Şimdi Ara

Kuzey Kore'de kölelik sistemi mi var? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
224
Cevap
0
Favori
7.620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Hannover 96

quote:

Orijinalden alıntı: Erbaa82

Komünistlere bakmayın siz onlar anca atar tutarlar, gidin Lenin'in rusyasına bakın, stalin'in rusyasına bakın , mao'nun çinine bakın hep zulüm hep baskı, şimdi gelip derler orada da tam uygunlanmıyordu tabi yersen Allah faşizmin de komünizmin de belasını versin, Atatürk'ten Allah razı olsun bize en güzel sistemi getirmiş, Atatürk düşmanı komünistler de belli ediyorlar kendilerini, komünizmi getirmedi diye içten içe nefret ediyorlar ama dışa vuramıyor zavallılar

Ben marxist ideolijiyi seviyorum. Kolelik zulum falan yoktur sosyalizm ve komunizmde. Amerikan ozentisi veletler ancak abd'nin yillardir kubaya attigi boklara, rusyaya attigi boklara bakip bakip kotulerler. Amerika birak bok atmayi, hafiften bir osuruk fislamasi yapsa hemen bizim amerikan ozentisi bebelerin haberi olur cunku bebelerin her seyi amerika olmus... Diziler, muzikler, filmler. Neredeyse sabah uyandiklarinda cnn falan izleyecekler ki yukarida bir cahil de komunizme karsi arguman olarak cnn belgeseli koymus... Oyle de zavallilar var iste...

Ataturk konusuna gelirsek... Ataturk'u cok seviyorum. O benim tanrimdir ona tapiyorum var mi lan otesi? Ama sevmeye de bilirdim. Komunistler ataturk'ten nefret ediyor ama yazik dile getiremiyor demissin. Abdullah gul'un goreve getirdigi ataturkculuk kultur bilmem neysi kurumunun baskani gecen tv'de ne dedi? "Bana ataturkcu denmesini kendime hakaret sayarim". Diyenler diyor, sen ancak klavye basindan dunyayi kurtar.

Allahin ulkucusu turkcusu komunizmi kotuler, allahin sakirti komunizmi kotuler, allahin ozentisi liberalistler ve kapitalistler komunizmi kotuler. Gel de gulme.

kuzey koredeki agliyan kalabaliklardan ne farkin var , onlar kim il sungu tanri olarak goruyor sen de yazmissin kimi gordugunu. Fark yok, o zmaan burda gelip ayy baksaniza nasil agliyorlar hahahha demek yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: ata1606

quote:

quote:

Komünistlere bakmayın siz onlar anca atar tutarlar, gidin Lenin'in rusyasına bakın, stalin'in rusyasına bakın , mao'nun çinine bakın hep zulüm hep baskı, şimdi gelip derler orada da tam uygunlanmıyordu tabi yersen Allah faşizmin de komünizmin de belasını versin, Atatürk'ten Allah razı olsun bize en güzel sistemi getirmiş, Atatürk düşmanı komünistler de belli ediyorlar kendilerini, komünizmi getirmedi diye içten içe nefret ediyorlar ama dışa vuramıyor zavallılar

Ben marxist ideolijiyi seviyorum. Kolelik zulum falan yoktur sosyalizm ve komunizmde. Amerikan ozentisi veletler ancak abd'nin yillardir kubaya attigi boklara, rusyaya attigi boklara bakip bakip kotulerler. Amerika birak bok atmayi, hafiften bir osuruk fislamasi yapsa hemen bizim amerikan ozentisi bebelerin haberi olur cunku bebelerin her seyi amerika olmus... Diziler, muzikler, filmler. Neredeyse sabah uyandiklarinda cnn falan izleyecekler ki yukarida bir cahil de komunizme karsi arguman olarak cnn belgeseli koymus... Oyle de zavallilar var iste...

Ataturk konusuna gelirsek... Ataturk'u cok seviyorum. O benim tanrimdir ona tapiyorum var mi lan otesi? Ama sevmeye de bilirdim. Komunistler ataturk'ten nefret ediyor ama yazik dile getiremiyor demissin. Abdullah gul'un goreve getirdigi ataturkculuk kultur bilmem neysi kurumunun baskani gecen tv'de ne dedi? "Bana ataturkcu denmesini kendime hakaret sayarim". Diyenler diyor, sen ancak klavye basindan dunyayi kurtar.

Allahin ulkucusu turkcusu komunizmi kotuler, allahin sakirti komunizmi kotuler, allahin ozentisi liberalistler ve kapitalistler komunizmi kotuler. Gel de gulme.

kuzey koredeki agliyan kalabaliklardan ne farkin var , onlar kim il sungu tanri olarak goruyor sen de yazmissin kimi gordugunu. Fark yok, o zmaan burda gelip ayy baksaniza nasil agliyorlar hahahha demek yok.

