Şimdi Ara

Kuran Müslümanı Olmak (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
431
Cevap
6
Favori
7.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    LA ILAHE ILLE ALLAH değil o LA İLAHE İLLALLAH

Senin kafa fetöye çok uygun, onlarla takıl bak daha çok rahat edeceksin :)

Pensilvanyadaki zat'da ''La ihale illallah'' deyin gerisi önemli değil diyordu, sonra diyalog adı altında başka bir sapıklığa girişti. Hristiyanda cennete girebilir dedi.

Sen boşuna burada takılma senin adresin belli oldu bak.

İnşallah seni Alaska'dan sorumlu abi yaparlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barracudaaa -- 25 Eylül 2016; 11:34:32 >
  • vTeck kullanıcısına yanıt
    Al sana 19 mucızesı
    https://m.youtube.com/watch?v=YaNGvnULhmM

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rwenzori kullanıcısına yanıt
    Cahil cahil konuşacağını otur hazret kelimesinin anlamını öğren. Onun yanında olanlar Resule adı ile hitap ederlerdi.İnsanlara hakaret edeceğine edebinle tartışmayı öğren.Allahın dengimisin ki kimin münafık olduğuna karar verebiliyorsun. Din gününün tek hükmedeni odur. Müslümansan Rabbin işini O'na bırak. Ben öyle yapıyorum.Bu hakaretin konusunda en güzel hükmü verecek olan alemlerin rabbi Allah'dır.

• quote:

Orijinalden alıntı: win8

Şu 3 soruya tatmin edeci cevap verebilecek müslüman forumda var mı acaba ;

1-

Allah insanları neden yarattı ? Kulluk edesiniz diye , Yaratıcının bizim ibadetlerimize ihtiyacı mı var ? Ona kulluk edip ego mu kasmakta ? tek başına olmaktan sıkılıp oyun mu oynamak istedi ? ki bence öyle değil Tanrı bizim görüp okumadığımız nedenlerle açıklanıyor.

2- En klasiği olan kader meselesi , kaderi belli olan birinin sorgulanıp cennet yada cehenneme gitmesi mantıklı mı ? Eğer bizim elimizdeyse kaderi belirlememek işte o zaman cennet - cehennem için sorgulanabiliriz ama bu seferde Allah bizim ne yapacağımızı bilmeyecek kadar güçsüz mü ? ki bence öyle değil Tanrı bizim görüp okumadığımız nedenlerle açıklanıyor.

3-Bu kalemin bile yapan biri varken bu evrenin yaratıcısı olmaz mı deniyor peki o zaman bu evrenin yaratıcısının yaratıcısı neden olmasın ? ki bence öyle değil Tanrı bizim görüp okumadığımız nedenlerle açıklanıyor.

1)https://youtu.be/lZ1c-JwveH4 uzun uzun yazardım ama pc de değilim hocam kusura bakmayın :) Videoda gayet güzel cevap veriyor

2) İnsanın kaderi kendi çabasına bağlıdır hocam. Yani aslında kader denilen şey değiştiremeyeceğimiz şeyler. Hangi anne babadan doğduğun, hangi milletten olduğun vs. gibi değiştiremediğin şeylere kader denir. Diğer her şey senin elindedir. Yapacağın meslek, evleneceğin kadın vs. senin elindedir. Bkz; Biz insanın kaderini kendi çabasına bağlı kıldık (İsra/13)

3) Yaratıcının yaratıcısı mevzusuna girmeyeceğim. Bu son derece abes bir sorudur. İhlas suresinde zaten bunun cevabı olduğu gibi var.
    http://youtu.be/YNJD0eES15A
    http://youtu.be/wba0fH5APP8

• barracudaaa kullanıcısına yanıt
    Ayette ibadetlerinizde ona salât edin demiyor. İbadet yalnız Allah için yapılır. Kuran'da Allah-ü Teala böyle emrediyor. Selam kelimesinin arapçasını da araştırmanın tavsiye ederim.

• Ben kuran müslümanıyım diyenlerin en büyük örneği İŞİD
  • barracudaaa kullanıcısına yanıt
    1. Telefondan yazıyorum. Ne kadar ugrassam da değiştiriyor, gözden kacabiliyor.
    2. Dune kadar isikevleri bataklığında yetişenler önüne geleni sıkışınca fetoculukle suçluyor.
    3. Üslubun zaten iğrenç. Müslüman nazik olmalı.
    4. Bu da ekstra olsun; Isid gibi sapkınlık gruplarına seni asker yapıyorlar. Suriye, Irak dolaylarında senden çok var.

