Şimdi Ara

Kulaklık girişi kırılıp laptopun içinde kaldı. (ÇÖZÜLDÜ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
11.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Resimlerde görebileceğiniz üzere, aparatın yarısı girişin içinde kalmış. Oraya sokacak kadar küçük bir cımbız denedim ama yakalamıyor. Kopan parçayı japonlayıp içine taktım zorluyor ama gelmiyor. Bilgisayarcıya götürdüm adam çıkartamadı, çıkartmak için ısı vermem lazım 80 lira falan deyince tepem attı yaptırmadım. Usb girişini kulaklık girişine çeviren bir aparat alsam ses alabilir miyim? Çünkü şuan jak içinde olduğu için kulaklık takılı zannedip ses vermiyor dışarıya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kivalo -- 1 Nisan 2018; 5:21:41 >

• Eliniz bu işlere yatkın ise söküp jacki değiştirin, yada bir elektronikçiye gidip değiştirin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bynoname -- 28 Mart 2018; 20:25:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bynoname

Eliniz bu işlere yatkın ise söküp jacki değiştirin, yada bir elektronikçiye gidip değiştirin.

Yok müdür hiç açmasam daha iyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kivalo

quote:

Orijinalden alıntı: bynoname

Eliniz bu işlere yatkın ise söküp jacki değiştirin, yada bir elektronikçiye gidip değiştirin.

Yok müdür hiç açmasam daha iyi

Yapıştırıcı ile deneme yap ille birinde çıkar, kopan parça yerine başka bir şey yapıştırmayı dene.

• Kivalo kullanıcısına yanıt
    Aynen benim kulaklık ucuda masaüstü bilgisayarımda kaldı, artık kulaklık kullanamıyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kivalo kullanıcısına yanıt
    Kulaklık soketlerinin bazılarında arka kısmı deliktir. Cihazın anakartına ulaşabilirseniz, soketin arkasındaki delikten sivri uçlu bir şeyle ittirip çıkarma şansınız var. Cihazın hoparlörlerinde ses alabilmek için içinde kalan parçayı çıkarmanız, bu mümkün olmuyorsa kulaklık girişinin değişmesi gerekir. Çok komplike bir işlem değil, düzgün lehim yapmasını bilen bir usta sorunsuzca değiştirebilir.

USB ses kartı da olabilir, yalnız harici hoparlör almanız gerekir. Yalnız ucuz diye gidip de 1 dolarlık uyduruk ses kartlarından da almayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 29 Mart 2018; 18:47:38 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • tek çaren ya kendin sökeceksin pcyi dagıtım anakartı filan cıkartıp yada pclerde yapmak zorunda kalırsın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Parça değiştirmek anlamsız olur

Kapalı bir kapsülün içinde bile olsa kapsül plastiktir parçalayıp çıkarabilirsiniz. Plastik olduğu için de işlevsel olarak sorun çıkmayacaktır.

Ya da

Ucuz USB ses kartı alirsiniz dahili olanı devredışı bırakırsinız. O şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güçlü bir mıknatısla denedin mi :) anakartı sök girişi genişleterekte deneyebilirsin

• O içeride kalan parça için bir şey diyemem ama windows ses ayarlarından kulaklığı devre dışı bırakıp, hoparlörü enkinleştirdin mi sesin hoparlörden gelmesi lazım. Yani dışarıya ses vermek için hangi aygıtı seçersen ondan ses alabilmen lazım.

Yukarıdaki resimi kendi leptopumdan çektim. Kulaklık takılı halde iken, Hoparlör üzerine sağ tıkla varsayılan aygıt olarak ayarla dediğin zaman sesi hoparlörlere veriyor olması lazım. Bende veriyor. Bir deneyin isterseniz.

Kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Maxpayne53

O içeride kalan parça için bir şey diyemem ama windows ses ayarlarından kulaklığı devre dışı bırakıp, hoparlörü enkinleştirdin mi sesin hoparlörden gelmesi lazım. Yani dışarıya ses vermek için hangi aygıtı seçersen ondan ses alabilmen lazım.

Yukarıdaki resimi kendi leptopumdan çektim. Kulaklık takılı halde iken, Hoparlör üzerine sağ tıkla varsayılan aygıt olarak ayarla dediğin zaman sesi hoparlörlere veriyor olması lazım. Bende veriyor. Bir deneyin isterseniz.

Kolay gelsin.

Sağol hocam bir deniyeyim.

