Şimdi Ara

Küçük yaştaki çocukların ölünce cennete gitmesi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
282
Cevap
3
Favori
8.546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hiç düşündün mü afrika da 10 kişilik kabilelerin kendi aralarında konuştukları bir dili kullandıklarını ve müslümanlıkdan hiç bir şekilde haberlerinin olamayacağını ?

bir kere bu din arap yarım adasına indirilerek en büyük haksızlık yapılmıştır.

ben müslüman bir ülkede doğmasaydım ve o afrika da ki bir kabilede doğsaydım nasıl dinden haberim olucakdı? beleş den cennete mi gidicekdim yoksa cehenneme mi ?
    yada orada doğan insan dinden haberi yok diye diğer tarafta torpil geçilcekse bu adaletsizlik olmaz mı ?

yada kutup da 6 ay gece olan yerde insanların namaz ve oruç tutmak için kullanacakları bir zamanın olmamasının bunun kuran da açıklanmamasının sebebeni bilen var mı ?
    yada neden kuran da kadın erkek eşit değil ?
    neden domuz eti yasak ?
    neden sadece arap yarım adasında bulunan zararlı şeyler yasak da diğer kötü şeyler yasak değil ?
    hayır neden bizden yıllar önce dünyada yaşan Muhammed adlı bir insanın yazdığı kitaba inanmak zorundayız ? hayır madem Allah bu kadar güçlü herkese aynı anda indirseymiş bu kitabı

sen bunları çöze dur,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mokıta -- 6 Şubat 2016; 5:39:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mahmudhudavendi

Akil var mantik var...
    Islam akil dinidir..
    Cevabi bulmak istiyorsan otur sen dusun...

Allah, insanlari kulluk etsin diye yaratdi. evet dogru.. O halde kulluk etme vasfina gelmeden vefat eden kisinin yaratilis gayeside kulluk etmek olurmu? Otomatikmen onlarin yaratilis gayesi farkli oluyor. Anne babalarina imtihan vesilesidir...

cocuk , anne karnina dustugu andan itibaren anne ninde babaninda imtihani baslar.. cocugu dogurup cope atti diyelim.. Iste imtihani kaybetti.

Yani durup dururken insanlar ürüyerek birbirlerini imtihana mı sokuyorlar diyorsun ?
  • Bence sınava çan eğrisi gelmeli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: canguler917

quote:

Orijinalden alıntı: fırat.ç.

Bir baska sikinti su; bir kucuk cocuk cayir cayir yanarak oldu diyelim. Ee ne oldu, cennete gitti. Degdi mi? Bilemezsin. Nasil cennetin tarif edilemeyecek, kavranilmayacak kadar guzel oldugunu soyluyorsaniz o cocugun cektigi aci da oyle tarif edilemeyecek, kavranilamayacak kadar muthis bir aci olmali. Allah yarattiysa bunu o cocuga cektirmeye ne hakki var? Kendi yaratti diye o cocuk yanar ve can cekisirken o cocugun izdirabini ne hakla izleyebiliyor? Lutfen biri sacmalamadan cevaplasin.

Allah'ı haşa insan gibi düşünüyorsun besbelli ki bu soruları soruyorsun.sen din ile ilgili hiçbirşeyi anlamamışsın ki.

Son cumleyi okumamissin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Cemal CEMİL

ölüm esnasında ne kadar acı çekildiğini bilmemiz mümkün değil
    biz bu tarafta bir şeyler görüyoruz ama görünmeyen tarafta neler oluyor ,bunu biliyor musunuz ?
    ölmeyen insanlar için sorsanız belki bir mantığı olabilir ama ölüm anı Kuran da çok farklı anlatılıyor
    yani biz bu dünyada acı çekiyor yada çok sevinçli gibi algılasak da perde arkasının öyle olmadığı bildirilmiş

siz onları boş gözlerle bakar görürsünüz ama biz ona sizden yakınız ,ölüm esnasında perde kalkmış ,gerçekler ortaya çıkmıştır
    şeklinde bildiriliyor

ve ölüm esnası acı çekenlerin sadece cehennemlikler olduğu da bildiriliyor

ayrıca kısa bir süre çekilen acıyı kabul etmeyenler nasıl oluyor da sürekli acıya razı oluyor ?
    dünyada acı yok mu ?
    yandığı halde ölmeyenler daha çok acı çekmiyor mu ?

