Şimdi Ara

Kuşlarımın Cinsiyeti Hakkında (SS'li)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Beyaz bir muhabbet kuşumuz vardı, iki hafta önce yanına bir eş aldık, ama gaga renkleri o kadar tuhaf ki, belirtilen standartlara uymuyor gibi. Ekteki fotoğraflardaki kuşların tahmini yaşını ve cinsiyetlerini söyleyebilir misiniz?

Bizim kuş (beyaz) olan yeni aldığımıza yaklaşmaya çalışıyor, bazen ayağını üzerine atıyor, ama diğeri bunu istemiyor ve çoğu seferinde "car car" bağırıyor. Devamlı kavga eder gibi bir halleri var. 2 hafta oldu. Sizce bu normal mi? Artık gürültülerinden duramıyorum. Beyaz kuşumuz konuşmayı vs. de unutttu. Yeni aldığımızı geri vermeyi düşünüyorum.

Not: Yeşil olanın fotoğrafı net değil, o yüzden birden fazla fotoğraf ekledim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e-XPLoDeR -- 30 Aralık 2012; 21:12:34 >

•  Kuşlarımın Cinsiyeti Hakkında (SS'li)

Soldaki Jumbo-ortadaki yerli-en sağdaki Hollanda bunlardan hangisine daha çok benziyor gövde yapısı olarak..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkisi de sağdakine benziyor.
  • Sorularınıza cevap veremeyecek olmasam da birkaç bir şey söyleyeyim. Öncelikle kuşu öyle tutmamanızda fayda var. Hatta kuşu avcunuza da almamanız gerekir fakat almak zorunda kalırsanız da o şekilde almamalısınız. Bir diğeri ise eğer kuşunuza eş alıyorsanız, konuşmayı muhtemelen bırakır. Çünkü yeni gelen kuş konuşmayı bilmediği için konuşmayı bilen de artık konuşmak için uğraşmaz. Ayrıca karakteristik özelliklerinden ve cere renginden yola çıkarak beyaz dişi, yeşil erkek diyorum. Çünkü aynı şekilde benim muhabbet kuşlarım da ilk geldiğinde dişi gidip ayak atıyordu, diğeri yanaşmıyordu. Ayrıca göz çevresinden yaş anlaşılabiliyor. Sizde net değil ama "tahmini" olarak söylüyorum. Yeşil beyazdan daha küçük gibi, bu yüzden ayak attığında geri çekiyordur, saldırgan davranıyordur. Aynısını bizzat benim muhabbet kuşlarımda da gözlemledim. Gözlerindeki siyahlık ne kadar fazlaysa o kadar küçük oluyor.

Ayrıca bol bol yumurta maması verin. Kuşlar için çok iyi olduğunu okudum, tecrübe ettim. Güçten düşmemeleri için, uçmayı unutmamaları için de sularını, yemlerini düzenli değiştirin, bol bol dışarı salın. Farklı yem kullanmayın çünkü alışamayabilirler. Fakat yeşil olanın kuyruğu kısa gibi, kuşlar küçükken kuyruklarını sık sık yenilerler diye biliyorum. Aynı şekilde mama çabuk uzamasında iyi gelir. İkisi de çok tatlı, güzel gözüküyorlar. Allah uzun ömür versin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest Account

Sorularınıza cevap veremeyecek olmasam da birkaç bir şey söyleyeyim. Öncelikle kuşu öyle tutmamanızda fayda var. Hatta kuşu avcunuza da almamanız gerekir fakat almak zorunda kalırsanız da o şekilde almamalısınız. Bir diğeri ise eğer kuşunuza eş alıyorsanız, konuşmayı muhtemelen bırakır. Çünkü yeni gelen kuş konuşmayı bilmediği için konuşmayı bilen de artık konuşmak için uğraşmaz. Ayrıca karakteristik özelliklerinden ve cere renginden yola çıkarak beyaz dişi, yeşil erkek diyorum. Çünkü aynı şekilde benim muhabbet kuşlarım da ilk geldiğinde dişi gidip ayak atıyordu, diğeri yanaşmıyordu. Ayrıca göz çevresinden yaş anlaşılabiliyor. Sizde net değil ama "tahmini" olarak söylüyorum. Yeşil beyazdan daha küçük gibi, bu yüzden ayak attığında geri çekiyordur, saldırgan davranıyordur. Aynısını bizzat benim muhabbet kuşlarımda da gözlemledim. Gözlerindeki siyahlık ne kadar fazlaysa o kadar küçük oluyor.

