Şimdi Ara

Kuş Pisliği(Martı) Araca zarar verirmi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Anadolu yakasında kedi köpek yada küçük kuşlar dan cok martılar sokaklarda çöp karıştırıyor araçların üzerinde koşturuyor özellikle kartalda. Aracı bir haftada en az 4-5 yerinden vuruyorlar. Araç üzerinde kalsa sorun oluyormu her hafta aracıda yıkıyamıyorum.

• Boyaya zarar verir tabii ki, gordugunuz gibi araç boyası icin güvenli olan bir seyle temizlemeye calisin boyayı korumak istiyorsanız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hafiften kaliteli ıslak mendil...
    Gördünüz mü silin...

Sagolsunlar boyanın canına okuyor pislikleri..

• Verir. Benden önce aracın sahibi kadının umrunda olmamış. Kaputun 3 farklı yerinde var. Boya gibi yapışmış çıkmıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu benim aracın en büyük baş belası.

Martı terörü yüzünden kaporta ve boya resmen heder oldu. Bulunduğum yerde göl veya sulak arazi olmamasına rağmen inanılmaz bir sabit martı sürüsü var. Rastgele mıçıyorlar ve sonu gelmiyor. Aracın başında nöbet tutmadığımız için de geç farkediyoruz ve olan olmuş oluyor çoktan. Boyayı adeta paçavraya çeviriyor, vernik ciddi zarar görüyor.

• uzun süre kaportada kalan kuş pisliği boyaya zarar verir. boyayı çatlatır. kuş pisliği gördü mü mutlaka temizleyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeremy Klakson

uzun süre kaportada kalan kuş pisliği boyaya zarar verir. boyayı çatlatır. kuş pisliği gördü mü mutlaka temizleyin.
    Hocam ben artık baş edemiyorum ve boyayı (vernik) gözden çıkardım. Açık otopark var. Martı 7/24 bol. Sebebini bilmiyorum ama bugün 40 lira verip yıkatsam bile ertesi sabaha kalmıyor üstüne mıçıp boyayı yakmaları.

Ne yapacağımı bilemiyorum. Renk dandik vernikli metalik kırmızı üstelik :(

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

Hocam ben artık baş edemiyorum ve boyayı (vernik) gözden çıkardım. Açık otopark var. Martı 7/24 bol. Sebebini bilmiyorum ama bugün 40 lira verip yıkatsam bile ertesi sabaha kalmıyor üstüne mıçıp boyayı yakmaları.

Ne yapacağımı bilemiyorum. Renk dandik vernikli metalik kırmızı üstelik :(

Alıntıları Göster
    eski oturduğum yerde aynı dertten muzdariptim ben de. açık otoparkın tam yanında yüzme havuzu vardı. havuzdan suyu içen martı arabaların üstüne şey ediyordu

verniği yakıp boyayı çatlatıyor. mesela kuş sağlam mıçsın, üç dört gün orada kalsın, kazıdığınız yerden boyanın çatladığını görüyorsunuz içiniz acıyor

valla çözüm ne ben de bilmiyorum. branda gerin derdim ama o da boyaya zarar veriyor. en iyisi üstü kapalı bir yer bulmak

• Karga, güvercin neyse de martı dışkısı hem daha asidik ve beyaz oluyor, hemde maşallah 2 yumruk büyüklüğünde oluyor.

Arabayı pislik-çamur-toz götürsün gram umursamam ama ön tamponda ufacık bir kuş pisliği göreyim kafayı yerim.Kedi çıksın arabanın üstünde dans etsin de kuş pislemesin be abi

• Kapalı garajım var ben sorun yaşamıyorum ama yaşayanların halinide anlıyorum boya zarar görür hocam güneş bile zarar veriyor zamanla kuş pisliği kimyevi birşey illaki içinde asit kırıntıları vardır. Boyayla tepkimeye girer bence.

Allah tez vakitte kapalı garaj nasip etsin sorun yaşayanlara.

• Martiysa verebilir

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 0 aldığım arabayı 1 hafta sonra yıkarken spoilerda kuş kakası vardı, arabayı yıkadıktan sonra bi baktım vernik sökülmüş, iz var. Ya kaputta kedi patisi izi var, ya kuş kakası var. Parkettiğim yerin yakınında teller var, kuşlar oraya konuyor ama telden uzak yere parketmeme rağmen kurtulamadım. Halbuki diğer eski arabam yanında olmasına rağmen onda hiçbiri yok, arabaların yerini değiştiriyorum yine hedef yeni araba.

• Görüyorsunuz. Anlatmaya gerek yok. Boyayı katlediyorlar.

• Pisligin üzerine bir peçete koyup üzerinede su dökün. Islanmış peçete 2-3 dakika dursun pisliğin üzerinde.

Peçeteyi alırken komple yumuşamış olur zaten
  • Su + eski bir diş fırçası

• Uzun süre temizlenmez ve güneşte kalırsa zarar verebilir.Anlamıyorsanız temizliğinden iyi bir araba temizleyicisi halleder.
  • Üzerinde ne kadar kaldığından daha önemlisi düştüğü parçanın sıcaklığı, sıcak boyaya martı pisliği düşünce yakmama ihtimali çok düşük. Kaliteli şeffaf kaplamayı tavana ve kaputa yaptırmak faydalı olur

• Deve kuşu ve penguen boyaya çok daha fazla tahribat sağlar

• Ne martılar var be. Bir de bizdeki boya teröristi martılara bak. İnsan imreniyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.