Şimdi Ara

Kurtlar Vadisi - Irak Yorumları (İzlemeyenler dikkat etsin) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
127
Cevap
0
Favori
6.422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Speed-Step

Merhaba,
    Dün fragmanları ilgimi çeken ve basında da olumsuz bir eleştirisine tastlamadığım “Kurtlar Vadisi IRAK” filmine gittim. Film o kadar saçma ve sinir bozucuydu ki bu yazıyı yayınlamadan yapamadım. Biraz uzun bir eşeltiri yazısı biliyorum fakat kendimi bunu yapmak zorunda hissediyorum.

Şunu yazıya başlamadan belirtmek isterim ki Kurtlar Vadisi'nin dizisini Çakır öldürüldükten sonra izlemeyi bıraktım ve dizinin hayranlarından da değilim.

Dizinin işlediği konu hakkında
    Film, 4 Temmuz 2003'teki Süleymaniye baskınında kafasına çuval geçirilerek esir alınmış olan bir Türk subayının Polat Alemdar yazılı bir zarfa, baskın sırasında başından geçenleri yazdığı bir mektubu koyarak intihar etmesi ile başlıyor. Mektupda Polat'dan yaşanan olayların intikamının alınması isteniyordu.

Yani koskoca Türk milleti ve Türk ordusu aciz, Türk subayları intihar edecek kadar çaresiz ama Polat ve çetesi ceplerindeki tabancalarla bu işi çözebilecek güçteler...

Düğün Sahnesi
    Burada Amerikan askerleri düğünde havaya ateş açan Türkmenleri Terorist ilan edip çoluk çocuk damat demeden katliyam yapıp uzaklaşıyorlar. Neredeyse 20 Amerikan askeri, 1 kamyon ve 2 adet humer a benzetilmeye çalışılmış ne yedü belirsiz jip ayrıca 2 tane tişörtlü iri yarı eleman operasyonda yer alan grubu oluşturuyor.

Otel Sahnesi
    Polat'ın elindeki kumanın tuşuna basılmadan bombalar aktif olmuyor bu biliniyor, çünkü polat zaten uzun uzun anlatıyor bunu, fakat ne Polat içeride Marshall'ı tehdit ederken ne de otelden uzaklaşırken bir keskin nişancı polatın kafasını uçurmuyor.

Polat otelden X5'i ile ayrılıyor fakat X5'i otelin önüne kimin nasıl çektiği belirsizliğini korurken 1 helikopter veya uydu takibi söz konusu olmadan olay yerinden uzaklaşabiliyor.

Polat Keskin Nişancı
    Şunu başta söylemekte yarar var Filmde iri yarı olan Amerikan askerleri, kilit adamlar ve Irak'dan sorumlu eleman Marshall çelik yelek giymiyor. Sanırım iri elemanları kasları korurken Marshall'ıda Isa'ya olan derin inancı koruyor.

Ayrıca Amerikan askerleri Irak'dan sorumlu kişi Kürt, Türkmen ve Arap liderlele toplantı yapacağı yere gelmeden toplantı yerinde önlem alma ihtiyacı hissetmiyorlar. Çatılara keskin nişancı yerleştirmek, helikopter ve zırhlılarla devriye gezmek filan bunlar gereksiz. Çünkü Irak güvenli bir yer zaten demi ne olabilir ki?

Polat nerden bulduğu belli olmayan keskin nişancı silahı ile bi evin balkonuna çadır kurmuş toplantı yerine Marshall'ın gelmesini bekliyor. Çadır 40KM yakında herhangi bir tepeden veya aşağıdan çatıya bakılmak suretiyle görülebilecek dikkat çekicilikte ve polat çatıdan aşağıya yarı sarkar şekilde beklemekte...

Marshall geliyor görüşmesini yapıyor, kimlikleri tamamen amerikan askerleri tarafından bilinen Polatın ekibi takım elbiseleri üzerine geçirdikleri puşilerle etrafta dolanıyor, Polat yarı sarkar şekilde çatıda bekliyor Marshall'ın kafayı alacak ama tam her şey düzgün giderken bir “Türkmen canlı bomba” evet burası oldukça garip İranlı, Kürt veya Arap değil bir “Türkmen canlı bomba” geliyor düğünde Amerikan askerlerinin öldürdüğü yakınlarının intikamını almak için patlayarak 10 sivil Iraklı vatandaş 2 Amerikan askeri öldürüyor.

