Şimdi Ara

kuran okumak icin super zeka olmakmi gerekiyor? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
187
Cevap
2
Favori
5.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: lknrm627

quote:

Orijinalden alıntı: .mRcan.

quote:

Orijinalden alıntı: LasTSuRvivoR

Gayr-i müslimlerin ahiret hayatları hakkında kafanızdan yorum yapmasanız iyi olur bence.

Maide 69

Ali Bulaç 69- Gerçek şu ki, iman edenlerle yahudiler, sabiîler ve hristiyanlardan Allah'a, ahiret gününe inanan ve salih amellerde bulunanlar; onlar için korku yoktur, onlar mahzun da olmayacaklardır.
    Diyanet Vakfı 69. İman edenler ile yahudiler, sâbiîler ve hıristiyanlardan Allah'a ve ahiret gününe (gerçekten) inanıp iyi amel işleyenler üzerine asla korku yoktur; onlar üzülecek de değillerdir.
    Elmalılı Hamdi Yazır 69-Şüphe yok ki, iman edenler, yahudiler, sabiiler ve hıristiyanlar her kim Allah'a ve ahiret gününe iman edip de dürüstçe çalışırsa, artık onlara korku yoktur ve onlar üzülecek de değillerdir.
    Süleyman Ateş 69. İnananlar, yahudiler, sabiiler ve hıristiyanlar(dan) Allah'a ve ahiret gününe inanan ve iyi işler yapanlara korku yoktur ve onlar üzülmeyeceklerdir.
    Yaşar Nuri Öztürk 69 Şu bir gerçek ki, iman edenler, Yahudiler, Sâbiîler ve Hıristiyanlardan Allah'a ve âhiret gününe inanıp hayra ve barışa yönelik iş yapanlar için korku yoktur. Tasalanmayacaklardır onlar.

Kardeş yahudiler ve hristiyanlar cennete giremez.İslamdan sonra hepsinin hükmü kalktı o islamdan öncekileri kastediyor.Şuan Türkiyede hristiyanlaştırma projesine dahil olmuş hocalar elmalılı hariç tabi.Çünkü eskinin rivayeti

Peki bir şey soracağım:

Bir hristiyan ve bir müslüman düşünün. Müslüman olan öldüğünde cennete gidecek, iyilikleri kötülüklerinden daha fazla. Aynı şekilde hristiyanında iyilikleri kötülüklerinden ve müslüman olandan daha fazla. Bu adam sırf annesinden hristiyan doğdu diye cennete gidemeyecek mi? Yaşadığı sürece hayırlı bir insanın tek suçu hristiyan olmak diye yanacak mı?

Allah Kuran'ı Kerimde bununda cevabını veriyor.Kafirlerin yani (Allaha inanmayıp peygamber efendimizi resulu olarak görmeyenlerin) yaptığı iyilikler fırtınada savrulan kül gibi olacak sadece onların azabını hafifletecek. Allah herkese akıl vermiş burada ben ateistim müslüman olmaya niyetim yok yazan adamın sonu pek hayırlı olmayacak bunu belirteyim.Bir an önce kimin ne zaman öleceği belli değil tövbe edip müslüman olmak lazım

• quote:

quote:

quote:

quote:

Gayr-i müslimlerin ahiret hayatları hakkında kafanızdan yorum yapmasanız iyi olur bence.

Maide 69

Ali Bulaç 69- Gerçek şu ki, iman edenlerle yahudiler, sabiîler ve hristiyanlardan Allah'a, ahiret gününe inanan ve salih amellerde bulunanlar; onlar için korku yoktur, onlar mahzun da olmayacaklardır.
    Diyanet Vakfı 69. İman edenler ile yahudiler, sâbiîler ve hıristiyanlardan Allah'a ve ahiret gününe (gerçekten) inanıp iyi amel işleyenler üzerine asla korku yoktur; onlar üzülecek de değillerdir.
    Elmalılı Hamdi Yazır 69-Şüphe yok ki, iman edenler, yahudiler, sabiiler ve hıristiyanlar her kim Allah'a ve ahiret gününe iman edip de dürüstçe çalışırsa, artık onlara korku yoktur ve onlar üzülecek de değillerdir.
    Süleyman Ateş 69. İnananlar, yahudiler, sabiiler ve hıristiyanlar(dan) Allah'a ve ahiret gününe inanan ve iyi işler yapanlara korku yoktur ve onlar üzülmeyeceklerdir.
    Yaşar Nuri Öztürk 69 Şu bir gerçek ki, iman edenler, Yahudiler, Sâbiîler ve Hıristiyanlardan Allah'a ve âhiret gününe inanıp hayra ve barışa yönelik iş yapanlar için korku yoktur. Tasalanmayacaklardır onlar.