Tesekkur ederim duzgunce cevapladigin icin. Ama maalesef aci cekmedigine inanmiyorum. Evet dunyada cok daha fazla aci cekenler var elbet. Bu kisilerden biri oldugumu dusunuyorum.

• quote:

quote:

quote:

Bir baska sikinti su; bir kucuk cocuk cayir cayir yanarak oldu diyelim. Ee ne oldu, cennete gitti. Degdi mi? Bilemezsin. Nasil cennetin tarif edilemeyecek, kavranilmayacak kadar guzel oldugunu soyluyorsaniz o cocugun cektigi aci da oyle tarif edilemeyecek, kavranilamayacak kadar muthis bir aci olmali. Allah yarattiysa bunu o cocuga cektirmeye ne hakki var? Kendi yaratti diye o cocuk yanar ve can cekisirken o cocugun izdirabini ne hakla izleyebiliyor? Lutfen biri sacmalamadan cevaplasin.

Allah'ı haşa insan gibi düşünüyorsun besbelli ki bu soruları soruyorsun.sen din ile ilgili hiçbirşeyi anlamamışsın ki.

Son cumleyi okumamissin.

sen zaten kim ne derse desin aynı şekilde cevap verecektin.planladığın bir şeydi. uğraşmaya degmezsin

• O yazdiklarimdan bunu anlamayi basarabildiysen... :D

Sasiriyorum bazen gercekten... Cok ama cok net birsekilde anlatiyorum. Bu nasil bir mucadeledirki anlamamak icin direniyorsunuz,,?

Kuran da Allah, acikca bildirmis.. Bazilarinizi evlatlarinizla, bazilarinizi mal mulkle, bazilarinizida fakirlikle imtihan edecegiz diye..

"Bilin ki mallarınız ve çoluk çocuğunuz birer deneme aracıdır. Allah katında ise büyük bir mükâfat vardır." enfal 28

Insanlar birbirine imtihan vesilesi olmazsa, boceklerlemi imtihana cekilecegiz biz? Aslinda bu bile imtihandir..

Meyve ağaçlarını sarınca karınca
    Günah var mı karıncayı kırınca?

Hocası Ebussuud soruyu şöyle cevaplıyordu:

Yarın Hakk’ın divanına varınca
    Süleyman’dan hakkın alır karınca.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Son cumleyi okumamissin.

sen zaten kim ne derse desin aynı şekilde cevap verecektin.planladığın bir şeydi. uğraşmaya degmezsin

Bak yukarıya. Adam gibi cevap vermiş ve teşekkür etmişim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Son cumleyi okumamissin.

adam gibi cevapsana neden adam gibi cevap verilmeli kiaklımda deli deli sorular

• Çok sığ düşüyorsunuz. Yahu bir çocuğun sorgulama, araştırma, doğruyu yanlıştan ayırt etme gibi bir yeteneği yok ki. Tamamen saf ve temiz aklıyla düşünüyor. Birde şöyle düşün: Dünyanın neresinde çocuklar işledikleri suçtan dolayı yargılanıp ceza alıyor? Senin mantığına göre arkadaşının oyuncağını kıran çocuğun hakim karşısında yargılanıp hapse atılması gerek. Korkulur sizin gibilerden.. Bir çocuğa bile tahammülünüz yok. Birde İslamiyeti terör unsuru olarak görüp insan hakları diye bi tarafınızı yırtarsınız.

• kardeş hiçmi araştırmadın küçük yaşta ölenler farklı bi hayat için bekler cennete gitmez tam araştırmadım ama dünyaya tekrar gelebilir yada kıyamet sonrası onların farklı bi sınavı olabilir o konuya çok hakim değilim sadece direk cennete gitmediklerini biliyorum
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Son cumleyi okumamissin.

adam gibi cevapsana neden adam gibi cevap verilmeli kiaklımda deli deli sorular

Buyunce anlarsin.

