Şimdi Ara

kuş camımın onunu yuva belledi:)(resimli) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
72
Cevap
0
Favori
9.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2-3 yıldır bizim camın önündeki klimanın üzerindeki saksının içine yuva yapıyorlar.uf ne cümleydi be
    zamanla sana alışıyorlar.sadece yeme için ayrılıyorlar.erkek dişi nöbet değiştiriyorlar.yumurta çok fazla boş kalmıyor yani.biri gelip biri gidiyor.saksıya buğday filan koyduk yemediler.hele yavruları çıkınca çok çirkin oluyorlar.tüysüz ufacık.geçen yıl anne kuş yumurtayı aşağıya atmış.ölmüş sanırım.indim baktım.buluncaya kaar karıncalar dolmuştu.

ekosisteme yardımcı ol. ama onların sayısını azaltarak değil.

• lisedeyken kimya hocası güvercin mokundan bomba yapılabileceğini iddia etmişti ama ispatlayamadan tayin oldu

nerden aklıma geldi bu şimdi hayret ettim kendime
  • evet arkadaşlar belli ki kuşun sorunu yok şimdi bi baktım tekrar yuva yapmışlar yakında yavruda yaparlar

kuş camımın onunu yuva belledi:)(resimli)

edit:birde bulguru falan yemişler tekrar koydum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi magicool -- 5 Mayıs 2008; 15:34:17 >

• Bu arada sakın yuvaya dokunmayın kacıyorlar diye birsey duydum

Yumurtlayınca giderler kanımca

Benimde ewime dadanmıstı bir tane mutfagın camına geliyordu 1 ay sonunda gitsin diye arpayı suyu kestim

Ama salak bu seferde salona geliyordu odaya gidiyordum odaya geliyordu

Ewden tasındım artık nerde iblmiyorum
  • yabik degilmi bu ?

quote:

Orjinalden alıntı: magicool

saatlerdir orda etrafa ve içeri bakıyor

• buyrun azonce erkegini çagırdı hemen geldi

yalnız bu dişi olanı hiç yemiyo gibi surekli erkek yiyo suan bunu yazarken bile yiyor
  • belgesel tadında olmuş bu işin sonunu merakla bekliyorum mutlu biter inşallah
    yumurtaları ellemeyin sakın birde cok açık olmuş ordan yavrular düşer gibime geliyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: єянαη

belgesel tadında olmuş bu işin sonunu merakla bekliyorum mutlu biter inşallah
    yumurtaları ellemeyin sakın birde cok açık olmuş ordan yavrular düşer gibime geliyor

siz sayın seyircilerimize yumurta ve yumurtadan cıkış anlarını gerçekleştiginde naklen fotograf olarak yayınlıyacagım merak etmeyin

merak etme düşücegini zannetmem dişi orda sus diye durmuyor.yalnız hiç yerinden kalmıyor altını goremiyorum acaba yumurta falan mı yapmış goremiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi magicool -- 5 Mayıs 2008; 16:22:30 >

• Bizimde Balkona yapmışlardı annem yuvanın yerini değiştirmek istemiş sora kuş dagıtıp yumurtasınıda alıp gitmişti

Cuma Günü gördük kızlar tuvaletine yuva yapmışlardı kuşlar..

düzeltme:kelime hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi köpük.. -- 5 Mayıs 2008; 16:39:04 >
  • yumurtlamış olmalı. belliki kuluçkada yatıyor. hiç kalkmamasından belli.

fazla sokulma onlara kuluçkada ürkütülürlerse yumurtaları bırakıp gidebilirler.
    biraz yem ve su koy. yakınlarında durma ve özellikle asla ani hareket yapma.

birkaç güne sana alışırlar zaten. ama ellemeye kalkma sakın. kuluçka nöbetini değiştikleri anları yakalarsan
    belki yumurtalarıda görürsün.

bizim burada geçen yaz kuluçkada bir çift kumru vardı. iki katlı bir bina- alt katı lokanta üst katı kuaför.
    iki katın arasındaki ahşap çıkıntıda köşeye yuva yapmışlardı. yerden uzanılabilecek kadar alçak olmasına
    karşın mahallede kimse ellemedi onları.

sonunda yavrular çıktı ve 10- 15 gün yuvada büyüdüler. sonra birgün baktım yoklar.
    ne oldular diye kuaföre sordum elini salladı ve arkamda duran bir kadın beni duymuş.. -- a onlar uçtu..
    dedi. ben yuvadan ayrılmalarını kaçırmışım. neyse onları yine gördüm bir süre bizim mahallede takıldılar.
    sonra başka biryerlere gittiler ortadan yokoldular.

umarım seninkilerde mutlu sonla işi becerir.

onları ürkütme- elleme- rahatsız etme. sana alışmalarını bekle.
    fazla sokulma sakın arada bir yiyecek bırak yeter.

