Şimdi Ara

Kuran Müslümanı Olmak (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
431
Cevap
6
Favori
7.766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: KraftMK

quote:

Orijinalden alıntı: Devian

quote:

Orijinalden alıntı: vTeck

quote:

Orijinalden alıntı: MateryalizminPeygamberi

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: danısman55

-Muhammed suresi 4.ayette Allah, savaşta esir aldığınız zaman ya bir iyilik olarak yada fidye karşılığı bırakın emrediyor. BIRAKIN öyle yada böyle hatta bedir savaşında alınan esirlerin serbest bırakılma koşulu müslümanlara okuma-yazma öğretilmesiydi.
    -Nur suresi 32.ayette Allah, içinizdeki köleleri ve cariyeleri de evlendirin emrediyor. Evlilik demek kölenin hürriyetine kavuşması demektir.
    -Nur suresi 33.ayette Allah, kölelerinizle anlaşma yapın ve onları hürriyetine kavuşturun buyuruyor.
    -İslamda büyük günaların kefareti adına köle azat etmek vardır. (Nisa 93,Maide 89,Mücadele 1,2,3,4,5)
    -Tevbe suresi 60.ayette zekat verilecek 8 grup belirtilmiştir birisi kölelikten kurtulmak istenendir gene hürriyettir yani
    -Beled suresinde de Allah köle ve cariye azat etmenin hikmetinden bahseder.

Sonuç olarak İslamiyette kölelik ve cariyelik yoktur. O dönemde o toplumda gelir kaynağı olan köleliği Allah kademe kademe olarak kaldırmıştır bu kademe olmasının sebebi ise insanlara direk şunu yapma demenin fayda vermemesi aşamalı olarak uygulamanın daha verimli olması ve insanların islamiyete sırt çevirmemesini sağlamaktır. Ve Allah köleliği Enfal suresi 67.ayette de yasaklamıştır. Araştırın ve öyle atıp tutun lütfen.

İslamiyette kölelik cariyelik yok mu?
    Adamlar çatır çutur yazmış savaş ganimeti cariyeleriniz size helal diye hahahahah.
    Senin yazdığın hiçbir ayet kçlelik cariyelik yoktur demiyor. Hatta bas bas bağırıyor var diye.
    İslamın köleleri azada teşvik etmesi filan beni ilgilendirmiyor. Azada teşvik varsa kölelik meşrulaştırılmış demektir.

50 defa anlattım. Hala daha inkar çabasındasınız helal olsun başka bir şey demiyorum.

Cahiller onlara laf attıkları zaman "Selam" der geçerler (Furkan/63)

Sen bana bişey anlatmadın. Senin mantığın eksik çalışıyor.
    Köle cariyeleleri evlendirin demek kölelik yok demek mi?
    Cariyeyle ilişkiyi helal tutmak cariyelik yok demek mi?
    Köle salmak sevaptır demekte köleliğin meşruiyetini kabullenmek demektir. rabbin gücü köleliği kaldırmaya yetmemiş demek.

Oraya kaç tane ayetin açıklamasını yaptım, Nisa 24 den dem vurup duruyorsun halbuki uzun uzun yazdım oraya. Sen anlamak istemiyorsun. Zaten cevap da vermedin. Şimdi yeniden yazdım şimdi de diyorsun ki sen bişey anlatmadın mantığın eksik.

Sence mantığı eksik olan kim burda acaba ben mi sen mi? Biri anlatan adam diğeri inatla anlamak istemeyen adam

Ben bir ayetten dem vurup durmuyorum. Kafanız kurana gömülmüş kalmış, onun dışında düşünemiyorsunuz. Kuranda kölelik cariyelik tamamen kaldırılmıştır diye bir ayet yoksa ve köle-cariyelerle ilgili hükümler mevcutsa bu kuranın köle-cariyeliği legal gördüğünün kanıtıdır.
    Ben senden ayet filan istemiyorum yada ayet eleştirmiyorum.

Kuran köleliği legal göremez, direk kendisiyle çelişiyor diyorum anlamıyorsun ve bunu sende gayet iyi biliyorsun. Daha da önemlisi o zamanlarda kölelik legaldi, Kuran da legal falan değil. O halde senin mantığınla konuya bakarsak legal demediği sürece legal de değil, ki zaten bunu yapın falan da demiyor her ayette yapmayın etmeyin diyor.

