Şimdi Ara

KUŞADASI'NDA YAŞAMAK (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
451
Cevap
34
Favori
146.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kuşadası'ndan ziyade Didim Akbük daha iyi yerleşim merkezlerinin olabildiği yerler. Yine de forum önerisiyle verilebilecek bir karar değil toprağını koklamak gerek :)
  • geçen sene ağustos ayında belediye ile ilgili sorunlar yüzünden kapalı olan her şeyi beyaz olan orijinal kıyafetler satan mağaza bu sene açılmış tabi ki hazır fiyatlar artmamış ve müşteri yokken ilk kıyafetimi 50 tl aldım kimseye söyleme diye tembih etti ama madem kar edebiliyor bence herkes bilsin :) yeri balık hali karşısı...
     KUŞADASI'NDA YAŞAMAK KUŞADASI'NDA YAŞAMAK KUŞADASI'NDA YAŞAMAK KUŞADASI'NDA YAŞAMAK

• Öncelikle çok teşekkürler paylaşımlarınız ve tecrübeleriniz için özellikle @pilotsak abimize teşekkürler :)

bizde artık adalı olduk sayılır. 1senedir buradayız ve çok mutluyuz hergün "İyi ki ..." diyoruz :)

1senedir Kadınlar Denizi Mahallesinde Kirada oturuyorduk. Uzun süredir ev arıyoruz satın almak için.

Kadınlar denizi mahallesinden veya Hacı Feyzullah mahallesinden olsun istiyoruz merkeze ve denize yakın olsun diye. Hacı Ferit Camii yanındaki Ataman sitesinde bi ev bulduk fiyatı vs. uygun geldi bize. Yarın belediyeden sorduracağız herhangi bir sıkıntısı var mı diye.

Ataman sitesi hakkında veya bu çevre hakkında herhangi bir bilgisi tavsiyesi olan var mı?

Ev alırken tavsiyeleriniz nedir ? Neye dikkat edelim adada çok emlakçı var malum. Biz bu evi emlakçı aracılığıyla bulduk o yüzden yardımcı olabilecek biri varsa cok sevinirim.

Teşekkürler herkese

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• selimar kullanıcısına yanıt
    Aslında haklı olabilirsiniz. Ama yerlesmeyi düşünen insanlar genelde ortayasin üstünde emeklilik için düşündüğü için kusadasini tercih ediyor. Malum saglik sorunları baş gösterecek ihtiyaç halinde tam teşekküllü bir devlet hastanesi olması gerekli.

Ayrıca yaz kış kalacağı için kışında popülasyon olması gerekiyor. Çokta ıssız olmasın . hırsızı var hirlisi var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kugutex -- 28 Nisan 2015; 8:32:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pilotsak kullanıcısına yanıt
    Merhabalar

Gene faydali bir paylasim ...tesekkürler

Merakimi bagisla fotoraftaki kisi senmisin pilotsak arkadasim, yoksa mekan sahibimi

Sevgiyle kalin
  • Bütün konuyu okudum. Ben de çoğu kişi gibi bu tarz emeklilik hayalleri kuruyorum. Gerçi daha çook seneler var ama...
    Bu arada konuyu resimlerle desteklesek güzel olurdu
  • kuşadası an itibariyle güzelleşip sıcaklar başladı hafta sonu tatili fırsat bilerek birçok ziyaretçileri geldi, her zamanki gibi meydanda müzikli coşkulu şenliklerde başlamıştır...
     KUŞADASI'NDA YAŞAMAK KUŞADASI'NDA YAŞAMAK KUŞADASI'NDA YAŞAMAK KUŞADASI'NDA YAŞAMAK

• her cuma günü çeşidi bol pazardan birkaç kareler, bu arada uzaklarda olup canı çekenler için :) enginar, şevketi bostan, deniz börülcesi ve deniz mahsulleriyle gayet renkli görüntüler var birde meşhur izmir tulumu peynirleri ve yöresel zeytin çeşitleriyle takdiri hak ediyor...
     KUŞADASI'NDA YAŞAMAK KUŞADASI'NDA YAŞAMAK KUŞADASI'NDA YAŞAMAK KUŞADASI'NDA YAŞAMAK KUŞADASI'NDA YAŞAMAK KUŞADASI'NDA YAŞAMAK KUŞADASI'NDA YAŞAMAK KUŞADASI'NDA YAŞAMAK KUŞADASI'NDA YAŞAMAK