Patlama sonrası karmaşa çıkıyor Polat ve Adamları tabancalarıyla tüfekli ve üzerlerinde çelik yelek görünümlü kazakları ve plastik kaskları olan amerikan askerlerinden 5-6 tanesini öldürerek olay yerinden bir kadının yardımıyla sıvışıyorlar.

Bundan sonrasına gerek yok
    Buraya kadar Filmde yer alan 2-3 önemli sahneyi anlattıktan sonra bazı konulara değinip yazıyı sonlandıracağım.

1.Film'de Türkmen canlı bombanın patlaması hiç hoş değil. Türkmenler terorist değildirler ve bu tip eylemlerle hiç bir şekilde bağlantıları yoktur.

2.Amerikan askerleri 15 bin dolara yakın maliyeti bulunan zırh giymektedirler. Çelik yelek, kask, güçlendirilmiş postal ve pantolanlar bu zırhın parçalarıdır. Bir tabanca ile elemanarı gözlerinden vurmadığınız sürece kolay kolay öldüremezsiniz.

3.Irak ve benzeri çöl şartlarının hüküm sürdüğü yerlerde uzun süre kolsuz tişörtle gezilmez. Güneş yanıkları adamın canına okur ama nedense o iri yarı uzun saçlı elemanlar ki askerde uzun saç bit ile eş anlamlıdır ne çelik zırh giyiyorlar nede güneş yanıklarına aldırış ediyorlar.

4.Marshall gibi elemanlar savaş alanında ulu orta gezinmezler, gelecekleri alan günler öncesinden taranır, yüksek yerler kontrol altına alınır ve bu tip adamlar çelik yelek giyerler.

5.Amerikan ordusunun humerları vardır ama zırhlı piyade taşıyıcı, tank ve helikopterleride vardır. Bir köyü basacakları zaman (filmin sonunda Polat'ın bulunduğu köyü basıyorlar) Tank, top, helikopter, zırhlı piyade taşıyıcı gibi araçlarla gelirler ve bu tip baskınlarda Marshall gibi Irak'ın kontrolü verilmiş elemanlar ön saflarda savaşa katılmazlar.

6.Bir düğünü basmaya 20 kişi geliniyorsa bir köyü basmaya 200 kişi gelinir.

7.Tabancalar genelde 50 metreden sonra öldürücü tesir gösteremezler.

8. Filmde Türkler o kadar aşağılanıyorki Film bırakın Türklüğü övmeyi yerden yere vurduruyor Amerikalılara. Çuval sahnesinin gösterimi, Subayın intiharı, Marshall'ın oteldeki ağır sözleri, Türkmen canlı bomba vs vs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cck_ylmzzz -- 6 Şubat 2006 15:12:38 >

• Filme laf sokanlara da benim bir çift lafım var. Ben kurtlar vadisinin dizisini izlemiş birisi değilim ancak bu filmi çok beğendim ama filme ne gözle gittiğinize bağlı. Sen bu filme james bond vari bir film gibi gidersen tabi ki seni tatmin etmez. İçerisinde action sahneleri olsa da bu film herkes açısından yapılan yanlışlıkları gözler önüne sermeye çalışan bir film, yani bir james bond filmi değil.
    Filmde ırkcılık var iddiaları:
    Ben kesinlikle katılmıyorum, film ırkcılıktan çok yapılan hataların milletleri değil insanları bağladığını göstermiş. Zaten filmdeki kötü adamlar ise dikkat ettiyseniz amerikan askeri değiller. hatta bir sahnesinde yapılan yanlışlığa amerikan askeri karşı çıkıyordu.
    Film ümmetçilik ve tarikat kokuyor :
    Kokuyor da ne oluyor? üzerlerinize bombaları takın sivilleri öldürün mü diyor? yoksa bu eylemleri yapanlara dinimizde böyle şeyler yoktur, bunlar şeytanın tuzakları sapkınlık içine girmeyin öğütleri mi veriliyor? Birkaç bozuk tarikat örnekleri var diye bilip bilmeden herkesi suçlamayın
    Zaten filmde bu şekilde önyargılara da eleştiri getirilmiş:

Memati: .... Hepsi kürtlerin suçu.
    Abdülhey: Abi bende kürdüm.
    Memati: Sen onlar gibi değilsin.
    Abdülhey: Ama abi herşey böyle başlıyo.