• akli selim olmadikca kendi kararini dogru duzgun verecek duruma gelmedikce normal degilmi sence? bir insan ergenlige girdigi zaman kendi dogrularini ve yanlislarini tayin edebilecek yasa gelmis oluyor. Ona gore inanacagi dini, yapacagi isleri vb kendi sekillendiriyor. sen gidip 5 yasindaki cocuga isi gir para kazan diyebilirmisin? hayir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Metin2nin Demircisi

quote:

Orijinalden alıntı: RealW

Müslümanlarda da zengin var.

Hocam eğer genel olarak bakacak olursak bunun parayla pulla çok ilgisi yok. Kimi umursamaz takılır, sadece ölümü yaklastiginda iman eder. Kimi inkar eder. Kimi İbadet eder...

"Fakir insanlar var, dünya adaletsiz" diye bir şey söylemedim.

İşte bunun Allah'ın istediği kişiye hidayet vermesi ile alakalı bir şey. Bakın, dikkat edin insanoğlu sadece dünya hevesleri için ne kadar istekte bulunuyor. Mesela çoğu zaman insanlarımızın dert yandığı adil kullanım kotası ve bunun gibi şeyler. veya maaşa zam gelmesi insanlarımızı ne kadar ümitlendiriyor. Devlet tarafından hep iyi hamleler gelmesi bekleniyor.

Anlatmak istediğim insanoğlunun bu kadar bunlara hevesli olması görülürken diğer yandan ahiret için neden bir şey yapmıyor ? Çünkü ahirette Allah'a ve Peygamberine iman etmiş en ufak müslüman bile 10 dünya kadar yeri olacağı söyleniyor, normal bir müslümanın ise 60 dünya kadar yeri olacağı söyleniyor. Bu açıdan bakacak olursak dünyada bu kadar zenginliğe hevesli olan insanoğlu buna ulaşmak için neden uğraş vermiyor. İşte buradaki asıl mesele insana bağlı olmaması.

Çünkü bu herkese nasip olacak bir şey değil. Onun için Allah hak edene nasip ediyor müslümanlığı. Eğer bir kişi kendi isteğiyle ben müslümanlığı kabul etmiyorum diyorsa yanılıyor. Onun kalbini Allah çevirmiş ama o zannediyor ki kendi iradesiyle hareket ediyor. Benim bile ne olacağım belli değil. Belki Allah korusun bana da nasip olmayacak. Biz burada Allah'a layık olmak için uğraşıyoruz.

Şimdi diyeceksin ki Allah'ın isteğine mi bağlı kalmış ? Böyle de olabilirdi. İsteseydi herkesi yaratırdı ondan sonra cehenneme atardı. Yapabileceğiniz bir şey var mı ? Her şeyin sahibi o. Şu zaman bir cumhurbaşkanına en ufak hakaret et bak ne oluyor ? Senin hakkında işlem yapılıyor ama hiçbir şey yapamıyorsun. Burada ise sorguladığınız şey Allah'ın iradesi. Sizce de yaptığınız şeyde bir tuhaflık yok mu ?

Tabii Allah'ın bu hidayete erdirmesi insana göre hak etmesidir. Mesela hiç Allah ile ilgisi olmayan biri araştırmıyor bir şey gördüğü zaman hemen yalanlıyor ve dalga geçiyor. Saygı bile duymuyor, araştırma gereksinimi bile duymuyor. Hemen dalga konusu yapıyor. Mesela sen bana bir cevap verdiğin zaman ben sana dalga geçecek sadece şu gülücüklerden atsam sen benimle ilgilenir misin ? Daha bu verdiğimiz örnekler ise insanlar arasında bir örnek. Haşa Allah ile kulları karşılaştırmıyoruz. İnsanlar arasında örnek veriyoruz ki anlasınlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Metin2nin Demircisi kullanıcısına yanıt
    En iyisi Kuran a bakmak

Cevaplar onda varsa bizim cevap vermemeize gerek kalmaz

Yoksa da Kuran kalmaz

Neyse

• quote:

Orijinalden alıntı: Mephalay

quote:

Orijinalden alıntı: Judassem

quote:

Orijinalden alıntı: Hayat Lokumu

Bu kadar beyninizi yakıp takıntı haline getirmemenizi tavsiye ederim, zaten inanmıyorsanız neyin sorununu yapıyorsunuz ki?

