Şimdi Ara

Kurtuluş savaşındaki şehit sayımız yaklaşık olarak kaç ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
38.440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ADANA (842)

ADIYAMAN (11)

AFYON (95)

AKSARAY (285)

AMASYA (32)

ANKARA (1772)

ANTALYA (183)

ARTVİN (10)

AYDIN (1746)

BALIKESİR (2779)

BARTIN (254)

BAYBURT (21)

BİLECİK (854)

BINGÖL ( 8 )

BİTLİS (59)

BOLU (1405)

BURDUR (606)

BURSA (3737)

ÇANKIRI (972)

ÇANAKKALE (1788)

ÇORUM (1333)

DENİZLİ (2195)

DİYARBAKIR (49)

EDİRNE (858)

ELAZIĞ (159)

ERZİNCAN (282)

ERZURUM (109)

ESKİŞEHİR (843)

GAZİANTEP (502)

GİRESUN (114)

GÜMÜŞHANE (39)

HATAY (283)

İÇEL (1218)

ISPARTA (55)

İSTANBUL (1648)

İZMİR (1720)

KAHRAMANMARAŞ (213)

KARAMAN (455)

KARS (1)

KASTAMONU (2425)

KAYSERİ (771)

KIRIKKALE (232)

KIRKLARELİ (366)

KIRŞEHİR (448)

KOCAELİ (583)

KONYA (2488)

KÜTAHYA (1487)

MALATYA (141)

MANİSA (2174)

MARDİN (7)

MUĞLA (671)

MUŞ (7)

NEVŞEHİR (525)

NİĞDE (509)

ORDU (56)

RİZE (71)

SAKARYA (526)

SAMSUN (44)

SİİRT (40)

SİNOP (1488)

SİVAS (25)

TEKİRDAĞ (646)

TOKAT (47)

TRABZON (155)

TUNCELİ (30)

URFA (383)

UŞAK (818)

VAN (36)

YOZGAT (661)

ZONGULDAK (753)

TOPLAM : 48148

Sanırım herkesin böyle bir tablodan haberi vardır.Ancak gerçeklikten çok uzak.Çünkü sadece Çanakkale savaşında verdiğimiz şehit sayısı 253.000 ken burada 48.148 olarak gösterilmiş.Anlaşılan biri illerin yanına rastgele sayılar yazıp şehit sayısını kafasına göre sallamış.Çoğu kişi de bu tabloya inanıyor.

*Ankara'nın o dönemde nüfusu 20.000 ken 1800 şehit vermesi imkansız.

* Gaziantep'te güney cephesinin en yoğun savaşları geçmiştir.En az 5.000 şehitten bahsedilirken burada 502 olarak yazılmış.Kahraman Maraş'ta aynı şekilde.

Buraya şehit sayısını gerçek kaynaklara dayandırarak açıklayan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @lperen -- 18 Mart 2009; 23:08:28 >

• Bence sehıtlere rakam gozuyle bakmamak gerekır.
  • O dönemdeki bütün ülkedeki asker mevcudunun 300-350 bin olduğunu duymuştum. Bazıları şehit sayısının 250 bin hatta 300 bin olduğunu söylüyorlar abartma olduğunu düşünüyorum çünkü bu rakamlara göre mümkün değil.1-2 sene önce bi konferansta 160 bin civarı olduğunu ,birçoğunun da hastalıktan öldüğünü duydum ne kadar doğrudur bilmem...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GodSmacker -- 18 Mart 2009; 23:03:39 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kuva-i milliye

Bence sehıtlere rakam gozuyle bakmamak gerekır.

Arkadaşım doğru diyorsun ama yukarıda verdiğim tabloyu internette çok yaygın olarak gördüğümden bu konuyu açma gereği duydum.
  • Bazı işgal edilmeyen şehirlerden çıkan şehitlerimiz işgal edilenlerdekinden daha fazla neden ?

Tamam anladım sallamaymış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haykıran Bıngıldak -- 18 Mart 2009; 23:08:34 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: YourDooM

Bazı işgal edilmeyen şehirlerden çıkan şehitlerimiz işgal edilenlerdekinden daha fazla neden ?

Çünkü o liste tamamen uydurma
  • Şehitlere işgalci kuvvetlerin yerli halka yaptığı katliamlarıda eklersek cok fazla şehidimiz var.Yukarıdaki listenin pekte fazla gercekci olduğunu düşünmüyorum.1000 lerce İsimsiz kahraman var..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kutluhan ege unıversıtesınden mısın sen?
  • yanılmıyorsam sadecec buyuk taarruz da on bın den fazla sehıt verılmıstır.bunlara kuva-ı mıllıye ve bolgesel mudafa-ı hukuk cemıyetlerının dırenıslerı dahıl degıl.
    fakat yukarıdakı tablo bıraz yanlıs.zıra kurtulus savasında sadece anadolu degıl batum ırak surıye kokenlı ınsanlarda ıstırak etmıslerdır
  • quote:

Kutluhan ege unıversıtesınden mısın sen?

