Şimdi Ara

Kurtlar Vadisi - Irak Yorumları (İzlemeyenler dikkat etsin) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
0
Favori
6.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • imdb nedir arkadaşım bu kimin yorumu kime göre bana göre mi sana göremi yoooo ben bişey yapmadım o zaman beni bağlamaz dimi adam gibi türk bir sitenin değerlendirmesi daha iyi olacaktır...
  • ya bende gidemedim çünkü biletler tüken miş ya iki gün sonraya artık ama bilmiyorum baya tepki toplamıştır yabancı basından
  • Filim çok yoğun bir mesaj verme ile başladı. bir ara benim CPU baya yavaşladı. Araya kadar "vay anasını sayın seyirciler" moduna geldim. Fekat ikinci yarıda hareketler biraz daha durağanlaştı. Bazı anlarda uyukladım diyebilirim. Final bölümü de daha etkileyici olabilirdi. O oyuncak bıçakla tavuk bile kesemezsin -ki zaten piyasada pek kesecek tavukta kalmadı.
    Genel olarak filim türk sineması adına biz sinema severleri gelecek adına heyecanlandırdı, fakat gerek konu bütünlüğü ve akıcılığı olarak, gerekse de sahnelerdeki inandırıcılık bakımından vasat seviyede. Umarım Türk sineması adına güzel bir yol açar. Filim tüm türk halkına ve tüm dünyaya hayırlı olsun.




  • arkadaşlar ümmetçilik oluyorda ne oluyor yani . kötü bişeymi bu hepimiz ümmedi Muhammed değilmiyiz ..

    bazılarına keloğlan banyo hababam debabam tarzında mali y.vs.klıgında filmler hoş gelebilir. ama gerçekler bunlar begensenizde begenmesinizde ...
  • abi lütfen filmi kötülemeyin bizim iştahımızı kaçırmayın.



    ultrAslan özgür




  • İştahının kaçmasına gerek yok kardeşim.Bende az önce filmden çıktım.Burada yayagara kopartıp kötüleyenlere bakma.Gönül rahatlığıyla git.Güzel olmuş.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: guvenkab

    imdb nedir arkadaşım bu kimin yorumu kime göre bana göre mi sana göremi yoooo ben bişey yapmadım o zaman beni bağlamaz dimi adam gibi türk bir sitenin değerlendirmesi daha iyi olacaktır...


    imdb'yi nasıl bilmezsin. Dünyadaki tüm filmlerin bilgisini tutan bir veritabanı.
  • Ben de Kurtlar Vadisi dizisini zevkle izledim. Filmi de fırsat bulduğumda izleyeceğim. Ama aşağıdaki linkte Can Dündar'ın bir yazısı var. Bence güzel bir yazı olmuş.

    http://www.haberturk.com/news/215146.html
  • polat son sahnede mideden ve bacağından vuruluyodu sonra nasıl marşal ın üstüne atladı ama heh koptum orda. ama polat professiyonellik dşıı birt hareket yaptı direk açık hedef oldu aşık mıdır nedir
  • quote:

    Orjinalden alıntı: freecellop

    yaa hocam yaa adamlar para harcamışlar emek harcamışlar kurtlar vadisi diye bir dizi yapmışlar parayı ve reytingin altından girip üstünden çıkmışlar filmi izlmedim ama türkiyede film sekterünü ne zannediyorsunuz ki işte yapılacak en iyiyi yapmaya gayret göstermişler 11 dalda oskar almış titaniği bile eleştirdiler bırakın bu eleştirileride bir sfer destek çıkalım da Türlk sinaması kazansın bu zamana kadar eşkiyadan başka hangi film yapıldı bu kadar güzel..
    Bırakında adamlar işinmi yapsınlar eleştirmek koly yiyorsa siz yapın bir senaryo da bizde eleştirelim..
    bu forumda ki kişilere lafım yok sadece görüş bildirdim polemik yapmak istemiyorum..
    aşırıya kaçtıysam özür dilerim ama bu zaman kadar Türkiyenin gelişememesinin nedeni hep yukarıya çeken birinin yolundan gitmek değilde aşağıya onu çekme felsefemiz yüzünden bu durumlara düştük ..
    saygılar..



