Şimdi Ara

Kürt Sorunu diye birşey yoktur.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
1
Favori
1.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar nedir bu Kürt Sorunu ? Hakkaride yaşayanda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ırkı ne olursa olsun Afyonkarahisarda yaşayanda İstanbulda yaşayanda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı. Nedir miş bu kürt sorunu böyle birşey olduğunu varsayan gelsin ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• birilerinin hosuna gitmeyecek ama bir yerde kurt varsa orada sorun oluyor.

bakin dogu bati farketmez, yasasdiginiz sehirlerin tehlikeli bolgelerini, gece rahat rahat dolasamayacaginiz yerlerini isaretleyin hep kurtlerin yogun olarak yasadigi bolge oldugunu goreceksiniz.

ayni sekilde nufus olarak ulkenin en fazla %10'u olmalarina ragmen islenen suclarin %85-90'i bunlarin altindan cikiyor. eger emniyet veya bakanlik bu bilgileri herkesin erisimine acar ve istatistik yapilmasina izin verirse goreceksiniz ki dedigim bu oran suclularin nufus kutugunun dogu guneydogu bolgesi olmasina esittir.
    Burası federasyon veya birleşmiş milletler değil önce bunu anla. Kürtlerin ezici nüfusu PKK'yı destekler. Kabul etseniz de etmeseniz de PKK "Kürt Terör Örgütü"'dür. Katlin en büyüğünü her gün doğuda yapıyorlar. Kürt olanların PKKlı olmaması PKKlı olanların kürt olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Ayrıca eskisi gibi sesleri çıkmıyor çünkü ne isterlerse aldılar. Terörisler mecliste, her taraf kürtçe tabela dolu. Bakamamalarına rağmen 5-10 çocuk doğurup devlet yardımı alıp nüfus patlaması yaşamaları bile Türkleri asimile tehlikesi altına sokar. Kürt nüfusu son yıllar içerisinde patlama yaşadı. Neden devlet çocuk yapıyor diye para veriyor? İnsanlar çocuğuna bakmak için çalışırken. Doğunun kürt ili sayılması bile Türkiye'nin bittiğinin kanıtıdır. Sağolsun AKP zafer kazanmak yerine kaybettik, tarihi bir utanç ne isterlerse verdiler.
    Sorun kafada. Ne istediğini bilememekte. Adam izmirde yaşayıp kürt ülkesinin sözde ismini söyleyip Türkiyeden nefret edior. Allah göstermesin bir gün sözde ülkeleri kurulursa farkında değiller batıdaki kürtlerin okulundan işinden evinden hayatından olacağına. Kafa boş. Ben güneydoğunun ortasında yaşıyorum. Sehirde yalnızca 1 tane kütüphane var o da genelde kız kesmek veya ders calısmak için geliyor öğrenciler. Adım başı kahvehane okey kağıt oyunları falan. Bilim fen sanat kültür medeniyet yok. Kimse de demesin okuyacak imkan yok herkeste 50 bin tl lik araç varsa 50 tl lik kitap okuyup fikir edinmek yeni bir şeyler öğrenmek çok zor olmasa gerek. Yani ezcümle eğitimsiz toplumlar ne istediklerini bilmeden süregelen atasal yada toplumsal olaylara körü körüne bağlanıp desteklerler. Eğitimin girdiği toplumlar veya insanlar ise neden sonuc ilişkisi kurmayı bilip sorgularlar ve mantıksal yaklasırlar. Sorun bu

valla bende merak ediyorum, özellikle HDP'nin savunmaları bu yönde idi.

nedir yani,

Kürt'üm diyenler devletin hizmetlerinden faydalanamıyorlar mı? ne bileyim mesela, elektrik orada çok mu pahalı bizden,

yada, Kürt'üm diyen, kürtçe bir kitap yazamıyor mu? düğün yapamıyor mu? evlenemiyor mu? iş kuramıyor mu? doğudan kalkıp istanbul'a iş için gidemiyor mu? örnek çoğaltılabilir...

nedir bu Kürt sorunu!!

• Yav he he.

• quote:

Orijinalden alıntı: thenemne1

Yav he he.