Kuranda köleliğe kötü demez.. Aksine legal olarak mis gibide görür... Teşvik eder köle alınabileceğini gösterir hatta ve hatta köleler aşağılanır.

nahl75 Allâh (şöyle) bir misal veriyor: Bir şeye gücü yetmeyen köle ile kendisini bizden güzel bir yaşam gıdası ile beslediğimiz ve ondan gizli ve açık başkalarına bağışta bulunan kişi. . . Bunlar hiç eşit olur mu? Hamd, Allâh'a aittir! Hayır, onların çoğunluğu bilmezler.

Ayrıca muhammete savaşta ganimet köle ve cariye alması farz kılınmıştır.

Kölelik bu dünyaya gelmiş en korkunç şeylerden biridir... Emin ol eğer bu kitap kutsal bir kitap olsaydı şu 2 en önemli şeyi yazardı birkere..

1- Kölelik asla kabul edilemez.
    2- Çocuklarla cinsel ilişki yasaktır en büyük günahlardan biridir.

Aksine bu iki şıkkıda teşvik edici şeyler yazar. Çocuklar için adet dönemini bekle der yani 8 yaşında aldın 10-11 yaşında adet olsa yatabilirsin kuran bunu söyler oysaki onlar hala cocuktur.Kuran bunu bilmez çünkü o zaman bu bilinmiyordu... Şu anda en büyük suçlardan biri pedofili hadi diyelim o zaman normaldi peki ulu bir kitap nasıl geleceği göremedi de pedofiliyle ilgili 1 kelime yazamadı ? Hiçbir ulu kitap böyle hatalar yapmaz geçiniz.

Birincisi Kuranin indigi donemde Kölelik aşırı yaygındı,ana ticaret kaynağıydı. Boyle bir ortamda herkese kölelik kalktı dersen millet asla İslama dönmez.
    Mesela bu donemde bir hükümet herkes sigarayi biraksin bu çok zararli icen cezalandirilir derse sigara icen bir sürü secmeni küfür ederek hükümeti devirmeye çalışır.

Bu sebeple Kuran köleliği yavas yavas kaldırmıştır. Savasta esirleri ya serbest bırakın yada fidye ile saliverin der.
    Cariyeleri fuhuşa zorlamayın der. Fuhuşa zorlanamiyorsa rizasi isteniyorsa o aslen eşi gibi olur. Baska bir ayette "Kahrolasi insan sarp yokuşu aşamadı, o sarp yokuşun ne olduğunu bilir misin? O köle azad etmektir" diyerek köle azad etmeyenlere kahrolasi der.

Kurani bütünden anlamis , cimbizlama yapmayan her akli basinda insan Kuranin köleliği kaldırmaya çalıştığını anlar. Kuraninda dediği gibi şüphe eden suphe edecek bir sey bulur çünkü anlama amaci yoktur

Küçüklerin evlenmesi mevzusuna gelince Kuranda yetimlerin malini gozetin ve onlarda evlilik cağına gelince yani akli basina gelince çocukluktan çıkınca malını ona verin der.
    Simdi evlilik cagi deyince bu 7 yaşında evlenme mevzusu ne kadar sacma anliyoruz. Bir insan ne zaman ergenlige girerse ozaman evlenir. Bu bazılarında 13olur bazilarinda 15 bazilarinda 18 sonucta rizasiz evlilik Kuran mantığına aykırıdır. Ben ilk okul 6-7deyken bir sürü cinsel etkilesimlere sahid oldum. Herkes gayet arzulu ve birbirini elleme pesindeydi. 7 ye giden kisi kac yasinda. Demek ki firsat olsa evlenecek. Sen günümüz kanunlarının cok gercekci oldugunu düşünüyorsun heralde.

Sığ görüşte tavansiniz yeminle

Size katılmıyorum bütün evreni yaratan tanrı taraf bulmayı mı düşünür ki köleliği birden kaldırmamıştır ? Böyle şey olabilir mi ? Köleliği kaldırdı diye inanmayan birinin zaten inancına da ihtiyaç yoktur bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: acar85

Haklısın. Uykuluyken o kadar yapabildim. Şimdi bu arkadaşa soruyorum.Abdest alma ve Namazın kılınış şekli kuranda anlatılmıyor. Bu arkadaş neye göre kime göre bunları yapıyor cevaplarsa sevinirim.