• bugün kirazlı yolu üzerindeki hayvan barınağına gittim çocuklar Hachiko Bir Köpeğin Hikayesi filmini izledikten sonra beni rahat bırakmıyorlar, malum müstakil evde olunca illaki bir akita olsun istiyoruz ama maalesef bulamıyoruz. Bursada ki bir çiftlikte 3.500 tl yavru fiyatlarını temin ediyorlar buda oldukça bize pahalı geldi, arkadaş barınakta var demişti ama yanlış ihbar Sibirya kurdunu benzetmiş, yani yine hüsran (: barınaktan kısaca bahsedeyim bakım fena değil görevliler bayağı ilgilendi, temizlik yemek konusunda sıkıntı yok, fakat binalar eskimiş bakıma ihtiyaçları var, iyi köpekler geliyor ama anında sahiplenildiği söyleniyor, beslenmesi tehlikeli yasak ırkları vermiyorlar orada realite ettiklerini söylüyorlar...

• SPITUS kullanıcısına yanıt
    yok o kişi mekan sahibi abimiz, ben biraz daha genççe biraz daha yakışıklı olanı diyorlar :) bir vakit bulup görüşürsek ve hep beraber bir toplanabilirsek bu ekranların arkasındaki kişilerde can bulacaktır inş...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogzZzhnn

Öncelikle çok teşekkürler paylaşımlarınız ve tecrübeleriniz için özellikle @pilotsak abimize teşekkürler :)

bizde artık adalı olduk sayılır. 1senedir buradayız ve çok mutluyuz hergün "İyi ki ..." diyoruz :)

1senedir Kadınlar Denizi Mahallesinde Kirada oturuyorduk. Uzun süredir ev arıyoruz satın almak için.

Kadınlar denizi mahallesinden veya Hacı Feyzullah mahallesinden olsun istiyoruz merkeze ve denize yakın olsun diye. Hacı Ferit Camii yanındaki Ataman sitesinde bi ev bulduk fiyatı vs. uygun geldi bize. Yarın belediyeden sorduracağız herhangi bir sıkıntısı var mı diye.

Ataman sitesi hakkında veya bu çevre hakkında herhangi bir bilgisi tavsiyesi olan var mı?

Ev alırken tavsiyeleriniz nedir ? Neye dikkat edelim adada çok emlakçı var malum. Biz bu evi emlakçı aracılığıyla bulduk o yüzden yardımcı olabilecek biri varsa cok sevinirim.

Teşekkürler herkese

dediğiniz yeri nokta olarak maalesef bilemeyeceğim ama araştırılarak bulunur işler ciddi olduğunda biraz vakit harcayarak soruşturup öğrenebiliriz ancak, adada birçok yere ruhsat verilmemiş durumda öncelikle ruhsatı yapı kullanım izni v.s resmi evrakları ve sonradan yapılmış tadilatlarda eğer izin alınmayıp resmiyete girmemişse ilerde sorun olabiliyor bun dikkat etmek lazım zaten borcunun olmaması elektrik su yönetici v.s bunların araştırmasını yaparsınız, tadilat durumunu da göz önünde bulundurun son günlerde bazı yörelerdeki binaların kaydığını duyuyorum buna dikkat edin, alım satımı yasal olarak ev sahibiyle bölüşüler diyormuş yasalar ama genelde alan kişiye ödettiriyorlar çok yüksel mebla değil ama olsun yine de hakkın nasılsa emlakçıyla pazarlık et komisyonunu düşürebilirsin, evin değerini emlakçı şişirmiş olmasın bizzat ev sahibiyle görüşüp pazarlığı onunla yap derim şimdilik benim aklıma gelen bunlar, hayırlı olmasını dilerim...

