nkara'da gerçekleştirilen Kulüpler Birliği toplantısında "55. madde değişmeli" kararı çıktı. Kulüpler Birliği adına açıklama yapan İlhan Cavcav, sporda şiddet yasasındaki 55. maddedeki bazı bölümlerin değişmesini istediklerini ifade etti.
Kulüpler Birliği Toplantısı Ankara'da Gençlerbirliği Spor Tesisleri'nde yapıldı. Toplantıya 14 kulüpten başkan ve yönetici düzeyinde katılım olurken Antalyaspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Mersin İdman Yurdu ve mazeret belirten Sivasspor katılmadı.
Toplantı sonunda Kulüpler Birliği, sporda şiddet yasasındaki 55. maddedeki bazı bölümlerin değişmesini istedi. Kulüpler cezalarda yönetici ve kulüplerin ayrılmasını istiyor.
Toplantı sonunda Kulüpler Birliği adına en yaşlı üye sıfatı ile Gençlerbirliği Kulüp Başkanı İlhan Cavcav bir açıklama yaptı. Cavcav yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Kulüpler bana onursal başkanlık teklif ettiler bende uzun yıllardır futbolun içerisinde olduğum için bu teklifi kabul ettim. Bugün Ankara'da CHP, AK parti ve MHP Genel başkanları ve başkan yardımcılarına ziyaretlerde bulunarak şiddet yasası ile ilgili öneri ve tavsiyelerde bulunacağım. 13 Eylül'de İstanbul'da tekrar toplanarak Kulüpler Birliği başkan adayını belirleyeceğiz. 20 Eylül'deki Türkiye kulüpler birliği başkanlıgı için tek adayla seçim yapacağız. Seçim Ankara'da gerçekleşecek. Yasa ile ilgili bütün kulüp başkanları ile aramızda müzakereler yaptık. Yasa çıkarken bütün kulüplerin haberi yoktu. Kabahat mecliste değil, kulüplerimizde. Bu yasa kulüp ve başkanlarını çok zor durumda bırakıyor. İleriki zamanlarda kulüpler kendilerine yönetici ve başkan bulabilmek için gazetelere ilan vermek zorunda kalacaklardır. 55. madde ile ilgili gerekli tüm makamlarla görüşeceğiz. Türkiye Futbol Federasyonu özerktir. Onların vereceği kararlara kulüpler olarak saygılıyız."
İŞTE DEĞİŞTİRİLMEK İSTENEN FUTBOL DİSİPLİN TALİMATI'NIN 55. MADDESİ
1. Müsabakanın sonucunu hukuka veya spor ahlakına aykırı şekilde etkilemek veya buna teşebbüs etmek yasaktır. Bir futbolcuya veya kulübe teşvik primi verilmesi de bu kapsamdadır.
2. Bu hükmü ihlal eden kişiler, 1 yıldan 3 yıla kadar müsabakalardan men veya hak mahrumiyeti cezasıyla; kulüpler ise küme düşürme cezasıyla cezalandırılır. İhlalin ağırlığına göre küme düşürme cezasına ek olarak puan indirme cezası da verilebilir.
3. İhlalde sorumluluğu bulunan kişi veya kulüplere ayrıca para cezası verilir.
Bunların amacı ne İlhan cavcav yine çıkmış oraya
"yöneticiler ceza alsın ama fenerbahçeye yani maddi kaynağıma dokunmayın para için herşeyimizi satarız biz"
tek çıkarabildiğim anlam bu..
bunu destekleyen bir tane galatasaraylı varsa orda, hakkım varsa haram olsun...