Önceki mesajlarımda anlattım. 50 tane ayet sundum oraya. İsteyen bakar görür. Bıktım sizinle tartışmaktan. Dünyanın en zor şeyi düşünmeyen birine laf anlatmak. 10 farklı yoldan da söylesen sana kağıttan okur gibi sürekli aynı şeyleri söyleyecek.

Yalan söylüyorsun, öyle bir ayet göstermedin, gösteremezsin de. Çünkü yok.

En son sıkışınca "kafana göre ibadetini yap,şekli farketmez" dedin.

Yalan mı?

• quote:

quote:

Haklısın. Uykuluyken o kadar yapabildim. Şimdi bu arkadaşa soruyorum.Abdest alma ve Namazın kılınış şekli kuranda anlatılmıyor. Bu arkadaş neye göre kime göre bunları yapıyor cevaplarsa sevinirim.

Önceki mesajlarımda anlattım. 50 tane ayet sundum oraya. İsteyen bakar görür. Bıktım sizinle tartışmaktan. Dünyanın en zor şeyi düşünmeyen birine laf anlatmak. 10 farklı yoldan da söylesen sana kağıttan okur gibi sürekli aynı şeyleri söyleyecek.

Önce saygı göster ve laflarına dikkat et.
    Soru sordum sana.Abdest almayı ve Namazı nasıl öğrendin. Kim öğretti.Açıklar mısın?

• quote:

Orijinalden alıntı: melinoz

Kuran bir kale,sünnet ise onun surlarıdır,kuranı sünneti yoketmeden yokedemeyeceklerini anladıklrından beridir,kuran mealciliğini ortaya çıkardır,ibni sebenin yolundan gitmek isteyen,resulü aradan cıkarsın,sonunda varacakları yer fetullahın yanı olacaktır.
    Konuda yine ateistler ve kamalsit ler,leş bulmuş sinek gibi ucusuyor,burada sadece kendi cehaletinizi ve atopogenesisliğinizi derinleştirirsiniz,hadi cehennemin dibine kadare yolunuz var...

Hay Allah razı olsun kardeşim. Bunlara kalsa salatıda namaz olarak kabul edecekler. Dün geceden beri bu Peygamber (sav) düşmanları ile uğraşıyorum.

• barracudaaa kullanıcısına yanıt
    Hz. Muhammed ölmeden önce bize Kur'an'i bırakıyor.

Allah; eksiksiz olduğunu defalarca söylüyor. Sizi ALLAH ile aldatmasinlar diyor.

Hz. Muhammed ve ilk halifeler hadis oluşumlarıni engelliyor.

Düşün bakalim; Aklını nasıl kullanacaksın?

1.5 milyar olup, tamamına yakını sefalet ve katliamlarla yaşayan, kabullerinin çoğu da Musevilik ve Hıristiyanlık kalıntısı olan bilgileri ıslam zanneden ve bir türlü uyanamayan insanlar gibi mi aklını kullanacaksın? Yoksa; bi' dakka ya! Bizi sürekli asagiliyorlar. Burada büyük sorunlar var. Gerçek din bu mu, diye ne zaman soracaksın?

Tekrar söylüyorum, yabana atma:

Kur'an meallerini indirilis sırasına göre (Allah'in sirasi) karşılaştırmalı oku. Ama mutlaka oku. Duvarda asılı olanin sana bir yararı olmaz. Sağlıcakla kal :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orhan Hoca -- 25 Eylül 2016; 12:48:18 >
  • SoftRock kullanıcısına yanıt
    Köleliği kaldirmadi diyen olmadi. Köleliği kaldırdı ancak yavas yavaş. Biraz gerçekçi olalım. Köle almayı imkansizlastirip azad etmeye teşvik etti böylece kölelik kalktı

• quote:

Orijinalden alıntı: Orhan Hoca

Hz. Muhammed ölmeden önce bize Kur'an'i bırakıyor.

Allah; eksiksiz olduğunu defalarca söylüyor. Sizi ALLAH ile aldatmasinlar diyor.

Hz. Muhammed ve ilk halifeler hadis oluşumlarıni engelliyor.

Düşün bakalim; Aklını nasıl kullanacaksın?

1.5 milyar olup, tamamına yakını sefalet ve katliamlarla yaşayan, kabullerinin çoğu da Musevilik ve Hıristiyanlık kalıntısı olan bilgileri ıslam zanneden ve bir türlü uyanamayan insanlar gibi mi aklını kullanacaksın? Yoksa; bi' dakka ya! Bizi sürekli asagiliyorlar. Burada büyük sorunlar var. Gerçek din bu mu, diye ne zaman soracaksın?