Yahu ben de ateistlerin bu özelliğini anlamıyorum zaten. Kardeşim inanmıyorsan inanmıyorsun. Ne diye gelip "X çok mantıksız, Y çok saçma, siz bu saçmalıklara nasıl inanıyorsunuz yeeaaa?" muhabbeti yapıyorsun ki? Din iman işi. Sana mantıksız, saçma geliyor olabilir. Bana gelmiyor kardeşim, ben inanıyorum. Seni neden rahatsız ediyor ki bu? Niye gelip benim inancımı sorguluyorsun?

Senin bu mesaji yazman da senin mantigina gore mantiksiz.
    Maden inanmayanin dini sorgulamasi mantiksiz, sen neden inanmayanin sorguluyor olmasini sorguluyorsun ?

yılın kapağıydı tebrikler

• quote:

Orijinalden alıntı: P. Alemdar

quote:

quote:

quote:

Hocam eğer genel olarak bakacak olursak bunun parayla pulla çok ilgisi yok. Kimi umursamaz takılır, sadece ölümü yaklastiginda iman eder. Kimi inkar eder. Kimi İbadet eder...

İşte bunun Allah'ın istediği kişiye hidayet vermesi ile alakalı bir şey. Bakın, dikkat edin insanoğlu sadece dünya hevesleri için ne kadar istekte bulunuyor. Mesela çoğu zaman insanlarımızın dert yandığı adil kullanım kotası ve bunun gibi şeyler. veya maaşa zam gelmesi insanlarımızı ne kadar ümitlendiriyor. Devlet tarafından hep iyi hamleler gelmesi bekleniyor.

Anlatmak istediğim insanoğlunun bu kadar bunlara hevesli olması görülürken diğer yandan ahiret için neden bir şey yapmıyor ? Çünkü ahirette Allah'a ve Peygamberine iman etmiş en ufak müslüman bile 10 dünya kadar yeri olacağı söyleniyor, normal bir müslümanın ise 60 dünya kadar yeri olacağı söyleniyor. Bu açıdan bakacak olursak dünyada bu kadar zenginliğe hevesli olan insanoğlu buna ulaşmak için neden uğraş vermiyor. İşte buradaki asıl mesele insana bağlı olmaması.

Çünkü bu herkese nasip olacak bir şey değil. Onun için Allah hak edene nasip ediyor müslümanlığı. Eğer bir kişi kendi isteğiyle ben müslümanlığı kabul etmiyorum diyorsa yanılıyor. Onun kalbini Allah çevirmiş ama o zannediyor ki kendi iradesiyle hareket ediyor. Benim bile ne olacağım belli değil. Belki Allah korusun bana da nasip olmayacak. Biz burada Allah'a layık olmak için uğraşıyoruz.

Şimdi diyeceksin ki Allah'ın isteğine mi bağlı kalmış ? Böyle de olabilirdi. İsteseydi herkesi yaratırdı ondan sonra cehenneme atardı. Yapabileceğiniz bir şey var mı ? Her şeyin sahibi o. Şu zaman bir cumhurbaşkanına en ufak hakaret et bak ne oluyor ? Senin hakkında işlem yapılıyor ama hiçbir şey yapamıyorsun. Burada ise sorguladığınız şey Allah'ın iradesi. Sizce de yaptığınız şeyde bir tuhaflık yok mu ?

