Hocam bu bağımlılık. Başlarda keyif için oynuyorsun 3 5lira diye. Sonra rakamlar 3 4 haneye çıkıyor ve hızla artıyor. Önce kazanma evresi var hatırı sayılır paralar kazanıyorsun sonra çöküş kayıp evresi var ve sonu gelmiyor. Uyuşturucu benzeri bir bağımlılığı var. Defalarca psikojik destek aldım. İlaç veya terapi ile sadcee ne olduğunu ogrenebiliyorsun bağımlılık bitmiyor. Hayat boyu seninle yaşıyor sadece mücadele etmeyi öğreniyorsun. Aslında bu sene içinde şeytanın bacağını kırıp iyi bir psikolog ile uzun süreli görüşüp baya yol katetmistim ama anlık bir öfkeye yeniden yenilip başladım. Özetle bağımlılık yalan herseyden sigara alkol uyuşturucu kumar vb. Şeylerden uzak durun. Bilgede olsan çok akıllı veya varlıklı da olsan inan bağımlılık bunlardan cok farkli birsey. Güzel özelliklere sahip olmak bağımlı olmaya engel değil. Bu yüzden hem kendinizi hemde sevdiklerinizi bağımlılık yaratan şeylerden uzak tutun. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
kumar bağımlılığı (6. sayfa)

-
-
Mesele keyif değil. Bir noktadan sonra bağımlı hale geliyorsun ve rakamlar sadece birkaç tuştan ibaret oluyor. Yani 5 lira ile 50.000 arasında hiç bir fark kalmiyor. Para hersey bir tarafa en kötüsüne bırakmak istediğinde bırakacak iradenin artık olmaması zira bağımlılığa dönüşmesi. İnsana herseyden çok bu ağır geliyor. Cunku kötüsüne kontrolü kaybediyorsun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam kısa ve cok güzel yazmışsın. Öncelikle Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah. Kumar gerçekten insanı tüketiyor. Çevresi ailesi dostlukları bütün ilişkilere hem zarar veriyor hemde yeni ilişkiler kurmasını engelleyip asosyal ve güvenilmez biri haline getiriyor.
Umarim borsa bağımlılığından kurtulmussundur.
Bu twiti okumamin üstünden 6 sene geçti. Keyif olsun diye zar bile atmayın, arkadaşınızla bahse dahi girmeyin. Parasına okey tavla dahi oynamayın. Bu öyle bir bela ki bir kere bağımlı olursanız ömür boyu sizi terketmiyor. Ölene kadar sizinle eliniz ayağınız kalbiniz gibi bir organiniz gibi sizinle yaşıyor. Ona karşı yapabileceğiniz tek şey psikolog desteği ile savunma geliştirmeye çalışmak. Başka hiçbir tedavisi çözümü yok.
Umarim bırakmışsınızdır...
Selamlar bu konuyu görmek üzdü beni. Yani bırakmamış olman üzdü. Dediğin gibi lanet bir hastalık bu.
Merhaba hocam teşekkür ederim. Bende bırakamadigım için üzgünüm. Eskiden basit bir heves ve eglenceydi şimdilerde ekonomik olarak büyük bir baş belası, duygusal olarak büyük bir üzüntü kaynağı, fikirsel olarak büyük bir heyelan haline geldi. Umarım yeni yılda bundan kurtulmuş ve arınmış olurum. Özellikle bu sene ciddi bir direnç ve mücadele gösteriyorum.
Sanal oynandığı için paranın miktarı göze çarpmıyor dediğin gibi 10 lirayla 1000-10000 in farkı olmuyor. İlla oynayacaksınız atıyorum 1000 lira atacaksan önüne 1000 lira nakit koy. Kaybettin miktar kadarını masadan kaldır bir nebze gerçeklik algısı olur. Daha ileri seviyesi 100 lira kaybedince 100 lirayı çakmakla yak.
Farklı uğraşlar edinmeye çalış hocam. Mesela ben bilgisayar topladım online oyunlara başladım parayı oyuna vs ye gömdüm. Hala kurtulamadım ama belki senin için faydalı bir tavsiye olur.
Hocam zaten güncel hayat içinde bir çok uğraşı olan biriyim. Sosyal hayatın içindeyim çeşitli hobilerim uğraşlarım var. Okuduğum veya pc oyunu olarak oynadjgim şeyler var. Güzel tavsiyelerin için çok teşekkür ediyorum. Umarım psikolog desteğine devam etmek iyi gelecektir.
O noktaları geçeli sanıyorum 6 7 sene oldu. Tavsiyelerin için çok teşekkür ediyorum hocam. İrade göstermek gerekiyor. Dürtüyu kontrol etmek diyor psikolog buna..
Merak edip baktım 5 senede 8 liradan 42 lira olmuş Aselsan :)
Bu arada soruna gelirsek hayatımı mahvedecek düzeyde değilim artık.
-
E borsa takip ediyoruz dedik sana :)
Senin adına çok sevindim aman diyim uzak dur.
Ekran başında kumar olmaz, parayı cebine koyacaksın gidip canlı parayı harcayarak oynayacaksın. Diğer türlü kazanma olasılığın hiç yok.
-
Selamlar öncelikle hocam. Konunu okudum ve hala bırakamamış olduğun için öncelikle çok üzgünüm. Senin gibi kumar bağımlılığı olan ve yaklaşık 500-600k batıran bir derttaşın olarak gör beni. Ben de inanılmaz süreçlerden geçtim. Varımı yoğumu sattım ailemin tarlaları arsaları gitti üzerine tüm bankalardan çektiğim kredi borçları da cabası. Ama çok şükür ki geçen sene 7 aralıkta artık ailemin üzerine yemin edip noktayı koydum bu süreçte de sağolsun ailem ve arkadaşlarım çok yardımcı oldu. 20 gün sonra 1 sene olacak ve ben ev icrası da dahil olmak üzere tüm borçlarımı kapattım sayılır. Yaşadığım huzur ve nefes alabilme duygusu her şeye bedel. Umarım bu güzel hisleri sen de yaşayabilirsin. Bundan önceki üç sene benim için cehennem gibiydi seni çok iyi anlayabiliyorum.
.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Asgari ücretle çalışan arkadaşım 6 ayda 300 bin lira borç yapmış kumar yüzünden. Eşiyle boşandı bu olay yüzünden anasıyla babasıyla küstü maddi yardım etmiyorlar diye. İlletin ta kendisi aman bulaşmayın.
-
Kumar Bağımlılığı çalışan bir terapist olarak;
en berbat ruhsal rahatsızlıklardan biridir kumar (bence en kötüsü). Ömür boyu süren kronik bir hastalık. Tam bir tedavisi yok, sürekli gözetim altında olunmalı ve relaps olduğunda terapiye devam etmeniz gerekir. İyileşme yok ama düzelme var. Temkinli olmak lazım ama umutsuz da olmamak lazım.
Kumarın en önemli çekici yanı ne zaman kazanıp ne zaman kaybedeceğinizi bilememenizdir bu durum sönmeyi engeller ve bağımlılığı yenmenizde iyileşmeyi geciktirir.
Kumar oynamayı devam ettirme yanılgılarının başında kaybettiklerinin peşine düşme eğilimi gelir. Kayıpların fazla olması kumarda kazanmak (!) harici bir çıkış yolunun olmadığı inancına sebep olur ve battıkça batar...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X