Bence film herkesi çok güzel bir şekilde eleştirmiş ve herkesin bundan çıkaracağı paylar olmalı. Sadece amerikalılar değil, yanlış davranışlar içerisine giren araplar, amerikanın politikaları karşısında kayıtsız kalan Türk politikacıları ve generaller de paylarını almış. Bence asıl önemli olan bu taşların gittiği hedeflerin bu filmi izlemesi ve ders almasıdır.

• Düzeltme :

filmdeki canlı bomba arapmış türkmen değilmiş gözden kaçmış sorry... Ben türkmen genci ile arap gelin sanıyordum ama elemanlar toptan arapmış
  • @Speed-Step
    1-basılan köyün ve dolayısı ile canlı bombanın türkmen olduğunu nereden çıkardın ?
    2- bu olayları gerçekleşirenlerin abd askeri olduğunu nereden çıkardın? Kendileri asker olmadıklarını üniforma giymediklerini söylememişlermiydi?
    3- Filmde türkler mi aşağılanıyor yoksa Türklerin gururunu düşünmeyen Türk politikacıları ve savaş emrini vermeyen generaller mi? O türk subayı bu layı gururuna yediremediği için intihar etmiyor mu zaten?

bu filmi bir rambo ya da james bond vari bir film olarak düşünen at gözlüklü arkadaşlara tekrar söylüyorum. Buradaki karakterler bir semboldür. Olaylar ya da karakterler tek bir olay ya da kişi değil sembollerdir. amerika ne zamandan beri pazarlıklarını halka açık kebapçılarda yapıyor. Hangi abd yetkilisi kameraların karşısında kürt liderin kulağına o sözleri fısıldar?
    Atın artık at gözlüklerinizi de sizlere anlatılmak istenilenlere bakın.

Ha birde sinan sağıroğlununda fahrettine bir lafı varmış:
    -fahrettin sen harbiden salaksın yaww. Demek bu filmde mantık arıyorsun öyle mi? Sen? bu filmde mantık arıyorsun? höööhhh! Bırak yawwww

• quote:

Orjinalden alıntı: fcaglayan

@Speed-Step
    1-basılan köyün ve dolayısı ile canlı bombanın türkmen olduğunu nereden çıkardın ?
    2- bu olayları gerçekleşirenlerin abd askeri olduğunu nereden çıkardın? Kendileri asker olmadıklarını üniforma giymediklerini söylememişlermiydi?
    3- Filmde türkler mi aşağılanıyor yoksa Türklerin gururunu düşünmeyen Türk politikacıları ve savaş emrini vermeyen generaller mi? O türk subayı bu layı gururuna yediremediği için intihar etmiyor mu zaten?

bu filmi bir rambo ya da james bond vari bir film olarak düşünen at gözlüklü arkadaşlara tekrar söylüyorum. Buradaki karakterler bir semboldür. Olaylar ya da karakterler tek bir olay ya da kişi değil sembollerdir. amerika ne zamandan beri pazarlıklarını halka açık kebapçılarda yapıyor. Hangi abd yetkilisi kameraların karşısında kürt liderin kulağına o sözleri fısıldar?
    Atın artık at gözlüklerinizi de sizlere anlatılmak istenilenlere bakın.