Koreliler agliyor diye laf mi yaptim la ben? Ataturk benim tanrim. Dunya'yi o yaratti ama mutevazi bir tanriydi belli etmedi, sadece modern turkiye'yi yaratmis gibi gorundu.

Korenin domdom baskani da korelilerin tanrisi olabilir oturur aglarlar kime ne lan? Kac kisi gitmis de kuzey korede bulunmus konusuyor? Ancak allahin guney korelisini alip abd'de vatandaslik teklif ediyorlar sallamasyon acitasyon hikayeler yazip oku diyorlar onlar da kamera karsisinda ben kuzey koreliyim ayagina okuyorlar.

Lan guney koredekiler bile kuzey koredekiler kadar cok sey bilmiyor. Siz kimsiniz haci? La bi soyleyin siz kimsiniz? Ogrenci misiniz mimar misiniz muhendis misiniz filozof musunuz ne la bu her seyi ben bilirim ayaklari? 2 yildir guney koreli bir kiz ile yazisiyorum, o bile kuzey hakkinda atilan iftiralarin hepsi yalan diye yazdi siz kimsiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ata1606

quote:

quote:

Koreliler agliyor diye laf mi yaptim la ben? Ataturk benim tanrim. Dunya'yi o yaratti ama mutevazi bir tanriydi belli etmedi, sadece modern turkiye'yi yaratmis gibi gorundu.

Korenin domdom baskani da korelilerin tanrisi olabilir oturur aglarlar kime ne lan? Kac kisi gitmis de kuzey korede bulunmus konusuyor? Ancak allahin guney korelisini alip abd'de vatandaslik teklif ediyorlar sallamasyon acitasyon hikayeler yazip oku diyorlar onlar da kamera karsisinda ben kuzey koreliyim ayagina okuyorlar.

Lan guney koredekiler bile kuzey koredekiler kadar cok sey bilmiyor. Siz kimsiniz haci? La bi soyleyin siz kimsiniz? Ogrenci misiniz mimar misiniz muhendis misiniz filozof musunuz ne la bu her seyi ben bilirim ayaklari? 2 yildir guney koreli bir kiz ile yazisiyorum, o bile kuzey hakkinda atilan iftiralarin hepsi yalan diye yazdi siz kimsiniz?

gece, uzaydan cekilmis bir fotograf, kuzey kore karanlik, guney ise isil isil.
     Kuzey Kore'de kölelik sistemi mi var?

• quote:

Orijinalden alıntı: TiredWarrior

Burger King tüketip iphone telefon kullanıp sonra da kominizmi savunanlar,kuzey kore'ye niye gitmiyorsunuz ? Tam kominizmi yaşarsınız işte

• kuzey korenin toprağına gurban
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sistemin Kurbanlarıyız

quote:

Orijinalden alıntı: afrodude

quote:

Orijinalden alıntı: Sistemin Kurbanlarıyız

quote:

Orijinalden alıntı: WhiteSword

Kuzey Kore de komünizm vardır her komünist yönetim gibi diktatörlük,açlık,sefalet vardır.

Evet de bunu hala anlayamayanlar daha doğrusu anlamak istemeyenler var.

Sen harbiden sistemin kurbanı olmuşsun.

Ayrıca arkadaşlar, lütfen komünizmle ilgili yorum yapmadan önce komünizmin ne olduğunu öğrenelim, öyle gelip tartışalım.

Herseyden once cevap vermesini ogrenelim. Oyle dalga gecermis gibi yorumlar yapip, ahkam keserek cevap mi verdigini saniyorsun simdi? Asil sen sistemin kurbani olmussun, forum senin gibi dogru duzgun tartisamayanlarla dolu. Siz bu kafayla gittikce her konuyu kapattirirsiniz.

Büyük bi yarana tuz bastım herhalde...

• rivayet odur ki, kore halkı internetin varlığını 2009yılında öğrenmiş. ondan önceleri sadece üst düzey bürokratların kullandığı bir hizmetmiş.
  • mesajlara baktım şimdi, bu sosyalist, komünist çocuklar bi harika yahu
  • kuzey koreli her aile ayda 1 tavuk ve 4 adet yumurta ile karin doyuruyor sadece 1 tv ve 1 radyo kanali var her evde bütün odalarda radyo var ve 24 saat yayin yapiyor radyoyu kapatamiyorlar sadece sesini kisabiliyorlar Allahima sukurler olsun ki komünist bir rejimde yasamiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiredWarrior

Burger King tüketip iphone telefon kullanıp sonra da kominizmi savunanlar,kuzey kore'ye niye gitmiyorsunuz ? Tam kominizmi yaşarsınız işte

İran'da kominist o zaman?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Musculation

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Heisenberg 

Bugün kendini kominist-sosyalist devlet olarak niteleyen diktalara bakarak bu yönetim şeklini 'kötü' diye değerlendirenlere acıyorum resmen birer kukla olmuş hepsi.

