Şimdi Ara

kuzeninle evlen deseler ne dersin? (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
221
Cevap
0
Favori
8.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThunderVoid

quote:

Orijinalden alıntı: Faramir

quote:

quote:

Bunu sorman bile ne kadar salakça düşündüğünü gösteriyor.

Adam'ın ne yazdığını mı okumadın naptın anlamadım ki? salakça düşündüğünü diyorsun. Adam demiş ki konuyu açan ben kesinlikle hayır derim demiş. Sen ne diyorsun oku hocam önce.

Onu geçtim. Niye böyle bir şey sorup fikir almaya çalışıyor?

Hocam arkadaş fikrini belirtmiş başka insanlar için yanlış mı doğru mu sormuş sadece.Bundan dolayı böyle demeye gerek yok. Bende merak ediyordum açıkcası bence yanlış değil evlenmesi. Biri evlenmek istiyor diğeri istemiyorsa yanlış, ama ikisininde rızası varsa neden olmasın ki.

Edit:Bende evlenmezdim.

Diyelim sevdiler evlendiler herşey çok güzel. Bu çiftler çocuk isteyecek doğal olarak. O çocuk, birbirini sevmiş ve evlenmiş çift yüzünden engelli doğacak. O çocuğun suçu nedir? Herşey 2 kişinin birbirini sevmesiyle olmuyor malesef. O çocuğun vebalinide üstünüze almış oluyorsunuz.
  • kuzenin güzelliğine ve beraber geçirilen zamana bağlı birşey bu. neredeyse küçüklükte hiç görüşülmemiştir. yaşlar ilerleyince karşılaşır insanlar etkilenebilirler ozaman.
    ha küçükken yedikleri içtikleri beraberdir ozaman çok zor tabi. çünkü alışırsın o kişiye. alıştığı kişiye aşık olmaz insan. o zaten senindir. kendinde olmayanı ister ona aşık olur insan.
  • kuzene kalkar mı lan
    benimde var 3 tane ama öyle bişi düşünemiyorum bile
  • quote:

Orijinalden alıntı: adt1

akraba evliliği haram deil mi yoksa ben mi yanlış biliyorum?? hala, dayı çocukları amca çocukları teyze çocukları ile evlenmek haram

İyi derecede İslam Hukuku biliyorum. Kuzenler, yani amca, teyze, hala, dayı çocukları helaldir. Aksini iddia edenler günah ve gaflet içerisindedir.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Adam'ın ne yazdığını mı okumadın naptın anlamadım ki? salakça düşündüğünü diyorsun. Adam demiş ki konuyu açan ben kesinlikle hayır derim demiş. Sen ne diyorsun oku hocam önce.

Hocam arkadaş fikrini belirtmiş başka insanlar için yanlış mı doğru mu sormuş sadece.Bundan dolayı böyle demeye gerek yok. Bende merak ediyordum açıkcası bence yanlış değil evlenmesi. Biri evlenmek istiyor diğeri istemiyorsa yanlış, ama ikisininde rızası varsa neden olmasın ki.

Diyelim sevdiler evlendiler herşey çok güzel. Bu çiftler çocuk isteyecek doğal olarak. O çocuk, birbirini sevmiş ve evlenmiş çift yüzünden engelli doğacak. O çocuğun suçu nedir? Herşey 2 kişinin birbirini sevmesiyle olmuyor malesef. O çocuğun vebalinide üstünüze almış oluyorsunuz.

Ama hocam her birbiriyle evlenen kişilerin çocukları sakat doğacak diye birşey yok ki. Ayrıca, severek evlenen kişiler çocuğun vebalini alıp bakmakla yükümlü olurlar. Hadi diyelim bakmadılar bu dünya da olmasa bile ahirette cezalarını bulurlar.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Her akraba evliliğinden doğan çocuklar da engelli oluyor zaten.
  • eğer seviyosam evlenmem ama ilişki kurarım çünkü evlenmeye karşıyım. hatta kızkardeşim olsaydı ve onunla beraber büyümemiş olsaydım eğer birbirimizden hoşlandıysak onunla birlikte olurdum.

