Şimdi Ara

Kuşumun Teki Kalp Krizi Geçirdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
16.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yem vericektim. yemlikleri aldım dışarı çıksınlar diye kapısını açtım kuşun teki çıktı dışarı kafama kondu diğeri çıkmak isterken çıkamadı sersem oldu düştü kafesin içine 1-2 çırpındı 30 sn içinde öldü gitti çok garip heyecanlandı galiba

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kuşlarda Kalp Krizi

Kuşlar da tıpkı insanlar gibi kalp krizi geçirebilirler. En sık etkilenen kuş türleri arasında muhabbet kuşları ve sultan papağanları bulunur.

Kalp Krizi Belirtileri

Kuşlarda kalp krizi belirtileri şunları içerebilir:

• Nefes almada güçlük
    • Şişkinlik
    • Uyuşukluk
    • Koordinasyon kaybı
    • Titreme
    • Nöbetler
    • Ölüm

Nedenleri

Kuşlarda kalp krizi genellikle aşağıdakiler gibi faktörlerden kaynaklanır:

• Ateroskleroz (damarların daralması)
    • Yüksek tansiyon
    • Obezite
    • Diyabet
    • Sigara dumanına maruz kalma
    • Bazı ilaçlar

Teşhis ve Tedavi

Kuşunuzda kalp krizi belirtileri fark ederseniz, derhal veterinerinize başvurmanız önemlidir. Veterineriniz, kuşunuzun fizik muayenesini yapacak ve kalp atış hızını ve ritmini kontrol edecektir. Kan testleri ve röntgenler de tanıya yardımcı olabilir.

Kuşlarda kalp krizi tedavisi, altta yatan nedene bağlıdır. Bazı durumlarda ilaçlar, diyet değişiklikleri ve yaşam tarzı değişiklikleri önerilebilir. Ağır vakalarda cerrahi müdahale gerekebilir.

Önleme

Kuşunuzda kalp krizi riskini azaltmak için aşağıdaki önlemleri alabilirsiniz:

• Sağlıklı bir diyetle kuşunuzu besleyin.
    • Kuşunuza bol miktarda egzersiz yaptırın.
    • Kuşunuzu sigara dumanından uzak tutun.
    • Kuşunuzun düzenli veteriner kontrollerini yaptırın.

Kuşunuzda kalp krizi belirtileri fark ederseniz, zaman kaybetmeden veterinerinize başvurarak kuşunuzun yaşam şansını artırabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hayvana çok mu yağlı yedirdin, kolestrolünü mü çıkardın naptın.

bu arada
    -- reklam alanı --

Kuşumun Teki Kalp Krizi Geçirdi
  • Gözümün önünde gitti yahu çok kötü koydu. Keşke yem vermeyeydim
  • Kardeşim kafama kondudan sonra koptum
    o değilde yazık olmuş ya benimde muhabbet kuşum var erkek.ama konuşamıyor vitaminli yemle alakası varmıdır sadece öpücük atabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 90capcanberk -- 9 Ekim 2013; 20:57:00 >
  • Kuş uzun zamandır mı senin? kalpleri zaten çok hızlı atıyor. Kalp krizi olabilir. Farklı bir yem verdiysen alerjiden anaflaktik şoka girip gitmiş de olabilir. Sonuç istiyorsan nekropsiye getir. Başın sağolsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mordecaí

Kuş uzun zamandır mı senin? kalpleri zaten çok hızlı atıyor. Kalp krizi olabilir. Farklı bir yem verdiysen alerjiden anaflaktik şoka girip gitmiş de olabilir. Sonuç istiyorsan nekropsiye getir. Başın sağolsun

Eş olarak almıştık diğer kuşumuza 1 yıldır bizimle 5 yaşında felandır en fazla. Kriz geçirdi gözümün önünde sonra toparlayamadı masaj felan da yaptım dönmedi. biraz bekledim belki bayılmıştır diye kalbi felan atmıyordu soğumaya başlayınca da umudu kestim.

çok kolay kalp krizi geçiriyorlarmış ürkekti zaten bu ele felan gelmiyordu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scaryscreen -- 9 Ekim 2013; 20:59:45 >
  • başın sağolsun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: scaryscreen

quote:

Orijinalden alıntı: Mordecaí

Kuş uzun zamandır mı senin? kalpleri zaten çok hızlı atıyor. Kalp krizi olabilir. Farklı bir yem verdiysen alerjiden anaflaktik şoka girip gitmiş de olabilir. Sonuç istiyorsan nekropsiye getir. Başın sağolsun

Eş olarak almıştık diğer kuşumuza 1 yıldır bizimle 5 yaşında felandır en fazla. Kriz geçirdi gözümün önünde sonra toparlayamadı masaj felan da yaptım dönmedi. biraz bekledim belki bayılmıştır diye kalbi felan atmıyordu soğumaya başlayınca da umudu kestim.

çok kolay kalp krizi geçiriyorlarmış ürkekti zaten bu ele felan gelmiyordu

Doğrudur özellikle kuşlar ve tavşanlar çok ürkektir. Veterinere falan götürdüğünde senin eline alman gerekiyor zaten yoksa kalp krizinden gidebilir. Bilmişsin zaten hayvanın başına ne geldiğini.

• csb
  • quote:

Orijinalden alıntı: ard26tr

csb

değil ss veremem çoktan kediye verdim
  • Kuşun biriydi ve kira tarafından öldürüldü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

csb

• quote:

quote:

csb

Kesinlikle csb.Hiç duyguların vicdanın yok mu senin kuşu kediye veriyorsun?Ben balığım öldüğü zaman bile toprağa gömdüm(çöpe attı)
  • quote:

quote:

csb

yolup haşlama yapsaydın qnq

• quote:

quote:

quote:

csb

Kesinlikle csb.Hiç duyguların vicdanın yok mu senin kuşu kediye veriyorsun?Ben balığım öldüğü zaman bile toprağa gömdüm(çöpe attı)

vallahi değil. Daha öncede kuşlarım öldü vadesiyle. küçüklüğümden beri hep muhabbet kuşu bakarız. çocukken gömmüşlüğüm var üzülüp.
    En azından kedi yesin bi işe yarasın dedim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

csb

vallahi değil. Daha öncede kuşlarım öldü vadesiyle. küçüklüğümden beri hep muhabbet kuşu bakarız. çocukken gömmüşlüğüm var üzülüp.

CSB olmasa bile kesinlikle vermem derim ben.Sonuçta oda bir canlı(ydı).Sen öldükten sonra bedeninin köpekler tarafından yenmesini ister misin?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

csb

CSB olmasa bile kesinlikle vermem derim ben.Sonuçta oda bir canlı(ydı).Sen öldükten sonra bedeninin köpekler tarafından yenmesini ister misin?

sen istemesen de yiyecekler seni

• Gecmis olsun. Benim kusda kapiya sikisip olmustu dertlendim simdi.

• Kanaryam vardı 6 yaşında öldü.son 1 yıl çok sıkıntı çekti canım benim ya çok.severdim son yıl muhabbet kuşundan farksızdı resmen hastalığından dolayı ele filan gelmeyi yadırgamıyordu hayvan.
    Adıda twetty'di.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi House-M.D -- 9 Ekim 2013; 21:38:10 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

csb

sen istemesen de yiyecekler seni

mezara gömülecem kimse yemeyecek

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.