Tekrar söylüyorum, yabana atma:

Kur'an meallerini indirilis sırasına göre (Allah'in sirasi) karşılaştırmalı oku. Ama mutlaka oku. Duvarda asılı olanin sana bir yararı olmaz. Sağlıcakla kal :)

Hristiyanlık kalıntısını İslam zanneden mi? Senin derdin Kuran'ı Kerim değil direk İslam düşmanlığı. Allah ıslah etsin seni.

Kuran'ı Kerim bana yetiyor evet. O yüzden Kuran'ı Kerim'de Allah ve Resuluna itaat edin diyor. Bende onun gibi namaz kılıyor ve onun gibi yaşamaya çalışıyorum. Sense beni sefillikle tehdit ediyorsun. Sefillikten ölürüm ama!!!! ehl-i sünnet olarak ölürüm. Rabbim ayırmasın. Ben senin gibi dinimi insanların yaşantısına göre satmam elhamdulliah.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: alpalp84

Ben kuran müslümanıyım diyenlerin en büyük örneği İŞİD

İnsan katletmek mi müslümanlık? Sen böyle mi zannediyosun? Sen çok yanlış gelmişsin kardeş buralardan bir yerlerden U dönüşü yap bi 700-800 km kaptır

Yazdıklarımı nasıl okuyorsun ? İŞİD in dediklerini siz diyorsunuz. Açın youtube u biraz arama yapın. Aynı laflar.
  • Deki; Eğer Allah'ı seviyorsanız bana uyun ki Allah'ta sizi sevsin
    Ali İmran 3:31

âyet-i azîmesi, ittibâ-ı sünnet ne kadar mühim ve lâzım olduğunu pek kat'î bir surette ilân ediyor.
    Evet, şu âyet-i kerime, kıyâsât-ı mantıkıye içinde, kıyas-ı istisnâî kısmının en kuvvetli ve kat'î bir kıyasıdır.
    Şöyle ki:
    Nasıl mantıkça kıyas-ı istisnâî misali olarak deniliyor: "Eğer güneş çıksa gündüz olacak." Müsbet netice için denilir: "Güneş çıktı. Öyleyse netice veriyor ki, şimdi gündüzdür." Menfi netice için deniliyor: "Gündüz yok. Öyleyse netice veriyor ki, güneş çıkmamış." Mantıkça, bu müsbet ve menfi iki netice kat'îdirler.
    Aynen böyle de, şu âyet-i kerime der ki: Eğer Allah'a muhabbetiniz varsa, Habibullaha ittibâ edilecek. İttibâ edilmezse, netice veriyor ki, Allah'a muhabbetiniz yoktur. Muhabbetullah varsa, netice verir ki, Habibullahın Sünnet-i Seniyyesine ittibâı intaç eder.
    Evet, Cenâb-ı Hakka iman eden, elbette Ona itaat edecek. Ve itaat yolları içinde en makbulü ve en müstakimi ve en kısası, bilâşüphe, Habibullahın gösterdiği ve takip ettiği yoldur.
    Evet, bu kâinatı bu derece in'âmât ile dolduran Zât-ı Kerîm-i Zülcemâl, zîşuurlardan o nimetlere karşı şükür istemesi, zarurî ve bedihîdir. Hem bu kâinatı bu kadar mucizât-ı san'atla tezyin eden o Zât-ı Hakîm-i Zülcelâl, elbette, bilbedâhe, zîşuurlar içinde en mümtaz birisini Kendine muhatap ve tercüman ve ibâdına mübelliğ ve imam yapacaktır. Hem bu kâinatı had ve hesaba gelmez tecelliyât-ı cemal ve kemâlâtına mazhar eden o Zât-ı Cemîl-i Zülkemal, elbette, bilbedâhe, sevdiği ve izharını istediği cemal ve kemal ve esmâ ve san'atının en câmi ve en mükemmel mikyas ve medarı olan bir zâta, herhalde en ekmel bir vaziyet-i ubudiyeti verecek ve onun vaziyetini sairlerine nümune-i imtisal edip herkesi onun ittibâına sevk edecek. Tâ ki o güzel vaziyeti başkalarında da görünsün.

