Şimdi Ara

Kurtlar Vadisinde Kullanılan Silahlar Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
74.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar , Kurtlar Vadisi güncel bir dizi olduğu için yazdım yani sorduğum soru dizi ve filmlerde kullanılan 9mm silahlar nedir ? Kuru sıkı mıdır ? Gerçek silahmıdır ? yoksa bu iş için özel olarakmı üretilmişlerdir ?

Sorma sebebim 35 dakikalık kısa film çekeceğiz , oyuncak silahta patlama efekti olmuyor kuru sıkı kullanalım dedik ; Kuru sıkılar da çok dandik duruyor ..

Dizidekilerin ne tür silah olduğunu bilen varsa sevinirim. Filmin çekimlerine 16 Nisanda başlanacaktır.

Teşekkürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kurtlar Vadisinde Kullanılan Silahlar

Popüler Türk televizyon dizisi Kurtlar Vadisi, aksiyon dolu sahneleri ve etkileyici karakterleriyle tanınır. Dizi boyunca, çeşitli karakterler çeşitli silahlar kullanmaktadır. Bu metin, Kurtlar Vadisi'nde kullanılan bazı dikkate değer silahları incelemektedir.

Dizinin baş kahramanı Polat Alemdar, genellikle Glock 17 yarı otomatik tabancasıyla görülür. Bu Avusturya yapımı tabanca, güvenilirliği ve doğruluğu ile bilinir. Polat Alemdar ayrıca Heckler & Koch MP5 makineli tüfeği gibi diğer silahları da kullanır.

Dizinin bir diğer önemli karakteri Süleyman Çakır, Colt Python .357 Magnum tabancasıyla tanınır. Bu güçlü tabanca, yakın mesafeden yüksek durdurma gücüyle bilinir. Çakır ayrıca AK-47 ve M16 gibi saldırı tüfeklerini de kullanır.

Kurtlar Vadisi'nde kullanılan diğer silahlar arasında şunlar yer alır:

• Heckler & Koch USP tabancası
    • Beretta 92FS tabancası
    • Sig Sauer P226 tabancası
    • MP5K makineli tüfeği
    • TAR-21 saldırı tüfeği

Bu silahların kullanımı, dizinin aksiyon dolu sahnelerine gerçekçilik ve heyecan katarak seyirciler arasında popülerlik kazanmasına yardımcı olmuştur. Kurtlar Vadisi'nde kullanılan silahlar, aynı zamanda karakterlerin farklı kişiliklerini ve savaşma tarzlarını da yansıtmaktadır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • kurusıkı
  • Bir arkadaşım onların özel silah olduğunu söyledi fiyatları 300 euro dan başlıyormuş .

Bugün çok güzel oyuncak silahlar buldum montajda ona efekt yapsak kötü mü durur yoksa ateş çıkartan birşey daha mı yerinde olur ?
  • Kuru sıkı değil gibime geliyor çünkü kuru sıkı olsa belli olurdu.Ama öle boş arabaya ateş ederken filan erçekten ediyorlar araba patlamaları filan gerçek hep
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ozdamar

Bir arkadaşım onların özel silah olduğunu söyledi fiyatları 300 euro dan başlıyormuş .

Bugün çok güzel oyuncak silahlar buldum montajda ona efekt yapsak kötü mü durur yoksa ateş çıkartan birşey daha mı yerinde olur ?

Montaj berbat duruyor

Köprü dizisindede sürekli montaj kuyuyorlar BERBAT duruyor ve çok sırıtıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: ogameci

quote:

Bir arkadaşım onların özel silah olduğunu söyledi fiyatları 300 euro dan başlıyormuş .

Montaj berbat duruyor

Köprü dizisindede sürekli montaj kuyuyorlar BERBAT duruyor ve çok sırıtıyor

Gerçekten mi ? Yarım saatlik film için o kadar para verilirmi şimdi ya ..

Neyse alternatif bekliyorum

• önceki dizide sarsılmaz kullanıyorlardı ama bunda hiç dikkat etmedim belki dizi bittiginde sonunda reklamlarda geciyordur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Polat ve Memati'ye Tisaş'ın özel olarak yaptığı tamamen gerçeğiyle birebir aynı Zigana Sport ve Zigana F verdiler. Ama gerçek değiller.

Diğer bütün oyunculara verilen bütün silahlar kurusıkıdır...
  • evet polat ve mematideki gerçek olabilir çünkü bikaç kere namlu deliğini gösterdiler oradan belli oluyo, ama diğerleri kuru sıkı.
  • Sarsılmaz'ın Kuru Sıkıları mevcutmu peki ?
  • Pardon ama kuru sıkı sarmadıgı icin silahmı alacaksınız gerçek ?
    Oyle parayı ver dudugu cal olmuyor bu işler ? Bi sor bakalım ruhsat ve taşıma izni için neler gerekiyor diye ?
  • Arkadaşlar silahları gerçekten ateşlemiyorlar yani, sadece aksesuar. Ayrıca sanırım keleş gibi silahların yanılmıyorsam böyle sıkışmış havayla çalışan modelleri var, ama birebir benziyor bunları kullanıyorlar sonra video montaj programlarıyla çatışma sahnelerinde işte namludan çıkan ateş ve barut dumanı izlerini sonradan mevcut ellerindeki video malzemelerini kullanarak ekliyorlar. Filmin konusu güzeldi ama kınalıkuzularda bu montaj olayı çok amatörce yapılmıştı. Orda iyi sırıtıyor.