Kardeş yahudiler ve hristiyanlar cennete giremez.İslamdan sonra hepsinin hükmü kalktı o islamdan öncekileri kastediyor.Şuan Türkiyede hristiyanlaştırma projesine dahil olmuş hocalar elmalılı hariç tabi.Çünkü eskinin rivayeti

Peki bir şey soracağım:

Bir hristiyan ve bir müslüman düşünün. Müslüman olan öldüğünde cennete gidecek, iyilikleri kötülüklerinden daha fazla. Aynı şekilde hristiyanında iyilikleri kötülüklerinden ve müslüman olandan daha fazla. Bu adam sırf annesinden hristiyan doğdu diye cennete gidemeyecek mi? Yaşadığı sürece hayırlı bir insanın tek suçu hristiyan olmak diye yanacak mı?

Allah Kuran'ı Kerimde bununda cevabını veriyor.Kafirlerin yani (Allaha inanmayıp peygamber efendimizi resulu olarak görmeyenlerin) yaptığı iyilikler fırtınada savrulan kül gibi olacak sadece onların azabını hafifletecek. Allah herkese akıl vermiş burada ben ateistim müslüman olmaya niyetim yok yazan adamın sonu pek hayırlı olmayacak bunu belirteyim.Bir an önce kimin ne zaman öleceği belli değil tövbe edip müslüman olmak lazım

Hristiyana gore de hristiyan olmak lazım?

Herkes(ben dahil) kendi dinini savunur. İngilteredeki adam, dogdugu andan oldugu ana kadar müslümanları terorıst olarak biliyor. Tüm filmlerde kıyda köşede bir islami terör izi veya Türk bayragı var. Bu insanların İslam'ı görmesi çok zor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Maide 69

Peki bir şey soracağım:

Herkes(ben dahil) kendi dinini savunur. İngilteredeki adam, dogdugu andan oldugu ana kadar müslümanları terorıst olarak biliyor. Tüm filmlerde kıyda köşede bir islami terör izi veya Türk bayragı var. Bu insanların İslam'ı görmesi çok zor.

Zaten cennete girecek insanın takvalı olması lazım öyle filmle etkilenilmez araştıracaksın.Araştıran Allahı bulur bizim gibi

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Maide 69

Peki bir şey soracağım:

Zaten cennete girecek insanın takvalı olması lazım öyle filmle etkilenilmez araştıracaksın.Araştıran Allahı bulur bizim gibi

Biz Allah'ı arastırıp bulmadık, müslüman doğduk. Siz nasıl arastıran musluman olur diyorsanız, hristiyan birisi de arastıran hristiyan olur diyordur. Sizin nasıl hristiyanlığı arastırma ihtiyacı duymuyorsanız, hristiyanda muslumanlıgı arastırma ihtiyacı duymuyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Maide 69

Peki bir şey soracağım:

Biz Allah'ı arastırıp bulmadık, müslüman doğduk. Siz nasıl arastıran musluman olur diyorsanız, hristiyan birisi de arastıran hristiyan olur diyordur. Sizin nasıl hristiyanlığı arastırma ihtiyacı duymuyorsanız, hristiyanda muslumanlıgı arastırma ihtiyacı duymuyor.

Sen benim kim olduğumu bilmiyorsun ben senin bilmiyorum.Müslüman doğup da inancını sabitleyenlere sen öyle yaparsan hristiyan da yapar diyemezsin herkesin şahsi inancı ben araştırdım buldum araştırmayanlar düşünsün.