Ben Mustafa Kemal'in liderliğinde kurulan Laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin sulandirilmadan varlığını sürdürmesi ve isteyen herkesin de istediği gibi yaşaması taraftarıyım.

Kimseyi cahilce ithamlarla gruplara da sokma. Utanç verici bir davranıştır bu!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orhan Hoca -- 25 Eylül 2016; 12:09:48 >
  • Kurandan konuştugun kadar doğru
    Kuranı yaşadığin kadar Müslümansin

M.ikbal

• Orhan Hoca kullanıcısına yanıt
    Şurada dün geceden beri muhabbet ediyoruz benim gibi ehl-i sünnet adamı ışidçi yaptın ya pes :) ben değil sen gideceksin Suriye'ye orda peygamber düşmanları burada değil :)

Yav mübarekler bu adam yolunu şaşırdı biri benim başımdan alsın bu adamı :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barracudaaa -- 25 Eylül 2016; 12:13:34 >
  • ulan keşke kuran müslümanı Olabilseniz, ona da uymuyorsunuz, ne biçim insanlarsınız.

• Ilk alıntı yapan, çirkin üslup ile yazan sensin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Peçka

Kuran müslümanı olmayacaksak neyin müslümanı olacakmışız ?

Şeyh şıh götü öpen mallardan olup memlekete yeniden darbemi yapalım ?

Sana onun bunun münasıp yerini öp diyen yok. Yol arıyorsan Hz Muhammed (sav)in yolu yeter.

Yolunu şaşırma yeter, yoksa sorun yok :) Bana ışidçi demen ağır hata kabul et.

Yoksa cihad 3 şekilde olur. Kalple, dille, elle.

• quote:

Orijinalden alıntı: dodoruh

Al sana 19 mucızesı
    https://m.youtube.com/watch?v=YaNGvnULhmM

Videoyu izleyince kahkaha attım adam 19 un mantığından gram bir şey anlamamış :D Ki söylediğinde çok açık %50 şans var :D Ayrıca Edip Yüksel buna cevap vermişti :)

https://youtu.be/svzagTzoGKw

• quote:

Orijinalden alıntı: barracudaaa

Yolunu şaşırma yeter, yoksa sorun yok :) Bana ışidçi demen ağır hata kabul et.

Yoksa cihad 3 şekilde olur. Kalple, dille, elle.

Senin doğruların beni bağlamaz. Sen sana ogretileni kabul ediyorsun, ben Kur'an disindakileri uygun degilse reddediyorum, ilgisiz ise kisiseldir diyorum, uygunsa kabulumdur diyorum.

Daha da bana yazma lütfen. Kitabımızın meallerini karşılaştırmalı olarak oku.

Yunus süresi 100. ayet:

Allah aklını kullanmayanlarin üstüne pislik yağdırır (pisliği bırakır)

• quote:

Orijinalden alıntı: alpalp84

Ben kuran müslümanıyım diyenlerin en büyük örneği İŞİD

İnsan katletmek mi müslümanlık? Sen böyle mi zannediyosun? Sen çok yanlış gelmişsin kardeş buralardan bir yerlerden U dönüşü yap bi 700-800 km kaptır

• quote:

Orijinalden alıntı: Devian

quote:

Orijinalden alıntı: vTeck

quote:

Orijinalden alıntı: MateryalizminPeygamberi

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: danısman55

-Muhammed suresi 4.ayette Allah, savaşta esir aldığınız zaman ya bir iyilik olarak yada fidye karşılığı bırakın emrediyor. BIRAKIN öyle yada böyle hatta bedir savaşında alınan esirlerin serbest bırakılma koşulu müslümanlara okuma-yazma öğretilmesiydi.
    -Nur suresi 32.ayette Allah, içinizdeki köleleri ve cariyeleri de evlendirin emrediyor. Evlilik demek kölenin hürriyetine kavuşması demektir.
    -Nur suresi 33.ayette Allah, kölelerinizle anlaşma yapın ve onları hürriyetine kavuşturun buyuruyor.
    -İslamda büyük günaların kefareti adına köle azat etmek vardır. (Nisa 93,Maide 89,Mücadele 1,2,3,4,5)
    -Tevbe suresi 60.ayette zekat verilecek 8 grup belirtilmiştir birisi kölelikten kurtulmak istenendir gene hürriyettir yani
    -Beled suresinde de Allah köle ve cariye azat etmenin hikmetinden bahseder.

