Şimdi Ara

kuzeninle evlen deseler ne dersin? (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
221
Cevap
0
Favori
8.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • beyler islam dininde helaldir kimse ahkam kesmesin kendince

ayrıca benimde tercihim değildir

evlenende evlenir bizene
  • benim 2 tane kuzen var ikiside o...pu onlar b.kmu yese evlenmem geriler

zaten biri erkek diğeri dişi erkekte oğlancı şerolar zengin p.çleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chawu$h -- 6 Temmuz 2010; 22:35:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cefucsa

kuzeninle evlen deseler ne dersin?

• quote:

Orijinalden alıntı: SpyWar

quote:

Orijinalden alıntı: pisipisicik

quote:

Orijinalden alıntı: SpyWar
    quote:

Orijinalden alıntı: M.K.A

quote:

Orijinalden alıntı: budden

quote:

Orijinalden alıntı: şiirselterörist

Ensestmi seviyon olm ? derim

Ben de sana haddini aşma gerzek derim. Bir sürü insan bu şekilde evli haram mı işliyorlar yani? Allah'ın haram kılmadığını haram kılmak sana mı düştü?

Bu yetişme ile alakalı. Ben kuzen ve yeğenlerimle kardeş gibi büyüdüm ve böyle bir şey aklımdan geçmez. Ama çok uzak kalan insanlar birbirlerine karşı kardeş duygusu beslemeyenler evlenebilir neticede helaldir.

Sen hayvandan bile aşağı bir mahlukatsın gerizekalı.O allah ki hayvaları bile belli bir erişkinliğe erişince birbirinden ayırıyor.hiç mi belgesel izlemezsin,aslanlar bile yavruları belli bir erişkinliğe ulaşınca sürü içinde akrabaları ile çiftleşmesin diye anneleri ve sürü lideri tarafından kovuluyor. Nasıl bir mahlukatsın ki helalin haramın ne olduğuna kanaat getiriyorsun.İnandığın allah sana düşünebilmen,mantıklı kararlar verebilmen için akıl vermiş biraz onu kullan derim.amcasının kızına halasının kızına dayısınız kızına(yada aynı şey kız tarafı içinde geçerli) nasıl evlenilecek kız gözüyle bakarsın.Bunu yapan insan kendi öz kız kardeşine de öyle bakar.analar sizin gibi doğurmasın WC çukuruna düşürsün.

allah falan demişin diye diyorum kuranda kimlerle evlenmek yasaklanmış yazıyor araştırıp öğrenebilirsin.

kimi kuzenleriyle yaşayıp büyümüştür kardeş gibilerdir, kimi birbirlerinden bihaberdirler.bunları ayırıp öyle yorum yapmak lazım hele öz kardeş gibi bir gerekçeyle tepeden konuya dalıp yorum getirmemek lazım.

ben karşıyım ama yapanada laf etmem heleki ensest ilişki demem.

Goz gore gore cocugunun sakat dogmasina yol acmakdami haram degil? direk kuzenle evlenmek haramdir diye yazmaz tabe kuranda aklini kullan.

sen aklını kullanıp bi denileni anla sonra yorum yap.

buddene soyledim zaten,ulan amma sorunlu insan var burda her an kavgaya tartismaya hazir
  • quote:

Orijinalden alıntı: UrbanBoy

quote:

Orijinalden alıntı: Off Topic

kuzenim evde çıplak geziyor masturbasyon yapıyor fantazilerini falan anlatıyor hiç bişe hissetmiyorum kardeşim o benim

bi dakka lan erkek bu öğğhyk

Koptum ya
    Allahım bune sandelyeden düşüyordum

• quote:

Orijinalden alıntı: duygunemre

beyler islam dininde helaldir kimse ahkam kesmesin kendince

evlenende evlenir bizene

İslamda dininde 14 yaşında kız ile evlenmekte helal o zaman herkes 14 yaşında sübyanlarla evlensin. Benim görüşüm evlenip çocuk yapıp sonra özürlü oldumu cezaya çaptırılmaları kanısındayım kimsenin yaşama hakkını elinden alamassınız! Buda din hoş görüyor diye yasalarca yasaklanmıyor!! fakat çocuk yapmayı istemeyenler için bir nebze hoş karşılanabilir.
  • buyuk dayı kızıma hayır demem
  • Orijinalden alıntı: pisipisicik

buddene soyledim zaten,ulan amma sorunlu insan var burda her an kavgaya tartismaya hazir

düzgün alıntı yaparsan kargaşa olmaz, sorunda çıkartmamış olursun.kavgalık bir durum yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: satantribal

quote:

evlenende evlenir bizene

İslamda dininde 14 yaşında kız ile evlenmekte helal o zaman herkes 14 yaşında sübyanlarla evlensin. Benim görüşüm evlenip çocuk yapıp sonra özürlü oldumu cezaya çaptırılmaları kanısındayım kimsenin yaşama hakkını elinden alamassınız! Buda din hoş görüyor diye yasalarca yasaklanmıyor!! fakat çocuk yapmayı istemeyenler için bir nebze hoş karşılanabilir.

İslam dinine göre öyle ama aklı başında olanlar gidipte 14 yaşında bir çocukla evlenmez,evlenemez. Ayrıca, bizim buralarda akraba evliliği yapan insanlar var, cok şükür ki çocukları sapasağlam. Her akraba evliliği yapanın cocuğu sakat doğacak diye birşey yok hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: adt1

kaynak : İslam Fıkhı Ansiklopedisi

allahın haram dediğine sen nası helal diyosun onu ben anlamadım??