Hayır.Ama ideallerim arasında Babamın okuduğu üniversite olan Ege üniversitesinde okumak var.
  • bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı
    düşün altında binlerce kefensiz yatanı
    sen şehit oğlusun incitme yazıktır atanı
    verme dünyaları alsanda bu cennet vatanı

ne güzel yazmış mehmet akif ersoy

• quote:

Orjinalden alıntı: KutluhanGüngör

quote:

Kutluhan ege unıversıtesınden mısın sen?

Hayır.Ama ideallerim arasında Babamın okuduğu üniversite olan Ege üniversitesinde okumak var.

Unıversıte okumanı gercekten cok ısterım. Az oncekı konuda kı hakaretım sahsına degıl o ortam ıcın gecerlıdır. Neyse konuyu uzatmayacagım.
  • Çanakkale harbinde yaklaşık 250 bin şehit verilmiştir.
    Bu sayı, tüm Kurtuluş savaşı boyunca verilen şehit sayısının yaklaşık 8-10 katıdır.

İnanması güç, ancak bu rakamlar doğru.
    Malesef, özellikle Alman komutanların harp sırasında verilen kayıpları önemsememeleri yüzünden, Çanakkale savaşında çok ama çok fazla kayıp verilmiştir.

Bunun acısını en çok, bir kaç sene içinde kurulacak olan genç Türkiye Cumhuriyeti çekmiştir.
    1960'lı yıllara kadar 'adam bulamama' sorunsalı, memleketin çapını daraltmıştır.

Yukarıda verilen liste ise, karanlık amaçlara hizmet etmektedir.
    Maksat Kurtuluş Savaşı'na Güney ve Doğu Anadolu bölgesinden katılımın, pekde çok olmadığı yargısını beyinlerimize aşılamaktır.

Daha büyük oyun ise memlekette kardeş kanı akıtmaktır. Bu oyuna alet olmayınız!

• Atatürk ile Mısırlı bir adamın konusması geldi aklıma

Mısırlı adam Atatürkten yardım istiyor ve Atatürk diyor ki :'Halkınızın 1.5 milyonu ölmeye hazır mı?'
  • quote:

Orjinalden alıntı: @lperen

quote:

ADANA (842)

ADIYAMAN (11)

AFYON (95)

AKSARAY (285)

AMASYA (32)

ANKARA (1772)

ANTALYA (183)

ARTVİN (10)

AYDIN (1746)

BALIKESİR (2779)

BARTIN (254)

BAYBURT (21)

BİLECİK (854)

BINGÖL ( 8 )

BİTLİS (59)

BOLU (1405)

BURDUR (606)

BURSA (3737)

ÇANKIRI (972)

ÇANAKKALE (1788)

ÇORUM (1333)

DENİZLİ (2195)

DİYARBAKIR (49)

EDİRNE (858)

ELAZIĞ (159)

ERZİNCAN (282)

ERZURUM (109)

ESKİŞEHİR (843)

GAZİANTEP (502)

GİRESUN (114)

GÜMÜŞHANE (39)

HATAY (283)

İÇEL (1218)

ISPARTA (55)

İSTANBUL (1648)

İZMİR (1720)

KAHRAMANMARAŞ (213)

KARAMAN (455)

KARS (1)

KASTAMONU (2425)

KAYSERİ (771)

KIRIKKALE (232)

KIRKLARELİ (366)

KIRŞEHİR (448)

KOCAELİ (583)

KONYA (2488)

KÜTAHYA (1487)

MALATYA (141)

MANİSA (2174)

MARDİN (7)

MUĞLA (671)

MUŞ (7)

NEVŞEHİR (525)

NİĞDE (509)

ORDU (56)

RİZE (71)

SAKARYA (526)

SAMSUN (44)

SİİRT (40)

SİNOP (1488)

SİVAS (25)

TEKİRDAĞ (646)

TOKAT (47)

TRABZON (155)

TUNCELİ (30)

URFA (383)

UŞAK (818)

VAN (36)

YOZGAT (661)

ZONGULDAK (753)

TOPLAM : 48148

Sanırım herkesin böyle bir tablodan haberi vardır.Ancak gerçeklikten çok uzak.Çünkü sadece Çanakkale savaşında verdiğimiz şehit sayısı 253.000 ken burada 48.148 olarak gösterilmiş.Anlaşılan biri illerin yanına rastgele sayılar yazıp şehit sayısını kafasına göre sallamış.Çoğu kişi de bu tabloya inanıyor.

*Ankara'nın o dönemde nüfusu 20.000 ken 1800 şehit vermesi imkansız.

* Gaziantep'te güney cephesinin en yoğun savaşları geçmiştir.En az 5.000 şehitten bahsedilirken burada 502 olarak yazılmış.Kahraman Maraş'ta aynı şekilde.