Sen önce komünist yazmayı öğren klavye teorisyeni. Daha temelin sıfır, kalkmışsın koskoca düşünce sistemlerini mi eleştireceksin? Çapın kaç la?

komünizmin elestirilmeyecek yani mi var ayrica komünizm sapikca bir ideolojidir halki köle haline getiren sadece ve sadece bastaki diktatöre calisan bir sistemdir komünizmi akli basinda yetiskin bir insana asilayamassin bu yüzden komünist ülkelerde temel egitim ana okulundan baslar

su belgeseli izleyinde görün millet ne zorluklarla kendi ülkelerinden kacmaya calisiyor insan duygulaniyor gercekten...

bizde şeriat gelince böyle kaçmaya kalkacağız

• quote:

kuzey koreli her aile ayda 1 tavuk ve 4 adet yumurta ile karin doyuruyor sadece 1 tv ve 1 radyo kanali var her evde bütün odalarda radyo var ve 24 saat yayin yapiyor radyoyu kapatamiyorlar sadece sesini kisabiliyorlar Allahima sukurler olsun ki komünist bir rejimde yasamiyorum

Boldladığım bölge sana hiç mantıklı geliyor mu acaba? 1 tavuk 4 yumurtayla nası yaşasın bir aile?
  • quote:

kuzey koreli her aile ayda 1 tavuk ve 4 adet yumurta ile karin doyuruyor sadece 1 tv ve 1 radyo kanali var her evde bütün odalarda radyo var ve 24 saat yayin yapiyor radyoyu kapatamiyorlar sadece sesini kisabiliyorlar Allahima sukurler olsun ki komünist bir rejimde yasamiyorum

Ooooha oooha, biraz daha sallayın be hacılar. Hatta, adamların kafasına çip yerleştirmişler. İstemedikleri bigileri otomatik yüklüyorlar? Lan bu ülke dünyaya kapalı ülke. Siz bu kadar şeyi nasıl biliyorsunuz şaşırıyorum! Her duyduğunuz şeye inanmanın ne mantığı var e be allahın liseli ergenleri!
  • Komunizmi kisisel cikarlari ugruna yanlis yorumlayip, padisahliga cevirmislerdir.
    Bazi zeki arkadaslarimizda hemen komunizmi kotulemisler.
    Komunizmi anlamak istiyorsan, sscb 2.dunya savasina girmeden onceki zamanina bak.
    Asil kolelik kapitalizmdir. Sana 8 saat calistiginin, emeginin karsiligini vermezler, seni 8 saat kiralarlar.
  • quote:

quote:

Birader senin akli dengenin yerinde olduğundan şaşarım.Atatürk'e tapıyormuş lafa bak ...Ata bunu duysa önce senin suratına yapıştırırdı tokadı

• quote:

Orijinalden alıntı: qRueL

quote:

Ooooha oooha, biraz daha sallayın be hacılar. Hatta, adamların kafasına çip yerleştirmişler. İstemedikleri bigileri otomatik yüklüyorlar? Lan bu ülke dünyaya kapalı ülke. Siz bu kadar şeyi nasıl biliyorsunuz şaşırıyorum! Her duyduğunuz şeye inanmanın ne mantığı var e be allahın liseli ergenleri!

cevaba bak kim liseli ergen kim degil direk anlasiliyor :) seviyeli ol biraz karsindaki kimdir nedir bilmeden atiflarda bulunma.. ben bu bilgiyi sizin gibi genc yasta asiri derecede komünist olan fakat kuzey koreye gittikten sonra bu sevdasindan vazgecen siyaset hocamdan aldim daha birsürü sey anlatti yazmasina yazarimda siz nasilsa inanmazsiniz...

• quote:

Orijinalden alıntı: KadirSahin™

quote:

Boldladığım bölge sana hiç mantıklı geliyor mu acaba? 1 tavuk 4 yumurtayla nası yaşasın bir aile?

tabiki sirf 1 tavuk 4 yumurta yemiyorlar fakat et ve süt ürünleri bu sekilde kisitlandirilmis simdi daha iyi anlatabildim umarim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: inuY

South Korea isimli kullanıcı nerede yahu .