Ha birde sinan sağıroğlununda fahrettine bir lafı varmış:
    -fahrettin sen harbiden salaksın yaww. Demek bu filmde mantık arıyorsun öyle mi? Sen? bu filmde mantık arıyorsun? höööhhh! Bırak yawwww

Aynen katılıyorum ve önemle ekliyorumki Polat belinin yarısına kadar sarkmış diye bir laf var tabikide ben buna dikkat ettim bu görülmüyomu diye görülmüyodu çünkü polat çok içerdeydi. Sadece Sniper ın namlu kısmı, dürbünün bittiği yere kadardı açısı o kadar el verişliydiki Mematinin ne yaptığını görebildi. Ve bu arada önemli ekliyorum onlar Amerikan ordusu değil Amerikan İstikbaratı gibi bir şeydi. Amerikan askerleri bu adamların emrinde çalışıyodu.

Bir amerikan Askerinin tüm donanımı Amerikaya 2000$ kadar abartmayın her şeyi kendileri yapıyo o kadar harcama yapmıyo Amerikalıların o kadar zırhı yok normal bir 14 lük yeterli olabiliyor. Senin dediğin olursa Amerikan askerleri ölümsüz olur zırhtan vurarak rahatlıkla öldürüle bilirlerrr.

• quote:

Orjinalden alıntı: talaria

film iğrençti.show tvde yayınlanan tekrarları izleyin daha çok keyif alırsınız

Katılıyorum..Sinema filmi ,Kurtlar Vadisi dizisi ile alakasız klasik, basit Türk sineması örneği..
    Sinema filmi Kurtlar Vadisi dizisinin popülerliğini de azalttı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blue x -- 6 Şubat 2006 18:47:20 >
  • Herkesin kendine göre bir zevki vardır isteyen beğenir isteyen beğenmez bazıları filmi kötü eleştiriyor diye filmin kötü olacak hali yokya ben şahsen beğendim filmi bazıları çok mantıksız desede hiç olmazsa amerikan filmlerinden daha mantıklı ve gerçeklik payı yüksek
  • quote:

Orjinalden alıntı: blue x

quote:

Katılıyorum..Sinema filmi ,Kurtlar Vadisi dizisi ile alakasız klasik, basit Türk sineması örneği..

Ya ne kadar dar görüşlüsünüz Polat Alemdar Irak a mafyacılık oynamaya mı gidecekti film çok güzeldi işte bayıldım
    @The©em haklısın her kesin kendine göre zevki var

vede mantıklarıda var

Türk sinema tarihinin en pahalı filmi klasik, basit Türk sineması örneği.. oldu ya helal olsun sizde bu akıl olduğu sürece bu ülke çok yaşar.

• walla biraz önce geldim ben çok beğendim şahsen! Bu arada Sam Marshall'a
  • bende izledim güzeldi tavsiye ederim
  • dizi türkiyenin bence gelmiş geçmiş en iyi dizisiydi ip uçları üzerine kurulu bi dizi izleyip ohaaaaaaaaaaaaaaa o bu muymuş dedirtiyodu ki en önemli özelliği metalcisinden arabeskçisine sağcısından solcusuna kısaca 7 den 70 e bi kitlesi vardı bu da onu mükemmel kılayor du.

film e gelince bence necati performansının altında oynamış memati dizideki memati değildi, efekt lerin olduğu sahneler mükemmel gerisi ise boşdu konu güzel olmasına rağmen bence çekilememiş ingilizce konuşulup alt yazı ile verilseymiş mesela daa güzel olabilirmiş, memati ekibi ile otelden çıktı bi araba izlemedi onları nereye gidiodie yokmu apachi helikopterleri amerikalıların, herkes bilir o kdr çocuk varken orayı o adam patlatmaz diee. bence en iyi karakter şeyh di. ben nefret ederim tarikat liderlerinden, kimse yanlış anlamsın müslümanlıkla aramda pek yok ama öyle bi adam gelsin önüme önünde el pençe divan durum hizmetimi eder ona arkamı dönmemek için geri geri yürüyüp odadan öyle çıkarım çok sağlam oynamış her kimse. sürçü lisan ettiysek affola...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lord of chaos -- 7 Şubat 2006 7:10:11 >

• Konuşma olayı zevk meselesi canım ben hiç sevmem öle bişeyi
  • quote:

Orjinalden alıntı: |GhOpEm|

Arkadaşlar forum kirliliğine engel olmak için lütfen her gelen kurtlar vadisi ırak topici açmasın görüşlerimizi eleştirilerimizi burada paylaşalım ben filmi izlemedim izleyenler acaba filmi nasıl buldular?

