Şimdi Ara

Kurallara uymayan bir aracı, polise ihbar ettiniz mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
12.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: hesheit

Geçen yaya idim, yanımdan hızla bir M5 geçti. Hızını alamadı, kırmızı ışıkta da durmadı. Ben de hemen karşıda duran polis aracının yanına gidip, "gördünüz mü kırmızı ışıkta geçti" dedim, O da, "gördüm, ayrıca buradan da tehlikeli geçti, not aldım" dedi. Ama ben pek not almış bir hal görmedim poliste.

ben bişe söylemiyorum kardeşim söylemiş zaten söyleyecegini ben polisler hakkında konusşunca uzaklaştırma alıyorum onun için yorumsuz diyorum yorumumu anladınız
  • bir defa şikayet ettim. adımı, adresimi, telefonumu falan sordular. ben de vermek istemedim. kurallar böyle dediler. vaz geçtim. çoluğum çocuğum var, adam yarın öbür gün kapıma dayansa ki böylelerinden beklenir, ben o zaman ne yapacağım?
  • quote:

Orjinalden alıntı: resmonse

bir defa şikayet ettim. adımı, adresimi, telefonumu falan sordular. ben de vermek istemedim. kurallar böyle dediler. vaz geçtim. çoluğum çocuğum var, adam yarın öbür gün kapıma dayansa ki böylelerinden beklenir, ben o zaman ne yapacağım?

Alınan bılgıler kesınlıkle 3. sahıslara bıldırılmez korkunuz olmasın.

BEnde 1 kere ıhbar ettım. Yaklasık 10dkk ıcınde polıs olay yerıne vardı. Bulundugunuz yerlesım yerındekı polısler ıle de ılgılı bu olay...
  • ihbar edenin de bilgilerini sormalarının nedeni asılsız ihbarlar tabiki,

Mesela sen yolunda gidiyorsun , tüm kurallara uyuyorsuni pat polis çevirdi, Hatalı sollama ve kırmızı ışıkta geçmişsiniz. dedi. Sizde haliyle olmadı öyle brşey dediniz, polis in bunu ispatlaması için şahit olarak ihbarı yapan kişi ile yüzleştirmesi lazım sizi ancak Yüzleştirse bile yapmadım diyebilirsiniz. bu noktada olay şikayet im var a dönüşür ve karakolda ifadenin ardından dava ya kadar uzanır diye düşünüyorum, varsa elinizde bi kamerayla filan çekseniz en garantisi olur , Böyle birşeyle uğraşmaktansa sağdan sağdan gitmen en kolayı değil mi?

Fahri trafik müfettişi filan olsanız en kolayı
  • Biz millet olarak, kamu yararına bile olsa ispiyonculuğu sevmeyiz..
    İyimi kötü mü kestiremiyorum..
  • quote:

Orjinalden alıntı: RONNIE

quote:

Orjinalden alıntı: resmonse

bir defa şikayet ettim. adımı, adresimi, telefonumu falan sordular. ben de vermek istemedim. kurallar böyle dediler. vaz geçtim. çoluğum çocuğum var, adam yarın öbür gün kapıma dayansa ki böylelerinden beklenir, ben o zaman ne yapacağım?

Alınan bılgıler kesınlıkle 3. sahıslara bıldırılmez korkunuz olmasın.

BEnde 1 kere ıhbar ettım. Yaklasık 10dkk ıcınde polıs olay yerıne vardı. Bulundugunuz yerlesım yerındekı polısler ıle de ılgılı bu olay...

yok arkadaşım, 155 deki polis bana öyle demedi. neden adımı, telefenumu, adresimi falan soruyorsunuz dedim? şikayet ettiğiniz vatandaşı yakaladığımız zaman itiraz ederse sizi yüzleştirmek için dedi

• trafikte makas atan bir araba; iyice tepemi attırınca 155'e şikayet ettim.

Hatta bununla da yetinmeyip araç istikamet değiştirince tekrar arayıp yeni istikametini belirttim.
    ikinci arayışımda tekrar konuştuğum memur, araç için çalıntı ihbarı olduğunu ve az sonra çevrileceğini söyledi.

100 m sonra aracı yunuslar çevirip içindekileri aldılar. arabası çalınan kişi için de hayırlı oldu sanırım...
  • yaw vatandaşın aramasıyla cezamı kesilir belki gıcıksın adam kasten yapıyorsun. Vatandaşın araması değilde fahri olanlar var o zaman polis ceza yazar.
  • kesilir bence bu yaz orduda(şu son tünelin çıkışında) bi murat 131 önde gidiyodu. Ama 90 la gidilcek yolda 40 gidiyo. gidiş geliş(yolda çalışma vardı) yol karşı taraf işlek sollayamıyosunda. sadece arkadan gelen bi kaç zeki solluyo ama nasıl. sonunda aradık polisi. dedik adam yavaş gidio. 5-6 km ötede durdurdular adamı muhtemelen alkollüydü. ama işe yaradı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msa28 -- 22 Ağustos 2007; 15:25:50 >

• quote:

Orjinalden alıntı: mehmet21

Biz millet olarak, kamu yararına bile olsa ispiyonculuğu sevmeyiz..
    İyimi kötü mü kestiremiyorum..

