Arkadaşlar kumar borcum var,idda oynadım çok pişmanım bi annem var başka kimsem yok burada çok yazdım sizle çok şey paylaştım. Dün ağladım töbe ettim ama çok utanıyorum hakkınızı helal edin nolursun.Borcum 15 bin kadar hepinizden allah razı olsun. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Kumar Borcu İntiharı: Bilmeniz Gerekenler
Kumar bağımlılığı, hem bireyler hem de sevdikleri için yıkıcı sonuçlar doğurabilecek ciddi bir sorundur. Kumar borcu, bağımlılar için özellikle büyük bir finansal ve duygusal sıkıntı kaynağı olabilir. Ne yazık ki, bazı durumlarda kumar borcu intihar gibi trajik sonuçlara yol açabilmektedir.
Kumar İntiharının Belirtileri
Kumar borcu intihar riskini artıran bir dizi uyarı işareti vardır:
- Kumar borcundan dolayı aşırı stres ve endişe
- Finansal sorunlar ve iflas etme korkusu
- Çaresizlik ve umutsuzluk duyguları
- İlişkilerde sorunlar ve izolasyon
- Alkol veya uyuşturucu bağımlılığı
- Daha önce intihar girişimi veya düşünceleri
Yardım İsteme
Kumar borcuyla mücadele ediyorsan ve intihar düşüncelerin varsa yardım istemek çok önemlidir. Aşağıdaki kaynaklar yardımcı olabilir:
- Ulusal İntiharı Önleme Yaşam Hattı: 1-800-273-TALK (8255)
- Ulusal Kumar Yardım Hattı: 1-800-522-4700
- Ulusal Ruh Sağlığı Enstitüsü: https://www.nimh.nih.gov/
Kumar Yüzünden Ölenlerin Rakamları
Kumar bağımlılığı ve intihar arasındaki bağlantıya ilişkin rakamlar endişe vericidir. Amerika Birleşik Devletleri'nde her yıl yaklaşık 10.000 kişi kumar yüzünden ölmektedir. Bu ölümlerin yaklaşık %10'unun intihar olduğu tahmin edilmektedir.
Sonuç
Kumar borcu ciddi bir sorundur ve intihar riskini artırabilir. Kumar borcuyla mücadele ediyorsan yardım istemekten çekinme. Kumar bağımlılığı tedavi edilebilir ve yardım mevcuttur. İntiharın asla tek çözüm olmadığını unutma.