Filmi izlemeyenler konuyu okurken dikkat etsin spoiler içerebilir, zevkiniz kaçabilir.

Bir de lütfen küçük harfler kullanınız yazılarınızda.

SANA Katılıyorum.AMA en YAkın bir zaman da izlicem.GERÇEKTENDE ZEVKİMİZ KAÇABİLİR.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Speed-Step

Merhaba,
    Dün fragmanları ilgimi çeken ve basında da olumsuz bir eleştirisine rastlamadığım “Kurtlar Vadisi IRAK” filmine gittim. Film o kadar saçma ve sinir bozucuydu ki bu yazıyı yayınlamadan yapamadım. Biraz uzun bir eleştiri yazısı biliyorum fakat kendimi bunu yapmak zorunda hissediyorum.

Şunu yazıya başlamadan belirtmek isterim ki Kurtlar Vadisi'nin dizisini Çakır öldürüldükten sonra izlemeyi bıraktım ve dizinin hayranlarından da değilim.

Dizinin işlediği konu hakkında
    Film, 4 Temmuz 2003'teki Süleymaniye baskınında kafasına çuval geçirilerek esir alınmış olan bir Türk subayının Polat Alemdar yazılı bir zarfa, baskın sırasında başından geçenleri yazdığı bir mektubu koyarak intihar etmesi ile başlıyor. Mektupda Polat'dan yaşanan olayların intikamının alınması isteniyordu.

Yani koskoca Türk milleti ve Türk ordusu aciz, Türk subayları intihar edecek kadar çaresiz ama Polat ve çetesi ceplerindeki tabancalarla bu işi çözebilecek güçteler...

Düğün Sahnesi
    Burada Amerikan askerleri düğünde havaya ateş açan Türkmenleri Terorist ilan edip çoluk çocuk damat demeden katliyam yapıp uzaklaşıyorlar. Neredeyse 20 Amerikan askeri, 1 kamyon ve 2 adet humer a benzetilmeye çalışılmış ne yedü belirsiz jip ayrıca 2 tane tişörtlü iri yarı eleman operasyonda yer alan grubu oluşturuyor.

Otel Sahnesi
    Polat'ın elindeki kumanın tuşuna basılmadan bombalar aktif olmuyor bu biliniyor, çünkü polat zaten uzun uzun anlatıyor bunu, fakat ne Polat içeride Marshall'ı tehdit ederken ne de otelden uzaklaşırken bir keskin nişancı polatın kafasını uçurmuyor.

Polat otelden X5'i ile ayrılıyor fakat X5'i otelin önüne kimin nasıl çektiği belirsizliğini korurken 1 helikopter veya uydu takibi söz konusu olmadan olay yerinden uzaklaşabiliyor.

Polat Keskin Nişancı
    Şunu başta söylemekte yarar var Filmde iri yarı olan Amerikan askerleri, kilit adamlar ve Irak'dan sorumlu eleman Marshall çelik yelek giymiyor. Sanırım iri elemanları kasları korurken Marshall'ıda Isa'ya olan derin inancı koruyor.

Ayrıca Amerikan askerleri Irak'dan sorumlu kişi Kürt, Türkmen ve Arap liderlele toplantı yapacağı yere gelmeden toplantı yerinde önlem alma ihtiyacı hissetmiyorlar. Çatılara keskin nişancı yerleştirmek, helikopter ve zırhlılarla devriye gezmek filan bunlar gereksiz. Çünkü Irak güvenli bir yer zaten demi ne olabilir ki?

Polat nerden bulduğu belli olmayan keskin nişancı silahı ile bi evin balkonuna çadır kurmuş toplantı yerine Marshall'ın gelmesini bekliyor. Çadır 40KM yakında herhangi bir tepeden veya aşağıdan çatıya bakılmak suretiyle görülebilecek dikkat çekicilikte ve polat çatıdan aşağıya yarı sarkar şekilde beklemekte...