• pilotsak kullanıcısına yanıt
    Bende öyle tahmin etmsidim zaten:)

Hem Yas acisindan benden genc oldugunu düsündügümden (ben 58)

Hemde fotodaki arkadas baya bi bezgin küskün bakiyodu

Eee ADALI olan oranin güzelliklerini bu kadar keyifle anlatan üslübundan sicak Samimi bir kisilik oldugunu cikardigim pilotsak arkadas böyle küskün bezgin bakmaz dediydim

Görüsmek bir araya gelebilmek...

Oda olcak insallah hele su Mayis ve Haziran bi gecsin temelli dönüsten sonra bende vakti bol olan kesime dahil olacam kismetse :)

Simdilik toplanma toparlanma bir yandan çalisma ve günlerdir yagan yagmurla mücadele halindeyim

Ha gayret diyorum kendime :)

Sevgiyle Kalin
  • KUŞADASI GECE HAYATI İLE İLGİLİ BİLGİ VEREBİLCEK VAR MI BEYLER?
    3 YAKIN ARKADAŞ AQUA FANTASY E GELMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ..
  • Arkadaşlar merhaba.

Başlığın çoğunu okudum başta Pilotsak olmak üzere çok faydalı bilgiler buldum ancak benim farklı bir durumum var. Şu an itibariyle tayinim Edirne'den Aydın Söke'ye çıktı. Ben öğretmenim eşim ise psikolog. Onun da tayinini Söke'ye isteyeceğiz. Ancak biz daha 28 yaşındayız, yaz kış şartları ve sosyal imkanlardan dolayı Kuşadası'nda yaşamak istiyoruz. Sizin çevrenizde böyle Söke'ye gelip giden var mı? Ne önerirsiniz? Son olarak da her gün işe gelip gideceğimiz için hangi muhitten ev tutmalıyız. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
  • montenegro12 M kullanıcısına yanıt
    öncelikle hoş geldiniz , tayinin hayırlı olsun söke Davutlar ortaklar soğucak v.s yerlere göre oldukça gelişmiş bir yer hatta deniz olsa kuşadasından daha gelişmiş olurdu şöyleki benim kız üniversite sınavına sökede girdi kuşadasında sınav yeri olmuyormuş :) çoğu zaman iyi hastahaneler açıldığı için özellikle diş hast adadan sökeye gidiyorlar şimdi ben kuşadası merkezinden taşınıp siteler bölgesinde olduğum için söke Davutlar ve adaya hemen hemen 8-10 km arası var tercihim müstakil ev olduğu için buradan ev alıp yerleştim, eğer hem denize yakın olsun hem müstakil evimde domates biber yetiştireyim çocuklar içinde rahat bir ortam olsun isterseniz iyi bir sitede kiralık müstakil ev bulunabilir ana yoldan çok uzaklaşmazsanız sökeye Aydına davutlara adaya giden dolmuşlar geçer arabanızda varsa sökeye 10-15 dk sürer ama tabiki adanın içinde yaşamaktan farklı buradan çok adaya gitmek istemiyorsunuz, diğer seçeneğe gelirsek benimde eşim öğretmen ve hergün ortaklara gidip gelmesi gerekiyordu türkmen mah ev tuttuğumuz için maalesef 2 dolmuşla ancak gidebiliyordu buda bir saati buluyor, adadaki olay şu söke Davutlar aydın domuşları merkezi yerden belediyenin az ilerisinden kalkıyor ve otogar yönüne doğru gittiği için adanın en iyi mahalleri türkmen ve ege geride kalıyor ve yürüyerek dolmuşlara kadar gidilemiyor sizin sökeye tek araçla gidebilmeniz için şehir merkezinden başlayarak yeni köprü koçtaş otogara kadar olan bölgeden ev bulmanız iyi olur eger özel aracımla giderim her gün derseniz ( buda bir ara bizim bir öğretmen arkadaşla beraber yol parasını bölüştüğümüz gibi) ( aşağı yukarı dolmuş parasıyla aynı olur o zaman ) özellikle ege ve türkmen mah güzel havuzlu nezih siteleri tavsiye ederim kiralarda 500-600 tl gibi başlar başka yardımcı olabileceğim bir şey olursa yazın elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım...

