Şimdi Ara

kumar bağımlılığı (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
478
Cevap
10
Favori
26.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Valla sen bilirsin kardeşim. Bak ben 98 gündür temizim şükür yeniden doğmuş gibiyim. Oynamaya devam edersen bir hayatın olmaz. İlerde kendi doğduğun ailede kuracağın ailede hem seni sevmez hemde istemez.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Kumarbaz adam yalnızlaşır. Kadın bile arzulayamaz hale gelirsin. Kız arkadaşım beni çağırıyordu yana yakıla. Ona bile gitmiyordum kumar oynamaktan sonunda ne mi oldu? Terketti. İyi de yaptı gitti evlendi. Evlensek beni çok mutlu ederdi herşeye okeydi benimle. Ama ben kumarbaz bir eşşek olduğum için malesef hayatımı s.ktim. Ha elbette başka iyi ve güzel kadınlar bulacağım bundan yana endişem yok. Ama yaşanmamışlık herşey acıtır. Kumar insanı imha ediyor. Sevişmek bile istemiyorsun. Yürümek hava almak insan içine karışmak sosyalleşmek hatta yemek yemek bile istemiyorsun.

1 milyon 150 bin civarı da benim borcum var. kumardan kaynaklı değil. son 4 ayda 2 kez işsiz kaldım ve ödemeler çok sıkıştı. mayıstan bu yana 500000₺ ödeme yaptığım halde durum bu. cebime hiçbir şekilde para kalmıyor uzun yıllardır böyle. borçsuz yaşam neydi artık hatırlamıyorum. çalışırken de yaptığım işten, yaşamdan tat alamıyorum çünkü borçlar için yaşıyor, çalışıyorum. kıyafet, sosyal yaşantı, tatil hepsi birer lüks. yaşamayan bilmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bin cihana değişmem şu öksüz Türklüğümü!
  • ebedidevlet kullanıcısına yanıt
    evet hocam aynı psikolojiyi yaşıyoruz.

Sizin bu üzüldüğünüz şeyi ben 15 sene yaşadım. Ne adam gibi kıyafet alabildim ne adam gibi yaşabildim. Ne güzel bir günde keyif edebildim. Herşey hep yarımdı. Sizi çok iyi anlıyorum. Kumardan kaynaklı değilse bir şekilde ödenir canınızı sıkmayın.

• Bugün bağımlılıktan kurtulduğum 101. gün tehlikeli bir aralık olan 3 ay sonrası süreci iyi yürüttüm. Son 10 gün benim açımdan biraz zorlayıcı oldu. Yüksek oranda dürtü geldi. Ama kötü tecrübeleri hatırlayıp beni yeniden alt etmesini engelledim. Bunda paraya daır planlama ve gelecek planlaması yapmamda etkili oldu. Bir hedefiniiz amacınız hayalleriniz varsa dürtüye karşı daha güçlü duruyorsunuz.

Daha ilginci ise para algımın kaybolmuş olması. Mesela mekana gidiyorum kahveye 100 150 lira veriyorum bu neden bu kadar ucuz diyorum. Markete gidiyorum tavuk alıyorum bişiler alıyorum trendyola giriyorum gördüğüm herşeyi alıyorum taş çatlasın 5k tutuyor. Oysa ben 10 20k yı 10 saniyede basıp 10 dakikada kaybediyordum. Paranın alım gücünü yeniden anlıyor ve yapabileceklerini şaşkınlıkla izliyorum.

Hayalini kurduğum herşeyi alıyorum. Hepsini almaya yetecek param vardı ama kumar izin vermiyordu.

• ülkücüadam kullanıcısına yanıt

Senin adina sevindim ustam ya, bu parayla neler alabilecegini anlaman bile muthis bir katki ve motivasyon olmustur. Senin adina sevincli ve umutluyim

Uzerinize bir mal varligi yoksa odemeyin. Borcunuz varlik sirketine aktarildiginda taksitleri ve borcu indirip o sekilde odeyin

Hocam çok teşekkür ederim. Gerçekten insanı yoran sosyal hayattan koparan yaşarken öldüren birşey. En son artık ya kafama atayım ya mücadele edeyim noktasına gelince mücadeleyi seçtim. Mesela artık para olmaktan çıktı. Mentalim dağıldı uykum kalmadı sosyal çevrem kısaca hayatım kalmamıştı. Güzel sözlerin için çok teşekkür ederim beni çok mutlu ettin. Her şey yaşam boyu sen ve sevdiklerin için gönlünüzce olsun inşallah

1 milyonu ev kredisi hocam. aylık ödeme 70ten fazla üç ay boyunca.

Bin cihana değişmem şu öksüz Türklüğümü!
  • ebedidevlet kullanıcısına yanıt

Ev kredisi çekip sonra 3 çocukla ortada kalmış gibi ağlayanı ilk defa görüyorum. Şaka gibisiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

o zaman mecbur odeyeceksin . İhtiyac falan olsa ödeme dersim

ACER SWIFT 3 SF315-52G Intel i5 8250U 1.8Ghz L3Cache 6MB, 12GB DDR4 2400MHZ, NVIDIA MX150 2GB VRAM

• aretra A kullanıcısına yanıt

Hocam merhaba. Uyarınız için teşekkür ediyorum. Benzer bir uyarıyı psikologum da yaptı. Bir bağımlılık terkedikten sonra bazen yerini başka bağımlılıklar alabiliyormuş. Aslında benimkisi bağımlılıktan ziyade ertelenen ihtiyaçlar biraz...

Hocam merhaba youtube girip kumar bağımılılğı profesör yazarsan çıkan bir çok hocayı dinleyebilirsin. Ben tahmin ediyorum bütün içerikleri izlemişimdir. Kültegin ögel bey önemli isimlerden. Ama tek başına video izleyerek anlaman zor. Psikolog desteği alman şart. Yedam ücretsiz veriyor. Ben her hafta yapıyorum. Hastalığı anlamamı ve farkındalığın ortaya çıkmasını onlar sağladı. Ben 15 yıllık bağımlıyım. Daha evvel bırakmayı onlarca kez denedim aylarca oynamadığım oldu yine geri döndüm. Demem o ki profesyonel destek almazsınız sürekli tekrar edebilir.

• Bugün 102. gün aşırı yalnızlık hissi var. Duygularım karışmış hissediyorum. Kafamı toplamak ve odaklanmakta uyumakta zorlanıyorum. Bunlar yoksunluk krizinden kaynaklı mı yoksa kendi dalgalanmalarım mı bilmiyorum. Ama bir kaç gündür kötü hissediyorum. Gece uyumak sabah uyanmak istemiyorum. Özellikle dün gece zor uyudum.

Yatırım tavsiyesi değildir benim dediğimi yapmayınız...

Ahahha Eğlenceli birisin. Belli ki kumar neşeni henüz çalmamış. Çalacak.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.