O Kuzey Kore'nin Donanımhaber büyük elçisi, bilir o yahu

SOUTH.

Guney Kore demek istedin herhalde ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: FearFroMe

quote:

quote:

Birader senin akli dengenin yerinde olduğundan şaşarım.Atatürk'e tapıyormuş lafa bak ...Ata bunu duysa önce senin suratına yapıştırırdı tokadı

Tokatı şaplatır veya şaplatmaz, bunu ispatını yapamayız. O yüzden geçiyorum bu boş beleş lafı. Çünkü kendisi şuanda elini ayağını türkiye üzerinden çekti ve insanlığın ne kadar aşağılık olduğunu yukarıdan izliyor.

Sen kime tapıyorsun bi onu söyle? Var olduğu düşünülen bir şeye mi? Sadece düşünülen? Doğmalarla beslenen bir tanrıya mı? Senin inandığın tanrı asıl duysa iner hepinizi oniki bin volt elektrik ile çarpardı. Benim kutsal değerime dil uzatamazsın. Ben cebrail, azrail gibi casper vari şeylere inananlara laf uzatıyor muyum? Şizofren diyor muyum? İnansın banane lan. Önce insan olsun, gerisi hiç mühim değil. Başkalarının düşüncelerini eleştirmeden önce insan kendi düşüncelerine bakacak. Bendeki saçmalık bir ise dinlere bakarsan yüz bindir. Bendeki devede kulak, işine bak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hannover 96 -- 5 Ocak 2012; 12:46:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Rajeesh

quote:

Orijinalden alıntı: frux

quote:

Orijinalden alıntı: Baybars

quote:

Orijinalden alıntı: Rajeesh

quote:

Orijinalden alıntı: frux

Hepsi beyni yıkanmış programlanmış robot gibi..
    Bir de Güney Kore'ye bak.. Ne kadar canayakın güleryüzlü insanlar

hayatında kaç tane kuzey koreli gördün de böyle saçma bir genelleme yapıyorsun

Bizim millet her şeyde uzman ya. Kim Jong Il ölür Kuzey Kore uzmanı, İran insansız uçak düşürür İran uzmanı olurlar. Yeri gelir Komünizmde yeri gelir Kapitalizmde. Her şeyi bilir bizim halk.

Hayatımda hiç Kuzey Kore'li görmedim ama; Kore savaşında bir Türk yarbayı olarak, Güney Koreli'lerle birlikte ülkelerinin topraklarını zapt etmeye çalışan Kuzey kore askerlerini topraklarından püskürtmek için savaşan rahmetli dedem'den bir çok Kore savaşı anısı dinleyerek büyüdük senelerce.. Kuzey kore askerlerinin ruhsuz bir insan gibi donuk bakışlı insanlar olduğunu ve yakalanacağını anlayan Kuzeyli askerlerin aldıkları emir sonucu çaresizce intihar ettiklerine bir çok defa şahit olmuşlar..
    İki, almanya'nın birleşmesinde, Kominist doğu almanya'dan batı almanya'ya gelenlerin batı almanya da ne kadar uyum sorunu çektiğine ben bile şahidim.. O yıllarda Almanya'daydım... Kominist düzende yetişmiş Almanlar bile donuk yüz ifade ve hareketlerinden hemen anlaşılabiliyordu..
    Örneğn; Hitler ve SS subaylarının 2 dünya savaşında ne kadar acımasızca insanlık suçları işlediğini bütün dünya biliyor.. . Olayın bir çok tanığı ile neler yaşandığı tüm açıklığı ile anlatılmış ve bu suçlu SS subaylarının bir çoğuı tanık ifadeleri ile hüküm giymişlerdir..

Hemen saçma genelleme yapıyorsun demek kolay tabi... İlk önce kibarca sor bakalım bana ''Nereden biliyorsunuz bunları? Nasıl bu kanıya vardınız?'' Diye...

adamlar türk askerlerini gülerek mi karşılıcaktı? git biraz kore tarihine bak, yıllardır japon işgalinde acı çekmiş herifler tam kurturmuşler kore savaşı patlak varmış. sen olsan güle oynaya giderken sanırım?

ayrıca kuzey korenin kuruluşu 45, kore savaşı 50lerde. 5 yılda komünizm yüzünden robot oldular diyorsun yani? oldu tamam

Kore’nin Kuzey-Güneyi, Türkiye’nin Doğu-Batısı üzerine...