GS ın da imzası varsa yazıklar olsun
bocum davasında ilhan cavcav ın çok büyük paralar götürdüğü kesinleşmiş diyordu twitterda biri .... bu yüzden en çok çırpınan o ... cavcav ın hapse gireceği söyleniyor ....sadece cavcav değil diğer bazı klüp başkanlarıda aynı şekilde şikeden ceza alacakmış ....
ondan sonra avrupa birliğine neden bizi almıyolar almazlar tabi biz böyle bir ülkeyiz işte hak hukuk adalet bizim için önemli değil önemli olan para para için yapmıycağımız şey yok yayıncı kuruluş bu lig için ödediği haddinden fazla para ki bu paraları bizden alıyorar ve bu para olmadan yaşayamayan anadolu klupleri ve şikeye karışmış sözde büyük istanbul klupleri biz bu kafayla ne avrupaya gireriz nede herhangi bir organizasyonu bize verirler
adam para manyagı,yoksa degil feneri herseyi satar para icir
oynanan tiyatroda bilmem kaçıncı sahne bu, her şey senaryoya uygun.
1 taraflarımı yırttım. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazanmak için.
Nitekim de öyle ya da böyle kazandık.
Çok şükür de 3. sınıfa geçtik.
Ama görüyorum, bakıyorum, izliyorum boşuna okuyoruz.
Güç sahibi olanlar, yasalarla , yönetmeliklerle oyuncak gibi oynuyor.
madde değişse bile geriye doğru işlemediğinden feneri etkilememesi lazım diye biliyorum. aksi takdirde hukuksuzluk oluşur. gerçi hukuku takan yok önemli olan para. onlar için para her şeyden önemli. birde olimpiyatlara aday olduk. bence unutun olimpiyatlar filan, 100 yıl sonra belki alırız.
quote:
Orijinalden alıntı: captain_turkiye
madde değişse bile geriye doğru işlemediğinden feneri etkilememesi lazım diye biliyorum. aksi takdirde hukuksuzluk oluşur. gerçi hukuku takan yok önemli olan para. onlar için para her şeyden önemli. birde olimpiyatlara aday olduk. bence unutun olimpiyatlar filan, 100 yıl sonra belki alırız.
yok hocam hangi yasa suçlu lehine ise o uygulanır .... yani yeni yasa uygulanır ... 55. madde de ki küme düşme ibaresi hariç hiçbir şey umurlarında değil .... ve gayeleri onu değiştirtmek çünkü ahmet çakarın dediği gibi bu madde değişirse talimat değişecek ve şike küme düşme sebebi olmaktan çıkarılacak beşiktaş ve fener kurtulacak ... daha sonra tekrardan şike düşme sebebi, haline getirilecek muz cumhuriyeti mi ? ne yazık ki o bile değil .....
fenerbahçeliler'den başka kimsenin savunmayacağı bi' takım kararlar alacak gibiler. neymiş? "yöneticilerin yaptığı kulübü bağlamamalıymış, tüm takım sorumlu tutulmamalıymış".
kardeşim, güzel kardeşim, dangoz musun sen? şike, yapılacağı vakit kulüp çapında referanduma sunulan bi' şey mi?
- beyler, bugünki idmanı biraz kısa kesiyorum, oylama yapıcaz. önümüzdeki maçı satın alalım mı almayalım mı?
yöneticinin yediği b.ku kulüp çekecek arkadaş. çekecek ki bi' daha yönetici seçerken yoğurdu üfleyerek yiyecekler. sütten ağızlarının yanması lazım ki bi' daha pisliğe girişmesinler.
kimse kusura bakmasın arkadaş, böyle olmaz bu işler. temiz bi' lig istiyorum, temiz görünen bi' lig değil..
Biz temiz futbol diyoruz herif çıkıp yasalar böyle olursa yönetici kalmayacak diyor. kalmasın kardeşim! senin gibi kirli yöneticiler olmaz olsun!!!
süpriz mi? Arkadaşlar futbolu mafya yönetiyor bunu bilin..Bu adamların hepsi birbiriyle medya önünde atıştıklarına bakmayın hepsi can ciğer dosttu.Adnan Polat da dahil..
