Şimdi Ara

Küçük yaştaki çocukların ölünce cennete gitmesi (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
282
Cevap
3
Favori
8.522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Metin2nin Demircisi

quote:

Orijinalden alıntı: dulcet

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: RealW

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Fast_Tortuga

Her konuda millet ağızınızın payını veriyor sonra yenisini açıyorsunuz bıkmadınızmı

Ben cevap alabildigimi düşünmüyorum. Sürekli aynı şeyler tekrar ediliyor. Adam uzun uzun paragraf yazıyor ama benim sorumla alakası yok.

Yav nasıl adamlarsınız anlamadım ki! O kadar millet cevap veriyor hala cevabımı alamadım diyor.

Peki, ben sana bir şey soracağım. Diyelim sen burada senin aklına yatan çok mantıklı bir cevap aldın ne yapacaksın ?

Bu soruyu sorma amacın nedir, müslüman mı olmayı düşünüyorsun ?

Buna cevap bekliyorum.

Her kafadan farklı ses çıkıyor. Birinin a dediğine biri b diyor. Ben hangisinin mantıklı olduğuna nasıl karar verebilirim? Sınava girmeden cennete nasıl gidilir diyorum çoğu kişi aklı yok, sen çocukla kendini bir mi tutuyorsun gibi cevaplar geliyor. Ölüm allahin taktiri değil mi? Ben böyle sorguladigim için cehenneme gidecekken başka çocuk ileride bunları yapma ihtimali olsa bile direkt cennete gidiyor. Ben ölmuyorum vr cehenneme gidiyorum. Çocuk oluyor ve cennete gidiyor. Ben neden çocukken olmedim? O cocugun başı kelmiydi de cennete giriş bileti kazandı? Madem allahın taktiri neden allah başkasına büyük şans tanıyor? Başkasına imtihan olması için cevabı tatmin etmedi beni. Allah beni neden imtihan aracı olarak yaratMadi?
    İşte tüm sorduğum şey bu. Ama alakasız cevaplar geliyor, Çocuk aklı imtihana girebilir mi diye.

Benim niçin soru sordugum kimseyi ilgilendirmez. Okulda sevmediğim bir ders olduğunu düşün. O dersde kafama takılan soruyu aramak istediğimi farz et. O dersde araştırmak yapmak için ille o derse inanmam güvenmem sevmem mi lazim?

Ben ölmuyorum vr cehenneme gidiyorum. Çocuk oluyor ve cennete gidiyor. Ben neden çocukken olmedim? O cocugun başı kelmiydi de cennete giriş bileti kazandı?

Cevap: O çocuğun başı keldi :-)

...

Sen baştan bitirmişsin olayı zaten. Neden cennete girmek için uğraşmıyorsun da sonunu bilemediğimiz şeylere hüküm biçerek kıyas yapıyorsun ve kendini bu yolla cehennemde görüyorsun? Mantıklı mı? Çocukların ölmesi ve cennete girmesi herkes çocukken ölsün demene mi yol açıyor? Sonunu hükmünü tam olarak bilemediğimiz şeylere imrenmemek lazım. Kıyaslama yaptığın apaçık ortada. Peki üstteki ene mevzuusunu okuyabildin mi? Bu kıyas mevzusu için yazdım onu. Senin bu hayatı hakkıyla yaşayarak o çocuktan çok daha üstün makamlara gelme fırsatın var belki? Diğer tarafta ne güzellikler bekliyor kıyas bile yapacak bilgimiz yok iken sen çocuğun mevkiisine takılmışsın. Kıyaslamayı yanlış yerde yapıyorsun. Çünkü başına gelebilecekleri ve o çocuğun yaşasaydı başına gelecekleri bilmiyorsun. Kısaca kıyaslama yapacak bilgi yok elinde. Bu durumda "Ben ölmuyorum ve cehenneme gidiyorum." diyorsun...

Herkes olseydi imtihan olmazdi ama aramizdan birkaç kisiye kıyak geçiliyor :) ben bunu adil bulmuyorum.

