (5) Son Fısıltı- (6) Omen- (7) Kara Balta- (8) GA

AP Ağırlıklı rakibe karşı : (1) Hextech (2)Hırpalayan- (3) CDR yada MR Ayakkabılar- (4) Tiamat- (4) Hydra- (5) Youmu(tavsiyem)- (6)-Son Fısıltı- (7) Ruh Gömleği yada önce Malmortius alınabilir ardından SV.

Not 1: Eğer çantaya erkenden para koyabilirseniz Tiamat'ı Hydra yapmadan direk BT için rushlayabilirsiniz.
    Not 2: Rakibiniz lanede ağır basıyorsa 6 levele kadar safe oynarsanız , rakibiniz para konusunda önde değilse kim olursa olsun(except Olaf) sizi kesemeyeceği için burada kill çıkarabilir yada summoner harcatabilirsiniz.
    Not 3: Önce level 2 olmak için çabalayın ve önce leveli siz alırsanız geri çıkmayın çünki burası ''herşeyin'' koptuğu nokta olacak.Zaten rakibiniz sizden önce 2 olabiliyorsa 2.minyon dalgasını pushlaması için geri çekilin ve W yerine E ile başlayın.
    Not 4: Rakibiniz olarak Ryze,Rumble,Darius gibi şampiyonlar gelirse ilk levelde E ile başlamanızı öneririm.
    **Not 5: Ne olursa olsun tanky rakiplere karşı earlyde kill vermeyin.Sizin için rakibinizin 720gold alması lanenin bittiği anlamına gelir.Bu durumda Brutalizer alıp 6 olmadan trade girmeyin.

***EARLY-MID-LATE GAME--GAMEPLAY***

Üstteki notlarım birkaç tanesi oynanış ile ilgili kritik detayları veriyor.Bende hızımı alamayıp yardırmışım ordaki notları tekrar okuyun.

Early Game - Şu oyunda emin olun 3 levelde girilen tradeler konusunda sizden iyisi yok.Biraz refleks ve kullanılan akıllıca bir E skilli size tüm fightı aldırabilir.Burada dikkat edilmesi gereken şeylerden birisi e skillini boşa kullanmamak olacak. Örneğin Renekton'a karşı siz W kullanmadan önce E-Q şeklinde girerseniz Renekton'un W damagesini E skilliniz absorb edececek ve stun ile hemen karşı saldırıya geçebileceksiniz ama asıl '' EN ÖNEMLİ '' konulardan birisi skill castlarını sıfırlamak.

Örneğin Q-AA-Q-AA-Q şeklindeki bir komboda her q skilli '' kullanılırken'' yani '' animasyon başlarken'' sadece ters yöne yapacağınız bir sağ tık Q animasyonunu sıfırlayacaktır.En kullanışlı Cast sıfırlama kombolarını size burada yazacağım ve en son vereceğim link ile buradaki yazılanları birleştirdiğinizde herşey tam oturacak.

Tier 1 :
    1) E-W combomuz.Buradaki olay çok basit E ye bastığınızda hero kaymaya başlarken W ye bastığınızda ''Ki Burst'' skill animasyonu sıfırlanır.
    2) Q-Q-E-Q şeklindedir. 2 Q stacklandıktan sonra E-Q ile direk knock up atabilir ardından W atabilirsiniz.
    3)AA+Hydra şeklinde. Hydra oto atağı sıfırlıyor.

Tier 2:
    1) E-W-Q şeklindedir.Kısmen E-W gibi düşünülebilir fakat W tuşuna basıldıktan çok kısa bir süre Q tuşuna basmanız sırasıyla W-Q skillerinin castlarını sıfırlar çok çok kullanışlı bir kombodur.
    2)E-R-Q şeklindedir.Burada anlaşılması gereken olay şudur E tuşuna bastığınızda hero harekete geçtiği anda R-Q yaparsanız Q animasyonuyla Ultiyi açmış olursunuz.
    3)R-Flash şeklindedir. Bilmeyenleriniz varsa söyleyeyim flash atmak Ulti animasyonunu kaldırıyor.

