Şimdi Ara

kyk ödeyemeyen 5 milyon öğrenci var (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
214
Cevap
1
Favori
9.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
122 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-C99111CD4

    Bu mesaj silindi.

    Onu da alırken düşünecekti.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerçekten ihtiyacı olanlarınkini %100 ödeyip , okumak hariç gezmek tozmak için alanlarınkine dokunmasınlar bence

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • -



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __caesar -- 18 Mart 2021; 3:3:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En yakın zamanda hepsini mahkemeye vermesi lazım.Devletin sırtındaki kambur sürüsü.

  • işe girince ödersiniz

  • Leon FR kullanıcısına yanıt

    birader konu seni kudurtmuş galiba :)


    akape çomarımısın ?!


    aslında konuyu devlet degil kyk borçları akape ye neden ödensin koymalıydım :))


    borç takibi ödenir ama 4 sene sonra akape nin ülkeyi borç ve haraç çuvalına sokacağını 18 yaşındaki deneyimsiz adam nasıl tahmin etsin ?!

  • Leon FR kullanıcısına yanıt

    "Önce terbiyenizi takının, terbiyesiz! Babanızın oğluyla mi konuşuyorsunuz?! Haddinizi bilin!"


    "Çatır çatır ödeyeceksiniz! Kudurun!"


    Saygı göstermeden saygı bekleyemezsin kardeş!




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuharremAylar -- 3 Eylül 2020; 17:53:23 >
  • İş yok güç yok, ne ödemesi, milletin canını mı alacaklar? Yandaşların vergi borcu silinirken iyi ama öğrenciye gelince bindir babam faizi bindir, yok öyle yağma, silecekler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Leon FR

    Öncelikle, sizi tanımam. Biraz daha seviyeli olursanız memnun kalırım. "Birader, kardeş, müdür, ..." gibi ifadeleri hiç sevmem.

    Ödemek isteyen her türlü öder. Borcuna, sözüne ve randevusuna sadık olmayan adam adam değildir.

    Madem öyle, madem ödeyemiyordu, ne diye aldı? Eşek değil, önünü az çok görebilir insan. Krediyi (borç) almak zaten bütçeye koyuyor. Alırken, harcarken koymadı; ödemeye gelince mi koymaya başladı? "Borç yiyen kesesinden yer" dememişler mi?

    Adamda zaten karakter olsa, prensip olsa, pazarcılık da yapar, tezgahtarlık da yapar, garsonluk da yapar (siz bahsettiniz diye bahsettim bunlardan, yoksa hiçbir meslek dalını küçümsemem, hafife almam) ve bir şekilde bu borcu (herhangi bir borcu) öder.

    Borcumu ödedim o kadar. Bir zahmet tuzum kuru olsun.

    Alıntıları Göster

    Millet olarak belki de en büyük sosyolojik problemimiz EMPATİ yoksunluğu.Ne yazık ki olumsuz bir durum başımıza gelmeden ya da o durumu yaşamadan,o durumu yaşayanların neler yaşadığını anlayamıyoruz.Belki de anlamak istemiyoruz.Biz bu durumu '' AVM otoparkları dolu,herkesin durumu iyi,fakirlik edebiyatı yapanlar haindir '' güruhundan çokca dinledik.Çoğuna da cahil,geri kalan azınlığa ise troll dedik geçtik.Lakin doğrudan üniversiteli insanları ilgilendiren bir konuda bu kadar EMPATİ yoksunluğu görmek,beni hayretler içerisinde bıraktı.


    Üniversiteden mezun olduk.Bir arkadaşımız diplomasını aldığının ertesi günü belediyede işe başladı.Şu sıralarda da 7 Bin küsür maaş alır kendisi.Bundan 2 yıl önce KYK borçlarını da kapsayan af çıktı.Faizler silinip ana para istendi.Bu arkadaş taksitlendirme bile yapmadan şak diye borcunun tamamını ödedi.Ödeyemeyenlere de kendisi anırmaya devam ediyor tabi.Beyimiz enayi mi?O ödediyse herkes ödemeli.Ne de olsa mezun olur olmaz,herhangi bir sınava bile tabi olmadan,herkesin belediyede işi hazır tabiki.


    Aynı dönemden mezun olan diğer bir arkadaşım KPSS'den 91 küsür puan aldı.2 senedir atanmayı bekliyor.Tabi işsiz olduğu için 1 kuruş dahi kazanamıyor.Ama kimileri için bu arkadaş '' karakter yoksunu '' ,çünkü borç almış ama ödememiş.Daha doğrusu ödemesi matematiksel olarak mümkün değil.Ama olsun.Ne iş olursa yapsın ödesin.


    Yani birisi devletten aldığı maaşı geri devlete vererek borçtan kurtulsun,diğeri de '' başarısını sınavca kanıtlamış '' olmasına rağmen,bu borç namus borcudur diyerek kederlensin.Niyeyse,bir takım şirketlerin milyarlarca lirayı bulan vergi borçları SIFIRLANIRKEN kimse tuzunun yaşlığından ya da kuruluğundan bahsetmiyor.





