Şimdi Ara

Kulaklık - Equaiton RP-21 - izlenimler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Alalı 2 gün oldu, ilk söyleyeceğim gayet memnunum. Profesyonel miks, kayıt işlemlerinde kullanılan bir kulaklık. Ancak amatör Sennhesier HD-201'in çok çok ötesinde. Bas konusunda light bir ürün olduğunu okumuştum, ancak yeterince iyi ve detaylı sesi var diyebilirim. Bas- tiz ve diğer detaylarda gayet güzel. Bas frekeansların daha yoğun olduğu RP-22x modelinide denedim. İçerisinde kulak içine gelen bir yastık daha mevcut, açıkçası rahatsız etti. Hem kulağa oturması açısından, hem de baslar sanki kesiliyordu. RP-21 bu anlamda daha iyi. Ses seviyesi HD-201'e göre daha yüksek. Windows ana mikserden 50 ile dinlemek yetiyor. HD-201 ile 70-80 civarında açıyordum.

Eski kulaklığıma göre biraz daha ağır haliyle. Ancak bu çokta problem yaratmıyor. Kulak yazstıkları hem rahat, hem de çok iyi bir izolasyon sağlıyor ve dış sesleri kesiyor. Mekanik açıdan da sağlam ve kullanışlı. Her iki kulakçığı tam yan çevirip ince bir çantaya sığdırabilirsiniz. Dış malzeme kaliteli.

Kablo modüler, yani kulaklıktan tamamen ayırabiliyorsunuz. Bu güzel bir özellik, zira kablo koptuğunda sadece kablonun yenisini almanız yeterli olacak. Kolay kolay kopacak bir kabloda değil zaten. Kulaklık kısmı vidalı şekilde geçiyor. Diğer uç 90 derece açılı şekilde tasarlanmış. O uçta vidalı ve büyük jakı çevirerek takıyorsunuz.

Fiyatına gelince; hepsiburada fiyat 240 TL, peşin 220 TL'ye akalın müzik'ten aldım.

Kutu içeriğinde Kulaklık - kablo ve büyük jak mevcut. Ekstra çanta vs. yok.

http://www.equationaudio.com/headphones/rp-21/

Sonuç; fiyatı ile orantılı olarak gayet güzel bir performans. Ancak şunuda ekleyeyim; bu kalitede başka markaların daha pahalı olduğu belirtiliyor. Yani benzer işi yapan rakiplerine göre fiyat/performans ilişkisi gayet güzel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 27 Nisan 2011; 23:02:44 >

• Kulaklık güzel özellikle hd201 den sonra kulakların bayram etmiştir. Yalnız hd201 le asla kıyaslamaman gerekir hd201 15-20 dolarlık almayanı dövüyorlar tarzında son derece ucuz bir kulaklık Türkiyedeki satış fiyatına bakıp 70 tllik kulaklık gözüyle bakmayın.

Kablosunun harici olması ömrünü 3 e katlar bu arada..

Bildiğim kadarıyla 50mmlik sürücüleri var, sağlam basslar verebilir gibi görünüyor. Tipinden izolasyonuda sağlam olur gibi bir hali var. Kaynkat önemli tabii nereye bağladığını ne dinlediğini yazmamışsın hiçbirşey. Ortalama 200 saatlik bir deneme ve burn in sürecinden sonra ciddi bir inceleme bekleriz.

Sonuç olarak iyi bir fiyat performans ürünü, senin içinde büyük bir upgrade olmuş, hayırlı olsun.
  • Teşekkürler :)

X-Fi Extreme Music kulaklık modu ile kullanıyorum. Ancak bu ses kartınıda değişeceğim ve daha profesyonel bir ürüne yöneleceğim. Mp3 ya da benzeri formatları dinlemiyorum, genelde CD ya da sıkıştırılmamış format (wav) tercih ediyorum. Birazda ses üzerine uğraştığımdan bu tarz bir modele yöneldim. Çünkü detay önemlidir :)
  • Ses kartı alman saçma olur. Ses kartından önce amaçlarına uygun olarak kulaklık amfisi alman gerekir.
  • Alacağım ses kartında zaten özel kulaklık çıkışı olacak, yani dahili amfi olacak :)
  • Dahili amfiyi ne yapcaksın.. Bilgisayara bağımlı olmak doğru değil. Harici olursa başka tabii. Zaten o tarz olunca yarı ses kartı yarı kulaklık amfisi gibi birşey oluyor onlar.

Hifi şekil değiştirdi. Artık kimsede devasa aletlere verecek para ve sabır yok:

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.