• O zaman kimin nereye gideceğine bırakalım da Allah karar versin. Şahsi düşünceme göre hayırlı insanın yeri cennettir. Son yazdıklarınızdaki üsluptan anladığım kadarıyla bu tartışmaya devam etmek yersiz. Devam etmek isterseniz sabahı bekleyin, sakin kafayla devam edelim. Birbirimizi kırmamış oluruz

İyi geceler....
  • Teravih yok diyenler de var,takma kafana sen.
  • kuran'ı okuyarak anlayan kesim yüzde 10'u gecmez.
    besmele'nin türkce karsılıgını bilmeyen o kadar cok kişi var ki..

ezbere dayalı bir inanc sistemi haline gelmiştir islam.
    not:bütün dinler icin gecerli söylediklerim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: moscow34

Arkadaslar selam! oncelikle sunu belirteyim herzaman kuran okumak isterdim fakat bunun olmasi icin bir olgunlasma yasimin gelmesinide beklerdim ve cok sukur 2 gun sonra 30 yasima girecem ayni samanda 1.5 aylik birde oglum var. kuran"i kerimin turkce mealini okumaya basladim cok sukur ve yarisini bitirdim,fakat netten bazi arastirmalarda yaparken sunu gordum, bir din alimi kuran"i kerimin herhangi bir dilde okunmasinin haram oldugunu soyluyor! benimde siz okumus tahsilli ve ozgur dusunen arkadaslara sorum su olacak,eger bir din bilgini gercek bir bilginse kuran"kerimin icinde gecen su sozu nasil insanlara bu haramdir diyebilir? Allahin sozu su sekilde geciyor!(supesizki allah inananlarin icinde gizlediklerini ve soylediklerini bilir! bana inanana ve benim icin her ne yapiyorsa ben onu bilirim! bizim sozumuzu kim degistirirse ona azap vardir!) simdi arkadaslar icinizde kurani turkce okuyup cok iyi anlayan vardir mutlaka,bazi insanlar ise hic birsey anlamadigini ifadede edebiliyor,ayni zamanda ben ruscayi cok iyi biliyorum fakat 5 yildan beri burada yasayip dilini iyi konusmama ragmen cogu rusca sozlerin anlamlarini turkceye ceviremesemde tam manasi ile anlayabiliyorum,ben eminimki buradada dil bilen arkadaslarimiz vardir ve ayni konu onlar icinde gecerlidir fakat turkce manasini tam olarak ceviremesenizde anlayabiliyorsunuzdur.enteresan olan kuran"i kerimide ogrenin diyorlar fakat okumayi ogrensekte tam olarak anlayamacagimiz icin gene o buyuk islam alimi dedikler zad haram diyecek.gerci enteresan olan o islam alimi zad nasil olabiliyorda bir peygamber edasi ile haram edebiliyor insanlara anladi dilden okumayi? yorumlarinizi bekliyorum arkadaslar,lutfen konuya yakisacak sekilde tartisalim. (klavyem rusca oldugu icin yazilar bu sekilde kusura bakmayin)

İslam Alimi olduğu söylenen çok kişi var birtakım şeyler söyleyen siz bunları boş verin.

- İstediğiniz dilde okuyun. Kuran-ın iki temel isteği vardır.

1 - Herşeyi Allah yaratmıştır. H.z. Muhammed Mustafa onun kulu ve elçisidir. Buna iman etmeniz gerekmektedir. Ve şükür açısından yaradana kul olmalı ve ibadet edilmelidir.

İbadetlerin şartları olmakla beraber, ibadette temel amaç kalbin temiz bir şekilde yaradana yönelmesidir. Ben bunu İslamiyeti hiç bilmeyen bir insana anlatırken Yoga yapmak gibi bir şey olarak anlatıyorum.

Yani, İman ve ibadet esastır. Kalbiniz ve beyninize takılan ve karar veremediğiniz durumlar var ise, ibadeti kalbinizden ve kafanızdan geçtiği gibi yapın. İnsanların kafanızı karıştırmasına izin vermeyin ve araştırmalarınız sonucunda ortaya çıkan her şeyi gerçek olduğunu zannetmeyin.

2 - Kulların kullarla yani yaradılanların, yaradılmışlarla olan ilişkilerini düzenler. Adil ve dürüstlük, fedakarlık ve özveri İslamiyet esaslarından dır.

Bunlar temel ilkelerdir. Bu ilkelerin detayları ile ilgili araştırmalarınız başladığında kafanız çok karışacaktır. Çünkü Kur-an bazı ibadetleri kullanma kılavuzu gibi en ince ayrıntılarına kadar açıklamaz. Bazen sünnetler çarpıtılmaya çalışılmış, bazen de çarpıtılmış hadislerle karşılaşılırsınız.

