< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
Seni yeni masaya yatırmış daha neler edecek sana gördüklerin başlangıç |
_____________________________ |
hocam son 4 ayda 2 kez işsiz kaldım. 500bin ödeme yaptığım halde cebime 5 kuruş kalmıyor. attığım her adım kredi kartı veya eksi avans hesaplarla. gelir gider dengesi yok. ve çok uzun zamandır böyle. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Kardeşim Allah kolaylık versin. 4 ayda 2 kere işten çıkabileceğin bir ortam varsa bunu nasıl koklayamadın bunu anlayamadım malesef. Ev kredisi olduğu için kötü kalmış. Ama madem cebine para kalmayacaktı hiç düşünmedin mi yav bu ödemeler beni bunaltmaz mı diye. Borçlanırken dikkat etmek lazım. Fazlası adamı yorar. |
E işte yeni başlıyorsun. Gittikçe daha da şiddetlenecek telefon tablet laptop satmaya başlayacaksın. Büyük borçlar daha büyük krediler çekeceksin. Rakamlar tatmin etmeyecek. Her geçen gün önüne sıfırlar eklenecek. 15 sene oynadım. bu illeti iyi bilirim. Hala şansın var ama hayatını karartma konusunda seni istekli görüyorum. Sanıyorum daha büyük kayıplar ve acılar yaşamadan dönüşüm yaşaman zor olacak. |
işsizlik çokta öngörülebilir olamıyor çoğu zaman. 3 gün önce başka bir yere başladım. nakit akışının ve hayat düzeninin sekteye uğraması çığ gibi borç yüküyle birleşince yaşam sevinci kalmıyor. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Hocam bir yerde çalışırken o yerde ne kadar süre çalışacağını öngöremiyor musun? Yani patron müdür ve şefin tavrından bile anlarsın bunu. İşler yolunda gitmiyorsa zaten sana sinyal vermeye başlarlar. Kimse kimseyi 1 günde bir anda kovmaz iş yeri sahibi veya müdür deli kafadan kırık değilse. Önce uyarır sonra tekrar uyarır. Kısa sürede iki defa işsiz kalmak normal bir şey değil. Daha kötüsü böyle kaygan bir zeminde olduğunu farkedemeyip ev kredisi çekmişsin. Yaşın 18 20 falansa toyluktan böyle şeyler olur. Ama yaşın 25 in üstündeyse biraz şapkanı önüne koyup ben napıyorum diye düşünme vakti.. |
Kumarı bırakınca insana bir aydınlanma geliyor sanırım. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Hocam aslında kumarı bırakınca değilde kumarı bırakma sürecinde bunun bir hastalık olduğunu anlayınca sürekli okuyup anlamaya çalışıyorusun. Yani kendini vucudunu davranışlarını anlamlandırmaya neyi neden yaptığını anlamaya çalışıyorsun. Bu süreçte çok fazla kitap okuyo araştırma yapıyor ve prof dinliyorsun. Buda literatürde bilinç yükselmesi ve farkındalık denen durumu ortaya çıkarıyor. Yani bir nevi inşa ettiğimiz süreçle yeni bir hayata başlıyoruz. |
Proje bazlı mühendislik alanında işler bahsettiğiniz gibi yürümüyor. Dolar kurunun baskılanması çelik ve gemi inşa sektörünü daralttı. Yaşadığım şehirde son yılların en yüksek işsizlik maaşı başvuru rekoru kırılıyor. Burası Türkiye'nin sanayi lokomotifi. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bugün 104. gün temizim Kumar oynamadım istek artık sert ve yıpratıcı değil daha yumuşak gelmeye başlıyor. Yaptırım gücü daha az. Daha az direnç göstermem gerekiyor. Psikolojik olarak daha rahatlamış hissediyorum. Daha sosyaal ve daha mutluyum. Zihnimi daha berrak hissediyorum. Gün içinde öfke patlaması hissetmiyorum. Aşırı mutsuzluk ve mutsuz uyanma gibi şeyler çok çok daha az. En önemlisi ise artık geleceği düşünebiliyorum. |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Yıllar evve kumar oynuyorum. Evin her yerinde para var. O kadar çok kazandım ki kaç para var bilmiyorum. Dolabı açıyorum tomarla para çıkıyor. Laptop çantasını açıyorum tomarla para var. Her yerde para var. Sonra bir gece cska moscow valencia basket maçına gece vakti dolmuş dahi yokken 45 dakika yol yuruyerek gidip tüm o parayı bastım. Normal şartlarda hayati bişey olmadıkça o saatte beni hiç bir şey evden çıkartıp o kadar yürütemezdi. Ama bağımlılık yaptırıyor. Çünkü kontrol edemiyorsun. Edebilsen 100 liralık kumar oynamak için 50 lira mazot yakar mısın? Yapmazdın. Yani artık bu senin kontrolunde bişey değil. Edebilsen zaten yapmazsın çünkü aptalca olduğunu sende biliyor ve söylüyorsun. Yapman gereken şey yedamı arayıp randevu oluşturup destek almak. Hem personel hem psikologlar özel seçilmişler. Hepsi her zaman güler yüzlü ve yardımseverler. Kimse seni herhangi bir konuda eleştirmiyor. Hepsi bu konuda özel eğitim almış ve özenle seçilmişler. Psikologta o alanda eğitim almış. O konuştukça ben nasıl bu kadar çok şeyi biliyor ben daha bişey anlatmadım diye hayret etmiştim. Sonra süreç ilerledikçe anladım ki o beni değil hastalığı tanıyormuş. Grip gibi düşün. Burnun akar öksürür yutkunma zorluğu yaşarsın. Bu da aynı grip gibi bir hastalık tedavi olmazsan ömür boyu kronik yaşarsın. Hastalığı tanı anla. Mücadele yöntemlerini öğren. Kendini koru ve yeniden insan gibi yaşamaya başla. |
Bugün 105. günüm temizim. Maaşıma hala vakit var param azaldı ama artık kumar oynamak aklıma gelmiyor. İlk aylarda para lazım olduğunda direk aklıma kumar geliyordu. Şimdi ise daha tutumlu gitmeye çalıyorum veya farklı cözümler arayıp buluyorum. Uzun zaman sonra ilk defa kendi hayatımı kendim için yaşıyorum. Akşam psikolog ile görüşmem var detayları akşama yazarım. |