Elhasıl: Muhabbetullah, Sünnet-i Seniyyenin ittibâını istilzam edip intaç ediyor.
    Ne mutlu o kimseye ki, Sünnet-i Seniyyeye ittibâından hissesi ziyade ola.
    Veyl o kimseye ki, Sünnet-i Seniyyeyi takdir etmeyip bid'alara giriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chaka -- 25 Eylül 2016; 12:59:19 >

Yazdıklarımdan bunu mu çıkardın?

Islamda ruhban yok ama oldu,

Sunnilikte 4 mezhep 4 ıncil

Katolik ortodoks, şii sünni

Mesih mehdi beklentisi

Yüzlerce fırka

Bunlar ilk aklıma gelenler.

Islam Hz. Muhammed ile başlamadı. Islamın son resulü Hz. Muhammed.

Nuh, Ibrahim, Musa, Isa, ... peygamberlerin hepsi tek din olan Islâm peygamberleridirler. Orjinalini düşündüğümüzde Allah'in 3 din indirmesine inanmak tam bir sacmaliktir.

Yani diyorum ki; Musevilik ve Hıristiyanlık(Nasara) bozuldu. Sanırım bu ortak kabulumuz. Kur'an duvarda kaldıkça inandığımız ve Emevi geleneğine teslim ettiğimiz dinin de onlardan bir farkı kalmadı.

Tekrar: Indirilis sıralı mealleri karşılaştırmalı okuyun. ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orhan Hoca -- 25 Eylül 2016; 13:16:01 >
  • Orhan Hoca kullanıcısına yanıt
    Ilk yaratılan ruh Peygamber efendimizin (sav) onda sorun yok. Ben Islamın insanlığa gelişinden bahsediyorum. Zaten dediğin dinleride kabul ediyorum. Kronolojik sıralamayıda biliyorum. Ama senin peygamber efendimizin (sav) yaptıklarını yapmamız neden bu kadar zoruna gidiyor da istemiyorsun onu anlamıyorum. Madem Kuran'ı Kerime inanıyorsun e o zaman miraca da inanman lazım. Şimdi bu kadar büyük bir peygamber dünyaya gelmiş, ibadet etmiş, insanlara örnek olmuş. Sen niye bu örneği almam ben çünkü kur-anda yok diyorsun. Ben sana Kuran'ı Kerim anayasa peygamber efendimizin (sav) hayatı yönetmelik diyorum. Üstelik bu öyle bir yönetmelik ki zekatın ne 39da 1 i olur ne da kabe 6 turda tavaf olur. Ha buna rağmen hala ısrar edersen işte ben sana o zaman İslam düşmanı vahhabi derim. Senin mantığına göre benim ölmüş babanemede fatiha okumam ya, ya Rabb'ime onun adına dua edip ona rahmet dilememin neresi kötü?

2de1 de Kuran'ı Kerim'i oku deyip durma ben Kuran'ı oluyorum asıl sen dikkatli oku ayetleri, o ayetlere peygambere (sav) itaat edin diyor. Bir de Yaradan(cc) peygamber efendimize (sav) "söyle sana uysunlar" diyor.

Sense çıkmış yok ben Kuran'ı Kerime bakarım diyorsun. Sünnetler olmadan namazı bile kılamazsın, zekâtı veremez, haccı tamamlayamazsın. Bak bunlar hep farz olan şeyler.

Bırakın İslamla oynamayı yetmedi mi, akıttığınız kanlar, yolundan saptırdığınız insanlar!!!!

• Ne konuymuş arkadaş bir düşmedi popüler konulardan

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kur'an'i iniş sırasına göre oku diye üstüne basa basa niye söylüyorum?

Çünkü bu durumda; Alak'dan Nasr'a kadar 610_632 tarihsel sürecinde hangi ayetlerin ne için indiğini göreceksin. Şu anki sıra anlamayı zorlaştığı için ısrarla bunu yazıyorum. Bi' dene :)

Ilk yaratılan ruh da uydurma. Sonradan bizim ruhban sınıfının uydurması. Allah Kur'anda hitap ettiği Hz. Muhammed'den başka sıkça Musa, Ibrahim ve sonra diğar peygamberlerin örneklerini verir ve hiçbirinin birbirinden üstün olmadığını da söyler Kur'an'da. Mir'ac doğrudur ama ilaveler yalandır. Mescid-i aksa Mekke'deki uzak köşedeki mesciddir.
    Yoksa Kudus'teki; Emevi halifesi Abdülmelik'in yaptırdığı mescid mi sanıyorsun? 632'de ölen peygamberimizin 705'e kadar halifelik yapan Abdulmelik'in yaptırdığı yapıya gittiğine inanabiliyor musun?