Cenneti kazanmayı çok isterdim hocam inan bana. Ama bunun için 5 vakit namaz kılmak, gunun çoğunda tanriya teşekkür etmek gerektigi için "cenneti kazanmak için bunları mi yapmam lazım?"dedim. Ve anlamsız geldi. Ben ateist değilim, bir yaraticaya inancım var ama dinler ne bileyim kurgu gibi geliyor bana. Yani göreceli bir kavram bu. Bana din hakkında çoğu şey sacma geliyor.

Arkadaşım, benzer şeyler üzerinde basit şekilde çıkmaza sokuyorsun kendini : "Herkes olseydi imtihan olmazdi ama aramizdan birkaç kisiye kıyak geçiliyor :) ben bunu adil bulmuyorum. " Aramızdan bir kaç kişiye kıyak geçiliyor ne demek? Bunu kıyas etmen için sonucunu ve hükmünü görmen gerekir. Gidip de dönen oldu mu oradan da ne ile "kıyas" ediyorsun.

Bu sorunun cevabını tek cümlelik istiyorsun. Herşeyin bir karşılığı vardır ama sen kafanı kurcalayan sorunun uzun cevabını bile istemiyorsun ki cenneti bedava nasıl alacaksın?

Mantıksız sorulara cevap bulamazsın. Bu da seni çıkmaza sokar. Bırak cennet gibi harikulade bir mekanı haketmeden hiç birşey yapmadan ilelebet kalmayı, markete gidip ücret vermeden bir çikolata almayı dene bakalım ne diyorlar sana?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dulcet -- 7 Şubat 2016; 15:09:54 >

• Millet cevabını veriyor yinede aynı şeyi soruyor, hiç bir gelişme yok elemanda :) Bak belki sende cennete gidebilirsin, kavrama sorunu olabilir sende..
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Her konuda millet ağızınızın payını veriyor sonra yenisini açıyorsunuz bıkmadınızmı

Ben cevap alabildigimi düşünmüyorum. Sürekli aynı şeyler tekrar ediliyor. Adam uzun uzun paragraf yazıyor ama benim sorumla alakası yok.

Yav nasıl adamlarsınız anlamadım ki! O kadar millet cevap veriyor hala cevabımı alamadım diyor.

Peki, ben sana bir şey soracağım. Diyelim sen burada senin aklına yatan çok mantıklı bir cevap aldın ne yapacaksın ?

Buna cevap bekliyorum.

Her kafadan farklı ses çıkıyor. Birinin a dediğine biri b diyor. Ben hangisinin mantıklı olduğuna nasıl karar verebilirim? Sınava girmeden cennete nasıl gidilir diyorum çoğu kişi aklı yok, sen çocukla kendini bir mi tutuyorsun gibi cevaplar geliyor. Ölüm allahin taktiri değil mi? Ben böyle sorguladigim için cehenneme gidecekken başka çocuk ileride bunları yapma ihtimali olsa bile direkt cennete gidiyor. Ben ölmuyorum vr cehenneme gidiyorum. Çocuk oluyor ve cennete gidiyor. Ben neden çocukken olmedim? O cocugun başı kelmiydi de cennete giriş bileti kazandı? Madem allahın taktiri neden allah başkasına büyük şans tanıyor? Başkasına imtihan olması için cevabı tatmin etmedi beni. Allah beni neden imtihan aracı olarak yaratMadi?
    İşte tüm sorduğum şey bu. Ama alakasız cevaplar geliyor, Çocuk aklı imtihana girebilir mi diye.

Benim niçin soru sordugum kimseyi ilgilendirmez. Okulda sevmediğim bir ders olduğunu düşün. O dersde kafama takılan soruyu aramak istediğimi farz et. O dersde araştırmak yapmak için ille o derse inanmam güvenmem sevmem mi lazim?

Yav sen ne diyorsun, söylediğinin farkında mısın ? Benim başım kel mi o niye cennete gidiyorda ben imtihana tutulduktan sonra cehenneme gidiyorum ?

Kıskanıyorsan git sende Allah'a itaat et sende cennete gir. Hem inanmıyorum diyorsun hemde o niye küçük iken cennete gidiyor benim başım kel mi diyorsun ? :) Bence sorduğun soru çok mantıksız. Bence savunmayı bırak. Hala mantıklı bir cevap bekliyorsun ama ne sorduğunun ve üstüne üstlük bu soruya verilen cevapların farkında değilsin.