Beşiktaş dik dursaydı fener düşerdi. Ellerinde büyük bir medya gücüde vardı. Tam tersini yaptılar. Her gün Demirören'in sahip olduğu gazetelerden süreci sulandırıcı, fener lehine kamuoyu oluşturucu haberler yapıldı. Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında değişik bir işbirliği var. Bu ilişki belki çıkara dayalıdır belki tehdite dayalıdır bilinmez. Beşiktaş taraftarının çoğunluğu Demirören'e karşı ama Çarşı'nın üst yönetimi de Demirören'in elinde. O yüzden yapacakları hiçbirşey yok. Demirören ne isterse o olur.
Kulüpler birliği artık şikeciler birliği haline gelmiş. Çoğu kulübün para kaynakları şike. Galatasaray'ın bir an önce bu birlikten ayrılması gerekiyor. Eninde sonunda da bu karanlıklar birliğinin lağvedilmesi gerekiyor. Federasyon denilen şikecileri koruma birliği olsun, bu kulüpler birliği olsun hepsi pisliğe batmış durumda. Türk futbolunu elbirliğiyle yok ettiler.
Ulan bir taraflarınızı da yırtsanız düşecek Fener, boşuna uğraşıyorsunuz.
Adamlar ne kadar yüzsüz.Açık açık şikeyi savunuyorlar
quote:
Orijinalden alıntı: judith
1 taraflarımı yırttım. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazanmak için.
Nitekim de öyle ya da böyle kazandık.
Çok şükür de 3. sınıfa geçtik.
Ama görüyorum, bakıyorum, izliyorum boşuna okuyoruz.
Güç sahibi olanlar, yasalarla , yönetmeliklerle oyuncak gibi oynuyor.
o acidan bakarsak, super guc dedigimiz ABD de degilde Turkiye'de okudugun icin sukretmen lazim
quote:
Orijinalden alıntı: Ezio Auditore
Ulan bir taraflarınızı da yırtsanız düşecek Fener, boşuna uğraşıyorsunuz.
Hala Fenerbahçe'nin düşeceğini mi düşünüyorsun?
üzüldüm açıkçası beşiktaşlı arkadaşlar için...hepsi tam manasıyla isyan ediyor ama demirören öyle bir kök salmışki adamların elleri kolları bağlı.....taraftara rağmen bu kararı alıyorlar..bu kararı fener taraftarı dahi onaylamaz ...onlar bile şike yaptıkları kesinleşirse küme düşmek ister ... aziz yıldırımı desteklemeyi bırakır ... eğer siyasiler üç beş iş adamı klüp yöneticisi daha fazla para kazanacak diye taraftarı yok sayarsa cidden büyük olaylar olur ayrıca siyasilerde çok inanılmaz oy kaybeder ...açık ne net şike yapan düşürülmek zorunda ... ya çıkıp fener küme düşmedi diyip kılıfına uydurun yada küme düşürün ...2 kere 2 4 ...şikenin cezası küme düşme olmazsa şikenin önü alınmaz ... deliller yok edilip fenerbahçenin şike yapmadığı kararı alınırsa insanlar bir nebze durumu kabul eder ... ama hem şike yaptıkları anlaşılır hemde düşürülmezse futbol falan kalmaz ...ki zaten kalmadı ....kimsenin ligimizi takdığını düşünmüyorum ... ülke futbolu maa tff lig tv yıldırım demirören ilhan cavcav klüpler birliği ve aziz yıldırım tarafından öldürüldü ... bunuda taraftara rağmen yaptılar ... tüm takım taraftarları buna karşı ...fenerliler şuan hariç gibi gözüksede onlarda dahil ... onlarında eğer şike kanıtlanırsa şuan ki taassubu devam ettirmeleri mümkün değil çünkü hepsinde vicdan var ...siyasilere mail atılmalı ...yasayı değiştirmemeliler ... bu ateşi üfleyerek söndürmeye çalışmamalılar ...yoksa hepsi bu ateşin içinde kül olur ...