• Konu sahibi ve yorumlariyla bu konuya katkıda bulunan herkese teşekkürler:) Takibe aldım konuyu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pilotsak

öncelikle hoş geldiniz , tayinin hayırlı olsun söke Davutlar ortaklar soğucak v.s yerlere göre oldukça gelişmiş bir yer hatta deniz olsa kuşadasından daha gelişmiş olurdu şöyleki benim kız üniversite sınavına sökede girdi kuşadasında sınav yeri olmuyormuş :) çoğu zaman iyi hastahaneler açıldığı için özellikle diş hast adadan sökeye gidiyorlar şimdi ben kuşadası merkezinden taşınıp siteler bölgesinde olduğum için söke Davutlar ve adaya hemen hemen 8-10 km arası var tercihim müstakil ev olduğu için buradan ev alıp yerleştim, eğer hem denize yakın olsun hem müstakil evimde domates biber yetiştireyim çocuklar içinde rahat bir ortam olsun isterseniz iyi bir sitede kiralık müstakil ev bulunabilir ana yoldan çok uzaklaşmazsanız sökeye Aydına davutlara adaya giden dolmuşlar geçer arabanızda varsa sökeye 10-15 dk sürer ama tabiki adanın içinde yaşamaktan farklı buradan çok adaya gitmek istemiyorsunuz, diğer seçeneğe gelirsek benimde eşim öğretmen ve hergün ortaklara gidip gelmesi gerekiyordu türkmen mah ev tuttuğumuz için maalesef 2 dolmuşla ancak gidebiliyordu buda bir saati buluyor, adadaki olay şu söke Davutlar aydın domuşları merkezi yerden belediyenin az ilerisinden kalkıyor ve otogar yönüne doğru gittiği için adanın en iyi mahalleri türkmen ve ege geride kalıyor ve yürüyerek dolmuşlara kadar gidilemiyor sizin sökeye tek araçla gidebilmeniz için şehir merkezinden başlayarak yeni köprü koçtaş otogara kadar olan bölgeden ev bulmanız iyi olur eger özel aracımla giderim her gün derseniz ( buda bir ara bizim bir öğretmen arkadaşla beraber yol parasını bölüştüğümüz gibi) ( aşağı yukarı dolmuş parasıyla aynı olur o zaman ) özellikle ege ve türkmen mah güzel havuzlu nezih siteleri tavsiye ederim kiralarda 500-600 tl gibi başlar başka yardımcı olabileceğim bir şey olursa yazın elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım...

bilgiler çok yararlı teşekkür ederim. Eşimle bir değerlendirme yaptık ve sahil siteleri ortadaki konumuyla daha mantıklı gelmeye başladı. Adaya ve sökeye ulaşımın sıkıntı olmadığı müstakil bir ev gayet mantıklı olacak sanırım. Şu bilgiyi de veriyim, ben doğa sporlarıyla iç içeyim. Profesyonel bisiklet ve trekking dağcılık kampçılık yaparım. Bu imkanlar orda mutlaka vardır tabi ama dikkatinizi çekti mi ? sosyal açıdan sahil sitelerinde çok sıkıntı yaşarsınız market pazar bile yok diyorsanız o zaman bir daha düşüneceğiz :) sahil sitelerinde kiralar ne durumda peki, tavsiye edebileceğiniz site ? biz oraya artık sürekli olarak geliyoruz, birkaç sene geçirip evimizi almayı düşünüyoruz. Kusura bakmayın çok soru soruyorum ama kararsız kaldık ve tatlı bir heyecan var.

• Merhaba,sizi gökte ararken yerde buldum.Çok ortak özelliğimiz olduğunu gördüm.Öncelikle ben de sınıf öğretmeniyim.eşim emekli olacak ve yerleşecek yer ararken Aydın'ı düşünmüştüm ama Kuşadası fikri yeni oluştuYaklaşık 20 yıl önce görmüştüm o zaman da bile betonlaşma çok fazla olduğu için düşünmemiştim.Sonra bir öğretmen arkadaş Güzelçamlı'dan söz etti.Resimlerden çok güzel görünüyor ancak 8 yaşında bir kızım var onun eğitimini düşünerek ilk önce merkezi bi yer olsun sonra ben emekli olunca da (5 yıl sonra) oraya yerleşelim diye düşündük.1-2 sorum olacak ikametgahı emeklilikten sonra mı yapmak gerekiyor? eşinizin puanı kaçtı? Benim 243. Bu puanla iyi bir yere gidebilir miyim? Ağustos geldiğinde bana iyi okul adları verirseniz çok sevinirim.Unutmadan adada kışlar nasıl geçiyor,ısınmaya yılda ne kadar harcıyorsunuz.Ankara'da oturuyoruz.Kış hayatını biliriz ancak denizin soğuğu da bir başka olur.