Şimdi tek hatam 1.tekil şahıs kullanmam.

Kendi agzinla soyledin itaat et cennete gır diye. İşte ölen çocuklar itaat etme fırsatı bulamadan cennete giriyor şimdi anladın mı? Çinde falan doğsa mesela %99 müslüman olmazdı. Ama öldüğü için ihtimallerin bir etkisi yok. Itaat edecek miydi etmeyecek miydi? İşte bu sorunun cevabını vermeden cennete gidiyor. Ama yinede pek iyi anlatamadim herhalde.

Daha da cevap vermene gerek yok bence. Hiçbir sonuç elde edemiyoruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: rapstar338

1. "" Kafir çocuk "" diye bir şey yoktur. Bu tamamen senin uydurman. Çünkü çocuklar karar veremediği için kafir çocuk diye bir şey olmaz. Çocuklar anne babası kafir bile olsa çocuk yaşta öldüğü takdirde cennete gider.

2. Çocuk yaşında ölen bir insan cennette yine çocuk olur. 33 yaşında olmaz. Bu da adaletin bir parçası.

3. Çocuk yaşta ölen bir insan tabiki de cennete girmeli. Hiç bir suçu yok. Rahmetin gereği cennete giriyor. Sen dünyaya gel yeme içme gezme eğlenme gibi bin bir türlü zevkten mahrum ol ve hiç bir suçun olmasın, erken yaşta hayatı bırak, ve cennete girme... çok saçma... imtihana tekrar girmek de ne demek... istese ALLAH bir insanın çocuk yaşta ölmesine izin vermeyebilir. Fakat bu dünya imtihan dünyası. Fakir de olabilirsin zenginde hasta olabilirsin sağlıklı da olabilirsin.

4. Ölen çocuklar yok olup gitsin demişssin. İşte buda cani olduğunun en büyük kanıtı. Bir müslüman eğer günahı çok ise önce onun cezasını çeker. Daha sonra Cennete girer. Aynı hapse girip cezasını çeken bir insanın hapis cezası bittikten sonra çıkması gibi.. Ama sen zalimliğini haykırmışsın. Yok olup gitmiş demişsin.

5. Aslında bunları boşuna yazıyorum çünkü sen sanırım inanmayan birisin. Ve sonsuz adaleti olan ALLAH ın adaletini sorguluyorsun. Bir adam düşün hiç bir hukuk bilgisi yok ceza hukuku, borçlar hukuku, ama bu adam kalkmış dünyanın en iyi hakimine kafa tutup, verdiği karara itiraz ediyor. Tamam neticede hakim de yanlış karar verebilir. Fakat ALLAH sonsuz adalet ve sonsuz ilmi ile yanlış karar vermez

6.Sen olaya yanlış yerden girmişsin. Önce ALLAH a inan daha sonra bu sorunun cevabını otomatik olarak beynin verecek. Sen inanmıyorsan zaten her şeyi yanlış görürsün. Bir bina önce temelinden başlanır yapılmaya.

Cevap için teşekkür ederim kardeşim.

İlk olarak konuya gelen yorumlarda kafir çocukları cennete giremez, Müslüman çocukları girer diye yazılar vardı. Benim öyle bir iddiam yok. Eğer uydurma olduğunu dusunuyorsan bu benim uydurmam değil, bazı müslüman arkadaşların uydurmasidir.

2.konu hakkında sürekli farklı şeyler söyleniyor. Bu konuda tam bilgi sahibi değilim.

Dünyada gezip tozup eğleniyorsun falan demissin. Bi kere dünyada yasayamadan cennete giren birisi uyduruk dünyanın zevklerinden mahrum kalacağını sanmıyorum. Afrika'da doğdugumu düşün ben gezip tozamam ki. Sürekli imtihanı aşmaya çalışırım.

Kimin çocukken olecegine allah karar veriyorsa torpil geçiyor demektir. O zaman çocukların olmesine izin vermesin veya imtihanla kazanilan cennete gitmesin. Cehenneme de gitmesi tabiki adil olmaz. Ama benim demek istedigim sey sinava girmeden bedavadan cennete girmek.

