< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi resatkoksal -- 12 Haziran 2013; 20:29:08 > |
|

1 Mobil
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi resatkoksal -- 12 Haziran 2013; 20:29:08 > |
|
Güvenlik: Kafesin altı, muhabbet kuşları için güvenli ve korunaklı bir yer sağlar. Özellikle yavru muhabbet kuşları veya yeni bir ortama gelmiş kuşlar, tehditlerden korunmak için kafesin altına saklanırlar.
Sıkıntı ve Stres: Muhabbet kuşları sıkıldıklarında veya stresli olduklarında kafesin altında durma eğilimindedirler. Kafeslerini yeterince büyük değilse, oyuncakları yoksa veya yalnız kalıyorlarsa bu davranışı sergileyebilirler.
Uyku: Muhabbet kuşları genellikle kafesin altında uyurlar. Bu, doğal ortamlarında ağaçların alt dallarında veya yuvalarında uyumalarından kaynaklanabilir.
Hormonal Değişiklikler: Dişi muhabbet kuşları, üreme mevsimi boyunca kafesin altında daha fazla zaman geçirebilir. Bu, yumurtalarını koruma içgüdüsünden kaynaklanabilir.
Kuşun Kafesin Dibinde Durmasının Özel Nedenleri:
Erkek Muhabbet Kuşları: Erkek muhabbet kuşları, bölgecilik içgüdülerinden dolayı kafesin dibinde durarak bölgelerini korumaya çalışabilirler.
Dişi Muhabbet Kuşları: Dişi muhabbet kuşları, özellikle üreme mevsimi boyunca kafesin dibinde durarak uygun bir yuva yeri aradıklarını gösterebilirler.
Muhabbet kuşunuzun kafesin altında durmasının nedenini belirlemek için davranışını gözlemlemek ve çevresini değerlendirmek önemlidir. Kuşunuzun sıkılmış, stresli veya hasta olup olmadığını kontrol edin. Gerekirse, kafesini büyütün, oyuncaklar ekleyin ve daha fazla sosyalleşme fırsatı sağlayın.
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi resatkoksal -- 18 Haziran 2013; 18:28:06 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sevimli Kakadu -- 30 Aralık 2014; 18:42:42 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Şu kopan fırtına Türk ordusudur yâ Rabbi. Senin uğrunda ölen ordu, budur yâ Rabbi. Tâ ki yükselsin ezanlarla müeyyed nâmın, Galip et, çünkü bu son ordusudur İslâm'ın! _______________________________________ Garbın (Batının) Cebin-i (Korkak) Zalimi, Affetmedim Seni. Türk'üm ve Düşmanım Sana, Kalsam da Bir Kişi. Ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK - 19 Şubat 1923 |
|
| _____________________________ |
|
|
Şu kopan fırtına Türk ordusudur yâ Rabbi. Senin uğrunda ölen ordu, budur yâ Rabbi. Tâ ki yükselsin ezanlarla müeyyed nâmın, Galip et, çünkü bu son ordusudur İslâm'ın! _______________________________________ Garbın (Batının) Cebin-i (Korkak) Zalimi, Affetmedim Seni. Türk'üm ve Düşmanım Sana, Kalsam da Bir Kişi. Ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK - 19 Şubat 1923 |
|
Benimde dişi kuşum vardı oradan biliyorum dişi kuşunuz anlattığınız gibi kafesin altında duruyorsa elleyince ısırıyorsa korkmayın yumurtlayacak demektir ama eşi yoksa yumurtası tabikide boştur yumurtlayınca bir süre ellemeyin çünkü onu koruyacaktır 2 hafta sonra falan yumurtaları atabilirsiniz < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
Herkese selam,benim bir dişi kuşum var,hastaydı gıcır gıcır sesler çıkarıyordu,veterinere götürdük ciğerlerini üşütmüş dedi ilaç verdi,beş gün kullan dedi kullandım,geçer gibi oldu dedim biraz bekliyelim geçer ama geçmedi şuan yine ilk hali gibi olmaya başladı,kafesin dibine iniyo ara sıra,iki gündür böyle yapıyor,sürekli yorgun gibi,ayriyeten erkek kuş da çiftleşmek istiyor ama dişinin yaşı küçük sanırım çiftleşmek istemiyor,kuşumun iyileşmesi için napmalıyım,veterinere mi götürmeliyim tekrar yoksa verdiği ilaca devam etsem sıkıntı olur mu,lütfen yardım edin < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|