Aslında daha çok yazmak istediğimşeyler var. Fakat bir türlü toparlayıp yazamıyorum. Ancak lütfen oku arkadaşım, hiç bir şey anlamasanda oku. Tekrar tekrar oku. Kurancasını, arapçasını, Türkçesini, Rusçasını oku.

Allah gerçekten merak edenlere ve isteyenlere doğru yolda gitmesi için okuduklarını anlaması için yardımcı olacaktır.

• konunun basliginda yazdigim gibi!super zeka olmakmi gerekir diye sordum cunku hocalarin cogu insanlara cahilmis ve salaklarmis gibi anlatiyorlar ve hemen hemen hicbiri kitabi okuyun demiyorlar! bazilarida okusaniz bile birsey anlamassiniz diyorlar ve ekliyorlar onun yaninda su su kitabida okumaniz gerekir diyorlar! e kardesim biz gerizekalimiyizki kuran"i turkce okuyupta anlamayalim? turkce bilip arapca bilmeden sadece okumasini bilirsen tabiki anlamassin. yani arkadaslar isin ozu ve sozu kutsal kitabimizi gonul verip kendi bildigimiz dilden okumak,yok hatim olmazmis yok sevabi daha azmis bunlari dinlemeyin! yuce Allah dusuncemizi ve kalbimizi bildikten sonra gerisi hepsi yalan.....
  • hocam müthiş bir konuya değinmişsin.
    bence süper zeka olmaya gerek yok.sadece akıl olması bile yeterli ki birçok ayette 'okuyup anlayasınız diye indirdik' ibaresi geçer.şimdi okuyup anlamamız için kendi dilimizde olması lazım.okuma diyen hoca kimse biran önce bulunduğu mevkiden indirilmesi lazım.(bu pek mümkün değil,artık şeyhlerin ve sakallıların sözleri ayetlerin önüne geçiyor günümüzde.)

çeviri ile tefsir mevzusuna dönersek;çeviri,başka bir dildeki anlamı,tefsir ise açıklama anlamına gelir.şöyle örnek vereyim.hz.muhammedin bir tane bile ayet açıklaması yoktur.bir ayetin ne demek istediği anlatan bir tek cümlesi bile yoktur.hatta bir kaç yerde 'ben ancak bana indirileni aynen insanlara aktarmakla mükellefim' diyor.yani görevi aşikar.ayet açıklaması,tefsiri hakkı hz.muhammed gibi bir insana bile verilmemiş.ama günümüzde arapça bilen herkez tefsir yazıyor.sayfalarca bir ayeti açıklıyorum.benim görüşüm bu çok yanlış bir durum.günümüzde insanlar böyle kişileri takip ediyor,prim veriyor.böyle şeyhler ne derse sorgusuz kabul ediyor.neyse konuyu saptırmayalım.

piyasadaki çeviri adı altında yayınlanan tim kaynakları inceleyebilirsin.hiçbir fark yoktur.şöyle küçük farklar olabilir tabii ; birinde 'aydınlık' kelimesi diğerinde 'ışık' olarak geçebiliyor.ki bu da gayet normaldir.

diyeceğim o ki bluğ çağına ermiş herkimse açıp meal okuyabilir diye düşünüyorum.ki ayetlerde anlaşılmayacak bir kısım görmedim bugüne kadar.sadece şunu gördüm;günümüz müslümanlarının inancı ile kuranda bahsedilen inansın alakası yok.insanlar artık bidâtlarla inanır olmuşlar ki bu 7 büyük günahtan sayılıyor bazı kesimlerce.kesinlikle bir çeviri alıp okuman tavsiyemdir hocam.insanların ne kadar ikânniye bir inanış içinde olduğunu görebilirsin bu sayede.tavsiye dersen;ali bulaçın küçük cep kitapçığı şeklinde sade bir çevirisi var.o tavsiyemdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Amphitritel

hocam müthiş bir konuya değinmişsin.
    bence süper zeka olmaya gerek yok.sadece akıl olması bile yeterli ki birçok ayette 'okuyup anlayasınız diye indirdik' ibaresi geçer.şimdi okuyup anlamamız için kendi dilimizde olması lazım.okuma diyen hoca kimse biran önce bulunduğu mevkiden indirilmesi lazım.(bu pek mümkün değil,artık şeyhlerin ve sakallıların sözleri ayetlerin önüne geçiyor günümüzde.)