  • Leon FR kullanıcısına yanıt

    Memlekette genç işsizlik en az %30-40 seviyelerinde. İşe giremeyen adam nasıl ödesin borcunu?


    KYK denilen saçmalığın zaten kaldırılması lazım. Gereksiz bir şey. İlgili evraklarla ailesinin durumu olmadığını kanıtlyan 25 yaş altındaki üniversiteliye devlet burs versin. O da sadece ÖSYM'de ilk 100-150 bine girenlere verilmeli. Zaten bu şekilde yapıldığından 2-3 bini geçmeyecektir o bursu alabilecek öğrenci sayısı, onun da devlete yükü olmayacaktır.

  • besttrr kullanıcısına yanıt
    İşe giremeyen adam diye bir şey yok, bu krediyi alırken işe gireceğinin garantisi mi vardı? Parayı yerken bunu düşünemedi mi?

    Kimse zorla kredi vermiyor, ödeyemiyosanız bile buraya gelip ağlamayın bu adamlığa sığmaz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu askerlik mevzusuna benziyor, yapanlar yapmayanlara sizde gidin sizide sevsinler gözüyle bakıyor. Bende zamanında aldım, zamanında ödedim parayı kimin nerede yediği beni ilgilendirmez fakat bizim zamanımızda da ekonomi muhteşem değildi ama ödedik aynı dolar zıplamaları bizde de oldu ama ödedik. Sizin bir özelliğiniz seçilmiş kişiliğiniz yok sizde aldıysanız ödeyin ki her konuda zaten ülkede var olan adaletsizlik eşitsizlik bu konuda olmasın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ismailbbyigit kullanıcısına yanıt

    Ağlayan yok. Sistem yanlış diyoruz burada. Bi kere kredi öyle her önüne gelene verilebilecek bişi değildir. Sen git bakayım bankaya işsizken, bir öğrenci olarak sana kredi veriyor mu herhangi bir banka?


    Dünyadaki bütün sosyal devletlerde (bknz: Danimarka, Norveç, Hollanda, Almanya) üniversite öğrencisine kredi değil hibe verilir anca Amerika gibi vahşi kapitalist ülkelerde böyle kredi mantığı vardır.


    Sen öğrenciye aylık 500 kağıt verecem dersen öğrenci o parayı alır tabi yarını yokmuş gibi de çatır çutur yer.


    Sistem yanlış, halen sistemi savunup bi de üzerine zavallı gariban öğrencinin üzerine gidiyosunuz. Devlet bu krediyi bir de ÜFE'den verdi. Son 2-3 yılda aç bak bakayım o ÜFE % kaç çıkmış. Hiç bi banka o kadar yüksek faiz bile vermedi bu süreçte.


    Devlet özü itibariyle sosyal olmak zorundadır, aksi taktirde devletin varlığının ne işe yaradığı sorgulanır. Dolayısı ile de sosyal bir politika olmayan her yöntemi sorgulanır devletin. Hiç bir şey bilmeden burada boş boş atıp tutmayın.





  • Maddi durumu çok iyi olan arkadaşlarım bile af gelsin ödemeyelim devlete kitleyelim kafasında. Bugün ABD de bile devlete en fazla yükü oluşturan kısım öğrenci kredileri.


    Her sene 2.5 milyondan fazla kişi giriyor sınava bunun 900 bini üniversiteye kayıt yaptırıyor. 150-200binde(bu sene 150bin) kişide açık öğretime kaydoluyor. Yani 1.000.000 kişi bununda %50 si 500.000 i kredi alıyor. 250bin kişiye devlet burs veriyor diyelim. 750.000x550x5(Çoğu bölümde hazırlık var)x12ay


    Bir öğrenim süresinde 24.750.000.000 ediyor. Sen borç olarak almışsın ben borç olarak almışım sen ödeme o ödemesin ben ödemeyeyim. Sonra sağda solda vatan naraları atalım kurtuluş savaşı diyelim atalarımız üzüm hoşafı ile kuru ekmek yemiş delik bez ayakkabı giymiş her türlü zorluğa katlanıp Vatanı kurtarmış diyelim. Ama iş kendimize gelince devletten borç alıp ödemeyelim NASIL VATAN SEVERLİK MÜKEMMEL, DEVLET HALK İÇİN VARDIR, HALKTA DEVLETİN DİK DURMASI İÇİN VARDIR. Sürekli nefsini düşünen ancak sırt yiyicidir. Ben okurken devlet bana o parayı BORÇ OLARAK VERDİYSE BORCUMU ÖDERİM DEVLETİME YÜK OLMAM DİYEBİLMELİ.


    İnanmayan Avrupa sevici ve hesap kitap bilmeyenler çıkar. Google Arama butonu da kullanmazlar. ÖĞRENCİ kredileri ne boyuttaymış görün.


    https://www.dw.com/tr/abd-ekonomisinde-b%C3%BCy%C3%BCyen-risk-%C3%B6%C4%9Frenci-kredileri/a-47020311




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YediGüzelAdam -- 4 Eylül 2020; 16:4:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.