< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 17 Temmuz 2023; 11:44:24 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
kuduz hastalığı hakkında bilinen yanlışlar

-
-
Kuduz çok tehlikeli bir hastalıktır.
Hastalığın virüsünü 100 yıldan fazla süre önce bulmamız karşın bilim insanları bugün bile kuduzun insanı tam olarak nasıl öldürdüğünü bilmemektedir .
O nedenle çok ciddiurle alınır. Turkiyede kuduz salgını olmaması adına çok siki önlemler uygulanır.
Fakat buna rağmen bizdeki maalesef bilgisiz hareket eden sözde hayvansever özde sadece kedi köpek sever kesim sokakları başıboş hayvan suruleri ile doldurmak gibi bir ilkelligi halka dayatarak ülkede bir kuduz salgını riskini canlı tutuyorlar.
Kuduz şaka değildir. Kontrolden çıkarsa yakalanan insanları kurtarma şansınız yok . O nedenle sokaklara hayvan suruleri salma ilkelligini bir an önce arkamızda bırakıp uygar ülkeler gibi bu tehlikeli hastalığı, 21. Yya yakışmayan hastalığı artık tarihe görmeliyiz.
Yoksa hergun kuduz karantinaya ile ilerde mülteci akini olsun , sokak hayvanı nüfusunun patlaması olsun, devletin bir felaket sonucu sağlık hizmetlerinin aksaması sonucu olsun en kötü animizda birde ciddi bir kuduz salgının maruz kalabiliriz. Bütün sokaklar hayvandplu ve bu yapılan iş adeta bir saatli bomba.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 17 Temmuz 2023; 11:47:12 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Güzel konu emeğine sağlık.
-
Bir hayvan tarafından ısırılmadan kuduz aşısı yapılması bağışıklık için daha iyi olmaz mı?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Yaklaşık 4 sene önce kuduz aşısı olmuştum kedi ısırdığı için. Yanlış hatırlamıyorsam karne ile 4-5 kez farklı günde gidip aşıyı olmuştum.
kuduz aşısı 1 kez olduğunuz zaman hayat boyu koruyor mu yoksa belirli periyotları mı var?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bilmiyorum. Aşı dedikleri için ben de onu sordum. Oluyorsa toptan aşı olalım bitsin bu meret.
Böyle düşününce de demek ki olmuyormuş anlamı çıkıyor galiba
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
"Bu yüzdeleri kafadan salladım. Tıp eğitimi olan birisi doğrusunu söylerse düzeltirim.''
Mesleğiniz nedir?
Sağlık ile ilgili bir meslek değilse, insan hayatını riske edebilecek konuları hobi olarak mı açıyorsunuz?
Güzel konu ama yüzdeleri kafadan sallıyorsanız konu ciddiyetini kaybeder.
Konuyu açan arkadaş sallamış ciddiye almayın. www.cdc.gov
Rabies Vaccine Information Statement | CDChttps://www.cdc.gov/vaccines/hcp/vis/vis-statements/rabies.html
Virüs kaptıktan sonra aşı olmak ölmeyi engellediği belirtiliyor ingilizce bilen okuyabilir. Arkadaş oranları falan sallıyorwww.cdc.gov
Rabies Vaccine Information Statement | CDChttps://www.cdc.gov/vaccines/hcp/vis/vis-statements/rabies.html
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi corpixx -- 19 Temmuz 2023; 13:49:8 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Arkadaş gayet güzel bilgiler paylaşmış yanlışlık göremedim..
Verdiğiniz ikinci linkte de virüs kaptıktan sonra aşı olmak ölümü kesin önler demiyor, önleyebilir diyor....
Rabies vaccine can prevent rabies if given to a person after an exposure. After an exposure or potential exposure to rabies, the wound site should be thoroughly cleaned with soap and water. If your health care provider or local health department recommend vaccination, the vaccine should be given as soon as possible after an exposure but may be effective any time before symptoms begin. Once symptoms begin, rabies vaccine is no longer helpful in preventing rabies.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcum -- 19 Temmuz 2023; 14:12:53 > -
Kpektaparlar kuduzu bile aklamaya çalışıyor akıl alır gibi değil.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bilgisayar yüksek mühendisiyim.