.
    Sonuç olarak daha fazla tartışmaya gerek yok cünkü hiçbir yere varmiyor. Dedigin gibi inancim tam olsa bütün her şeye "allahın var bi bildigi" der kendimi tatmin ederdim. O yüzden inancli olsaydım kafaya takmazdim. İnançlı insanlar takilmaz bir şeye. Bu konuda haklısın.

torpil diye bir şey yoktur. O çocuğu öldüren bazı sebepler var. ALLAH bir çocuğun ölümüme doğrudan müdahale etse imtihan sırrı bozulur. yoksa senin dediğin gibi torpil olarak düşünürsek yani ölen çocukları ALLAH seçip cennete koyuyor desek kader olayını atlamış oluyoruz. Yani o zaman bir insan kötülük yapsa ALLAH yaptırdı insanın suçu yok demek lazım. Olay yine binanın temeli çatısı olayına geldi. Çünkü sorduğun her soru bir başka yere yöneliyor. Bak şimdi de kadere yöneldi. Yani adamım sen inanmıyorsan, yani olmadığını idda ediyorsan zaten sana göre olmayan bir şeyin yanlışlığı doğruluğunu sorgulamak mantıksız.

Önce sorman gereken ilk soru ALLAH var mı?
    Evet var. İşte milyon ispattan sadece biri
    Nasıl bir bina mühendissiz olmazsa bütün bu evrenin ve akla ve düşünmeye sahip olan insanın yaratıcısı olmaz. Düşünsene vücuttaki herşey düşünülüp yapılmış en ince ayrıntısına kadar . Şimdi merdiven çıkabilen bir robot yapıyorlar insanlar ağzı açık bakıyor. Peki hiç mi aynaya bak mıyor bu insanlar. Dünyanın güneşe göre biraz yeri değişse dünya yanacak yada donacak. Peki bu dünyayı döndüren kim? Çevrene bir baksana bizim gibi akıllıca düşünen bir başka canlı varmı? Bir bilgisayar görüp o na da aynı şeyi demek lazım. Bu kendi kendine olmuş üstündeki marka yalan.

• quote:

Orijinalden alıntı: hsnksy92

Millet cevabını veriyor yinede aynı şeyi soruyor, hiç bir gelişme yok elemanda :) Bak belki sende cennete gidebilirsin, kavrama sorunu olabilir sende..

Hani senin tüm yorumları okuyacak vaktin yoktu? Ne oldu?

Üstün Zeka soyle bakalım ben neyi soruyorum?

• Dinlere inanmamamın büyük nedenlerden biridir bu.

• Dinlere inanmamamın büyük nedenlerden biridir bu.

• Gören de görü
    Çok görmek istemez.
    Hayat sarih nedendir.
    Sorar. cevap almaz.
    Hepimiz gidendir.
    Gelen bulunmaz.

Ne versen az artık.
    Verme. istemez.
    Bu söz bana özeldir.
    Her kulak işitmez.
    Sesim az kırıktır.
    Bilhassa duyulmaz.
    Belki de hayal gerçek.
    Hayatım mecaz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Buna cevap bekliyorum.

Ben ölmuyorum vr cehenneme gidiyorum. Çocuk oluyor ve cennete gidiyor. Ben neden çocukken olmedim? O cocugun başı kelmiydi de cennete giriş bileti kazandı?

...

Sen baştan bitirmişsin olayı zaten. Neden cennete girmek için uğraşmıyorsun da sonunu bilemediğimiz şeylere hüküm biçerek kıyas yapıyorsun ve kendini bu yolla cehennemde görüyorsun? Mantıklı mı? Çocukların ölmesi ve cennete girmesi herkes çocukken ölsün demene mi yol açıyor? Sonunu hükmünü tam olarak bilemediğimiz şeylere imrenmemek lazım. Kıyaslama yaptığın apaçık ortada. Peki üstteki ene mevzuusunu okuyabildin mi? Bu kıyas mevzusu için yazdım onu. Senin bu hayatı hakkıyla yaşayarak o çocuktan çok daha üstün makamlara gelme fırsatın var belki? Diğer tarafta ne güzellikler bekliyor kıyas bile yapacak bilgimiz yok iken sen çocuğun mevkiisine takılmışsın. Kıyaslamayı yanlış yerde yapıyorsun. Çünkü başına gelebilecekleri ve o çocuğun yaşasaydı başına gelecekleri bilmiyorsun. Kısaca kıyaslama yapacak bilgi yok elinde. Bu durumda "Ben ölmuyorum ve cehenneme gidiyorum." diyorsun...

