Şimdi Ara

KUŞUM İSHAL OLDU!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
20.540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir kaç ay öncesinden annem muhabbet kuşu almıştı. Annem 9 yıl boyunca aynı muhabbet kuşunu yaşatmış biri. Hayvanları da çok sever. Neyse işte bu yeni aldığımız kuşları geri verdik. Çünkü vücutları kurumuş ve bu bir hastalıkmış daha sonra bir çift daha aldık. Dişi-erkek aldığımızı sanarken dişi-dişi almışız. Onlardan birinide geri verdik ve yerine erkek aldık. Evimizde ikiz bebekler var. Mucburen gürültü oluyor. Kuşları balkona çıkarttık. E annem de çocuk baktığı için kuşlarla pek ilgilenememiş. Şimdi kafeslerini temizledim ve kendi odama aldım ikisinide. İkiside çok halsiz duruyorlar. Ayrıca dişi olanın (erkekten daha dik duruyor sanırım cins farklı) poposunun etrafıdaki tüyler dökülmüş ve sürekli sıvı, açık renkli dışkı veriyor. Poposu sürekli dışkı üretiyor. Rahatlasınlar ortama alışsınlar diye kuş sesleri çalıyorum bilgisayardan. Biraz ötmeye başladıla. Yemlerini yeniledim, kafesi suluğu falan temizledim şimdi. Ama korkuyorum. Ölsün istemiyorum çünkü. Bu ishal sorununa bir çözüm üretebilir misiniz?







  • benim kuşuma da olmustu stresten olabilir yada cereyanda kalmislardir..bi ilac almistik adini hatirlamiyorum 3lira falandi bi veteriner arayip sorabilirsin telefonda yardımci olurlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ishal kuslari cok kisa zamanda öldúrebilir hemen önlemini almalisiniz tùm kafesindeki malzemeleri deterjanla gúzelce yikayin ardindan suyuna eczanelerde kuslar,tavuklar icin kullanilan antibiyotikler var ondan cok az atin ve elma verin elma cok faydalidir.rúzgara cikarmayin sicak biryerde tutun 1 günde kendilerine gelirler sonrasinda suluklarina vitamin damlatmayi unutmayin.muhabbet kuslari cok narin hayvanlar balkonda beslenecek kuslar degil ayrica balkona karga vs. gelir hic iyi sonuclarla karsilasmazsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kuşlar gayet iyi hatta 5 tane yumurtamız var şuan. çok teşekkürler
  • Muhabbet kuşum ishaldi iyileştirebildim. Yaptıklarımı sıralıyorum eminim hepsinin az da olsa faydası olmuştur. (Uzman değilim ama aşağıdakileri yiyebileceklerini internetten öğrendim mechuliyet kabul etmiyorum dileyen denesin )
    Her şeyden önemlisi kesinlikle erken teşhistir. Kuşunu bi kenarlara bırakıp günler sonra farkeden için zaten çok geç olmuş olur.

    1. kafesi temizledim ve duvar kenarlarından esintilerden uzak bir yere koydum havalar soğuyor çünkü.
    2. maxisol b vitaminini suya hiç karıştırmadan direk kuşun ağzına 5 damla kadar verdim. çünkü kuş halsizdi yemeden içmeden kesilmişti sadece erkek kuşun yedirdiğiyle idare ediyordu. İlacı içirince direnci arttı sanırım 2 saat sonra kendi başına yemeye başladı. kendi başına yeme aşaması çok önemli.
    3. mandalina kabuğunu iyice yıkayıp bezle kurutup yedirdim. mandalinanın yemyesil ve yenilmeyecek kadar acı olmamasına dikkat edin.
    4. tuzsuz sarı leblebiyi ezip yedirdim. Leblebi lifli olduğundan bizler için bile yararlı mideye bağırsaklara tutunur ishali önler öyle ki fazlası kabız yapar hazımsızlık yapar.
    5. iki gün sabah güneşinde esmeyen bir yerde güneşlendirdim gagalarını ve kanatlarının açar açmaz gölgeye aldım (güneşe bırakıp gitmeyiniz 3 4 dk yeterli )

    Bugün 4. gün ve dışkısını toplu olarak yaptı. her geçen gün hareketlendi canlılaştı. yukarıda saydıklarımdan sadece ilacı bir kez verdim diğerlerinden kafeste iki kuş olduğu için yediğinden emin olsam da ne miktarda yediğini bilmiyorum. Umarım sizlere de faydası olur.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.