Şimdi Ara

Kulaklık Şarj aleti vs.. Temassızlık sorunu çözümü...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
37.991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar nerdeyse 3 yıl oldu w810i kullanmaya başlayalı.. Özellikle sonyericssonlarda bir süre sonra kulaklık şarj aleti gibi aparatların temassızlık sorunu kaçınılmaz oluyor... Bunun sebebi metal kısımların toz ile dolması... Basit ama etkili bir çözüm buldum... Herhangi bir diş fırçasıyla metal kısımları temizledim. Düzeldi....

"Telefonu şarja taktım 2 saat sonra bir baktım şarjı görmemiş." diyenler varsa çözüm bu...

Aynı şey kulaklık içinde geçerli... Hani. "Birincide görmüyor çıkarıp bir daha takıyorum..." sorunuda kalktı... Daha önce kürdan iğne gibi şeylerle uğraşmayın...

Ek olarak telefonu masaya sert koyunca kapanma sorunu da vardı. Bunuda bataryanın görünen kısmına (en alt) 2 kere döndürerek bildiğimiz siyah izolasyon bandını yapıştırdım. Sonuç kesin... Daha önce masaya koyunca kapanan telefon yere düşse bile kapanmaz oldu.

Ufak tefek sorunlar basit çözümler ama etkili...

• fırçayı hafif ıslayarak
    iyice sulayarak değil
    ıslayıp iyice silkeleyerek daha kesin çözüm
    daha temiz telefon

bant konusunda bunu kapak oynamalarına karşıda kullanabilirsinzi...!
  • Süper tavsiyeler aynı dertten muzdariptim bende,
    inşAllah işe yarar
    çok teşekkürler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ScORphY

fırçayı hafif ıslayarak
    iyice sulayarak değil
    ıslayıp iyice silkeleyerek daha kesin çözüm
    daha temiz telefon

bant konusunda bunu kapak oynamalarına karşıda kullanabilirsinzi...!

su yerine alkol veya kolonya kullanırsanız daha iyi sonuçlar alırsınız... fırça yerine pamukta olabilir...
  • Umarım sizinde sorununuz gider... Aynı fırçalama işlemini kulaklığın metal kısımları içinde yaparsanız daha iyi olur...
  • En güzeli kapakları söküp tinerle temizlemektir

ince bir cisim( cımbız veya iğne gibi) dişleri temizleyin. Aynı cisimle soketleri de temizleyin. Cillop gibi olsun
  • En iyisi sorunlu olan yere azıcık WD-40 yağ püskürtmek.. Bu yağ pası ve tozu çok iyi temizliyor.. Eski, uzun süredir çalışmayan ve pas tutmuş parçaları kolaylıkla temizler ve çalışır hale getirir. Sonrada uçar gider.. Başka şeylerle uğraşmayın derim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pohuman -- 8 Nisan 2009; 14:37:13 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    laptop şarj sorunu
    4 yıl önce açıldı
    Laptop Şarj Problemi
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bazen ne kadar temizlersen temizle tututkluk yapıyor o zaman son care socetin degişimi soceti bulmak kolayda degişimde dikkatlı olmak gerekıyor benım gıbı camerasız kalabilirsiniz
  • quote:

Orjinalden alıntı: hakanlevent

bazen ne kadar temizlersen temizle tututkluk yapıyor o zaman son care socetin degişimi soceti bulmak kolayda degişimde dikkatlı olmak gerekıyor benım gıbı camerasız kalabilirsiniz

Flex filmi mi kopardın?
  • aynı sorun bendede war :S deniyicem bakalm bi de kulaklıkda sol kulak yeri çalışmıor fakat mikrofonun oldugu yerden biraz kulaklık girişini çıkartınca çalışıo o neden acaba ya :S
  • quote:

Orjinalden alıntı: atackhan

aynı sorun bendede war :S deniyicem bakalm bi de kulaklıkda sol kulak yeri çalışmıor fakat mikrofonun oldugu yerden biraz kulaklık girişini çıkartınca çalışıo o neden acaba ya :S

Yerine tam oturunca her hangi bir tarafın sesi gidiyorsa kulaklığın o tarafa giden kablosunda temassızlık var demektir... İnce işlerde iyi olan bir elektrikçi görüntüsünü bozmadan yapabilir... Ama onunla uğraşacak elektrikçi çıkar mı bilemem.