Herkes olseydi imtihan olmazdi ama aramizdan birkaç kisiye kıyak geçiliyor :) ben bunu adil bulmuyorum.

Cenneti kazanmayı çok isterdim hocam inan bana. Ama bunun için 5 vakit namaz kılmak, gunun çoğunda tanriya teşekkür etmek gerektigi için "cenneti kazanmak için bunları mi yapmam lazım?"dedim. Ve anlamsız geldi. Ben ateist değilim, bir yaraticaya inancım var ama dinler ne bileyim kurgu gibi geliyor bana. Yani göreceli bir kavram bu. Bana din hakkında çoğu şey sacma geliyor.

Arkadaşım, benzer şeyler üzerinde basit şekilde çıkmaza sokuyorsun kendini : "Herkes olseydi imtihan olmazdi ama aramizdan birkaç kisiye kıyak geçiliyor :) ben bunu adil bulmuyorum. " Aramızdan bir kaç kişiye kıyak geçiliyor ne demek? Bunu kıyas etmen için sonucunu ve hükmünü görmen gerekir. Gidip de dönen oldu mu oradan da ne ile "kıyas" ediyorsun.

Bu sorunun cevabını tek cümlelik istiyorsun. Herşeyin bir karşılığı vardır ama sen kafanı kurcalayan sorunun uzun cevabını bile istemiyorsun ki cenneti bedava nasıl alacaksın?

Mantıksız sorulara cevap bulamazsın. Bu da seni çıkmaza sokar. Bırak cennet gibi harikulade bir mekanı haketmeden hiç birşey yapmadan ilelebet kalmayı, markete gidip ücret vermeden bir çikolata almayı dene bakalım ne diyorlar sana?

Çok haklısın hocam. Ben şunu anladım; bu tarz sorulara sağlam cevaplar alabilmek için inancli olmak lazım. Çünkü musluman olunca bu tür soruların hiçbir anlamı yok. Sadece inanirsin ve her şeye gücü yeten ALLAHin en adil kararlar verecegine inanirsin. İşte olay bundan ibaretmis. Bu benim için tecrübe oldu. Önceden dediğim gibi bu konuyu acmam hata oldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Wade T. Wilson

Dinlere inanmamamın büyük nedenlerden biridir bu.

Hocam yok yani. Mantıklı bir cevap yok. Sadece inanirsin. Eğer dine inanirsan bu tip soruların hiçbir anlamı yok. İslamın bir yerini kabul edip bir yerini ret etme lüksü olmayacağına göre olduğu gibi kabul edeceksin. Başka çaresi yok.

• quote:

quote:

quote:

1. "" Kafir çocuk "" diye bir şey yoktur. Bu tamamen senin uydurman. Çünkü çocuklar karar veremediği için kafir çocuk diye bir şey olmaz. Çocuklar anne babası kafir bile olsa çocuk yaşta öldüğü takdirde cennete gider.

2. Çocuk yaşında ölen bir insan cennette yine çocuk olur. 33 yaşında olmaz. Bu da adaletin bir parçası.

3. Çocuk yaşta ölen bir insan tabiki de cennete girmeli. Hiç bir suçu yok. Rahmetin gereği cennete giriyor. Sen dünyaya gel yeme içme gezme eğlenme gibi bin bir türlü zevkten mahrum ol ve hiç bir suçun olmasın, erken yaşta hayatı bırak, ve cennete girme... çok saçma... imtihana tekrar girmek de ne demek... istese ALLAH bir insanın çocuk yaşta ölmesine izin vermeyebilir. Fakat bu dünya imtihan dünyası. Fakir de olabilirsin zenginde hasta olabilirsin sağlıklı da olabilirsin.

4. Ölen çocuklar yok olup gitsin demişssin. İşte buda cani olduğunun en büyük kanıtı. Bir müslüman eğer günahı çok ise önce onun cezasını çeker. Daha sonra Cennete girer. Aynı hapse girip cezasını çeken bir insanın hapis cezası bittikten sonra çıkması gibi.. Ama sen zalimliğini haykırmışsın. Yok olup gitmiş demişsin.

