Şimdi Ara

KUŞADASI'NDA YAŞAMAK (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
451
Cevap
34
Favori
146.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Merhaba
    mesajınızı okudum bu konuda yardımcı olmak isterim. Insanlar bu konuda çok fazla mağdur ediliyor o yüzden kimse mağdur olsun istemiyoruz. Bu ise gönül veren ve ilk isteği insanların mutlu olmasi olan biriyim. Çok aileyi burada ev sahibi yaptım ve hepside bana minnettar şuanda. Kendimi çok fazla su an anlatmak istemiyorum. Eğer siz ciddi bir şekilde kusadasindan gönlünüzce göre ev satın almak istiyorsanız bana mesaj atın. Nasıl birsey istersiniz nereden istersiniz bütçeniz nekadar yatirim için mi yoksa oturmak içinmi yazın bana
    şimdiden hayırlısı olsun saygilar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba
    Ege'nin en güzel turistik yerlerinden biri olan kusadasindan ev yazlık arsa rezidans yada proje den yatırım yapmak isteyen vatandaslarimiz guvenebileceginiz size yol gösterecek ve buraları çok iyi bilen tanıyan önceliği sizin memnuniyetiniz olan profosyonel bir firma olarak yardıma hazırız. Mesaj atın istediğiniz bilgileri verelim.fakat lütfen gerçekten bu işi yapmayı düşünenler mesaj atsın çok yoğun çalışıyoruz vaktimiz kısıtlı
    saygilar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yardım destek -- 9 Nisan 2015; 11:16:06 >
  • pilotsak kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler ben bir gayrimenkul danışmanı olarak size çok hak veriyorum bu tarz insanlar yüzünden dürüst adamlar is yapamaz oldu benim önceliğim herzaman musteri memnuniyeti oldu yani insana yatırım.benim mal sattığim kişi veya aileler 5 10 yol sonra bile beni arıyorlar ya yardım için yada hal hatır sormak için. Ben üniversite mezunuyum kimya muhendisyim ama bu işi seçtim 10 yıldır da severek yapıyorum ama sizinde sozettiginiz emlakciligin e sinden bile anlamayan para avcıları yüzünden ve bunların sayılarının gitgide çoğalması sebebi ile iş yapamaz hale geldik.insanların mağdur edildiğini gördükçe mesleğinden soğudum neredeyse ama buna dur diyemiyorum işte.
    Bize güvenin gerçek dürüst danışman biziz demek de insanları tatmin etmiyor artık. Ben 6 yıl yurt dışında yaşadım gurbetcilerin halinden de çok iyi anlarım ama bize gelene kadar birileri tarafından kandırılip mağdur ediliyorlar.
    umarım emlak sektörü bu tür insanlardan temizlenir.

• Herkese Merhaba

Nihayet ADA'li oldum

Gecen hafta üc günlügüne ordaydim ve evimi kiraladim Artik dönüs hazirliklari basladi

Haziran sonu temelli oraliyim insallah

Herkese faydali paylasimlari icin tesekkürler

Ancak Pilotsak arkadasa hem bu forumu actigi hemde cok yararlandigim paylasimlarindan ötürü özel tesekkürler

Ancak Forum gittikce (sahibinden com. ) gibi olmaya basladi ve acilis amacindan uzaklasiyor gibi

Bilemiyorum yada bana öyle geliyor

Bu konuda fikirlerinizi yazarsaniz sevinirim

Sevgiyle kalin
  • SPITUS kullanıcısına yanıt
    slm evet kuşadası havalarda ısınınca yavaş yavaş hareketlenmeye başladı iyi ve güzel dostların adaya gelmesi beni çok mutlu ediyor buna katkım olduysa ne mutlu bana, form takip eden dostlarımız çok değerli arkadaşlar, görüldüğü gibi zaten birçok kişinin de ilk mesajları, belki de onları buraya çeken düzeyli dostluğun çıkarsız paylaşımın olması, bunun için elimden geleni yapacağımın kimsenin kuşkusu olmasın, bir söz vardır meyve veren ağaç taşlanır, her yerde olduğu gibi arada çıkarcı insanlarla da karşılaşabiliriz, bunlar sıkıntı değil bizim duruşumuz isteğimiz ve amacımız belli, zaten barınamazlar, güzel bir yaz gelirken tatil dostluk ve hayatın zorluklarını paylaşmak için değerli mesajlarınızı ve katkılarınızı beklediğimi bilmenizi isterim... not: SPITUS arkadaşıma adaya hoş geldin diyorum bir derdin sıkıntın olduğunda hiç çekinmeden ara merak etme başkaları burayı sahibinden.com yapamazlar, biz buranın gerçek sahibi gönül dostlarıyız...

