Şimdi Ara

Kuş serisinde helezon kestirme işlemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
14.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kuş serisi tipi araçlar yerden biraz yüksek bildiğiniz gibi. Yol tutuşunu bir nebze daha iyileştirmek için Helezon kestirme yapılıyormuş bunlarda, hiç duyanınız yada uygulayanınız var mı bu işlemi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 486 DX2 -- 17 Şubat 2006 14:21:23 >

• Yaptırma sakın helezon kesmeyle yol tutuş artırılmaz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: 486 DX2

Selamlar,

Kuş serisi tipi araçlar yerden biraz yüksek bildiğiniz gibi. Yol tutuşunu bir nebze daha iyileştirmek için Helezon kestirme yapılıyormuş bunlarda, hiç duyanınız yada uygulayanınız var mı bu işlemi ?

aklından bile geçirme... zaten berbat olan yol tutuşu iyice mahvedersin...

bozuk yol tümsek gördüğün zaman yolunu değiştirisin..

komşumun şahin kestirdi helezonları.. adam sanayiye girecek işi var mesela.. aracı girişte bırakıyo sanayi girişindeki tümseklerden dolayı dolmuşla devam ediyoruz

birde yalıtımıda iyice kötüleştiriyor... yolu direk hissediyosun altında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi we[AGRA] -- 17 Şubat 2006 14:19:55 >

• benim kuzen kestirmişti 2 ay kullandı
    arabanın ne kadar civata somunu varsa hepsi döküldü , gidip 4 tane yeni helezon aldı .:)
    (amortisörlerde gitti tabii ) arabada zıplamaktan yolda durmuyodu bu arada.
  • CANINI SEVİYOSAN YAPTIRMA.Bİ TON YERE ZARAR AMA İLLAKİ YAPTIRCAM VE SPORTİF HELEZON BULAMADIM DERSEN BUNUDA KESİNLİKLE TAVSİYE ETMEM AMA ÜST BAKLALARI BİR VEYA İKİ SIRA YAKTIRIP BİRBİRİNE OTURT.EN AZINDAN ONDAN DAHA SAĞLIKLI ANCAK İKİSİNDEDE HER AN BİR SORUN ÇIKMA RİSKİ VAR ÖZELLİKLE VİRAJLARDA BUNUDA BİL..............
  • Hem yol tutuşu kötüleşecek, hem de zaten sıfır olan konfor eksiye inecek. Yani yolda olmayan bozuklukları hissedeceksin. Hadi yap.
  • sert amortisör taktırsan yol tutuş daha iyi olur ama helezon kestirmekten daha pahalıya mal olur. bence hiç elletme.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • helezon kestirirsen eğer şasinin simetrisinide bozasın araba robot gibi girer virajlara hiç esneklik kalmaz ayrıca yol tutuş daha da kötüleşir...
  • boşver kestir güzel oluyo
  • Takla bile atabilirsin
  • helezonları kestireceğine tofaşlara göre çok güzel amortüsör setleri var onlardan kullan ama helozon kestirme...
  • quote:

Orjinalden alıntı: 10ur_1

helezon kestirirsen eğer şasinin simetrisinide bozasın araba robot gibi girer virajlara hiç esneklik kalmaz ayrıca yol tutuş daha da kötüleşir...

Bak bu doğru. Bunların arka süspansiyonu asimetrik. Yani arabanın yüksekliği değiştiği anda arka aks sağa ya da sola doğru kayıyor. Arabayı yükseltirsen sağa, alçaltırsan sola kayıyor. Yani araba yengeç gibi gidiyor.
  • kestirmesen iyi olur aracın orjinal yayı ona göre seçilmiştir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nlty2000

quote:

Orjinalden alıntı: 10ur_1

helezon kestirirsen eğer şasinin simetrisinide bozasın araba robot gibi girer virajlara hiç esneklik kalmaz ayrıca yol tutuş daha da kötüleşir...

Bak bu doğru. Bunların arka süspansiyonu asimetrik. Yani arabanın yüksekliği değiştiği anda arka aks sağa ya da sola doğru kayıyor. Arabayı yükseltirsen sağa, alçaltırsan sola kayıyor. Yani araba yengeç gibi gidiyor.

yengece sormuşlar niye yan yan gidiyorsun oda biz şahinciyiz abi demiş :D

Yani şahinciyiz ezelden işimiz olmaz dizellen.....
  • quote:

Orijinalden alıntı: levent_taka61

Son mesaj tarihine baktınız mı acaba ?? Yıl 2006 mı yazıo ben mi yanlış görüyorum ?
  • Arkadaşım yıllar önce beyaz renk Şahin'ine uyguladı bu işlemi. Koltuğa oturunca masaj koltuğu gibi hissediyordum yolun titreşimi koltuğa geliyordu çünkü. Hepsini geçtim bir keresinde sanayide işimiz vardı Afyon'da. Bu sanayinin girişinde park etti arabayı bundan sonrasına yürüyerek devam edeceğiz dedi, yol baya uzundu. Sanayinin içinde kasisler olduğundan arabanın altı çarpıyormuş.

Bu işin usulü kaliteli spor yay takmaktır ki o da Şahin'e fazla. Zaten güvenli olmayan arabaların üzerinde bu tarz güvenliği doğrudan etkileyen uygulamaları doğru bulmuyorum.

Edit : Konu hortlatılmış özür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi we.[AGRA] -- 13 Nisan 2013; 15:02:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gyradel

quote:

Son mesaj tarihine baktınız mı acaba ?? Yıl 2006 mı yazıo ben mi yanlış görüyorum ?

bizim hort yapmaya hakkımız yokmu ???? :=)))
  • quote:

Orijinalden alıntı: we[AGRA]

Arkadaşım yıllar önce beyaz renk Şahin'ine uyguladı bu işlemi. Koltuğa oturunca masaj koltuğu gibi hissediyordum yolun titreşimi koltuğa geliyordu çünkü. Hepsini geçtim bir keresinde sanayide işimiz vardı Afyon'da. Bu sanayinin girişinde park etti arabayı bundan sonrasına yürüyerek devam edeceğiz dedi, yol baya uzundu. Sanayinin içinde kasisler olduğundan arabanın altı çarpıyormuş.

Bu işin usulü kaliteli spor yay takmaktır ki o da Şahin'e fazla. Zaten güvenli olmayan arabaların üzerinde bu tarz güvenliği doğrudan etkileyen uygulamaları doğru bulmuyorum.

İlteriş Kağan bu kişi senmisin aynı şeyleri yazmışınız :=))

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: we[AGRA]

Arkadaşım yıllar önce beyaz renk Şahin'ine uyguladı bu işlemi. Koltuğa oturunca masaj koltuğu gibi hissediyordum yolun titreşimi koltuğa geliyordu çünkü. Hepsini geçtim bir keresinde sanayide işimiz vardı Afyon'da. Bu sanayinin girişinde park etti arabayı bundan sonrasına yürüyerek devam edeceğiz dedi, yol baya uzundu. Sanayinin içinde kasisler olduğundan arabanın altı çarpıyormuş.

İlteriş Kağan bu kişi senmisin aynı şeyleri yazmışınız :=))

Valla söylemesen fakında bile değilim hocam. Evet o benim kapanan üyeliğim.

• kuşun bacaklarını kesersen ne olur, hah işte o
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.