• montenegro12 M kullanıcısına yanıt
    Spor ile bende oldukça ilgiliyim adada 4 tane bildiğim spor salonu var özellikle 2 tanesinde oldukça güzel kondisyon body bulding aletleri mevcut aylık 60-70 tl gibi sınırsız her gün sabah akşam spor yapma şansı var kızımda taekwondo Türkiye üçüncülüğüne kadar yükseldi bazen beraber spor yaparız bisiklet, kamp konularına çok zamanım olmadı ama adada bulunan Honda servisinde bulunan dostlarımla görüştüğümde guruplar halinde motor ve bisikletçilerin Ege boyunca gezdiklerini ve mutlaka kuşadasınada uğradıklarını duyuyorum, sitelerden haberleşerek buluşuyorlarmış ( geçen aylar içerisinde merkezde el heykeli önünde bisiklet yarışması da yapıldı, süper bisikletler geldi yerlisi yabancısı benim çok ilgimi çekmişti) adada spor faaliyetlerine gerçekten çok önem veriyorlar belli aralıklarla birçok yarışmalarda yapıyorlar, sahil sitelerinde yaşamak yazın dolu dolu kışınsa sakin geçen dinlenme dönemidir, hemen hemen büyük sitelerin mutlaka kendine ait yaz kış açık marketi vardır, ayrıca en sondan başlayarak migros, şok, bim ( hazirandan sonra açılır), tansaş ( hazirandan sonra açılır), tekzen, yılmazlar yapı market sürekli açık ve karasu halk pazarı, yazın açılan nazilli pazarı mevcuttur ve yeni açılan form ( içinde bütün mağzalar var ) kipa ( yine büyük mağzalar sinemalar burger king v.s şeyler var ) siteler bölgesine oldukça yakındır, ben yerel pazarları severim motorla en fazla 15 dk adadaki Cuma veya Salı pazarına Davutlardaki Pazar günü kurulan pazarlara da giderim Kayseri’den gelip o mahrum kaldığım, elimle seçip ve köylülerden alabildiğim o çeşit çeşit sebze meyveler beni çok mutlu ediyor, şimdi birazda olumsuz şeylerden bahsedelim sitelerde kiralık ev bulmak çok sıkıntılı genelde satılık ve günübirlik kiralar mevcut yazın talep çok olunca kötüde eşya koysa günlük 100 tl kiraya veriyorlar bu yüzden sezon bitene kadar yaz kış oturacak ev bulmak güçleşiyor, kiralar ortalama bir şehirdeki gibi aylık 500 başlayarak duruma göre 1000 çıkabilecek yerler var, size site tavsiye etmek isterdim ama şu mevsimde yaz kış oturacak bir yer bulmak bile zor olacağı için ana yol üzerinden sökeye giden minibüs konumuna bakarak sosyete pazarından başlayarak nazilli sitesi, özken sitesi gibi oldukça geniş bir bölgede araştırma yapmak lazım ana yolun deniz tarafı ve diğer tarafıda olmak üzere kiralarda çok değişken oluyor ayrıca havuzlu evler ve bina durumuna görede kiralar bağlantılı bu yüzden gözünüzle görüp birkaç gün gezerek ki ben temmuzda gelmiştim ve oldukça zorlanmıştım tavsiyem son güne bırakmayın en önemlisi uygun ev bulmak size kolay gelsin…

• Champarator kullanıcısına yanıt
    slm ilginizi çekebildiğine sevindim, katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum bende, hayat paylaştıkça kolaylaşır, merak ettiğiniz bir şeyleri veya katkılarınızı bekliyoruz...
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.