Tabancalarınsa kurusıkı olduğunu duymuştum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Beader

Pardon ama kuru sıkı sarmadıgı icin silahmı alacaksınız gerçek ?
    Oyle parayı ver dudugu cal olmuyor bu işler ? Bi sor bakalım ruhsat ve taşıma izni için neler gerekiyor diye ?

Ruhsat veya taşıma izni gibi resmi belgeler'e ihtiyaç yok diye biliyorum kuru sıkı silahlarda ; Ayrıca var ise de ekip olarak belgeleri toplayıp vermemiz ve gereken izni çıkartmamız Nisan'ı geçer diye düşünüyorum dolayısı ile yalan olacaktır.

Benim istediğim patlama efektini iyi verebilecek sıradan bir silah. Sadece sette kullanılacak daha sonra da alındığı gibi malzeme deposuna kaldırılacak.

• quote:

quote:

Ruhsat veya taşıma izni gibi resmi belgeler'e ihtiyaç yok diye biliyorum kuru sıkı silahlarda ; Ayrıca var ise de ekip olarak belgeleri toplayıp vermemiz ve gereken izni çıkartmamız Nisan'ı geçer diye düşünüyorum dolayısı ile yalan olacaktır.

Benim istediğim patlama efektini iyi verebilecek sıradan bir silah. Sadece sette kullanılacak daha sonra da alındığı gibi malzeme deposuna kaldırılacak.

Kuru sıkı demiyorum gerçek silah...
    Kuru sıkı alman için belgeye bile gerek yokki zaten kurusıkının ruhsatı yok.Gidiyorsun dukkana 18 yasından buyuk oldugunu kimliginle gosteriyorsun bir a-4 kagıt veriyorlar.Oda ruhsat niyetine...

Bir öneri eleman vuruluyormu senaryoda ? Koyun yakın torpili cebine tabi etrafına birşey geçirin.Eleman patladıgı anda kendini yere atsın.

• avatara bakınca direk palaya benzettim pala bıyık bıraksan pala rolünü oynarsın
  • iyice saçmaladınız bu bir dizi tabiki gerçek silah değiller hepsi kuru sıkı , salak saçma yorumlar yapmayın yok kuru sıkı değilmiş gerçekmiş bilmem ne hayret bir şey ya
  • quote:

Orjinalden alıntı: utarid58

iyice saçmaladınız bu bir dizi tabiki gerçek silah değiller hepsi kuru sıkı , salak saçma yorumlar yapmayın yok kuru sıkı değilmiş gerçekmiş bilmem ne hayret bir şey ya

Hasbin' e selam söyle
  • quote:

quote:

quote:

Kuru sıkı demiyorum gerçek silah...
    Kuru sıkı alman için belgeye bile gerek yokki zaten kurusıkının ruhsatı yok.Gidiyorsun dukkana 18 yasından buyuk oldugunu kimliginle gosteriyorsun bir a-4 kagıt veriyorlar.Oda ruhsat niyetine...

Bir öneri eleman vuruluyormu senaryoda ? Koyun yakın torpili cebine tabi etrafına birşey geçirin.Eleman patladıgı anda kendini yere atsın.

Yok gerçek silah ile işim olmaz dostum : ))

Eleman vurulacak ayrıca torpil zarar vermez mi ?

• dostum kuru sıkı silahlar 95 lere kadar olan dizi ve sinema filimleri ile kaldırıldı ayni simdi olay gerçek silahlar üzerine dönüyor yani kuru sıkı felan deil nereden biliyorsun diyeceksin bi kere zigana sponsorluk yapıyordu bir ara neden kurusıkı versin ve bu hafta simit w. vardı
  • Özellikle belli başlı dizilerin baş rol oyuncuları hariç kimseye gerçek silah kullandırtmıyorlar. Baş rol oyuncularına gerçek silah verme bence Osman Sınav tarafından başlatıldı. Deliyürek'te Desert Eagle kullanıldı. Sonra Osman Sınav Kurtlar Vadisi'nde Polat Alemdar karakterine dizinin başlangıcında Tanfoglio Limited verdi. Çakır'da Magnum 6 patlar vardı. Sonra Osman Sınav diziyi bırakınca bir süre başrol oyuncusu oyuncak tabancalarla idare etti. Sonra Kurtlar Vadisi Pusu ile tekrar ekranlara döndüğünde bir baktık Polat'ın elinde S&W 5609 var. Bir süre kullandı tekrar oyuncak tabancaya döndü. Şimdi ise TİSAŞ'ın sayesinde gerçeğiyle birebir aynı özel yapın kurusıkı TİSAŞ silahlar kullanıyorlar. Bu silahları TİSAŞ diziler için özel üretti. Piyasada bulunmaz. Aynı silah Pars Narkoterör'de de var.

Ama diğer oyunculara ve figüranlara verilen silahların hepsi ya kurusıkı ya da havalı silah... Havalı silahlara(dizilerde çoğunlukla gördüğümü Kalaşnikoflar oluyorlar) ateş efekti yapıp gerçekmiş gibi gösteriyorlar...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.