Bu hafta Kuzey Kore’nin lideri Kim Jong’ın ölüm haberini duyduğumda Kuzey Kore diye bir ülke olduğu aklıma geldi. Meğersem bu ülkede tam 25 milyon kişi yaşıyormuş. Biz doğal olarak Kore Yarımadası’nın Güneyi’ndeki 49 milyon kişinin yaşadığı Güney Kore’yle ilgileniyoruz. Oranın gıptayla izlediğimiz ekonomik performansını Türkiye ile kıyaslıyoruz.

Ancak Kuzey Kore bu hafta dünyanın gündemine gelince, ben de bu sefer Kore Yarımadası’nın geneliyle Türkiye’yi kıyaslamak istedim. 1945’de iki parçaya ayrılan Kore’nin güneyini ve kuzeyini birleştirip baktığımızda ortaya çok farklı bir tablo çıkıyor.

Kuzey ve Güney Kore’yi tek bir ülke olarak kabul edecek olursak Türkiye’yle aynı büyüklüğe sahip, 73,8 milyonluk bir ülke oluyor. ABD’nin kişi başına gelirine oran olarak baktığımızda ise Kore’nin genelinin kişi başı geliri (21 bin dolar) ABD’nin yüzde 45’i düzeyinde. Türkiye’nin kişi başına geliri (15 bin dolar) ise ABD’nin yüzde 32’si düzeyinde.

Kore’nin Kuzey ve Güney’indeki farklı ekonomik yapı ve rejimler, iki taraf arasındaki gelir farkının tam 17 kat olmasına neden olmuş. Türkiye’nin en yoksul bölgesi ile en zengin bölgesi arasındaki fark ise sadece 4,2 kat. Aşağıdaki grafikte Kore ve Türkiye’nin farklı bölgelerinin kişi başına gelirlerini ABD’ye oran olarak görebilirsiniz. Bu sefer resmin iyi tarafına bakalım. Her ne kadar Türkiye ortalama olarak Kore’nin genelinin gerisinde kalsa da; İstanbul, Kore’nin genelinden daha zengin. Türkiye’nin en yoksul bölgesi olan Van-Muş-Bitlis-Hakkari (TRB2) Bölgesi, Kuzey Kore’den tam 3 kat daha zengin.

Esen Çağlar
    26/12/2011

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Ayrıca;

Nasıl bir ülke ki her şeyin yasak olduğu ve halkın kıtlıktan aç kalıp sokaklarda kıvranarak öldüğü bir ülke...liderlerinin doğum günü olan 15 nisan bir bayram olarak kabul ettirilir ve o gün o ülke için tatildir ve kutlanır...halkı kıtlık içindeyken paralarını silaha savunmaya harcayan bir ülke..yonetim babadan oğula geçer. her yetişkinin yakasında liderlerinin rozeti bulunmak zorunda. sivil başına en cok asker düşen bir ülke...silahların hep güneye dogru cevrili oldugu bir ülke...istedikleri zaman nükleer denemelerle deprem yaratabilen bir ülke..yasakların olduğu bir ülke..bayanların bisiklet kullanmasının yasak oldugu, erkeklerin saclarını uzun tutmasının yasak oldugu, askerin gözlerinin içine ve askere el sallamanın yasak oldugu... hemen yerde askerin olduğu.. evlenebilmeniz için vatana karşı gorevlerinizin tamamını yerine getirmeniz bile yetmiyor bayanların 25 yaşını doldurması ve erkeklerinden 27 yaşını doldurması gerekiyor.. sadece devlete ait tv nin oldugu ve elektiriği ışıkların akşamları söndüğü... halkına işkence eden cok sayıda toplama kamplarının oldugu...turistlerin kuzey koreli birisiyle konuşmasının yasak oldugu..yasaklar ülkesi 2004 yılında cep telefonu yasaklandığı bir ülke.. tabi halkı aç askerleri de aç bitkin solgun yüzlü...bu ülkeyi gökyüzünden seyretmek isterdim..yere inip ayak basmaya cesaretiniz yetmez ve kendinizi hiçe saymanız gerekir bir daha dönüş olmayabilir.. tek bildiğim dünya, kuzey kore hakkında sadece kuzey kore izin verdiği sürece bilgi alabilir. .. düsünün ki bi fabrikada çalışıyorsunuz grev yapıyorsunuz ve o fabrikaya anında asker müdahale ediyor ve fabrikayı yerle bir ediyor..merak ettiğim bir ülke ...adamın biri çıkmış ülkeyi kendi evi gibi kullanıyor perdelerini gece de gündüz de örtmüş dışarıdan kimse göremiyor..sadece dünyaya dedikodu yapmak düşüyor..

Cape Town
    (11.09.2010 03:17)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frux -- 5 Ocak 2012; 13:27:42 >

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.