ensestin dezavantajları ergenlik ve öncesi gelişimini aynı ortamda tamamlamış bireyler için vardır. işte böyle bir ortamda çeşitli psikolojik sorunlar oluşabilir.ama eğer ben kızkardeşimi 15-16 yaşından sonra tanımışsam ve ondan hoşlanmışsam ensest benim için bir caydırıcı neden olamaz. eğer onunla beraber doğup büyümüşsem de zaten ona karşı hissettiklerim aşk değil sevgi olurdu. ona karşı geçici cinsel hevesler ise rahatlıkla üstesinden gelebileceğim duygular olurdu.

sonuç olarak iki kişinin karşılıklı rızası ile olmuş bir olay kimseyi ilgilendirmez.ensest denen şey bir tabudur ve özürlü çocuk meselesi dışında hiçbir dayanağı yoktur.bu konu da sanki akraba evliliği her zaman aptal yapıyormuş gibi algılanıyor ama değil. sadece akraba evliliklerinde gen havuzu küçüldüğü için eğer genlerde bir hata varsa bunun tolere edilme olasılığı düşüyor. yani annede hatalı bir gen varsa baba da onunla akraba olduğu için onda da aynı hatalı genin olması olasılığı artıyor. eğer anne ve babada hatalı gen bulunuyorsa aptal çocuk doğma oranı %25 olarak kabul ediliyor. kuzen gibi uzaktan akrabalarda özürlü çocuk doğum oranı daha düşük ve normal evliliklere yakın.

kuzen mevzusuna gelirsek beraber büyüdük laflarının bi anlamı yoktur. beraber çok vakit geçirmek oyun oynamak eğlenmek ile beraber büyümek aynı şey değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hastradamus -- 6 Temmuz 2010; 20:08:52 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ama hocam her birbiriyle evlenen kişilerin çocukları sakat doğacak diye birşey yok ki. Ayrıca, severek evlenen kişiler çocuğun vebalini alıp bakmakla yükümlü olurlar. Hadi diyelim bakmadılar bu dünya da olmasa bile ahirette cezalarını bulurlar.

Bakmakla herşey halllolabilecek mi? sen engelli bir çocuğu el üstünde bile tutsan onun bakımını 4 4 lükte yapsan o çocuğun içinde hep bir ukte olarak kalacak diğer insanlar gibi olmak isteyecek her zaman. Kendimden örnek vereyim. Engelliyim (Akraba evliliği değil) sağolsun ailem her istediğimi yapıyor. Alıyorlar. Ama benim hep içimde ukte dir sağlıklı olmak. Nasıl sağlayacaksınız bunu? + Her çocuk engelli doğabilecek diye birşey yok evet. Hatta bizim komşularımız amca çocuklarıymış. Evlenmişler. İki çocukları var sapasağlam. Ama çoğunlukla böyle oluyor. Ben ilkokula gittiğim zamanlarda bir çocuk vardı. Garip bir hastalığı vardı çocuğun. Aileside akraba evliliği yapmış. Sürüne sürüne vefat etti çocuk.
  • kuzenimle çocuklugumu hayatımı birlikte yaşamışsam beraber büyümüşsek tabiki ahlak dışı..

ama ergenlik çagına kadar hiç birbirlerini görmemiş olan kuzenler bence evlenebilir.
  • Yanımdaki arkadaşa sordum.Öküzün verdiği cevap

''Allah derim.Benim kuzen at gibi valla offf....'' gibisinden saydırmaya başladı kansız bebe.
  • Düşünmeyin lan böyle şeyler o nasıl laf.
  • annemin yada babamın kardeşlerinin çocukları kardeşlerim gibidir. kardeşlerim gibi olmaları için çok samimi olmak yada beraber büyümek gerekmez. diyelim kardeşinizle ayrı büyüdünüz 30 yaşında onunla kardeşiniz olduğunu bilerek tanıştınız. e diyelim kızda güzel üff taş gibi mi diyeceksiniz?
    dinde haram değildir meselsine gelince. bence bazı şeyler bilerek bizi test etme amaçlı yasak edilmemiştir. belki bizim aklımızı yada genel ahlakımızı test etmek için. dünyada milyarlarca kadın varken gidip yakın akrabasına bakan insan bana göre normal değildir. gerçi benim şu ana tanıdığım ve bu yönde düşünen insanların aklında hep para vardır. aman miras dağılmasın, başka sülale malımıza ortak olmasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Glόin