Marshall geliyor görüşmesini yapıyor, kimlikleri tamamen amerikan askerleri tarafından bilinen Polatın ekibi takım elbiseleri üzerine geçirdikleri puşilerle etrafta dolanıyor, Polat yarı sarkar şekilde çatıda bekliyor Marshall'ın kafayı alacak ama tam her şey düzgün giderken bir canlı bomba geliyor düğünde Amerikan askerlerinin öldürdüğü yakınlarının intikamını almak için patlayarak 10 sivil Iraklı vatandaş 2 Amerikan askeri öldürüyor.

Patlama sonrası karmaşa çıkıyor Polat ve Adamları tabancalarıyla tüfekli ve üzerlerinde çelik yelek görünümlü kazakları ve plastik kaskları olan amerikan askerlerinden 5-6 tanesini öldürerek olay yerinden bir kadının yardımıyla sıvışıyorlar.

Bundan sonrasına gerek yok
    Buraya kadar Filmde yer alan 2-3 önemli sahneyi anlattıktan sonra bazı konulara değinip yazıyı sonlandıracağım.

1.Amerikan askerleri 15 bin dolara yakın maliyeti bulunan zırh giymektedirler. Çelik yelek, kask, güçlendirilmiş postal ve pantolanlar bu zırhın parçalarıdır. Bir tabanca ile elemanarı gözlerinden vurmadığınız sürece kolay kolay öldüremezsiniz.

2.Irak ve benzeri çöl şartlarının hüküm sürdüğü yerlerde uzun süre kolsuz tişörtle gezilmez. Güneş yanıkları adamın canına okur ama nedense o iri yarı uzun saçlı elemanlar ki askerde uzun saç bit ile eş anlamlıdır ne çelik zırh giyiyorlar nede güneş yanıklarına aldırış ediyorlar.

3.Marshall gibi elemanlar savaş alanında ulu orta gezinmezler, gelecekleri alan günler öncesinden taranır, yüksek yerler kontrol altına alınır ve bu tip adamlar çelik yelek giyerler.

4.Amerikan ordusunun humerları vardır ama zırhlı piyade taşıyıcı, tank ve helikopterleride vardır. Bir köyü basacakları zaman (filmin sonunda Polat'ın bulunduğu köyü basıyorlar) Tank, top, helikopter, zırhlı piyade taşıyıcı gibi araçlarla gelirler ve bu tip baskınlarda Marshall gibi Irak'ın kontrolü verilmiş elemanlar ön saflarda savaşa katılmazlar.

5.Bir düğünü basmaya 20 kişi geliniyorsa bir köyü basmaya 200 kişi gelinir.

6.Tabancalar genelde 50 metreden sonra öldürücü tesir gösteremezler.

7. Filmde Türkler o kadar aşağılanıyorki Film bırakın Türklüğü övmeyi yerden yere vurduruyor Amerikalılara. Çuval sahnesinin gösterimi, Subayın intiharı, Marshall'ın oteldeki ağır sözleri vs vs

Dostum sana katılmıyorum... Eğer filmlerdeki esksiklikler yada saçmalıkları inceleyecek olursak bütün amerikan filmleri saçmalığın dik alası bence... Star Wars, matrix, king kong vs vs (Saydığım filmelri çok sevdim ve arşivime ekledim halihazırda) konusu ne üdüğü belli olmayan bi sürü efektten ibaret saçmalıklar değil mi...

Tamam eksiklikler var... Ama filmin tüm konusunu boş bulmakta bence yanlış... Şimdi uzun uzun yazamayacağım ama türkiye Cumhuriyetini yönetenler!!!! gerekeni yapamazda birileri yaparsa ve bence bu gocunacak birşey değildir... Türk askeri intihar eder mi eder onurlu her insan aynı şeyi yapabilir (yapar/yapmalı demiyorum)...

Son olarak dünyayı yönetenler ortalama her 500 yılda bir değişti... Ama günümüzde zaman o kadar hızlı ilerliyor ki bugün dünyayı yönetenin ömrü o kadar uzun değil... Kanımca az (max 100 yıl) kaldı günümüz düzeninin öyle yada böyle değişmesine...