    Doğru tespidd doğru söz ne diyim alkışlıyorum yani



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guvenkab -- 5 Şubat 2006 15:36:40 >




  • Film kesinlikle harikulade olmuş .Yapımcıları tebrik ediyorum. Amerikanların ıraklılara yaptığı zulmü en net bir biçimde ele almış . . .
  • Bu konu Kurtlar Vadisi Irak filmini övmek için açılmış bir konu değildir. Beğenmeyen kişilere "bu topicten gidin" veya buna benzer bilimum yazılar yazmayınız.
  • uzun zamandır izledigim en güzel filmdir kurtlar vadisi , mematinin biraz daha konusmasını isterdim filmde, bir sahnede kendisini itip yere düşmesine neden olan amerikan askerini herkesin ortasinda cıkartıp vurması aklımda kalan en guzel sahnelerden biriydi
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mewluth

    Bu konu Kurtlar Vadisi Irak filmini övmek için açılmış bir konu değildir. Beğenmeyen kişilere "bu topicten gidin" veya buna benzer bilimum yazılar yazmayınız.


    Ben öle bişey demedim ha bana demiyo ona göre. Ama Mewluth hocam bazı yerlerde kurtlar vadisinin sevenlerin olduğu yerlere özenle girip Kurtlar vadisine ban yapan arkadaşlar var gaz veriyolar görüldüğü gibi bu durumlarda müdahaleniz olur mu bildirelim size.
  • Filmi izledim. Türk sinemasının gelişmesi yönünde öncü olabilecek filmlerden birisidir bana kalırsa. Filmdeki senaryo zayıflıklarından bahsedenler olmuş. Aslında filmin sözleri iyice incelenirse her kişinin senaryo üzerinde kendince fikirler üretebileceği esnek bir yapı ortaya çıkıyor. Örneğin benim, kendi adıma çıkardığım, kafamda canlandırdığım öğeler var filmden.

    Bazı kültürlerde düğün alanlarında silah sıkmanın gelenek olduğu bilinen bir gerçektir. Bu gerçek Amerikan askerinin yok yere adam öldürmesine vesile oluyor. Basit bir silah sesi "terör" olarak ilan ediliyor. Sonrasında hayvanları insanlardan daha çok seven bir Amerikan askeri tarafından düğün günü ölüm gününe dönüşüveriyor. Burada aklıma "yok yere" deyimi geldi. Yok yere öldürülen insanlar vardı orada. Hem de en mutlu olmaları gereken düğün günlerinde. Bu mutluluk onlara çok görüldü.

    Sonrasında "İNTİKAM" figürü olarak Leyla çıkıyor ortaya. Leylanın elinde taşıdığı süslü hançer "intikam" ın kişiselleştirildiği anlamına geliyor. Hançer = İntikam. "Yok yere" alınan canların "intikamı" eninde sonunda alınır demek istiyor. Nitekim Sam belli nedenlerle ölmüyor. Pazar yerindeki bombalama olayından sağ kurtuluyor. Polat'ın silahının ucundan kıl payı kurtuluyor. Yine piyanosundaki bombadan kaderin bir cilvesi ile sağ kurtuluyor. Neden? Çünkü onun ölümünü sağlayacak tek şey "yok yere" alınan canların "intikamı" küçük bir hançer olacaktır. Hançer ise herkeslerin sevdiği ve saydığı, bir saflık göstergesi olan, İslamı terörle bağdaştırmayan bir Şeyh'in hediyesi.

    Leyla saflığı ve temizliği temsil ediyor. Onun intikam ateşi hedefini buluyor kendi ölse de. Başkaca çıkardığım noktalar arasında İslam dininin terör ile bağdaşmadığı ve İslamın "terör" ile "kasıtlı bir şekilde" bağdaştırılmaya çalışıldığı yönünde. Tıpkı düğün sahnesinde amaçları sadece eğlenmek olan bir grup insanın havaya ateş açmasının "yok yere" "terör" olarak nitelendirilmesi gibi. Eğer yok yere, sadece keyif olsun diye birilerini öldürürseniz, bir gün siz de aynı akıbete uğrarsınız demeye getiriyor bana kalırsa. Sam'i neden Leyla'nın hançeri öldürdü? Çünkü Sam saf ve temiz olana kıydı ve bunun sonucununda bedelini ağır ödedi.

    Ayrıca ezan okuyan hocanın havaya uçurulmasında da mesajlar var. İslam dünyasının sesi soluğu kesilmeye çalışılıyor denebilir. Bunu bedeli de yine ağır oluyor nitekim.