Ayrıca bol bol yumurta maması verin. Kuşlar için çok iyi olduğunu okudum, tecrübe ettim. Güçten düşmemeleri için, uçmayı unutmamaları için de sularını, yemlerini düzenli değiştirin, bol bol dışarı salın. Farklı yem kullanmayın çünkü alışamayabilirler. Fakat yeşil olanın kuyruğu kısa gibi, kuşlar küçükken kuyruklarını sık sık yenilerler diye biliyorum. Aynı şekilde mama çabuk uzamasında iyi gelir. İkisi de çok tatlı, güzel gözüküyorlar. Allah uzun ömür versin.

Çok teşekkür ederim gerçekten. Bundan sonra o şekilde tutmayayım en iyisi.
    Maalesef, dediğiniz gibi konuşmayı unuttu bizim beyaz kuş. Bu arada, az önce yeşili (sonradan aldığımızı) gidip iade ettim. Çünkü yaklaşık 2 hafta oldu ve birbirlerine alışamadılar. İkisinin aynı cinsiyette olmasından da korkuyordum çünkü. Beyaz biraz daha büyüsün, cinsiyeti iyice belli olsun, ondan sonra yanına eş alacağım.

Tavsiyeler için tekrar teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: e-XPLoDeR

quote:

Orijinalden alıntı: Guest Account

Sorularınıza cevap veremeyecek olmasam da birkaç bir şey söyleyeyim. Öncelikle kuşu öyle tutmamanızda fayda var. Hatta kuşu avcunuza da almamanız gerekir fakat almak zorunda kalırsanız da o şekilde almamalısınız. Bir diğeri ise eğer kuşunuza eş alıyorsanız, konuşmayı muhtemelen bırakır. Çünkü yeni gelen kuş konuşmayı bilmediği için konuşmayı bilen de artık konuşmak için uğraşmaz. Ayrıca karakteristik özelliklerinden ve cere renginden yola çıkarak beyaz dişi, yeşil erkek diyorum. Çünkü aynı şekilde benim muhabbet kuşlarım da ilk geldiğinde dişi gidip ayak atıyordu, diğeri yanaşmıyordu. Ayrıca göz çevresinden yaş anlaşılabiliyor. Sizde net değil ama "tahmini" olarak söylüyorum. Yeşil beyazdan daha küçük gibi, bu yüzden ayak attığında geri çekiyordur, saldırgan davranıyordur. Aynısını bizzat benim muhabbet kuşlarımda da gözlemledim. Gözlerindeki siyahlık ne kadar fazlaysa o kadar küçük oluyor.

Çok teşekkür ederim gerçekten. Bundan sonra o şekilde tutmayayım en iyisi.
    Maalesef, dediğiniz gibi konuşmayı unuttu bizim beyaz kuş. Bu arada, az önce yeşili (sonradan aldığımızı) gidip iade ettim. Çünkü yaklaşık 2 hafta oldu ve birbirlerine alışamadılar. İkisinin aynı cinsiyette olmasından da korkuyordum çünkü. Beyaz biraz daha büyüsün, cinsiyeti iyice belli olsun, ondan sonra yanına eş alacağım.

Tavsiyeler için tekrar teşekkürler

Ayrıca ilerde tekrar bir eş alacaksanız ya kuşçunun kendi beslediği özel, biraz daha büyük kuş varsa onu satın almayı deneyin ya da arkadaşınızdan, çevrenizden bulmaya çalışın. Çünkü normal gidip satın aldığınız kuş küçük olur. Sizin kuş muhabbet kuşlarının kralı da olsa yine olmaz yani çünkü yeni gelen istemez.

• Yeşil olan erkek, beyaz olan dişi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Forumda Sapık Var [SS'Li]
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu durumda her ikisi de erkek. Teşekkür ederim cevap için
  • quote:

Bu durumda her ikisi de erkek. Teşekkür ederim cevap için

beyaz kesinlikle erkek bizzat yerinde gördüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: farukkk

quote:

Gören gözler şüpheye yer bırakmaz o zaman. Evlendirme çağı gelmiş bizimkinin. Sağ ol Kardeşim

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: farukkk

quote:

Gören gözler şüpheye yer bırakmaz o zaman. Evlendirme çağı gelmiş bizimkinin. Sağ ol Kardeşim

Ama eş alırsan konusmayı bırakır sizinle ilgilenmez tamamen aile reisi olur

• Sağdaki Yeşil olan erkek Ortadaki beyaz dişi bencede.
  • Kesinlikle Faruk, zaten bu aldığımız eş (daha doğrusu ikisi de erkekmiş, ne utanç verici ) 1 hafta durdu, o bir hafta ve ertesi bir hafta konuşmayı unuttu

ANKA 34,
    Her ikisi de erkek
  • ilki dişi ikinci erkek gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elektrikçiler -- 18 Ocak 2013; 2:03:30 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.