Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu toplantısında, kulübün borcunun 235 milyon 409 bin 424 lira olduğu açıklandı.
Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde gerçekleştirilen toplantıda denetleme kurulu raporunu okuyan kurul üyesi Doğan Yeşin, kulübün muhasebe departmanında dönem sonu işlemlerinin devam ettiğini, hazırladıkları raporun 16 Ocak 2012 tarihine kadar muhasebe departmanına intikal eden belgelere dayandığını belirtti.
Yeşin, kulübün 235 milyon 409 bin 424 lira borcunun olduğunu açıklarken, bunun 124 milyon 627 bin 785 dolara karşılık geldiğini bildirdi.
Şahıslara olan borçların ise 15 milyon 629 bin 553 lira olduğunu belirten Yeşin, bu tutarın borçlara dahil olmadığını ifade etti.
Doğan Yeşin, raporun, sadece Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği'ne ait olduğunu, genel kurul öncesi üyelere gönderilecek olan 2011 yılı faaliyet raporu kitapçığında yer alacak konsolide bilançoyla birlikte değerlendirileceğini de sözlerine ekledi.
AA
diğer klüplere göre daha az sanırım?
quote:
Orijinalden alıntı: Birşeydiyicem
Evet, Galatasarayın 550 Milyon TL civarında. Beşiktaşında 380 Milyon TL civarındaydı en son. Şuan nedir bilemiyorum.
Gelirlerimiz ne kadar acaba ?
quote:
Orijinalden alıntı: NT ^ avieN
quote:
Evet, Galatasarayın 550 Milyon TL civarında. Beşiktaşında 380 Milyon TL civarındaydı en son. Şuan nedir bilemiyorum.
hmm ben daha fazla fark var sanıyordum.
arkadaşın söylediği gibi gelirler ne durumda acaba?
quote:
Orijinalden alıntı: bystander1907
Gelirlerimiz ne kadar acaba ?
2011 yılında gelirimiz 367 Milyon TL olarak gerçekleşmişti. 2010 yılındada 314 Milyon TL gelir, 299 Milyon TL gider olmuştu. Bütçe 15 milyon fazla vermişti.
Borclanmadan buyume olmaz. Ekonominin bir numarali kurali. Dolayisiyla arkadaslarin dedigi gibi gelirler yani borclari odeme gucu daha onemli. Borc/gelir oranlarini karsilastirmak lazim. Tabii bunu hesaplarken Galatasaray'in Riva arazisini de hesaba katmak gerekiyor, direk gelir olmasa da gayrimenkul.
Borclanmadan buyume olmaz. Ekonominin bir numarali kurali. Dolayisiyla arkadaslarin dedigi gibi gelirler yani borclari odeme gucu daha onemli. Borc/gelir oranlarini karsilastirmak lazim. Tabii bunu hesaplarken Galatasaray'in Riva arazisini de hesaba katmak gerekiyor, direk gelir olmasa da gayrimenkul.
riva arazisi şimdi satılırsa ne kadar eder acaba ?
quote:
Orijinalden alıntı: Faux Carnival
Galatasarayın asıl sorunu bana göre borç değil, borç/gelir dengesini tutturmak. Son 10 yıldaki yönetimlerin hepsi kulübe maddi olarak hep zarar verdi. Aslantepe olayında hele resmen Mecidiyeköydeki arsayı peşkeş çektiler. Ünal Aysal'da ışık görüyorum ama, iyi şeyler yapacak gibi. Geldiğinden beri sıkı bir mali politika izliyor.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Faux Carnival
riva arazisi şimdi satılırsa ne kadar eder acaba ?
2010 yılında 200milyon dolar civarı bir rakamdan bahsediliyordu.
Riva razisi su an en az 300 milyon dolar ediyor. Unal Aysal'a gelince gercekten cok iyi bir is adami. Iyi seyler yapacak gibi.
300 Milyon dolar deli para.bence satılıp borçların yarısı ödenmeli...
quote:
330 Milyon dolar borç var zaten 300'e satsak borç kapanıyor neyin kafasını yaşıyorsunuz..?
quote:
Orijinalden alıntı: Morgue
quote:
330 Milyon dolar borç var zaten 300'e satsak borç kapanıyor neyin kafasını yaşıyorsunuz..?
öyle zengin olunmaz ama satıp,daha iyisini almak gerekiyor,azcıkta kulübü zorluktan çıkarsak yeter,borçları kapamaya gerek yok.
quote:
Orijinalden alıntı: Sanctus,Espiritus!
quote:
Orijinalden alıntı: Morgue
quote:
öyle zengin olunmaz ama satıp,daha iyisini almak gerekiyor,azcıkta kulübü zorluktan çıkarsak yeter,borçları kapamaya gerek yok.
Zengin olunur mu diyorum..? Nasıl okuyorsunuz yazanları vallahi çok merak ediyorum..
Ünal Aysal, direk satmak istemiyoruz uzun yıllar gelir getirecek projeler üzerinde düşünüyoruz demedi mi..?
Bizim borcu falan dert ettiğimiz yok ama fenerlilerin içine dert oluyor nedense.. Günü geldimi çok zenginiz günü geldimi dekoder alın digitürkünüzü kapatmayın diye ağlayan zırlayan yardım toplayan fenerlilerin derdi bu borç işleri.. Nabza göre şerbet en iyi yaptıkları iş..
O hesaplarin nasil yapildigini cok iyi biliyoruz bu Fener, Bjk, Gs olayida degil. Sponsor gelirlerini 5 senelik ekliyorlar, localari 5 senelik ekliyorlar baska gelirleride uzun vadeli olanlari bu isin icine katip su kadar gelirimiz var bu kadar borc var diyip fiyat belirliyorlar. Neticede sezon basi Fener bir sürü oyuncu satip pahali transfer yapmadi bu seneki hesaplarda su an icinzaten sasmasi pek münkün degil ama ama 3 takiminda borcu 200 milyon dolardan asagi degil en kötü durumda Gs 600 700 milyon tl arasi borcu var dolarinda artmasiyla bu borclar timandi. Ama Fenerbahceli hic bir arkadas kusura bakmasin bu borc islerinin nasil yapildigini biraz takip eden herkez biliyor tek dogru olan borclari ödemede gene en rahat takim Fb olucaktir.
Arkadaşlar kimse dolar yüksekken borç ödemez son raddeye kadar bekler ayrıca borsax.com'da elemanın biri açıklamıştı Fenerin nasıl böyle gösterdiğini sportif aşye gelirler gidiyormuş futbol aş ye giderler gidiyomuş
quote:
Orijinalden alıntı: NT ^ avieN
quote:
Yok 1 milyar lira borcu var.
bu konu fenerbahcenin mali yapsı hakkında ama bakıyorum gsliler sahiplenmiş
biz bu kadar zorluğa rağmen hala mali acıdan üstünüz bu gerçekten şaşırtıcı....