Buraya şehit sayısını gerçek kaynaklara dayandırarak açıklayan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

bir alman generalin ( osmanlinin bel bagladigi ) , sirf hefes ugruna binlerce askerimizi birkac dakikada sehit dusmesine sebep oldugunu biliyorum . 48.000 az gibi duruyor . savasa millet top yekun gitmis . kac kisi muhtara gidip kaydini yaptirir merak ediyorum boyle bi savasta ?

ayrica o guney dogudakilerin hepsi turkmen di ! obur millet degil . bu yalanada karnimiz tok !!!

• Kerkük, musul, yemen, süriye, hatta maltalı şehitleri unutmayın.
  • Ölen asker sayısı 50.000-85.000 arasındadır kayıplar,siviller ve hastalıktan ölenler de dahil edilince sayı 250.000 oluyor.Hatta bazı kaynaklar yaralıları da bu sayıya ilave etmiş nedendir bilinmez sanki 80.000 şehit yetmezmiş gibi.Birde 250.000 ölenin olduğu bir savaşta yaralı sayısı en az bunun iki katı olur.
  • Bluedevil86
    hayır hepsi Türkmen değildi sadece çoğunluğu Türkmendi. örneğin kurtuluş savaşında ahmet Türk'ün dedesi Kanco'nunda çok büyük emeği vardır. hatta kendisi sırf Türklüğe saygısından soyadını TÜRK olarak almıştır. ayrıca niğdeden verilen şehit sayısının daha fazla olduğunu biliyorum. ama nüfus kaydında olmadığından 500'lerde gözüküyor.
  • işte bizim okullardaki tarih kitaplarının ne kadar doğru(!) bilgiler içerdiğinin kanıtı. bu ülke insanının kronik problemlerinden biri olan kavram karmaşasının çok güzel bir örneği: şehit sayısı ile zayiyatı karıştırmak. çanakkale savaşında 250 bin şehit yok. 250 bin zayiyat var. zayiyat dediğin zaman buna ölü, yaralı, hasta, kayıp yani bütün savaşamayacak duruma gelmiş kişiler dahildir. en son genelkurmay birkaç sene evvel açıklamıştı çanakkale savaşındaki şehit sayısı 57 bin civarıdır. diğer bütün adam akıllı kaynaklara da bakarsanızda üç aşağı beş yukarı bu böyledir. aynı şekilde itilaf devletlerinin ölü sayısı da buna yakındır. yani onların da 250 bin ölüsü yok.
    buna benzer bir şeyi güneydoğudaki 30 bin kayıp için de örnekleyebiliriz. mesela şovenist milliyetçi vatandaşlar biz güneydoğuda 30000 şehit verdik saldırın hede hödö deyip dururlar. oysa o 30 bin kişinin yaklaşık 20 bini pkk militanlarıdır. ha milliyetçi vatandaşlar eğer ki Atatürk'ün anzaklar için söylediği bu topraklarda vurulup düşen herkes bizim evladımızdır düsturundan hareket edip pkklıları da şehit olarak kabul ediyorsa birşey diyemem.
    http://www.canakkale1915.com/sehitsayisi.htm bu linkte genelkurmayın açıkladığı durumu gösteriyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: melalcholic

işte bizim okullardaki tarih kitaplarının ne kadar doğru(!) bilgiler içerdiğinin kanıtı. bu ülke insanının kronik problemlerinden biri olan kavram karmaşasının çok güzel bir örneği: şehit sayısı ile zayiyatı karıştırmak. çanakkale savaşında 250 bin şehit yok. 250 bin zayiyat var. zayiyat dediğin zaman buna ölü, yaralı, hasta, kayıp yani bütün savaşamayacak duruma gelmiş kişiler dahildir. en son genelkurmay birkaç sene evvel açıklamıştı çanakkale savaşındaki şehit sayısı 57 bin civarıdır. diğer bütün adam akıllı kaynaklara da bakarsanızda üç aşağı beş yukarı bu böyledir. aynı şekilde itilaf devletlerinin ölü sayısı da buna yakındır. yani onların da 250 bin ölüsü yok.
    buna benzer bir şeyi güneydoğudaki 30 bin kayıp için de örnekleyebiliriz. mesela şovenist milliyetçi vatandaşlar biz güneydoğuda 30000 şehit verdik saldırın hede hödö deyip dururlar. oysa o 30 bin kişinin yaklaşık 20 bini pkk militanlarıdır. ha milliyetçi vatandaşlar eğer ki Atatürk'ün anzaklar için söylediği bu topraklarda vurulup düşen herkes bizim evladımızdır düsturundan hareket edip pkklıları da şehit olarak kabul ediyorsa birşey diyemem.
    http://www.canakkale1915.com/sehitsayisi.htm bu linkte genelkurmayın açıkladığı durumu gösteriyor.

aklı başında okudum bir yorum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.