Tekrar yazıyorum: Iniş sıralı Kur'an, peygamberimizin elçilik yolculuğunu da yansıtır. Yani; peygamberimizin (aslında son peygamberimiz dememiz daha doğru) ne dediğini, ne demediğini daha net anlarız böylece. Sağlıcakla kal :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orhan Hoca -- 25 Eylül 2016; 13:49:31 >

• quote:

quote:

quote:

Ben kuran müslümanıyım diyenlerin en büyük örneği İŞİD

İnsan katletmek mi müslümanlık? Sen böyle mi zannediyosun? Sen çok yanlış gelmişsin kardeş buralardan bir yerlerden U dönüşü yap bi 700-800 km kaptır

Yazdıklarımı nasıl okuyorsun ? İŞİD in dediklerini siz diyorsunuz. Açın youtube u biraz arama yapın. Aynı laflar.

Işid in ne dediği umrumda değil ama ne yaptığı ortada bu adamın. Bu adam değil müslümanlık, İslam ın yanından bile geçemez. Boş laf yapmayın. Kuran sana dokunmayana dokunamazsın diyor. Sana saldırmadıkça sende kimseye saldıramazsın diyor adam tavuk keser gibi kafa kesiyor. Var mı böyle bir düşünce yapısı bana açıkla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vTeck -- 25 Eylül 2016; 13:52:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: barracudaaa

quote:

quote:

Yalan söylüyorsun, öyle bir ayet göstermedin, gösteremezsin de. Çünkü yok.

En son sıkışınca "kafana göre ibadetini yap,şekli farketmez" dedin.

Yalan mı?

Kardeşim neyi nasıl anlayacağını şaşırmışsın. Gram cevap yazmaya değmezsin. Ben sana kafana göre neyi yapman gerektiğini söyledim. Tahiyyat okuyacağına bir sıkıntın varsa Allah a orada içini dök. İçinden geldiği gibi sığın Allah'a. Namazın amacı budur ya. Bide tabiki kalıba sokacağız diyor. Ulan işte hep belli sınırlar çizdiğiniz için bu İslam ı bu hale getirdiniz. O yüzden bilim adamları İslam mensuplarından çıkmıyor. Sizin yüzünüzden bu Kuran lar rafa kaldırılıyor. Sen her şeyi bir kalıba sokup öyle yaşama kanaatindesin. Bu mudur İslam bu mudur Kuran. Sen daha İslam dan Kuran dan bihaber yaşıyorsun bide gelmiş burada millete yalan yanlış laf anlatmaya çalışıyorsun. Allah'tan başka hakem mi arıyorlar ayetine iyi bak. Bak bakalım kimden yakınıyor. Allah ın ayetleri size yetmez mi ayetine iyi bak. Senin zorbalaştırdığın, sınır çizip sınırlandırdığın İslam dininin tırnağı bile olamaz. Bunu kavrayamadığın için hala inatla diretiyorsun. Anla artık anla. İslam ilim dini, akıl dini, fikir dini. Düşüncelerle ilerler belli kalıpları sürekli tekrarlayarak değil

• Arkadaşlar dünyada yüzlerce din var, din konusunda hiçbirşey kesin değildir. Bahsedilen mucizeleri gözümüzle görmedik varsayımlar üzerinden birbiirinizi kırmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-92A2F8722 -- 25 Eylül 2016; 14:06:52 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Orhan Hoca kullanıcısına yanıt
    Ben sana ayet gösteriyorum sen bana Kuran'ı Kerim'i oku diyorsun :D varsa başka anlamı buyur tefsir et hocaefendi. Ayrıca senin o yaptığına Kudüs'ü İsrail'e peşkeş çekmek derler. Arabistandaki vahhabileride böyle mi kandırdı ağababalarınız. İslam ve sünnet bir bütündür. Ruhbanları da hristiyanlıkta bulursun bizde değil. Bîz ona buna bakmayız sadece Kuran'ı Kerime ve sünnetlere bakarız.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