Hacı sen yanlış anlıyorsun olayı.Demek istenen sen ablanın ,abinin,kızkardeşinin çocukları ile evlenemezsin ama kardeş çocukları birbirleri ile evlenebilir.Şimdi burada bir gerçek var.Kuzen ile evlenmek dinen caizdir,burada ensest falan deyip dalga geçmek bilmeyenlerin acizliğidir.Her iki tarafın rızası olduktan sonra problem yok.Genetik hastalıkların daha çok görülmesi gibi bir durum vardır o kadar.

Ha ben kuzenlerimle evlenemem zira beraber büyüdük ,kardeşim ablam gibiler adriana lima bile olsalar hayatta yapamam, zaten bizim trakya geneli böyledir hatta olayı o kadar abartırlar ki dünya kadar uzaktan akraban ile bile zor evlenersin
  • Evlenen evlenir saygı duyarım ama ben evlenmem.
  • de get derim
  • BENİ DİMNLEYİN EY MİLET ORTA OKUL SONUNCU SINFTAYDIM HABERLERDE AKRABA EVLİLİĞİNİ GÖRDÜM EY HÜKÜMET Bİ YASA CIKARSANDA BU ŞEREFSİZLER BÖLE BİŞE YAPMASA DEDİM AMA ALLAH DEDİĞİMİ YALTTIRDI HİÇ TANIMADIĞIM 1 KEZ GÖRDÜĞÜÖ TEYZEMİN KIZINA AŞIK OLDUM ÜNÜVERSİTEDEYKEN AMA OLMAZ SANA YAKIŞMAZ DEDİM ODA AŞIK OLDU VE İTİRAF ETTİ VE NİŞANLIYIZ ONUN UĞRUNA DÜNYAYI SATARIM İNANIN COK BAM BAŞKA BU DUYGU 7 YIL ÜZERİNE NİŞANLANDIK SAYGINIZI BEKLERİM...
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Pardus-

BENİ DİMNLEYİN EY MİLET ORTA OKUL SONUNCU SINFTAYDIM HABERLERDE AKRABA EVLİLİĞİNİ GÖRDÜM EY HÜKÜMET Bİ YASA CIKARSANDA BU ŞEREFSİZLER BÖLE BİŞE YAPMASA DEDİM AMA ALLAH DEDİĞİMİ YALTTIRDI HİÇ TANIMADIĞIM 1 KEZ GÖRDÜĞÜÖ TEYZEMİN KIZINA AŞIK OLDUM ÜNÜVERSİTEDEYKEN AMA OLMAZ SANA YAKIŞMAZ DEDİM ODA AŞIK OLDU VE İTİRAF ETTİ VE NİŞANLIYIZ ONUN UĞRUNA DÜNYAYI SATARIM İNANIN COK BAM BAŞKA BU DUYGU 7 YIL ÜZERİNE NİŞANLANDIK SAYGINIZI BEKLERİM...

Mesut olursunuz umarım ama çocuk yapmayın sakın! çocuk yapmayan akraba evliliklerine saygım var. Ama bilinçli yapıp özürlüde olursa ne ceza yeseniz yeridir.
  • Hocam artık özürlü doğma tıp'la bir nevi engelleniyor. Bir kaç kişiden duydum tüp bebek yöntemiyle çocuk olunca Allah'ın izniyle en başta sağlıklı doğuyormuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThunderVoid

quote:

quote:

evlenende evlenir bizene

İslam dinine göre öyle ama aklı başında olanlar gidipte 14 yaşında bir çocukla evlenmez,evlenemez. Ayrıca, bizim buralarda akraba evliliği yapan insanlar var, cok şükür ki çocukları sapasağlam. Her akraba evliliği yapanın cocuğu sakat doğacak diye birşey yok hocam.

hocam sayısal mı oynuyoruz hanım gel hadi özürlü olmassa kardayız! nedir bu cahillik! ya özürlü olsa? ihtimal çok yüksek sonra hem kendi hayatından tüket kendin ölene yada çocuk ölene kadar bak uğraş hemde çocuk hayatı boyunca ızdırap çeksin çevresi eziklesin.
  • seviyorlarsa evlenirler zaten şu an tıp çok ilerledi doğumdan önce çocuğun sakat olup olmadığı öğrenilip anında doğuma müdahale edilebiliyor ama zorla kuzenle evlendirilmek yanlış..
  • bence bir sakınca yok.dayım kuzeni ile evlenmiş ve evlilikleri berbat.tek kötü nokta burası.dayımın içkisine karışır habire.şu an evliler ama ayrı hayat sürüyorlar.
    anne tarafından olursa bir sorun olmaz.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ThunderVoid

quote:

quote:

evlenende evlenir bizene

hocam sayısal mı oynuyoruz hanım gel hadi özürlü olmassa kardayız! nedir bu cahillik! ya özürlü olsa? ihtimal çok yüksek sonra hem kendi hayatından tüket kendin ölene yada çocuk ölene kadar bak uğraş hemde çocuk hayatı boyunca ızdırap çeksin çevresi eziklesin.

Hocam benimde ablam engelli, çok şükür ki çevre de anlayışlı insanlar var. Tabiki de insan hayatı bu harcanmaz.
  • valla benim baba tarafından 3 kuzenim var biri kızıl beyaz tenli 1.75 boyunda ikincisi sarışın yeşil gözlü 1.75 botunda üçüncüsü ise 1.65 boylarında esmer
    valla sırasıyla kate ,shannon , ana lucia gibiler losttaki onlar olsa hayır demem
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.