• Bu forum ticari ve reklam amaçlı paylaşımlara kapalı olmalı,herkes ticari amaçtan uzak kendi yaşadıklarını paylaşmalı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet bizde geçen hafta itibariyle kuşadası nın bir sakini olduk.ege mahallesinde bir ev aldık.bu forumdan da oldukça faydalandım. Özellikle pilotsak beyefendi ye çıkarsız ve dostça yazıları için teşekkür etmek istiyorum.çalıştığımız için ancak yazları gelebilsekte Kuşadası ndan sizler aracılığıyla haberdar olmaktan mutluyuz.selamlar Adalı dostlarımıza.

• Şehrimize hoş geldiniz, umarım her şey gönlünüzce olur. Danışmak sormak istediğiniz herhangi bir şey olursa bende Sn. Pilotsak gibi daima yardıma hazırım. Bu arada Sn. pilotsak'a sitemlerimi iletiyorum hala tanışma fırsatı bulamadık :)
  • Sevgili Kusadasi Sevdalilari

Öncelikle hosbulduk sicak ilginize tesekkürler.

Temelli yerlesmeye günler kala insan kendi düsünce yapisi dogrultusunda kisilerle tanisma firsati bulunca bir baska mutlu oluyor.

Malumunuz yeni bir sehir, yeni bir ortam, yeni bir Hayat.

Özellikle 40 yillik bir gurbet hayatindan sonra!

Simdi artik toplanma, toparlanma asamasina gectik, sanirim isin en stresli ve en yorucu kismi basladi.

Hayirlisi ile bu zorlu dönemi de atlatip temelli yerlesince, bu forum vasitasiyla tanimis oldugum arkadaslarla mutlaka tanisip,

güzel dostluklar kurma asamasina da gececegiz insallah.

Bu forumun kurucusu ve fikirlerinden cok yararlandigim pilotsak arkadasima ve yardimlarini esirgemeyecegini belirten jugaad arkadasa

cok tesekkürler.

Ayrica pilotsak ve diger arkadaslarin foruma sahip cikmalari ve amacindan saptirmaya calisanlari izole etme düsüncelerime

katildiklarini görmek cok sevindirici.

Buradan tüm KUSADASI SEVDALILARINA sesleniyorum!

Bir KUSADASI SEVDALILARI KULÜBÜ kurma fikrine ne dersiniz?

Sevgiyle kalin...

• Kesinlikle böyle bir klüp kurulsun derim. Şimdilik daimi değil de geçici olarak ikamet ediyor olsam da ben Kuşadası'nı çok seviyorum.

• SPITUS kullanıcısına yanıt
    Süper fikir.