5. Aslında bunları boşuna yazıyorum çünkü sen sanırım inanmayan birisin. Ve sonsuz adaleti olan ALLAH ın adaletini sorguluyorsun. Bir adam düşün hiç bir hukuk bilgisi yok ceza hukuku, borçlar hukuku, ama bu adam kalkmış dünyanın en iyi hakimine kafa tutup, verdiği karara itiraz ediyor. Tamam neticede hakim de yanlış karar verebilir. Fakat ALLAH sonsuz adalet ve sonsuz ilmi ile yanlış karar vermez

6.Sen olaya yanlış yerden girmişsin. Önce ALLAH a inan daha sonra bu sorunun cevabını otomatik olarak beynin verecek. Sen inanmıyorsan zaten her şeyi yanlış görürsün. Bir bina önce temelinden başlanır yapılmaya.

İlk olarak konuya gelen yorumlarda kafir çocukları cennete giremez, Müslüman çocukları girer diye yazılar vardı. Benim öyle bir iddiam yok. Eğer uydurma olduğunu dusunuyorsan bu benim uydurmam değil, bazı müslüman arkadaşların uydurmasidir.

2.konu hakkında sürekli farklı şeyler söyleniyor. Bu konuda tam bilgi sahibi değilim.

Dünyada gezip tozup eğleniyorsun falan demissin. Bi kere dünyada yasayamadan cennete giren birisi uyduruk dünyanın zevklerinden mahrum kalacağını sanmıyorum. Afrika'da doğdugumu düşün ben gezip tozamam ki. Sürekli imtihanı aşmaya çalışırım.

Kimin çocukken olecegine allah karar veriyorsa torpil geçiyor demektir. O zaman çocukların olmesine izin vermesin veya imtihanla kazanilan cennete gitmesin. Cehenneme de gitmesi tabiki adil olmaz. Ama benim demek istedigim sey sinava girmeden bedavadan cennete girmek.

.
    Sonuç olarak daha fazla tartışmaya gerek yok cünkü hiçbir yere varmiyor. Dedigin gibi inancim tam olsa bütün her şeye "allahın var bi bildigi" der kendimi tatmin ederdim. O yüzden inancli olsaydım kafaya takmazdim. İnançlı insanlar takilmaz bir şeye. Bu konuda haklısın.

torpil diye bir şey yoktur. O çocuğu öldüren bazı sebepler var. ALLAH bir çocuğun ölümüme doğrudan müdahale etse imtihan sırrı bozulur. yoksa senin dediğin gibi torpil olarak düşünürsek yani ölen çocukları ALLAH seçip cennete koyuyor desek kader olayını atlamış oluyoruz. Yani o zaman bir insan kötülük yapsa ALLAH yaptırdı insanın suçu yok demek lazım. Olay yine binanın temeli çatısı olayına geldi. Çünkü sorduğun her soru bir başka yere yöneliyor. Bak şimdi de kadere yöneldi. Yani adamım sen inanmıyorsan, yani olmadığını idda ediyorsan zaten sana göre olmayan bir şeyin yanlışlığı doğruluğunu sorgulamak mantıksız.

Nasıl bir bina mühendissiz olmazsa bütün bu evrenin ve akla ve düşünmeye sahip olan insanın yaratıcısı olmaz. Düşünsene vücuttaki herşey düşünülüp yapılmış en ince ayrıntısına kadar . Şimdi merdiven çıkabilen bir robot yapıyorlar insanlar ağzı açık bakıyor. Peki hiç mi aynaya bak mıyor bu insanlar. Dünyanın güneşe göre biraz yeri değişse dünya yanacak yada donacak. Peki bu dünyayı döndüren kim? Çevrene bir baksana bizim gibi akıllıca düşünen bir başka canlı varmı? Bir bilgisayar görüp o na da aynı şeyi demek lazım. Bu kendi kendine olmuş üstündeki marka yalan.