çeviri ile tefsir mevzusuna dönersek;çeviri,başka bir dildeki anlamı,tefsir ise açıklama anlamına gelir.şöyle örnek vereyim.hz.muhammedin bir tane bile ayet açıklaması yoktur.bir ayetin ne demek istediği anlatan bir tek cümlesi bile yoktur.hatta bir kaç yerde 'ben ancak bana indirileni aynen insanlara aktarmakla mükellefim' diyor.yani görevi aşikar.ayet açıklaması,tefsiri hakkı hz.muhammed gibi bir insana bile verilmemiş.ama günümüzde arapça bilen herkez tefsir yazıyor.sayfalarca bir ayeti açıklıyorum.benim görüşüm bu çok yanlış bir durum.günümüzde insanlar böyle kişileri takip ediyor,prim veriyor.böyle şeyhler ne derse sorgusuz kabul ediyor.neyse konuyu saptırmayalım.

piyasadaki çeviri adı altında yayınlanan tim kaynakları inceleyebilirsin.hiçbir fark yoktur.şöyle küçük farklar olabilir tabii ; birinde 'aydınlık' kelimesi diğerinde 'ışık' olarak geçebiliyor.ki bu da gayet normaldir.

diyeceğim o ki bluğ çağına ermiş herkimse açıp meal okuyabilir diye düşünüyorum.ki ayetlerde anlaşılmayacak bir kısım görmedim bugüne kadar.sadece şunu gördüm;günümüz müslümanlarının inancı ile kuranda bahsedilen inansın alakası yok.insanlar artık bidâtlarla inanır olmuşlar ki bu 7 büyük günahtan sayılıyor bazı kesimlerce.kesinlikle bir çeviri alıp okuman tavsiyemdir hocam.insanların ne kadar ikânniye bir inanış içinde olduğunu görebilirsin bu sayede.tavsiye dersen;ali bulaçın küçük cep kitapçığı şeklinde sade bir çevirisi var.o tavsiyemdir.

bir tane bile ayet açıklaması yoktur?

arkadaş karıştırdın heralde

Kuran-ı Kerim bir kitap onun öğretmeni Hz.Muhammed dir

nasıl açıklamaz

"bir tane bile ayet açıklaması yoktur" derken hadisler neyin nesidir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahm3tt -- 23 Ağustos 2011; 9:58:25 >

• yok hocam süper zeka olmaya gerek yok. o okumayın diyenlerde dinin ne yazıkki korkudan beslendiğini biliyorlar insan bilmediği, anlamadı şeyden korkar. neymiş türkçe okumak harammış ya ben onun arapçası anlamadıktan allahın emirlerini anlamadıktan sonra kuru gürültü okusam ne olur okumasam ne olur. bunu hep mistik havayı korumak için yapıyorlar türkçe ezan konusunda aynı Tanrı uludur ile Allahu ekber arasında ne fark var hiçbir şey ama Allahu ekber insana daha garip hissettiriyor mistik havası var dikkatini veriyorsun falan filan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertblade

yok hocam süper zeka olmaya gerek yok. o okumayın diyenlerde dinin ne yazıkki korkudan beslendiğini biliyorlar insan bilmediği, anlamadı şeyden korkar. neymiş türkçe okumak harammış ya ben onun arapçası anlamadıktan allahın emirlerini anlamadıktan sonra kuru gürültü okusam ne olur okumasam ne olur. bunu hep mistik havayı korumak için yapıyorlar türkçe ezan konusunda aynı Tanrı uludur ile Allahu ekber arasında ne fark var hiçbir şey ama Allahu ekber insana daha garip hissettiriyor mistik havası var dikkatini veriyorsun falan filan.

bak okadar örnek verdik

mert ismin sanırım mert ne demek

isminin diğer manaları ile seni çağırsak mert gibi olur mu?

ezan da da namazda da bu öyle
  • Temiz ve önyargılardan arınmış, iyi niyetli bir akıl olması yeter...
  • quote:

Orijinalden alıntı: OPTİMİST

Temiz ve önyargılardan arınmış, iyi niyetli bir akıl olması yeter...