Tabii Allah'ın bu hidayete erdirmesi insana göre hak etmesidir. Mesela hiç Allah ile ilgisi olmayan biri araştırmıyor bir şey gördüğü zaman hemen yalanlıyor ve dalga geçiyor. Saygı bile duymuyor, araştırma gereksinimi bile duymuyor. Hemen dalga konusu yapıyor. Mesela sen bana bir cevap verdiğin zaman ben sana dalga geçecek sadece şu gülücüklerden atsam sen benimle ilgilenir misin ? Daha bu verdiğimiz örnekler ise insanlar arasında bir örnek. Haşa Allah ile kulları karşılaştırmıyoruz. İnsanlar arasında örnek veriyoruz ki anlasınlar.

Dünyanın em günahkar iman edeni eski ümmetlerden. Kömür gibi yandıktan sonra 10 dünya büyüklüğünde cennet verilecek ona. Hadisin beyanatı bu. Yani Allahın izniyle bize 10dan fazla gelecek inşallah hak yolundan ayrılmaz isek.

Dediğim gibi bu bizim elimizde olan bir şey değil. O kadar kolay değil o nimetleri elde etmek. En ufak bir müslümana 10 dünya kadar yer diyorum. Yani bu inanılmaz bir şey. İnan buradaki inanmayanlar samimi konuşmuyorlar. Belkide kendine nasip olmadığı için müslümanlık bir müslümanın ne hissettiğini de anlamıyorlar. Onlara basitmiş gibi geliyor. Ancak bakıyorsun ki bu dünyada en ufak bir zenginlik için bile ne istekli olurlardı. İnşaallah bizde nasip olanlardan oluruz. Bizimde ne olacağımız belli değil.

Şunu da söylemek isterim ki herkes bu cennet için uğraşabilir ama ben çoğu müslümanın cennet içinde olabilir ama daha çok Allah sevgisi için yaptığını düşünüyorum. Nitekim ben öyle yaptığımı düşünüyorum. Sadece Allah'a itaati onun Cemalini görmek için bile yaparım. Buradaki tek amacım onun rızasını ve sevgisini almak. Herkes istediği gibi Allah'ı öbür dünyada göremeyecek. Herkesin seviyesine göre. Bir Abdulkadir Geylani ile ben aynı seviyede olmadığımız için tabii ki de o büyük alimler Allah ile daha çok muhabbete bulunacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mephalay

quote:

Orijinalden alıntı: Judassem

quote:

Orijinalden alıntı: Hayat Lokumu

Bu kadar beyninizi yakıp takıntı haline getirmemenizi tavsiye ederim, zaten inanmıyorsanız neyin sorununu yapıyorsunuz ki?

Yahu ben de ateistlerin bu özelliğini anlamıyorum zaten. Kardeşim inanmıyorsan inanmıyorsun. Ne diye gelip "X çok mantıksız, Y çok saçma, siz bu saçmalıklara nasıl inanıyorsunuz yeeaaa?" muhabbeti yapıyorsun ki? Din iman işi. Sana mantıksız, saçma geliyor olabilir. Bana gelmiyor kardeşim, ben inanıyorum. Seni neden rahatsız ediyor ki bu? Niye gelip benim inancımı sorguluyorsun?

Senin bu mesaji yazman da senin mantigina gore mantiksiz.
    Maden inanmayanin dini sorgulamasi mantiksiz, sen neden inanmayanin sorguluyor olmasini sorguluyorsun ?

Çünkü olayı başlatan sizsiniz. Forumda her gün dini, Allah'ı, Peygamberi sorgulayan başlıklar açılıyor. En son ne zaman ateistleri, onların inançsızlığını sorgulayan başlık gördün? Ne zaman biri gelip de üstü kapalı "ateistlerin hepsi salak" manasına gelen bir konu açtı? En son ne zaman biz inananlar bi başlık açıp o başlıkta güruh şeklinde siz ateistlere laf soktuk, hakarete yorumlanabilecek laflar ettik?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Dünyanın em günahkar iman edeni eski ümmetlerden. Kömür gibi yandıktan sonra 10 dünya büyüklüğünde cennet verilecek ona. Hadisin beyanatı bu. Yani Allahın izniyle bize 10dan fazla gelecek inşallah hak yolundan ayrılmaz isek.