    Filmin geri kalan kısımları klasik kahramanlık klişeleri ile dolu. Ben filmlere özellikle anlamsal derinliği ile yaklaştığım için bunlara kafayı takmıyorum. Anlamsal derinliği itibariyle beğendiğim bir film. Keşke herkes izlenen filmlerden biraz da bu tür anlamsal veriler çıkartabilse. Tabii ki tüm bunlar benim fikirlerim ve bu fikirler beni bağlar ancak izlenilen bir film ile "yok yere" sırf keyif olsun diye dalga geçerseniz "bedelini" ağır bir şekilde Türk sineması öder. Biraz daha yapıcı olmakta fayda var.




  • GORA denilen aptalca filmi izlemedim. Bunuda izlemeyeceğim. Çünkü bu filmler Medyanın abartması bir film bence.
  • Sen Lord Of The Ring i Hary Poter i felan izle Allah bilir onları izliyosundurda.
  • Merhaba,
    Dün fragmanları ilgimi çeken ve basında da olumsuz bir eleştirisine rastlamadığım “Kurtlar Vadisi IRAK” filmine gittim. Film o kadar saçma ve sinir bozucuydu ki bu yazıyı yayınlamadan yapamadım. Biraz uzun bir eleştiri yazısı biliyorum fakat kendimi bunu yapmak zorunda hissediyorum.

    Şunu yazıya başlamadan belirtmek isterim ki Kurtlar Vadisi'nin dizisini Çakır öldürüldükten sonra izlemeyi bıraktım ve dizinin hayranlarından da değilim.

    Dizinin işlediği konu hakkında
    Film, 4 Temmuz 2003'teki Süleymaniye baskınında kafasına çuval geçirilerek esir alınmış olan bir Türk subayının Polat Alemdar yazılı bir zarfa, baskın sırasında başından geçenleri yazdığı bir mektubu koyarak intihar etmesi ile başlıyor. Mektupda Polat'dan yaşanan olayların intikamının alınması isteniyordu.

    Yani koskoca Türk milleti ve Türk ordusu aciz, Türk subayları intihar edecek kadar çaresiz ama Polat ve çetesi ceplerindeki tabancalarla bu işi çözebilecek güçteler...

    Düğün Sahnesi
    Burada Amerikan askerleri düğünde havaya ateş açan Türkmenleri Terorist ilan edip çoluk çocuk damat demeden katliyam yapıp uzaklaşıyorlar. Neredeyse 20 Amerikan askeri, 1 kamyon ve 2 adet humer a benzetilmeye çalışılmış ne yedü belirsiz jip ayrıca 2 tane tişörtlü iri yarı eleman operasyonda yer alan grubu oluşturuyor.

    Otel Sahnesi
    Polat'ın elindeki kumanın tuşuna basılmadan bombalar aktif olmuyor bu biliniyor, çünkü polat zaten uzun uzun anlatıyor bunu, fakat ne Polat içeride Marshall'ı tehdit ederken ne de otelden uzaklaşırken bir keskin nişancı polatın kafasını uçurmuyor.

    Polat otelden X5'i ile ayrılıyor fakat X5'i otelin önüne kimin nasıl çektiği belirsizliğini korurken 1 helikopter veya uydu takibi söz konusu olmadan olay yerinden uzaklaşabiliyor.

    Polat Keskin Nişancı
    Şunu başta söylemekte yarar var Filmde iri yarı olan Amerikan askerleri, kilit adamlar ve Irak'dan sorumlu eleman Marshall çelik yelek giymiyor. Sanırım iri elemanları kasları korurken Marshall'ıda Isa'ya olan derin inancı koruyor.

    Ayrıca Amerikan askerleri Irak'dan sorumlu kişi Kürt, Türkmen ve Arap liderlele toplantı yapacağı yere gelmeden toplantı yerinde önlem alma ihtiyacı hissetmiyorlar. Çatılara keskin nişancı yerleştirmek, helikopter ve zırhlılarla devriye gezmek filan bunlar gereksiz. Çünkü Irak güvenli bir yer zaten demi ne olabilir ki?

    Polat nerden bulduğu belli olmayan keskin nişancı silahı ile bi evin balkonuna çadır kurmuş toplantı yerine Marshall'ın gelmesini bekliyor. Çadır 40KM yakında herhangi bir tepeden veya aşağıdan çatıya bakılmak suretiyle görülebilecek dikkat çekicilikte ve polat çatıdan aşağıya yarı sarkar şekilde beklemekte...