• Merhaba dostlar,Pazar gününden beri adadayım.
    Malum yaz geldi gelecek evin ufak tefek tadilat işlerini bahane ederek,ömür törpüsü İstanbul'dan adaya kaçtım.Tadilat bahane,ada şahane :)
    Salı Pazarı'ndan yerli domates acı ve tatlı biber,salatalık ve patlıcan fideleri aldım ve bahçeye diktim,hava deseniz şahane bu akşam Long Beach harikaydı kendimi o kadar iyi hissettim ki İstanbul'a işe güce nasıl döneceğim hiç bilemiyorum.
    Pergulede sabahları şimdiden kuş cıvıltıları eşliğinde kahvaltı edilebiliyor.Dönmeden bir de gunü birlik komşuya Samos'a geçeyim diyorum.Gidiş dönüş 40 EUR+10 EUR masraf.Pilotsak hocam evle uğraşmaktan sizi arayamadım.
    Büyük şehirden bunalan tüm dostlara Kuşadası tavsiyemdir.Ev araştıranlara da buradan bilgi vermeyi vazife sayarım.Ne kadar doğrudur bilemiyorum ama gerek komşular gerekse de emlakçılar bu sene anormal bir artış olduğunu söylüyorlar.Sebebi ise şayet doğru ise Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin bundan sonra bu bölgede yeni inşaat izni vermeyecek olmasıymış(sadece duyduğumu aktarıyorum iddia etmiyorum)Bir de İstanbul-Izmir otoyolu'nun seneye bitecek olması bu bölge talebi artırmış.
    Şimdilik bu kadar....
    Umarım herkes doğuştan hak ettiği insanca,deniz ve tabiatla içiçe yaşama bir gün kavuşur,
    Saygı ve sevdilerimle

• bhsoz B kullanıcısına yanıt
    Emlakçıların klasik yalanları. Müşteriyi aceleye getirmek için taktik. İstanbul da da bizim Muteahit ayni yalanı atıyordu. Kac sene oldu inşaatın durduğu falan yok.

Ama umarım kuşadası için doğrudur yoksa doğa diye birşey kalnayacak

• Havaların güzelleşmesi bahçe işlerinin yoğunluğu dolayısıyla birkaç gün forma giremedim, forma ilginin artması yeni arkadaşların katılması çok hoşuma gitti, demek ki böyle güzel paylaşımlara herkesin ihtiyacı var bunu yardımlarınızla sağlayabildiysem ne mutlu bana öncelikle springfe arkadaşıma hoş geldin demek istiyorum ege mah gerçekten yeni yapılarıyla gözde mekanlardan güle güle oturun herhangi bir istek sıkıntı tadilat veya ne nereden alınır şeklinde ihtiyaç olursa cevaplamaya hazırız
    jugaad arkadaş işler az kaldı aynen şöyle adanın denizi kumu bahçesinden yararlanma durumuna geçeceğiz inşallah bu ay biraz cefa ayı : ) çapala ek biç tadilat taşınma derken yoğun olunuyor inş sefasını da süreceğiz : )
    SIPITUS arkadaş artık işin en heyecanlı kısmına geçmiş yeni bir hayat ve mutlu yaşama bir adım kalmış burada yalnız olmadığını bilmelisin ayrıca benim gelecekteki fikirlerede öncülük yapmış, KUSADASI SEVDALILARI KULÜBÜ buranın güzellikleri dostlar ve arkadaşlarla çıkıyor yerleşen kişi bir şekilde az çok çevresi oluyor, kafasına göre birkaç kişiyle takılıyor bazen de yalnızlıktan evde oturmak zorunda kalınıyor, bir dostun piknik, gezi ne bileyim balık daveti çoluk çocuklarla veya yalnız olarak ta sıkıldığımız anlarda çok hoş olur, tıpkı nasıl tatile çıkarsınızda otelde artık bıkıp orada tanıştığınız aileyle bir şehir turu, oranın ünlü yerleri yemesi içesi şeklinde, işte o tatil en unutulmazı ben kendimde bunu yaşadım düden şelalesi ve dim çayı şimdi hatıralarla dolu, şuanda daha formumuz çok yeni her ne kadar 1 seneyi geçse de birçok arkadaş yeni katıldı, burada yazışarak arada görüşerek karşılıklı güvenler oluşturarak ilerde bir müsait zaman bularak bir yerlerde tanışma toplantısı yaparsak sanırım, gurup sinerjisinden ve güveninden daha iyi dostluklara giden adımları da atabileceğimize inanıyorum, tabiî ki bunun olması için forma ilginiz eksilmesin yoğun olsanız da bir iki satır bir şeyler paylaşın örn günlük gittiğiniz yerler yediğiniz içtiğiniz, birde resimli olursa Kuşadası nüfus patlamasıyla İstanbul’a yaklaştırırız : ) sevgiyle güzellikle mutluluklarla kalın…

• Ben ev alma konusunda sizlerin bilgileri sayesinde Kuşadasına yoğunlaşmış durumdayım fakat önce biraz gezip bir fikir edinmek istiyorum, dolayısıyla gezdikten sonra yine fikir alışverişinde ve sizlerin tecrübelerinden faydalanmak isterim.