Olur. Veterinerler sürekli aşı yaptırıyorlar sanırım. Ama 4 5 yılda bir sürekli aşı yaptırmak da yan etki açısından sorunlu mudur bilmiyorum. Onu da araştırmak lazım.
Teşekkürler bilgi için
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hayatta kalma oranlarını salladigimi zaten ben yazımda belirtmiştim. Ama diğer bilgiler için kaynak linki ekledim. Benim salladigim oranlar için kaynaklı olarak başka oranlar paylaşırsanız oranları güncellerim. Sizin paylaştığınız linkte herhangi bir oran yok. Önleyebilir diyor sadece.
Bu yüzdeler için internette çok kaynak aradım ama hiç bir yerde virüslü hayvan ısırması sonrası yapılan aşı sonrası hayatta kalma yüzdesi vermemişler. Ya ısırılma öncesi yapılan aşının koruyuculuğu hakkında oranlar var ya da kuduz riskli olaylar için yüzde vermişler. Kuduz riskli ne demek. Bir hayvan ısırdı, kuduz mu değil mi bilmiyoruz yine de aşı yapalım. Zaten ısıran hayvanın kuduz olmama ihtimali yüzde 99.99 gibi birşey. Burada hayatta kalma oranını versen ne olur vermesen ne olur.
Evet ama bilgi paylaşımı sözüyle bir konu açılıyor. İnsanlar da bilgi alacağı düşüncesiyle konuya dalıyor ve okuyor. Kişisel yorumlar olunca haliyle tadı kaçıyor. Ondan dedim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

Kuduz çok tehlikeli bir hastalıktır.
Hastalığın virüsünü 100 yıldan fazla süre önce bulmamız karşın bilim insanları bugün bile kuduzun insanı tam olarak nasıl öldürdüğünü bilmemektedir . O nedenle çok ciddiurle alınır. Turkiyede kuduz salgını olmaması adına çok siki önlemler uygulanır. Fakat buna rağmen bizdeki maalesef bilgisiz hareket eden sözde hayvansever özde sadece kedi köpek sever kesim sokakları başıboş hayvan suruleri ile doldurmak gibi bir ilkelligi halka dayatarak ülkede bir kuduz salgını riskini canlı tutuyorlar. Kuduz şaka değildir. Kontrolden çıkarsa yakalanan insanları kurtarma şansınız yok . O nedenle sokaklara hayvan suruleri salma ilkelligini bir an önce arkamızda bırakıp uygar ülkeler gibi bu tehlikeli hastalığı, 21. Yya yakışmayan hastalığı artık tarihe görmeliyiz. Yoksa hergun kuduz karantinaya ile ilerde mülteci akini olsun , sokak hayvanı nüfusunun patlaması olsun, devletin bir felaket sonucu sağlık hizmetlerinin aksaması sonucu olsun en kötü animizda birde ciddi bir kuduz salgının maruz kalabiliriz. Bütün sokaklar hayvandplu ve bu yapılan iş adeta bir saatli bomba. |
"Bu yüzdeleri kafadan salladım. Tıp eğitimi olan birisi doğrusunu söylerse düzeltirim.''
Mesleğiniz nedir? Sağlık ile ilgili bir meslek değilse, insan hayatını riske edebilecek konuları hobi olarak mı açıyorsunuz? |
Benzer içerikler
- badelemek nedir
- realme türkiye"den çekildi mi
- ideoloji testi
- nur tuğba aktay boşandı
- kürtçe yasağını kim kaldırdı
- sinop nükleer santrali son durum
- e sim nedir
- redmi note 14 pro türkiye"ye ne zaman gelecek
- elektrikli araçlarda ısı pompası ne işe yarar
- 112. kanal
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X