Dediğim gibi bu bizim elimizde olan bir şey değil. O kadar kolay değil o nimetleri elde etmek. En ufak bir müslümana 10 dünya kadar yer diyorum. Yani bu inanılmaz bir şey. İnan buradaki inanmayanlar samimi konuşmuyorlar. Belkide kendine nasip olmadığı için müslümanlık bir müslümanın ne hissettiğini de anlamıyorlar. Onlara basitmiş gibi geliyor. Ancak bakıyorsun ki bu dünyada en ufak bir zenginlik için bile ne istekli olurlardı. İnşaallah bizde nasip olanlardan oluruz. Bizimde ne olacağımız belli değil.

Şunu da söylemek isterim ki herkes bu cennet için uğraşabilir ama ben çoğu müslümanın cennet içinde olabilir ama daha çok Allah sevgisi için yaptığını düşünüyorum. Nitekim ben öyle yaptığımı düşünüyorum. Sadece Allah'a itaati onun Cemalini görmek için bile yaparım. Buradaki tek amacım onun rızasını ve sevgisini almak. Herkes istediği gibi Allah'ı öbür dünyada göremeyecek. Herkesin seviyesine göre. Bir Abdulkadir Geylani ile ben aynı seviyede olmadığımız için tabii ki de o büyük alimler Allah ile daha çok muhabbete bulunacak.

Dostum bizim elimizde değilse neden imtihan oluyoruz ozaman? İnsan kendi elleriyle yaptıklarını karşısında bulacaktır. Haşa, Allah kullarını zorla cehenneme atacak değil ya? Bizim imanımız ve amellerimiz etkili olacaktır. Biz gereğini yerine getirip Allah Teâlâ' nın affına sığınacağız. Takdir onun. Ama bir kafir, Allah öyle istedi diye kafir değildir bu düşünce doğru değil. Hidayet ve dalaleti insan seçer, Allah Teâlâ "Biz ona iki yol gösterdik" der. Seçim insanoğlunundur.

Tabii ki de seçim insanoğlunun. Ben geçen mesajımda bunu açıkladım. Bir daha oku istersen. Allah'ın merhameti olmasaydı şu zamanda kendisine onca küfür ve hakaret edenlere bir damla su bile vermezdi. Ancak hepsinin bir zamanı var. Zamanı geldiğinde biz şunun veya bunun için diyecekleri bir bahaneleri olmayacak. Zaten ahirette yaptıklarını kabul edip pişman olacakları söyleniyor. Yani ne yaptıklarının farkına varacaklar.

• Metin2nin Demircisi kullanıcısına yanıt
    Selamünaleyküm kardeşim sorunu çok iyi anladım

Sen şimdi diyorsun ki neden küçük yaştaki çocuklar cennete gidiyor.Bu konuda Peygamber Efendimiz (s.a.v) ' in hadisleri var.

Hiçbir Müslüman yoktur ki, büluğa ermemiş bir çocuğu ölsün de, Allahü Teâlâ, bol rahmeti sebebiyle, onu Cennete koymasın. [Buhari, Nesai]

Çocuğu ölen kimseyi teselli edene Cennet hırkası verilir. Musibete uğrayanı teselli eden, onun sevabı kadar sevap kazanır. [Tirmizi]

Ölen çocuğun yaşının sınırını sorarsan 15 yaşından küçük ölen müslüman çocukları içindir.Çünkü onlar anne ve babaların cennet biletleridir kardeşim.

Bir de kardeşim cennete giren herkesin 33 yaşında olacağı biliniyor fakat kardeşim eğer senin çocuğun 15 yaşından küçük bir yaşta bu dünyadan göçüp gitmişse cennete çocuk kalacak.

Bir de makam meselesi var kardeşim sen şunu diyemezsinki " neden benim makamın diğerlerine göre değersiz " çünkü cennete hiçbir şey değersiz değildir ve ayrcıa sen bu dünyada ne hakettin sen onun mükafatını cennete alırsın o yüzden aklı baliğ olmamış çocuklara sorumluluk yükleyemezsin kardeşim

Sorunu cevaplayabildiğsem ne mutlu bana kardeşim

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.