Bunun ispiyonculukla ne alakası var.Duyarlı bir vatandaşın yapması gereken bir nevi vatandaşlık görevidir.
  • Buna ispiyonculuk falan denmez tamamen duyarlı bir vatandaşın yapması gereken yerinde bir şikayettir. Bende yolda yarış yapan iki kamyonu şikayet ettim, takip ettim ve sonucu aldım. Bunda hiçbir problem yok. Dikkat edilmesi gereken husus polisin ihbar edilen kişiyle sizi yüzleştirmemesi gerektiğidir. Benim şikayet ettiğim durumda polis bu yanlışı yaptı ama bir problem çıkmadı. Hem cezayı yediler hem de özür dilediler. Çünkü tamamen haksızdılar.

Dayımda yıllardır kamyonculuk yapıyor ve kendisi bunları ikiye ayırıyor. Birinci tip kamyonlar ve çoğunlukta olanlar pek çok kez kazaların olmasına engel olan, işi gücü ekmek parası kazanmak olanlar. Pek çok taksinin yaptığı hatalı sollamaları bertaraf edebiliyorlar. İkinci tip kamyonlar malesef bindikleri aracın da yüksek olmasından dolayı herkese yukardan bakıyorlar, kamyonun cüssesine güvenerek kendini sağlamda hissedip tüm yolun kendilerinin emrinde olduğunu hissedenlerdir. Bunlar azınlıkta da olsa en çok kazaya sebebiyet veren tipler bunlardır.

Trafik kurallarına uyalım, uymayanları uyaralım, daha da uymuyorlarsa zorla uydurtalım.

• ailemle seyahat halindeyken bi aracın kurallara uymayı bırakın bizzat beni taciz etmeye başladığını görünce(kullandığım araç laguna II 2.0T) istemeyerek de olsa gaza fazla yüklendim... en on öksürüyorlardı... ama bi kaç ihbar da ben yaptım hemen hemen tamamında işlerini layığıyla yaptı polisler
  • bende birini şikayet etmeyi düşünüyorum fakat plakasını alamadım napmalıyım araç dobloydu
  • Sokak arasında aşırı hiz yapan bir firmanın kamyonetini şikayet ettik. Ama sizinde bilgilerinizi istiyorlar ve haliyle çoğu kişi bu durumdan kaçınıyor, şikayet etmiyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İhbar ederken arayan kişinin araç plaka model no vb. almalarının nedeni ihbarı asılsız yaparsa polisi boşuna oyalamaktan ceza uyarı vb. yollamak için olabilir mi?

Edit: Birde 155'i aramak ücretli mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bnym97 -- 17 Nisan 2015; 7:37:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bnym97

İhbar ederken arayan kişinin araç plaka model no vb. almalarının nedeni ihbarı asılsız yaparsa polisi boşuna oyalamaktan ceza uyarı vb. yollamak için olabilir mi?

Edit: Birde 155'i aramak ücretli mi?

Hayır ne kadar konuşursanız konuşun ücretsizdir.

Devlet bunun için zaten sizden her ay vergi kesiyor.
  • Hort un kralı olmuş

• onedio gifi ekleyım dedım olmadı :Ç)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkmenson -- 17 Nisan 2015; 14:43:26 >
  • Eskişehir yolunda kendinii birşey sanan Mavi kaplama 06 GTR 55 plakalı Nissan Gtr'ı polise şikayet ettim.Sol şeritte saçma sapan hareketler yaparak durmaya yakın bir hıza aniden düştü.5 araç benle birlikte kazık frenle durmaya çalıştık ancak ben ve önümdeki araç duramayarak sağ şeride kendimiz attık son anda.Sonra arkadaş kalkış yapar gibi bastı gitti.Aralardan makas ata ata radarlardan geçti.Geçtikten sonrada kenara çekip şikayet ettim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ilker67

Geçen sene Afyon civarında defalarca hatalı sollama yapıp trafiği birbirine katan bir aracı 154 arayıp ihbar edecektik ama ne olduğu yerine bizim aracın marka model ve plakasını sormaya başladıklarında eşim telefonu kapatıverdi.
    Bir arkadaşım da daha önce benzer bir olay yaşamış ve kendisini diğer araçla beraber durdurup yüzleştirmişler ve çocuğu bir güzel tehdit etmişlerdi.
    Ben de geçenlerde bir gece yolculuğunda arka lambaları hiç yanmayan koca bir tırı ihbar ettim ve 10-15 km sonra kent merkezi girişinde durduklarını gördüm,şaşırdım ve de sevindim tabi..

kapalı kasa ısuzu kamyonetin stopları yanmıyordu aradım yer bilgisinin ve nereye gittiğini sorduktan sonra anons geçtiler ilgileniyoruz deyip teşekkür ederiz diyerek telefonu kapattılar.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.