Sonuç olarak İslamiyette kölelik ve cariyelik yoktur. O dönemde o toplumda gelir kaynağı olan köleliği Allah kademe kademe olarak kaldırmıştır bu kademe olmasının sebebi ise insanlara direk şunu yapma demenin fayda vermemesi aşamalı olarak uygulamanın daha verimli olması ve insanların islamiyete sırt çevirmemesini sağlamaktır. Ve Allah köleliği Enfal suresi 67.ayette de yasaklamıştır. Araştırın ve öyle atıp tutun lütfen.

İslamiyette kölelik cariyelik yok mu?
    Adamlar çatır çutur yazmış savaş ganimeti cariyeleriniz size helal diye hahahahah.
    Senin yazdığın hiçbir ayet kçlelik cariyelik yoktur demiyor. Hatta bas bas bağırıyor var diye.
    İslamın köleleri azada teşvik etmesi filan beni ilgilendirmiyor. Azada teşvik varsa kölelik meşrulaştırılmış demektir.

50 defa anlattım. Hala daha inkar çabasındasınız helal olsun başka bir şey demiyorum.

Cahiller onlara laf attıkları zaman "Selam" der geçerler (Furkan/63)

Sen bana bişey anlatmadın. Senin mantığın eksik çalışıyor.
    Köle cariyeleleri evlendirin demek kölelik yok demek mi?
    Cariyeyle ilişkiyi helal tutmak cariyelik yok demek mi?
    Köle salmak sevaptır demekte köleliğin meşruiyetini kabullenmek demektir. rabbin gücü köleliği kaldırmaya yetmemiş demek.

Oraya kaç tane ayetin açıklamasını yaptım, Nisa 24 den dem vurup duruyorsun halbuki uzun uzun yazdım oraya. Sen anlamak istemiyorsun. Zaten cevap da vermedin. Şimdi yeniden yazdım şimdi de diyorsun ki sen bişey anlatmadın mantığın eksik.

Sence mantığı eksik olan kim burda acaba ben mi sen mi? Biri anlatan adam diğeri inatla anlamak istemeyen adam

Ben bir ayetten dem vurup durmuyorum. Kafanız kurana gömülmüş kalmış, onun dışında düşünemiyorsunuz. Kuranda kölelik cariyelik tamamen kaldırılmıştır diye bir ayet yoksa ve köle-cariyelerle ilgili hükümler mevcutsa bu kuranın köle-cariyeliği legal gördüğünün kanıtıdır.
    Ben senden ayet filan istemiyorum yada ayet eleştirmiyorum.

Kuran köleliği legal göremez, direk kendisiyle çelişiyor diyorum anlamıyorsun ve bunu sende gayet iyi biliyorsun. Daha da önemlisi o zamanlarda kölelik legaldi, Kuran da legal falan değil. O halde senin mantığınla konuya bakarsak legal demediği sürece legal de değil, ki zaten bunu yapın falan da demiyor her ayette yapmayın etmeyin diyor.

Kuranda köleliğe kötü demez.. Aksine legal olarak mis gibide görür... Teşvik eder köle alınabileceğini gösterir hatta ve hatta köleler aşağılanır.

nahl75 Allâh (şöyle) bir misal veriyor: Bir şeye gücü yetmeyen köle ile kendisini bizden güzel bir yaşam gıdası ile beslediğimiz ve ondan gizli ve açık başkalarına bağışta bulunan kişi. . . Bunlar hiç eşit olur mu? Hamd, Allâh'a aittir! Hayır, onların çoğunluğu bilmezler.

Ayrıca muhammete savaşta ganimet köle ve cariye alması farz kılınmıştır.

Kölelik bu dünyaya gelmiş en korkunç şeylerden biridir... Emin ol eğer bu kitap kutsal bir kitap olsaydı şu 2 en önemli şeyi yazardı birkere..

1- Kölelik asla kabul edilemez.
    2- Çocuklarla cinsel ilişki yasaktır en büyük günahlardan biridir.