Konuya şimdilik pek yazmasam dahi sürekli takipçisiyim.

Sağlıcakla kalın.

• kugutex kullanıcısına yanıt
    En azından sahile yakın yerlerde,yeni inşaat yapacak en ufak boş imarlı arsa yok.Yolun üst tarafında çok geride kalan kısımlara ise talep nisbeten az.

• Daha benim için çok erken, öğrenciyim :) Ama ilerdeki hayalim oralarda yaşamak :) Konuyu tecrübe olması için takip ediyorum

• Komşu ilçe Didim, den tekrar Merhaba EGE SEVDALILARI :)
    Malum yaz yaklaşıyor , şuana kadar edindiğim inşaat tecrübesi ile siz sevgili dostlara naçizhane bilgilendirmede bulunmak isterim.
    Yazlığınızın tamirat ve talidat dönemi geldi, bu dönemde acaba teklif alyrken fahiş fiyatlarmı söyleniyor yoksa makul fiyat mı veriliyor...
    Öncelikle siz kimden fiyat alırsanız alın fiyat aldığınız kişi usta ve ameleyi belirli fiyatlarla çalıştıracak ve aradaki fark kendisine kar kalacaktır, bunun bilinciyle hareket edin ha siz çevre inşaattan bizzat işi yapan ustayla anlaşmışsınız ha iyi yada güvenilir sandığınız bir tadilat tamirat firması ile anlaşmışşınız arada hiçbir fark yok o çok para ödediğiniz firma usta ve ameleye yövmiyesini verir ve çalıştırır.
    Tiyo 1; Eğer teklif aldığınız firma yada kişi size 3.5 kata kadar olan gayrimenkul için dış astar ve boya için iskele kuracam diyor ve bunun için ekstra para istiyorsa bu yalandır.. 4,5 metre uzatma teleskop ile kat balkon ve pencerelerinden cephe boyası çok rahat yapılır, kör noktalar için ise 1 max. 2 saatliğine saati 150 tl ye forklift kiralanır ve iş tamamlanır... Ancak çoğu kişi sırf iskele kurulacağını sandığı için fazladan 1000-2000 tl gibi bir rakamı öder...
    Tiyo 2: Burada 4+1 2.5 kat standart bir villayı 2 usta 1 amele basit tamirat ve dış iç boyasını 6 günde yapıyor, bu 6 günün 2 si yarım gün kazıma, alçılama, zımparalma, sonraki dört günü 1 ve 2. kat boyaması... en kalite usta günlük 150 amele günlük 80 tl ye çalışır. yani dış iç basit onarım ve boya için sizden işçilik olarak bu örneğe göre 1900 tl üstünde bir fiyat isteniyorsa sıkı pazarlık edin. şahsi Fikrim 2500 tl ye kadar ki fiyat normal üstü kazıklanmadır. (Ben müteahit olarak bu fiyatlara çalıştırıyorum siz biraz daha fazlasını gözden çıkartmalısınız), hesap= usta tam gün*150 yarın gün*75 amele= tam gün*80 yarın gün*40 (normalde 3 usta 1 amele çalışır) (size 4 kişi çalışacaz diyorsa 3 usta 1 ameledir) ( 3 kişi çalışacaz diyorsa 2 usta 1 ameledir)
    Tiyo 3 : Kesinlikle ama kesinlikle sadece işçilik anlaşın, malzemeleri siz kendiniz alın... eğer işçilik fiyatı ile herşey dahil fiyatı arasındaki fark sizin işçilik+ malzeme fiyatınızdan daha az ise anlayınki size sizin istediğiniz malzemeyi kullanacağını söyleyecek ama en ucuzuyla yapacak demektir. bu basit yanıltmaya düşmeyin. (dış cephe astarı için hortumlu hayvan markası olan marka en iyisidir, diyor çalıştığım tüm ustalar...)
    Tiyo4: Kesinlikle ama kesinlikle peşin ödeme yapmayın, malzemeyi siz alacağınız için o sadece işçilik yapacaktır, baştan işi bitirmesini eğer bir sorun olmazsa istediğiniz gibi yaparsa işin bitiminde parasını ödeyeceğinizi aksi halde işi istediğiniz gibi yapana kadar ödeme yapmayacağınızı açık açık söyleyin. aksi halde paranızla rezil olursunuz..