/>

Ne ye yav he he ? Var diyorsan sebebini istiyorum. Yok diyorsan bu cevap ne alaka

• quote:

Orijinalden alıntı: muhammed009

quote:

Yav he he.

/>

Ne ye yav he he ? Var diyorsan sebebini istiyorum. Yok diyorsan bu cevap ne alaka

Evet Kürtlerin, Türkleri asimile ve katli.
  • quote:

quote:

quote:

Yav he he.

/>

Türkler birisini kürt diye katlediyor asimile mi yapıyor ? Hani ? Hani ? Çok yakın tanıdığım kürt de var barıda yaşayan vana gittiğimde etrafımda gördüğüm kürtlerde. Hani nerde katletme ? Ayrıca asimile etmek için herhangi bir baskıda yok hatta gereğinden fazla açılım var kürtçe tabela mesela burası Türkiye Cumhuriyeti bu mesela olmamalı şahsımca ama keyifleri için yaptık. Kürtçe konuşmak zaten hep serbest olmalı öylede zaten. Hani görmek istiyorum kürt sorunu hani görmek istiyorum türklern kürtleri katletmesini ? Hani

• kürt sorununun temelinde her azınlığa bişeyler veren osmanlı nın kürt aşiret liderlerine verdiği ayrıcalıkları tc nin kaldırması yatar, yüzyıllardır ayaklanıyo zaten bunlar

• quote:

quote:

quote:

quote:

Yav he he.

/>

Türkler birisini kürt diye katlediyor asimile mi yapıyor ? Hani ? Hani ? Çok yakın tanıdığım kürt de var barıda yaşayan vana gittiğimde etrafımda gördüğüm kürtlerde. Hani nerde katletme ? Ayrıca asimile etmek için herhangi bir baskıda yok hatta gereğinden fazla açılım var kürtçe tabela mesela burası Türkiye Cumhuriyeti bu mesela olmamalı şahsımca ama keyifleri için yaptık. Kürtçe konuşmak zaten hep serbest olmalı öylede zaten. Hani görmek istiyorum kürt sorunu hani görmek istiyorum türklern kürtleri katletmesini ? Hani

Burası federasyon veya birleşmiş milletler değil önce bunu anla. Kürtlerin ezici nüfusu PKK'yı destekler. Kabul etseniz de etmeseniz de PKK "Kürt Terör Örgütü"'dür. Katlin en büyüğünü her gün doğuda yapıyorlar. Kürt olanların PKKlı olmaması PKKlı olanların kürt olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Ayrıca eskisi gibi sesleri çıkmıyor çünkü ne isterlerse aldılar. Terörisler mecliste, her taraf kürtçe tabela dolu. Bakamamalarına rağmen 5-10 çocuk doğurup devlet yardımı alıp nüfus patlaması yaşamaları bile Türkleri asimile tehlikesi altına sokar. Kürt nüfusu son yıllar içerisinde patlama yaşadı. Neden devlet çocuk yapıyor diye para veriyor? İnsanlar çocuğuna bakmak için çalışırken. Doğunun kürt ili sayılması bile Türkiye'nin bittiğinin kanıtıdır. Sağolsun AKP zafer kazanmak yerine kaybettik, tarihi bir utanç ne isterlerse verdiler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Aşk diye bir şey yok
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Yav he he.

/>

Sen yanlız kendi kendine çoşup yanlış kişiye yazan bir tiplemesin.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Yav he he.

/>

Sen yanlız kendi kendine çoşup yanlış kişiye yazan bir tiplemesin.

İşine bak.