    Marshall geliyor görüşmesini yapıyor, kimlikleri tamamen amerikan askerleri tarafından bilinen Polatın ekibi takım elbiseleri üzerine geçirdikleri puşilerle etrafta dolanıyor, Polat yarı sarkar şekilde çatıda bekliyor Marshall'ın kafayı alacak ama tam her şey düzgün giderken bir canlı bomba geliyor düğünde Amerikan askerlerinin öldürdüğü yakınlarının intikamını almak için patlayarak 10 sivil Iraklı vatandaş 2 Amerikan askeri öldürüyor.

    Patlama sonrası karmaşa çıkıyor Polat ve Adamları tabancalarıyla tüfekli ve üzerlerinde çelik yelek görünümlü kazakları ve plastik kaskları olan amerikan askerlerinden 5-6 tanesini öldürerek olay yerinden bir kadının yardımıyla sıvışıyorlar.

    Bundan sonrasına gerek yok
    Buraya kadar Filmde yer alan 2-3 önemli sahneyi anlattıktan sonra bazı konulara değinip yazıyı sonlandıracağım.

    1.Amerikan askerleri 15 bin dolara yakın maliyeti bulunan zırh giymektedirler. Çelik yelek, kask, güçlendirilmiş postal ve pantolanlar bu zırhın parçalarıdır. Bir tabanca ile elemanarı gözlerinden vurmadığınız sürece kolay kolay öldüremezsiniz.

    2.Irak ve benzeri çöl şartlarının hüküm sürdüğü yerlerde uzun süre kolsuz tişörtle gezilmez. Güneş yanıkları adamın canına okur ama nedense o iri yarı uzun saçlı elemanlar ki askerde uzun saç bit ile eş anlamlıdır ne çelik zırh giyiyorlar nede güneş yanıklarına aldırış ediyorlar.

    3.Marshall gibi elemanlar savaş alanında ulu orta gezinmezler, gelecekleri alan günler öncesinden taranır, yüksek yerler kontrol altına alınır ve bu tip adamlar çelik yelek giyerler.

    4.Amerikan ordusunun humerları vardır ama zırhlı piyade taşıyıcı, tank ve helikopterleride vardır. Bir köyü basacakları zaman (filmin sonunda Polat'ın bulunduğu köyü basıyorlar) Tank, top, helikopter, zırhlı piyade taşıyıcı gibi araçlarla gelirler ve bu tip baskınlarda Marshall gibi Irak'ın kontrolü verilmiş elemanlar ön saflarda savaşa katılmazlar.

    5.Bir düğünü basmaya 20 kişi geliniyorsa bir köyü basmaya 200 kişi gelinir.

    6.Tabancalar genelde 50 metreden sonra öldürücü tesir gösteremezler.

    7. Filmde Türkler o kadar aşağılanıyorki Film bırakın Türklüğü övmeyi yerden yere vurduruyor Amerikalılara. Çuval sahnesinin gösterimi, Subayın intiharı, Marshall'ın oteldeki ağır sözleri vs vs



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Speed-Step -- 6 Şubat 2006 16:45:05 >




  • valla ben kurtlar vadisini hiç kaçırmadan isledim ama bu film onun cok altında kalmıstı yaa ..hatta moralim bile bozuldu ben daha cok sey bekliodum sanki..ama cidden hem türk olup bizim ülkemizi sömürenlere satanlara hemde dışardan hakkımızda neler düşünüldüğünü gösterio..bide yukardakilerin üzerimizden ne oyunlar oynadıını ..hoş zaten bilioruz da bişi yapamıoruz o başka mesele tabi..vermek istediini verdi sanırım..msj lar ulastı yani..bide sinemadaki alkış ve ıslık sesleri olmasaydı daha ii olurdu..bence harcanılan parayla daha farklı bişi olabilirdi






    hayatımda hiç okumadıım kadar bela okudum amerikalılara ..hakediolar çünkü...hepsinden iğreniyorum..




  • Ya millet ona buna aldırmayın gidin filme güzel film.Hatta canlı bomba sahnesi süperdi,Şu ana kadar yapılan en iyi canlı bomba sahnesiymişDehşet bişeydi...Saldır polat alemdar izle özkan havadar!!!!!!!!!
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.