aklınızdan ?unu çıkarmayın iş ne kadar zor olursa olsun size götürü usulü fahiş fiyat verilecek ama işi alan yövmiye usulu çalyştyracak..
    Örnek olması açısından toplam 1600m2 (katların taban m2 toplamı) 9 daire+ bodrum kat inşaatın komple sıvasını 30 bine, komple alçı-boyasını (dış iç) 18 bine, komple göbek ve kartonpiyerini 20 bine yaptırdım. (sizde buna göre kendi evinizin taban m2 sine göre kaba hesap yapabilirisiniz)

EGE SEVDALILARINA bir nebze faydalı olabildiysem ne mutlu bana...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @p4p800se -- 19 Nisan 2015; 1:58:44 >

• Merhaba Kusadasi Sevdalilari

Yogun is ve toplanma temposu icinde de olsam ara sira buraya göz atacak zamani yaratiyorum

Her seferinde de en az bir iki yeni paylasim görüp okumaktan da müthis keyif aliyorum

KUSADASI SEVDALILARI KULÜBÜ fikrinin prensipte kabul görmesi cok sevindirici pilotsak arkadasin fikrine öncülük etmis olmaktan da gercekten

mutlu oldum.

Pilotsak arkadasimin fikrine katiliyorum, mutlaka bu is bugünden yarina olacak bir sey degil

Tanisacagiz görüsecegiz kaynasacagiz ve ileri bir zamanda bu fikri hayata gecirmek icin yeterli alt yapiyi (en azindan düsünce bazinda) olusturduktan

sonra starti vermek zaten cok kolay

@p4p800se arkadasa da degerli paylasimlari icin tesekkürler. Bu tür tüyolar cok kiymetli ve heran herkese gereklii olabilir.

Adaya yerlesince insallah bende faydali olabilecek paylasimlarda bulunabilecek bir konuma gelebilirim. Simdilik sadece faydalanma durumundayim :=)

Sevgiyle kalin

• sayın pilotsak ,sayın jugaad hoş bulduk. misafirperverliğiniz için çok çok teşekkür ederim.ne mutlu bize, sizler gibi yardım etmeye hazır yeni dostlar edindik.

bizim aradığımız da sizin gibi dostlarla tanışmaktı.bu forumdaki tüm yazılarınızı ilgiyle takip ettim. yeni bilgiler de edindim.

sizlerle yaklaşık aynı dönemlerde kuşada lı olmuşuz. tabi ki sayın pilotsak en eskimiz oldu. hatta sayın spitusla aynı hafta ev sahibi olmuşuz .

tapu işleri ,elektrik ,su saati alma vs. işleri sebebiyle 4 gün kadar kaldım orada . ben İstanbul da ikamet ediyorum. öncelikle annem ve babam orada yaşayacaklar ileri de

ben de yerleşmeyi planlıyorum.

şimdilik resmi tatiller, sömestre ,yaz tatili derken ara sıra gelebileceğiz. ama orada evimizin, dostlarımızın olduğunu bilmek güzel.

''Kuşadası sevdalıları klübü'' fikri güzel bir fikir. orada ki etkinlikleri ,sergi,tiyatro,sinema ,kültürel yada sportif haberleri paylaşmak için bile kullanılabilir.

ilk paylaşımı buradan yapayım.çicek seven dostlarımızın ilgisini çekebilir. tüm kuşadalı dostlara selamlar ..

https://store.donanimhaber.com/d1/b2/41/d1b241890f16def94cd3d701e7276095.jpg

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.