Aksine bu iki şıkkıda teşvik edici şeyler yazar. Çocuklar için adet dönemini bekle der yani 8 yaşında aldın 10-11 yaşında adet olsa yatabilirsin kuran bunu söyler oysaki onlar hala cocuktur.Kuran bunu bilmez çünkü o zaman bu bilinmiyordu... Şu anda en büyük suçlardan biri pedofili hadi diyelim o zaman normaldi peki ulu bir kitap nasıl geleceği göremedi de pedofiliyle ilgili 1 kelime yazamadı ? Hiçbir ulu kitap böyle hatalar yapmaz geçiniz.

Birincisi Kuranin indigi donemde Kölelik aşırı yaygındı,ana ticaret kaynağıydı. Boyle bir ortamda herkese kölelik kalktı dersen millet asla İslama dönmez.
    Mesela bu donemde bir hükümet herkes sigarayi biraksin bu çok zararli icen cezalandirilir derse sigara icen bir sürü secmeni küfür ederek hükümeti devirmeye çalışır.

Bu sebeple Kuran köleliği yavas yavas kaldırmıştır. Savasta esirleri ya serbest bırakın yada fidye ile saliverin der.
    Cariyeleri fuhuşa zorlamayın der. Fuhuşa zorlanamiyorsa rizasi isteniyorsa o aslen eşi gibi olur. Baska bir ayette "Kahrolasi insan sarp yokuşu aşamadı, o sarp yokuşun ne olduğunu bilir misin? O köle azad etmektir" diyerek köle azad etmeyenlere kahrolasi der.

Kurani bütünden anlamis , cimbizlama yapmayan her akli basinda insan Kuranin köleliği kaldırmaya çalıştığını anlar. Kuraninda dediği gibi şüphe eden suphe edecek bir sey bulur çünkü anlama amaci yoktur

Küçüklerin evlenmesi mevzusuna gelince Kuranda yetimlerin malini gozetin ve onlarda evlilik cağına gelince yani akli basina gelince çocukluktan çıkınca malını ona verin der.
    Simdi evlilik cagi deyince bu 7 yaşında evlenme mevzusu ne kadar sacma anliyoruz. Bir insan ne zaman ergenlige girerse ozaman evlenir. Bu bazılarında 13olur bazilarinda 15 bazilarinda 18 sonucta rizasiz evlilik Kuran mantığına aykırıdır. Ben ilk okul 6-7deyken bir sürü cinsel etkilesimlere sahid oldum. Herkes gayet arzulu ve birbirini elleme pesindeydi. 7 ye giden kisi kac yasinda. Demek ki firsat olsa evlenecek. Sen günümüz kanunlarının cok gercekci oldugunu düşünüyorsun heralde.

Sığ görüşte tavansiniz yeminle

• quote:

Orijinalden alıntı: acar85

Haklısın. Uykuluyken o kadar yapabildim. Şimdi bu arkadaşa soruyorum.Abdest alma ve Namazın kılınış şekli kuranda anlatılmıyor. Bu arkadaş neye göre kime göre bunları yapıyor cevaplarsa sevinirim.

Önceki mesajlarımda anlattım. 50 tane ayet sundum oraya. İsteyen bakar görür. Bıktım sizinle tartışmaktan. Dünyanın en zor şeyi düşünmeyen birine laf anlatmak. 10 farklı yoldan da söylesen sana kağıttan okur gibi sürekli aynı şeyleri söyleyecek.

Kimin aklını kullanmadığını nereden bileceğiz, ya sen aklını kullanmıyorsan?

Kusura bakma ama burada Islamı bozmaya çalışan kim olursa olsun cevap yazarım, sen başkası farketmez.

Peygamberi (sav) Kuranı Kerimden ayırarak islama benzemeyen oluşturduğunuz şeytani fikirlerlerin karşısında duracağım. Kimseyi zehirlenmenize izin vermem. Dinim bana susma diyor. Yaptığım dille cihattır.

• Kuran bir kale,sünnet ise onun surlarıdır,kuranı sünneti yoketmeden yokedemeyeceklerini anladıklrından beridir,kuran mealciliğini ortaya çıkardır,ibni sebenin yolundan gitmek isteyen,resulü aradan cıkarsın,sonunda varacakları yer fetullahın yanı olacaktır.
    Konuda yine ateistler ve kamalsit ler,leş bulmuş sinek gibi ucusuyor,burada sadece kendi cehaletinizi ve atopogenesisliğinizi derinleştirirsiniz,hadi cehennemin dibine kadare yolunuz var...
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.