Bütün walkman kulaklılarında olan bir sorun. Bir süre sonra üst parça işe yaramaz hale geliyor. Kulaklığı sadece müzik için kullanıyorsanız ve yeni bir kulaklık düşünüyorsanız 3,5 mm çevirici ile creative ep630 almanızı tavsiye ederim. Walkman orjinal kullaklıklarından çok daha iyi bir ses duyarsınız.

Ben bir süre bunu kullandım sonra yetmedi Sennheiser Ie4 ile kullandım. Baktım telefonun sesi çok iyi olmasına rağmen Ie4 çok daha iyi bir kulaklıktı.. Sony walkman a818 (mp3 player halk arasında aypot) aldım...

Sonuçta ben bu telefonların orjinal kulaklıkları yetersiz kalıyor bunu söyleyebilirim. İyi bir kulaklıkla çok daha kaliteli bir ses alabilirsiniz.

• Çok sağolun hemen deniycem benim w880idede arasıra temassızlık oluyor
  • valla ben kürdanla temizledim bu güne kadar bi zararını görmedim neyse artık diş fırçasıyla temizleriz
  • quote:

Orjinalden alıntı: freestyle_

quote:

Orjinalden alıntı: hakanlevent

bazen ne kadar temizlersen temizle tututkluk yapıyor o zaman son care socetin degişimi soceti bulmak kolayda degişimde dikkatlı olmak gerekıyor benım gıbı camerasız kalabilirsiniz

Flex filmi mi kopardın?

aynen hurda k790 dan telafi ettim tek sorum kamera tusu iyi degil odaklıyor ama cekım yaparken nazlanıyor

• quote:

Orjinalden alıntı: freestyle_

quote:

Orjinalden alıntı: atackhan

aynı sorun bendede war :S deniyicem bakalm bi de kulaklıkda sol kulak yeri çalışmıor fakat mikrofonun oldugu yerden biraz kulaklık girişini çıkartınca çalışıo o neden acaba ya :S

Yerine tam oturunca her hangi bir tarafın sesi gidiyorsa kulaklığın o tarafa giden kablosunda temassızlık var demektir... İnce işlerde iyi olan bir elektrikçi görüntüsünü bozmadan yapabilir... Ama onunla uğraşacak elektrikçi çıkar mı bilemem.

Bütün walkman kulaklılarında olan bir sorun. Bir süre sonra üst parça işe yaramaz hale geliyor. Kulaklığı sadece müzik için kullanıyorsanız ve yeni bir kulaklık düşünüyorsanız 3,5 mm çevirici ile creative ep630 almanızı tavsiye ederim. Walkman orjinal kullaklıklarından çok daha iyi bir ses duyarsınız.

Ben bir süre bunu kullandım sonra yetmedi Sennheiser Ie4 ile kullandım. Baktım telefonun sesi çok iyi olmasına rağmen Ie4 çok daha iyi bir kulaklıktı.. Sony walkman a818 (mp3 player halk arasında aypot) aldım...

Sonuçta ben bu telefonların orjinal kulaklıkları yetersiz kalıyor bunu söyleyebilirim. İyi bir kulaklıkla çok daha kaliteli bir ses alabilirsiniz.

önerin için teşekkürler olmassa yeni kulaklık alıcam dediğin gibi creative ve apple'ın çok muhteşem ses veren kulaklıkları war

• ben denedim bir işe yaramadı :/
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.