• birilerinin hosuna gitmeyecek ama bir yerde kurt varsa orada sorun oluyor.

bakin dogu bati farketmez, yasasdiginiz sehirlerin tehlikeli bolgelerini, gece rahat rahat dolasamayacaginiz yerlerini isaretleyin hep kurtlerin yogun olarak yasadigi bolge oldugunu goreceksiniz.

ayni sekilde nufus olarak ulkenin en fazla %10'u olmalarina ragmen islenen suclarin %85-90'i bunlarin altindan cikiyor. eger emniyet veya bakanlik bu bilgileri herkesin erisimine acar ve istatistik yapilmasina izin verirse goreceksiniz ki dedigim bu oran suclularin nufus kutugunun dogu guneydogu bolgesi olmasina esittir.
  • Kürt kardeşlerimiz DEVLETİN HER KADEMESİNDE GÖREV YAPABİLİYOR İSE KÜRT SORUNU YOK diyorum
    bakın irana oradada kürt halkı var ama terör yapanı asıyorlar sorun olmuyor biz fazla demokkratığiz galıba.ve taviz vermişiz fazlaca
  • Sorun kafada. Ne istediğini bilememekte. Adam izmirde yaşayıp kürt ülkesinin sözde ismini söyleyip Türkiyeden nefret edior. Allah göstermesin bir gün sözde ülkeleri kurulursa farkında değiller batıdaki kürtlerin okulundan işinden evinden hayatından olacağına. Kafa boş. Ben güneydoğunun ortasında yaşıyorum. Sehirde yalnızca 1 tane kütüphane var o da genelde kız kesmek veya ders calısmak için geliyor öğrenciler. Adım başı kahvehane okey kağıt oyunları falan. Bilim fen sanat kültür medeniyet yok. Kimse de demesin okuyacak imkan yok herkeste 50 bin tl lik araç varsa 50 tl lik kitap okuyup fikir edinmek yeni bir şeyler öğrenmek çok zor olmasa gerek. Yani ezcümle eğitimsiz toplumlar ne istediklerini bilmeden süregelen atasal yada toplumsal olaylara körü körüne bağlanıp desteklerler. Eğitimin girdiği toplumlar veya insanlar ise neden sonuc ilişkisi kurmayı bilip sorgularlar ve mantıksal yaklasırlar. Sorun bu

• quote:

quote:

quote:

quote:

Yav he he.

/>

Okuduğunu anla önce bir. Adam Kürtlerin Türkleri asimilesi ve katli yazıyor sen ne diyorsun.

• ülkemiz de malesef kürt sorunu gibi pek çok sorun var

bu sorunlara bide son günlerin bakış açısıyla bir örnek vermek gerekirse, başlarını kuma gömüp milliyetçilik adı altında faşizan duygularıyla ırkçılık yaparak, insanları aşağılayarak yorum yapan tiplerin ciddiye alınmamasını savunmakla birlikte;

ne zaman insan olmayı başarırsak, bizimle aynı düşüncede olmayanların haklarına saygı gösterebilirsek bu sorunları aşacağımızı düşünüyorum

malesef ülkemizde yeni bir hastalık türemiştir, bu hastalığın adı: kesin kürttür hastalığıdır aslında bunların bilinçli yapıldığını düşünüyorum algı operasyonu yapılarak insanların beynine kürtleri öylesine negatif olarak yerleştirdiler ki nerdeyse kürt gördüğünde evinin yolunu şaşıracak insanlar tanıyorum. (donanimhaber konu dışı forumlarında haftalık veya aylık olarak gelenekselleşmiş ırkçılık günlerinin yapıldığını örnek verebiliriz veya bu forumun ana kategorisinde ki konuları okuyarak ta bir kaç örneğe ulaşmak mümkün)

adanada bir kıza tecavüz edildi: yapan kesin kürttür, edirne de 2 kişi öldürüldü: öldüren kesin kürttür, rize de uyuşturucu madde ele geçirildi: satan kesin kürttür. bide bu tür algı yapanları pohpohlayan tipler var reelde bir kazmaya sap olamamış forumlarda egolarını tatmin eden tipler..

bu konuyu forumdaki değerli arkadaşlarla kırıp dökmeden saygı çerçevesinde tartışabiliriz

• yalan sanki

o dedigin olaylarin onda dokuzu malum irk tarafindan oluyor. sadece tipine bakarak, konusmasini dinleyerek bile ayirt edebilirsin. cok acik sekilde kendilerini belli ediyorlar.

dua etsinler de bu suca karisanlarin kokenleri aciklanmiyor. aciklansa sen o zaman gor cumbusu. tam bir cadi avi baslar.
  • Jeopol kullanıcısına yanıt
    sizinle bu konuyu tartışmayacağım içinde kürtlerin geçtiği bir konuda sizin mesajlarınızı okumuştum ırkçı, faşist, insanları gruplandıran ve kendi ırkını üstün gören bir karakteriniz var

kısaca size cevap vermek zaman kaybı olur
  • Kürtlere sormak lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

birilerinin hosuna gitmeyecek ama bir yerde kurt varsa orada sorun oluyor.