• Film fena değildi,kenarda köşede gözüksede değinilmiş güzel konular vardı....
    Az biraz değişik bilinmeyen şeylerde kurguda olabilirdi...
  • film süperrrrrdi
  • Gösterime girdiği daha ilk iki günde 730 bin 432 seyirci sayısına ulaşarak tüm zamanların en çok izlenen yerli filmi "G.O.R.A"nın kırılmaz denilen 716 bin 965 seyircilik hafta sonu rekoru geçildi.

"Kurtlar Vadisi Irak", pazar günü elde ettiği hasılatla ilk üç günde 1 milyon 99 bin 219 seyirci sayısına ulaşarak büyük bir rekora imza attı.

EN İYİ İLK ÜÇ GÜN LİSTESİ

1. Kurtlar Vadisi Irak: 1 milyon 99 bin 219

2. G.O.R.A: 716 bin 965 (2004)

3. Asmalı Konak: 663 bin 273 (2003)

4. Organize İşler: 583 bin 720 (2005)

5. Vizontele Tuuba: 504 bin 919 (2003)

6. Matrix Reloaded 455 bin 190 (2003)

Bu bir milyondan fazla insanın bir bildiği varki gitmiş izlemiş.hemde sadece üçgünde bu rakama ulaşıldı valla rekorları altüst edecek bi film bu.

Ben de gittim gördüm.sinemada hayatında ilk kez sinema görmüş bir sürü insan vardı.Böyle kişileri bile 1 kez olsun sinemaya çekebildiyse bu film helal olsun demekten başka bi şey demek düşmez bize.

Ayrıca mantık hatası her filmde var.
    Ama biz bu filme türk sinemasında şimdiye kadar yağılmış en büyük yapım olarak bakmalıyız böyle filmlerin devam edebilmesi için bu film bir başlangıç olacaktır.
    Uyduruk komedi filmlerin kurtulmamız için bu filme destek olalımki yapımcılar 8-10 milyon dolar yatırım yapıp böyle büyük prodüksiyonlara girmeye bundan sonra cesaret edebilsinler.

• quote:

Orjinalden alıntı: guvenkab

quote:

Orjinalden alıntı: blue x

quote:

Ya ne kadar dar görüşlüsünüz Polat Alemdar Irak a mafyacılık oynamaya mı gidecekti film çok güzeldi işte bayıldım
    @The©em haklısın her kesin kendine göre zevki var

vede mantıklarıda var

Türk sinema tarihinin en pahalı filmi klasik, basit Türk sineması örneği.. oldu ya helal olsun sizde bu akıl olduğu sürece bu ülke çok yaşar.

Pahalı sinema filmi olması önemli değil.. Sinema filminin gerçeklerle alakası yok..Gazetelerdeki yorumları ve sinema eleştirmenlerinin yorumlarını okursanız sinema filmini beğenen neredeyse yok..
    Dizi bitti..Üzerine bir de sinema filmi çekelim diye düşünüp ucuz konulu bu sinema filmine başladılar..
    İçeride kuvvetli ve birlik olamayan ülkeler dışarıda da kuvvetli olamaz..
    Bunu unutmayın..Ancak böyle filmlerle teselli arayabilir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blue x -- 7 Şubat 2006 20:37:32 >

• milliyetçilik duygularını kullanarak seyirci çekmeye çalışan,amerikayı eliştiren ancak içinde amerikanvari cümleler bulunduran gereksiz bir film
  • tam tersi , KV yi Pana Film bitiremedi , mahkemeden çıktılar gittiler herkes 'ee noldu yani bu muydu sonu' diye kaldı. KV:Irak hem KV severlerin beklentisini karşılamaya çalıştı hem de milliyetçilik dolu bir film yaptı. Belki bu film Kurtuluş : Irak , Irakta İşkence , Çuval Olayı , Karşı Saldırı vs. isimlerdne biriyle çıksaydı bu kadar izlenmeyecekti. İnsanların birşeyleri görmesi gerekiyor ve KV adıyla bu gerçekler biraz olsa da gösterildi. Zaten dizi 'Bu bir mafya dizisidir' sloganıyla devam ediyordu KV:Irak bu bir mafya filmidir demiyor. Filmi acaip beğendim , beenmeyenlern de canı saolsn..
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.