Not: Denedim ama sende o kulaklık gözüken yerde, sadece hoparlör var, öbür tarafta da mikrofon var. İkisinden de ses geliyor gösteriyo ama ses falan yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kivalo -- 29 Mart 2018; 21:56:17 >

• ipli jeton kullanıcısına yanıt
    Benimki kasanın üst kısmında. Oraya ulaşamadım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sorunu şu aparatla çözdüm arkadaşlar şimdi ses geliyor. Hatta tahminimden de iyi. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar faydalanabilir. Bu arada jak hala laptopun içinde çıkartamadım, ama zararı yok şimdilik.

www.hepsiburada.com
    TX Usb 2.0 7.1 Stereo Ses Efektli Ses Kartı (Windows Ve Mac Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/tx-usb-2-0-7-1-stereo-ses-efektli-ses-karti-windows-ve-mac-destekli-txacusc72-p-HBV000006V310

• Dostum 80 liraya çok deyip sinirlenmişsin ama emek hakkı denen bir şey var. Buyur kendin yap diyeceğim zaten yapamıyorsun. Arkası kapalıysa mecburen söketin değişmesi gerekir aksi halde kulaklık bağlı olduğu için ses çıkarmıyor diyorsun. Bu durumda şu an ki çözüm ile idare etmeni tavsiye ederim. Bu arada ben o parçayı 5 liraya alıyorum bilgin olsun Pek bir numarası yok ses tatmin ediyorsa kullanmaya devam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KahveDüşkünü -- 30 Mart 2018; 23:28:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KahveDüşkünü

Dostum 80 liraya çok deyip sinirlenmişsin ama emek hakkı denen bir şey var. Buyur kendin yap diyeceğim zaten yapamıyorsun. Arkası kapalıysa mecburen söketin değişmesi gerekir aksi halde kulaklık bağlı olduğu için ses çıkarmıyor diyorsun. Bu durumda şu an ki çözüm ile idare etmeni tavsiye ederim. Bu arada ben o parçayı 5 liraya alıyorum bilgin olsun Pek bir numarası yok ses tatmin ediyorsa kullanmaya devam.

Valla müdür başka bir fiyattan sonmra bunu deyince, müşteri memnuniyeti diye bişey de vardır. Zaten emeğin karşılığını vermicek olsam laptopu ona götürmem. Ses gayet iyi bir problem yok. Sorunun kendisi para değil şu parça çalışacak olsa 100 lira da verirdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kivalo -- 1 Nisan 2018; 5:20:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kivalo

Sorunu şu aparatla çözdüm arkadaşlar şimdi ses geliyor. Hatta tahminimden de iyi. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar faydalanabilir. Bu arada jak hala laptopun içinde çıkartamadım, ama zararı yok şimdilik.

https://www.hepsiburada.com/tx-usb-2-0-7-1-stereo-ses-efektli-ses-karti-windows-ve-mac-destekli-txacusc72-p-HBV000006V310
    Usb girişli oto teype bunu taksak aux girişi olarak kullanılır mı?

• Azstek kullanıcısına yanıt
    Çok zor bir soru. Mantıken düşününce aktarması lazım. Alacağınız cihazın sürücüleri kendi içinde ise ve kendi içinden sesi usb üzerinden aktarılacak veriye dönüştürüyorsa sıkıntı çıkarmaması lazım ama sürücü kurulumu lazım ise ki bunu ototype cihazınıza kuramayacağınız için çalışmayacaktır.

Olan birinden alıp denemek lazım. Kesin bir şey diyemeyiz şu durumda.

Kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Azstek

Usb girişli oto teype bunu taksak aux girişi olarak kullanılır mı?

Alıntıları Göster
    Ne desem yalan olur müdür. Ama ucuz bir aparat denenebilir.
  • matkaba 3mm uç takıp veriyorsun ayarı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KahveDüşkünü

Dostum 80 liraya çok deyip sinirlenmişsin ama emek hakkı denen bir şey var. Buyur kendin yap diyeceğim zaten yapamıyorsun. Arkası kapalıysa mecburen söketin değişmesi gerekir aksi halde kulaklık bağlı olduğu için ses çıkarmıyor diyorsun. Bu durumda şu an ki çözüm ile idare etmeni tavsiye ederim. Bu arada ben o parçayı 5 liraya alıyorum bilgin olsun Pek bir numarası yok ses tatmin ediyorsa kullanmaya devam.
    Kardeş emek hakkı varda yeni anakart alıyor sanıki 80 lira nedir? Alırsın 20 30 lira anakartı açıp arkadan iteklersin soket çıkar. Bilemedin 50 lira de bari. Bi soket çıkarmaya neredeyse gram altın fiyatı istiyorlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.