Tier 3: Öncelikle şunu bi anlamanız gerek t3 seviyesi için Q stacklayarak cooldownunu sıfırlamayı bilmemiz gerek.Her Q bastığınızda can barınızın üstünde çıkan simge sonuna gelince tekrar etkinleştirilip 3.stack beklenir yani 3.Q yu attığınız anda Q skilliniz tekrar dolmuş olur.
    Q-Q=Stack

1)Q-Q-E-R-Q-W şeklindedir. 2 stack attıktan sonra E-R-Q-W ile klasik t2 combomuzla Ulti castı sıfırlıyoruz ve yere inerkende W basıyoruz(tam olarak yere değmeden basmak gibi).
    2)Q-Q-R-Flash-E-Q-W-R şeklindedir.Açık arayla en cool combodur flash ile r castı sıfırlandıktan sonra E-Q ile rakibe yada rakiplere dalınır W ile stunlanıp Ulti atılır.

Bu combolar dışındakiler fantazi combolarıdır.Yapabilme şansınızdan ziyade o ortamı yakalama şansını daha zor elde edersiniz.Bu arada T2-T3 combolarında Hydra'yı ve oto atakları yazmadım çünki zaten biliyorsunuzdur.

Şu sıralar oynadığım hesabımın nicki : Asai . Şuan 88win/47 lose ve 10.1-5.9-5 gibi bir Riven kdasına ve 5.800lolskille sahibim ''ve'' bu hesapta sadece train ve makara için oynuyorum eğer kda için oynamış olsam çok çok daha hoş sonuçlar ortaya çıkabilirdi :)

Buda animasyon castı ile alakalı linkimiz ;http://www.youtube.com/watch?v=5dDSWESKcho&list=UUsFexj5HcbJrrB336H4HBnw

EDİT:Güncellenecektir. Resimler konusunda yardımcı olabilecek arkadaşlar var ise ulaşmalarını istiyorum biraz yardıma ihtiyacım var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bera336 -- 27 Kasım 2014; 3:06:23 >

• güzel rehber fakat başlık fazla iddaalı olmuş.
  • Eline sağlık Bera Güzel olmuş biraz resim eklersen yada Video daha şahane olur. Bu arada Konya'dan ayrıldık okuyoruz, 20 Cm kar var diyorlar doğru mu GMP ye selamlar uğrarsan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi calamityeas -- 27 Kasım 2014; 2:56:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kısa kısa videolar çekip comboları skill cast sıfırlamaları gösterirsen çok iyi bir rehber olabilir.

• calamityeas kullanıcısına yanıt
    Eyvallah kanka teşekkür ettim. Konya şuan felaket yolda yürünmüyor :D Tamamdır uğrarsam söyleyim muck.
  • Roxio kullanıcısına yanıt
    Laptobum hp dv6 nın bir modeli açınca sesten evde duramıyoruz ''gene'' tamire gönderdim , gelene kadar resimleri, gelincede videoları ayarlayacağım.Aslında aklımda hep bi montaj yapmak vardıda nası yapacağımı bilemiyorum çok iyi malzemeler vardı geçmiş maçlarımda.
  • bide kim oldugunu yazarsan iyi olur.Biz biliyoruz ama bilmeyenler vardır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kha'Zix Build, Rehber ( Full)
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • zaknafeinss kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ettim gözden kaçırmışım ufak bir not ekledim:)
  • riven alıp feedleyem bari
  • Güzel olmuş hocam eline sağlık

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pantheon'a karşı laning phase'i biraz anlatır mısın

Dun elimde hiç runleri olmayan bir bronz hesap vardı şansıma karşıma dari ve panth geldi 2 maçta ve ezemedim.

• E skilliyle başlayıp eğer gerçekten sıkıntı yaşıyorsan 6 ya kadar koridoru hediye ediyorsun adama. 6 dan sonra seni kesmesi çok zordur. Bir zaman sonra 6 öncesinde de almaya başlayacaksındır.
  • biraz süslersen çok daha güzel olur.
  • kyradinden sonrasını okumadım
  • Resim yok renk yok

• Flamer ve noob olsaniz bile oyun spamlayarak yukselebilirsiniz knklar

• Lee'yi öğrendim Riven'ı öğrenemedim, asla da öğrenemeyecem sanırım bende o yetenek ve refleks yok Hastasıyız o ayrı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oberyn

kyradinden sonrasını okumadım

Sen ondan daha iyi riven oynuyorsun cünkü qnqnqnqnq

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • UZun zamandır beklediğim rehber kaç pingte oynuyorsun ?Beceremediğim nadir herolardan biri

• Daha s5 olmadi yalniz. Silver 5 demek istedin heralde.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.