-Muhammed suresi 4.ayette Allah, savaşta esir aldığınız zaman ya bir iyilik olarak yada fidye karşılığı bırakın emrediyor. BIRAKIN öyle yada böyle hatta bedir savaşında alınan esirlerin serbest bırakılma koşulu müslümanlara okuma-yazma öğretilmesiydi.
    -Nur suresi 32.ayette Allah, içinizdeki köleleri ve cariyeleri de evlendirin emrediyor. Evlilik demek kölenin hürriyetine kavuşması demektir.
    -Nur suresi 33.ayette Allah, kölelerinizle anlaşma yapın ve onları hürriyetine kavuşturun buyuruyor.
    -İslamda büyük günaların kefareti adına köle azat etmek vardır. (Nisa 93,Maide 89,Mücadele 1,2,3,4,5)
    -Tevbe suresi 60.ayette zekat verilecek 8 grup belirtilmiştir birisi kölelikten kurtulmak istenendir gene hürriyettir yani

Sonuç olarak İslamiyette kölelik ve cariyelik yoktur. O dönemde o toplumda gelir kaynağı olan köleliği Allah kademe kademe olarak kaldırmıştır bu kademe olmasının sebebi ise insanlara direk şunu yapma demenin fayda vermemesi aşamalı olarak uygulamanın daha verimli olması ve insanların islamiyete sırt çevirmemesini sağlamaktır. Ve Allah köleliği Enfal suresi 67.ayette de yasaklamıştır. Araştırın ve öyle atıp tutun lütfen.

Adamlar çatır çutur yazmış savaş ganimeti cariyeleriniz size helal diye hahahahah.
    Senin yazdığın hiçbir ayet kçlelik cariyelik yoktur demiyor. Hatta bas bas bağırıyor var diye.
    İslamın köleleri azada teşvik etmesi filan beni ilgilendirmiyor. Azada teşvik varsa kölelik meşrulaştırılmış demektir.

50 defa anlattım. Hala daha inkar çabasındasınız helal olsun başka bir şey demiyorum.

Köle salmak sevaptır demekte köleliğin meşruiyetini kabullenmek demektir. rabbin gücü köleliği kaldırmaya yetmemiş demek.

Oraya kaç tane ayetin açıklamasını yaptım, Nisa 24 den dem vurup duruyorsun halbuki uzun uzun yazdım oraya. Sen anlamak istemiyorsun. Zaten cevap da vermedin. Şimdi yeniden yazdım şimdi de diyorsun ki sen bişey anlatmadın mantığın eksik.

Sence mantığı eksik olan kim burda acaba ben mi sen mi? Biri anlatan adam diğeri inatla anlamak istemeyen adam

Ben bir ayetten dem vurup durmuyorum. Kafanız kurana gömülmüş kalmış, onun dışında düşünemiyorsunuz. Kuranda kölelik cariyelik tamamen kaldırılmıştır diye bir ayet yoksa ve köle-cariyelerle ilgili hükümler mevcutsa bu kuranın köle-cariyeliği legal gördüğünün kanıtıdır.

Kuran köleliği legal göremez, direk kendisiyle çelişiyor diyorum anlamıyorsun ve bunu sende gayet iyi biliyorsun. Daha da önemlisi o zamanlarda kölelik legaldi, Kuran da legal falan değil. O halde senin mantığınla konuya bakarsak legal demediği sürece legal de değil, ki zaten bunu yapın falan da demiyor her ayette yapmayın etmeyin diyor.

Ne demek yapmayın etmeyin diyor? Kölelik yapılıp edilecel birşey değilki hahahaha. Toplumsal bir statü. Kuran bunu ortadan kaldırmıyor bizzat bu statüye hüküm ve sonuçlar bağlıyor. Azıcık hukuk bilginiz olsa bunun köleliği legal gördüğünü ispatlamaya yeteceğini anlardınoz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ne demek yapmayın etmeyin diyor? Kölelik yapılıp edilecel birşey değilki hahahaha. Toplumsal bir statü. Kuran bunu ortadan kaldırmıyor bizzat bu statüye hüküm ve sonuçlar bağlıyor. Azıcık hukuk bilginiz olsa bunun köleliği legal gördüğünü ispatlamaya yeteceğini anlardınoz.

Evet üstüne hüküm sürüyor işte köle edinmeyin diyor Azad edin diyor iyi değildir diyor diyor oğlu diyor yukarıda arkadaş da gayet güzel anlatmış ama anlamak istemeyen adama ne anlatsan boş ve sadece zaman kaybı

Allah, elçisini "Senin görevin sadece uyarmak" diye ikaz ederken, ben daha ötesinde birşey diyemem. Allah herkesi doğruya kilavuzlasin.

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.