• Ataköy'de otururken hep benim odamın panjuruna yaparlardı.Bence çok güzel bir şey.Yaz aylarında saat 10 gibi kuş yavrularının sesleriyle uyanmak.Arada sırada içeriye bir kaç dal kaçıyordu panjurdan.Zararsız hayvanlar.
  • Gumru Kuşu yuva yapmaz diye okumuştum.Başka kuşlara ait hazır yuvalara yumurta yaparmış, emek hırsızı yani.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Graindor

Gumru Kuşu yuva yapmaz diye okumuştum.Başka kuşlara ait hazır yuvalara yumurta yaparmış, emek hırsızı yani.

ne okudugunu bilemiyecegim benimki fotograflı kanıt dun yuva yoktu bugun var..
  • quote:

Gumru Kuşu yuva yapmaz diye okumuştum.Başka kuşlara ait hazır yuvalara yumurta yaparmış, emek hırsızı yani.

onlar kumru değil guguk kuşu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bozkirsovalyesi

quote:

yalnış bilgi için özür.Sanırım kuşumuz bu.
    “Kolyeli Kumru” adı ile de bilinen bu kuş, güvercinden biraz küçüktür.
    Boyu 31 cm kadardır. Genel olarak üzerinde kül rengi yada bej renkler
    hakimdir. Boynunun gerisinde siyah bir çizgi bulunmaktadır. Bu nedenle
    kolyeli kumru olarak da adlandırılmaktadır. Kanat telekleri koyu gri,
    kuyruk telekleri ise sırtının rengindedir. Gaga gri, ayaklar ise
    kırmızıdır.
    Göz
    beyaz ya da açık gridir. İnsana yakın bir kuştur. Şehirlerde ve diğer yerleşim yerlerinde
    insanlarla birlikte yaşamayı sever. Ağaç üstlerine, elektrik ve telefon
    direklerine, çatı kenarlarına yuva yapar. Yaptığı yuvalar oldukça
    özensizdir. Dişi kuş yuvaya iki yumurta bırakır. Kuluçka süresi 15 gün
    kadardır. Yılda üç defa kuluçkaya yatar. Yavrular 3 haftalık olduklarında
    yem yiyebilecek ve uçabilecek hale gelirler. Bir yaşından itibaren eşeysel
    olgunluğa erişen yavrular, sezonluk olarak eş seçerler. Yurdumuzda Doğu
    Karadeniz sahili ile Doğ Anadolu’nun bazı yerleri haricinde her yerde
    rastlanır. Taneler, tohum, böcek ve üzümümsü meyvelerle beslenir.

• quote:

Orjinalden alıntı: bozkirsovalyesi

quote:

belki olabilir erkegini çagırırken 2 kere falan guu guu diye sesler cıkarıyodu
  • ya arkadaşlar kuş şuan yuvada yok sabah ordaydı ama suan yok ne olabilir acaba neden yuvadan ayrıldı?
  • Bulgur yemesi sakıncalı olabilir. Böle bişi duyduydum kursağında kalıyor ve şişip şişip en sonunda patlata biliyorlar ve tabiki ölüyor. Bence bulguru çek oradan daha değişik bişi ver ekmek kırıntısı gibi
  • magicool kumrular böyle bizim camının önünede aylarca çalı çırpı getirdi sonra ne olduysa kayboldu
  • şimdi erkegi geri geldi bulgur yiyor

ama dişi olanı ortada yok yalnız hemen kenardaki agaçta karga belirdi insallah bişi yapmaz

acaba bunun dişisi nerden(erkek veya dışı olmasını yuvaya oturup oturmamasından anlıyorum bu arada yuvada yumurta yok artık ilerki maçlara bakıcagız
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.