37 gündür temiziz şükür. |
kumar bağımlılığı (10. sayfa)

-
-
Paran olmadığı için bırakmak ile bilinçli bir şekilde bilerek ve isteyerek bırakmak başka şeyler. Ben hep param olmadğında bırakmayı gerçek bırakma sanıyordum. Çünkü param olmadığı için oynama dürtüsü çok güçlü gelmiyordu. Maaş veya gelir gelmeye başlayınca belli oluyor bırakıp bırakmadığın. Bu yüzden destek alarak profesyonel şekilde ilerlemelisin. Eğer böyle yaparsan hayatını yeniden kurabilir, zihnini yeniden inşa edebilirsin. Ama yapmazsan hala bağımlı bir zihinle yaşamaya devam edeceksin. O zihin seni her yere her şeye sürükleyecek.
-
Amin
-
icra sıkıntısı yeter kamuda sorgularlar çünkü hocamn niye icraya düştün diye.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
senin benden kötü 7 sene önce açmışım konuyu hála bırakıyom diyon hocam.
Bu bile senin oynamanı engellemez. Çünkü kendini karar alma mekanizmanı kontrol edemiyorsun ki. Edebilsen zaten bugünkü duruma bu düşüncelere gelinmezdi.
-
doktorla boş boş konuşup ilaç içmek bana göre değil hocam. kafada biter tarzı daha olası.
Ben 15 senedir oynuyorum. 15 senede milyonlarca lira kaybettim. Ben zaten iyi durumdayım demiyorum. Aksine hasta olduğmu kabul edip profesyonel destek aldığımı bunun baya iyi geldiğini, neden oynama davranışımı durduramadığımı anladığımı ve diger insanlarında kurtulmak için neler yapması gerektiklerini yazıyorum. Aynı zamanda bir dayanışma ve tavsiye ortamı gibi düşün.
-
Kafada bitecek olsa ben bitirirdim. 15 senedir 50 kere kafamda bırakmışımdır. Zaten bağımlı durumuna geldiğinde bırakamayınca bunun bir lanet olduğunu asla kurtulamayacağını falan sanıyorsun. 50 kere tövbe edip bırakıyor 50 kere başlıyorsun. Senin bileceğin iş. Hayat senin hayatın, sen yaşayacak, yapıp yapmadıklarının bedelini sen bizzat kendin ödeyeceksin hocam. Herşey gönlünce olsun İnşallah.
-
teşekkürler hocam sizin de.
https://youtu.be/jsNTwMKXkXo?si=wmycISxk7Bw1g2dt&utm_source=ZTQxO
Son dakika lari acin
9k dolar gitti.
Dipteyken short tepedeyken long iyi taktik ahaha😂😂😂
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naruto45 -- 28 Temmuz 2025; 12:56:46 >
Düşün 350k parayı 1 saatte eritti. Devam etse 3 saatte 10 milyon bile yer. Sonu yok bu işlerin.
-
Kumar ve bağımlılık konusunda düşüncelerine aynen katılıyorum. Sadece kendince bi ekleme yapayım.
Kumar oynama isteği yoğun bir şekilde geldiği an, zihninizi gözlemleyin. Zihninizi yaramaz bir çocuğa benzetin. Markette istediğini alamayınca kendini yerden yere atan çocuğa benzetin zihninizi. Durumu karikatürize edin abartın. Çocuk o kadar ağlıyor ki marketi gözyaşı seli basıyor. Bir video gibi hızla ileri geri sarın. Sonuçta anlık kumar dürtüsü azalacaktır. Alternatif zararsız bir şeye yönelin. Pc oyunu gibi.
Kişisel yolculuğumu geleceğe umutla isimli youtube kanalında anlatıyorum.Bağımlılık konusunda nacizane önerim kendiniz teoriler üretmek yerine yedam dan ailenizden eşinizden destek alın.Ciddi bir programa dahil olun.Beyniniz hasta ,karar alma organı hasta olan birinin çözüm için kendi kararlarına güvenmesi zaten mağlubiyeti baştan kabullenmek demek.Bence diye başlayan cümle kurmanıza luzum yok bence diye başlayan düşünceleri kenara bırakın bir süre.Sence yok sen hastasın kardeşim.Düşünme organın hasta bir süre düşünme.Dertli olanlar umarım kanalda şifa bulur.450. günüm......