Tabii sende hiç suç yok, sizin gibi algıya sahip insanlar bir sonraki adımı atmalarına hiç izin vermiyor ki.

• Çözüm sürecinden önce yoktu, PKK sorunu vardı. AKP PKK'yı meşrulaştırarak Kürtleri PKK'ya itti ve Kürt sorunu ortaya çıktı. Düzeltilmesi kaç asır alır kim bilir.

• Atatürk demiş ki: "Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Türkiye Halkı'na Türk Milleti denir."

bu yüzden Atatürk "ne mutlu (Türk doğana değil) Türküm diyene" demiştir.

ayrıca anasayada da Türk olmak ırka bağlı değil vatandaş olmaya bağlı olarak tanımlanmıştır.

Türklük ırka bağlı olmadığına göre niye birileri çıkıp etnik kimlik üzerinden edebiyat mağduriyet siyaset yapıyor ?

niye fransa'da zenciler veya amerika'da asyalılar mağduriyet yapmıyor ?

adamlar hem o ülkenin dilini öğreniyor hem de fransızım demekten amerikanım demekten gururu duyuyor.

kaldı ki amerikan diye bir şey de yok aslında sağdan soldan toplama bir millet ne dili var ne tarihi var ....ona rağmen bir ulus bilinci inşa etmiş herifler amerikan diye...

biz de niye Türküm demekten utanılıyor. yok ben Türk değilim şuyum buyum diye etnik kimlik kasılıyor ?

çünkü amerika'nın ortadoğu üzerinde planları var. bu coğrafyada ulus devlet istemiyor.

etnik ve dini temelde ayrışmış minik devletler istiyor ki bölge üzerinde tam bir hakimiyet kursun. bunları birbirlerine düşürüp sömürmek de yönetmek de kolay olsun .

bu çürük mantık her farklı dna dizilimine sahip insan topluluğunun devleti olsuna kadar gider ...

kimse kürt olduğu için bu ülkede kanunlar önünde mahkemeler karşısında bir haksızlığa uğruyor mu ? memur olmasında bir engel var mı ? kamu hizmetlerinden faydalanmasında bir engel var mı ?

sorun falan yok.

nedir kardeşim sorun ? kürtçe konuşmak mı ? konuşun abi aranızda karışan var mı şu an ?

ama biz bir ulus isek bu ulusun dili de Türkçe be kardeşim. çoğunluğa genele uyum sağlamak zorundasın.

her yöresel dili öğrenmek zorunda kalırsak nasıl birlik beraberlik sağlanacak nasıl anlam karmaşalarının önüne geçilecek nasıl ortak kültürümüz ve değerlerimiz olacak ?

eğer biz bir ulus olacak isek dil birliği bu işin çimentosudur.

osmanlı niye dağıldı ? evet çağın gerisinde kaldı, teknolojiden yoksun kaldı, borca battı, padişahlık vardı, ordusuna siyaset girdi vs ancak ulus bir devlet olamadığı için; emperyalizm osmanlıyı böylesine kolayca dağıttı bunu da unutmamak lazım.

100 yıl sonra emperyalizm gene aynı haltı denemeye çalışıyor.

ancak bu sefer karşısında Atatürk'ün sağlam temeller üzerine kurduğu bir ulus devlet var....napmaları lazım ? Ulus içinden ulus yaratmaları lazım. bunun için elinden gelen bütün çabayı gösteren batı; etnik ve ırkçılık temelinde siyaset yapan siyasetçileri, liboşlar ile çakma solcu yazarları bu yüzden el üstünde tutuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 27 Haziran 2021; 17:27:55 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.