AHZAP 50.
    Ey o Peygamber! Biz bilhassa sana şunları halâl kıldık: Mehirlerini vermiş olduğun zevcelerini ve Allahın sana ganimet kıldıklarından milki yemînin olan câriyeyi ve ammin kızlarından, dayın kızlarından, teyzen kızlarından seninle beraber hicret etmiş olanları, bir de mü’mine bir kadın kendini Peygambere hibe ederse Peygamber nikâh etmek istediği takdirde onu, sâde sana, sair mü’minlere değil, onlara zevceleri ve milki yemînleri hakkında ne farz kıldığımız ma’lûmunuz, bunlar sana hiç bir darlık olmamak içindir, Allah gafûr rahîm bulunuyor.

AHZAP 51.
    Onlardan dilediğini giri bırakırsın, dilediğini yanına alırsın, azleylediğinden de arzu ettiğinde sana günah yoktur, Onların gözleri aydınlanıb mahzun kalmamalarına ve kendilerine verdiğinle hepsinin hoşnud olmalarına en elverişli olan budur, Allah kalblerinizdekini bilir, Allah hem alîm hem halîm bulunuyor

AHZAP 52.
    Bundan başka kadınlar sana halâl olmaz, bunları başka zevcelere değiştirmek de olmaz, isterse husünleri çok hoşuna gitsin, meğer ki milki yemînin ola, Allah her şeye gözcü bulunuyor

temiz ve önyargılarınızda arınmış olarak acıklayabilir misiniz bu ayetleri ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Ahm3tt

quote:

Orijinalden alıntı: mertblade

yok hocam süper zeka olmaya gerek yok. o okumayın diyenlerde dinin ne yazıkki korkudan beslendiğini biliyorlar insan bilmediği, anlamadı şeyden korkar. neymiş türkçe okumak harammış ya ben onun arapçası anlamadıktan allahın emirlerini anlamadıktan sonra kuru gürültü okusam ne olur okumasam ne olur. bunu hep mistik havayı korumak için yapıyorlar türkçe ezan konusunda aynı Tanrı uludur ile Allahu ekber arasında ne fark var hiçbir şey ama Allahu ekber insana daha garip hissettiriyor mistik havası var dikkatini veriyorsun falan filan.

bak okadar örnek verdik

mert ismin sanırım mert ne demek

isminin diğer manaları ile seni çağırsak mert gibi olur mu?

ezan da da namazda da bu öyle

dostum ne demek istediğini anlamadım ama sen özel isimle farklı bir şeyi karşılaştırıyorsun.

ben sana günaydın ve good morning desem günaydın lafı sende daha farklı bir etki bırakır dimi? dinde aynı her şey arapça olsun ki mistik hava korunsun anlamayın neler dediğini v.b.

• @boa sorte

Tarihi bilmek, bir peygamberin neyi nasıl yaptığından ziyade ne için, ne amaçla yaptığını anlamaya çalışmak yeter.. Gerçeği arayan samimi biriysen şu videodaki açıklamaları izle.. Ama izledikten sonra lütfen, içerik dışında bir eleştiride bulunma. Şu adam böyle şu hoca şöyle gibi şekil ve yüzeysel polemiğe girmek için bu soruyu sorduysan üzülürüm..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OPTİMİST -- 23 Ağustos 2011; 15:57:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: OPTİMİST

@boa sorte

Tarihi bilmek, bir peygamberin neyi nasıl yaptığından ziyade ne için, ne amaçla yaptığını anlamaya çalışmak yeter.. Gerçeği arayan samimi biriysen şu videodaki açıklamaları izle.. Ama izledikten sonra lütfen, içerik dışında bir eleştiride bulunma. Şu adam böyle şu hoca şöyle gibi şekil ve yüzeysel polemiğe girmek için bu soruyu sorduysan üzülürüm..

ben kuran-ı kerimi referans alırım arkadaşım.
    Ayrıca elmalılı hamdi yazır'ın tasfirinden kaynak verdim.

İşinize gelmeyen şeyler icin fitne ve fesat terimini ortaya atmanız acınası bir durum.
    Ben polemige girmek istemiyorum kesinlikle cünkü polemik olacak bir konu degil.
    Kuran-ı kerim'den bir ayet sundum size.
    Ve ilahiyat profesörü olmadıgınız halde acıklamanızı istiyorum sizden ?

• Sen yoluna ben yoluma kardeş, söz dinlemeyen kişiye kim ne anlatabilirki, Kuranı refarans göstermiş benden açıklama bekliyor. Gerekçeli Kur'an meali yazmış, saysız ilmi eser neşretmiş bir İlahiyat profösrünü dinlemeyen kişi benimi dinleyecek.. Selametle..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.