kuzene kalkar mı lan
    benimde var 3 tane ama öyle bişi düşünemiyorum bile

şu kullandıgın kelime tam bir çelikşi

''kuzene kalkarmı'' kelimesini kullanabilecek kadar rahatsan kalkmasınıda gayet doğal karşılarsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kenshi

Ensest bize ters... Karakafamıyız biz

• quote:

Orijinalden alıntı: hastradamus

eğer seviyosam evlenmem ama ilişki kurarım çünkü evlenmeye karşıyım. hatta kızkardeşim olsaydı ve onunla beraber büyümemiş olsaydım eğer birbirimizden hoşlandıysak onunla birlikte olurdum.

ensestin dezavantajları ergenlik ve öncesi gelişimini aynı ortamda tamamlamış bireyler için vardır. işte böyle bir ortamda çeşitli psikolojik sorunlar oluşabilir.ama eğer ben kızkardeşimi 15-16 yaşından sonra tanımışsam ve ondan hoşlanmışsam ensest benim için bir caydırıcı neden olamaz. eğer onunla beraber doğup büyümüşsem de zaten ona karşı hissettiklerim aşk değil sevgi olurdu. ona karşı geçici cinsel hevesler ise rahatlıkla üstesinden gelebileceğim duygular olurdu.

sonuç olarak iki kişinin karşılıklı rızası ile olmuş bir olay kimseyi ilgilendirmez.ensest denen şey bir tabudur ve özürlü çocuk meselesi dışında hiçbir dayanağı yoktur.bu konu da sanki akraba evliliği her zaman aptal yapıyormuş gibi algılanıyor ama değil. sadece akraba evliliklerinde gen havuzu küçüldüğü için eğer genlerde bir hata varsa bunun tolere edilme olasılığı düşüyor. yani annede hatalı bir gen varsa baba da onunla akraba olduğu için onda da aynı hatalı genin olması olasılığı artıyor. eğer anne ve babada hatalı gen bulunuyorsa aptal çocuk doğma oranı %25 olarak kabul ediliyor. kuzen gibi uzaktan akrabalarda özürlü çocuk doğum oranı daha düşük ve normal evliliklere yakın.

kuzen mevzusuna gelirsek beraber büyüdük laflarının bi anlamı yoktur. beraber çok vakit geçirmek oyun oynamak eğlenmek ile beraber büyümek aynı şey değildir.

Yuh arkadaşım ne diyorsun sen. Ayrıca konuya dönecek olursak ben onları kardeş olarak görüyorum benim için imkansız bir şey.
  • Bence herkes haklı sonuçta herkesin düşünce tarzı konuyu arkadasın düşünce tarzı farklı eğer anne ve kardesleri baba ve kardeşleri değilse sorun olacağını düşünmüyorum akraba evliliğine katien karsıyım ama sen ve birbirinizi seviyorsanız mutlaka kan uyuşmazlığı testi yaptırın eğer sorun yoksa zaten sorun olmayacaktır.ama sonrun var ama siz deli gibi biribirinizi seviorsanız bence okdr öksüz çocuk var evlat edebilirsiniz sonuçta istediğin aile kurmak. bence olmaması için bir neden yok sadece doğru adımlar atmak gerekli 1 yanlıs sizi hayatınızda keskelerle yaşatmaktan başka bir işie yaramazz...
  • kuzenim evde çıplak geziyor masturbasyon yapıyor fantazilerini falan anlatıyor hiç bişe hissetmiyorum kardeşim o benim

bi dakka lan erkek bu öğğhyk
  • güzelse neden olmasın?
  • benim kuzenim yurtdışında senede bir kez görüşsek bile yine de kuzenimle evlenmeyi düşünmem.Düşünmesi bile midemi bulandırıyor.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.