-
Bazıları fakirin biri bana ev lazım dese vermezler evini açmazlar ama milyonlarca lirayı kumarda kaybederler yine de oynamaya devam eder. Yada bir adamın paraya ihtiyacı olur bir iki bin isteyen arkadaşına bile yardım etmez.
Bağımlılık ile ne alakası var demeyin insanı kör ediyor gerçeklerden insanlardan koparıyor.
Hocam güzel bir gelişme ile yaklaşık 1 buçuk yıldır temiz kalmışsınız tebrik ederim. Evet tek çözüm yolu yedamdan destek almak. Hemde ücretsiz psikolog desteği hemde istediğiniz saate göre ayarlıyorlar. Şuan böyle bir hizmet almanın maaliyeti aylık ortalama 20bin lira civarıdır. Bağımlı olanlar çekinmesinler. Yedamda herkes çok iyi davranıyor, herkes kibar, kimse sizi yargılamıyor veya suçlamıyor. Biraz konuşunca psikologunuzun sizi anladığını hissediyorsunuz. Genellikle bağımlı olanlar kendilerini bağımlı olanlar dışında kimsenin anlamadıklarını bilirler. Bu yüzden bağımlı olmayan biri tarafından anlaşılmış olmak bana çok iyi gelmişti.
Bununla birlikte beni en çok etkileyen şey: "Kendinizle kavga etmeyi, kendinizi suçlamayı bırakın. Eğer bırakabilseydiniz zaten bırakır ve oynamazdınız. Siz istemeyerek bunları yaptınız" demesiydi. Kendimi anladım ve kendime merhamet etmeye başladım. Çünkü bazen insan kendine karşı hiç kimseye karşı olmadığı kadar acımasız olabiliyor. Kendime merhamet etmeyi ve kendimi affetmeyi öğrendim. Kendimi affedince daha az suçluluk hissettim. Buda iyileşme sürecime katkı sağladı. Kendime acıyarak öfkeyle bakmak yerine öz benliğime destek olmaya onu yüceltmeye anlamaya çalıştım.
-
Hocam tam olarak böyle değil. Ben kumar oynarken hem kumar parasıyla hemde normal işimden kazandığım parayla hayır işi yapıyordum. Yani bu kumardan bağımsız olarak insanın karakteri ile alakalı bence. Kumar insanı fakirleştirir bu doğru. Ama cimri adam bağımlı olsada olmasada cimri bir adamdır.
Kumarbaz adamın zaten kendine hayrı yoktur. Bazen cebinde yemek yiyecek parası bile olmaz. Sana nasıl yardım etsin
-
Benim karşılaştığım vakalar üzerinden değerlendirme yaptım belki de bana öyleleri denk geldi hocam artık bilemiyorum.
Hocam muhakkak cimri kumarbazlarda vardır. Ama kumarbaz adam gider tekte 300k kaybeder ertesi sabah arkadaşindan 50 lira dolmuş parası ister. Ben çok yaptım bunu. İnsan son kuruşuna kadar yemek yemez, bişeyler içmez mesela. Ama son 1 lirasına kadar kumar oynar. Kumarı diger herşeyden ayıran şey budur. Yapmayacağın şeyi yaptırır.
Bu yüzden paran olmaz. Düğün sünnete gidemezsin cenazeye gidemezsin. Sosyal hayatın sıfıra iner. Millet senin cimri veya vefasız olduğnuu düşünür. Ama sadece paran yoktur...
-
Mesajınıza imzamı atıyorum. Çok nazik ve değerli bir yanıt vermişsiniz. Tüm güzel dileklerim sizinle.Ben nacizane forum ortamımın bu gibi hassas bir konuda fikir paylaşmak için uygun olduğunu düşünmüyorum ve sunduğum katkıyı bir önceki mesajımla sınırlı tutuyorum.Size canı gönülden teşekkür ederim.Sürecime ve deneyimlerime dair youtube geleceğe umutla kanalını en ufak reklam vb endişe duymadan öneriyorum.Dert içinde olan , nasıl sorusuna yanıt arayan motivasyon için farklı bir ses arayan varsa bakabilir.Dertlilere geçmiş olsun.
......
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X