Hocam yazdığın son paragrafta dusuncelerimiz tamamen aynı. Ben kendi kendine yaratilmis olduğuna inanmıyorum ama dinde mantıksız geliyor. Tanrı neden böyle şeyler talep edebilir diye sorguluyorum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Buna cevap bekliyorum.

...

Çok haklısın hocam. Ben şunu anladım; bu tarz sorulara sağlam cevaplar alabilmek için inancli olmak lazım. Çünkü musluman olunca bu tür soruların hiçbir anlamı yok. Sadece inanirsin ve her şeye gücü yeten ALLAHin en adil kararlar verecegine inanirsin. İşte olay bundan ibaretmis. Bu benim için tecrübe oldu. Önceden dediğim gibi bu konuyu acmam hata oldu.

Güzel kardeşim,

Biz bu dünyaya gizli hazineyi bulmaya geldik. Hiç bir güzel şey yoktur ki bir değer biçilmesin. Fakat aradığımız gizli hazine herşeyden daha güzel herşeyden daha nadide ise bunun ağırlığını her kalp kaldıramaz. Tektir, benzersizdir o hazine... Bizler bu güzelliğe yolcu olmaya çıktık, ama merak etme ince detayların hepsini O halledecek, ve kalbindeki en ufak bir iman belirtisine dahi yanıt verecek. Hele ki imanı tutmanın kor ateşi bile elde tutmak kadar zor olduğu ahirzamanda. Sevapların katlanacak. Bu yol meşakkatlidir ama hakkını verene sonu huzurludur, hem de sonsuza kadar...

Hepimiz soruyoruz bu soruları... Yeter ki kibir ve saygısızlıktan uzak olsun...

İnşaAllah Rabbim o güzel cennetine koyar hepimizi.

Ve şunu unutamamak gerekir Allah'ın o isimlerinin derin manaları gereği, biz bize bahşedilen bilinmez "ene" ile ancak onu bu aldatmacalı dünyada tanımaya çalışarak imtihan oluyoruz. Cennet bir mükafat ama en güzel ve olağanüstü mükafat cennet değil. Allah'ın cemalini görmektir.

quote:

Resulullah (asm) buyurdular;
    “Allah-ü Teâlâ şöyle buyurdu: Ben gizli bir hazine idim, bilinmek istedim. Halkı yarattım, nimetlerimi onlara sevdirdim. Böylece Beni bildiler.” (Acluni, II, 132)

“Ben cinleri ve insanları yalnız beni tanıyıp kulluk etsinler diye yarattım.“(Zariyat, 51/56)

quote:

Rabbimiz iman sahibi kimselerin o gün ulaştıkları makamı şöyle müjdeliyor: “Yüzler var; o gün ışıl ışıldır. Rabbine bakarlar.” Kıyâmet Sûresi: 22, 23

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dulcet -- 7 Şubat 2016; 15:41:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: HADO77

Gören de görü
    Çok görmek istemez.
    Hayat sarih nedendir.
    Sorar. cevap almaz.
    Hepimiz gidendir.
    Gelen bulunmaz.

Ne versen az artık.
    Verme. istemez.
    Bu söz bana özeldir.
    Her kulak işitmez.
    Sesim az kırıktır.
    Bilhassa duyulmaz.
    Belki de hayal gerçek.
    Hayatım mecaz.

Kaleminize sağlık hado bey, gerçekten güzel bi şiir :)

• Metin2nin Demircisi kullanıcısına yanıt
    Eren kazım akayın şarkısı. Bana ait değil.

• Bana kalırsa birçok noktada haklısın. Lakin bence herkes belli bir noktadan sonra kendi dinini seçebilir. Baskıcı Müslüman bir ailede doğup da başka bir dine sahip olabilirsiniz. Birçok tanıdığım var böyle olan. Avrupa'da ki insanlar da Müslümanlığı seçebilirler akılları ermeye başladığı zaman. Fakat gerçekten çok baskı altında kalıp da başka bir din seçemeyecek insanlar varsa ben onların Allah katında farklı bir değerlendirmede göz önüne alınacağını düşünüyorum. Sonuçta Yahudi bir ailede doğup öyle büyütülen ve Müslümanlık hakkında en ufak bir fikri dahi olmayan birinin hiçbir suçu yoktur diye düşünüyorum. O kişi Yahudi olmak zorunda kalmıştır bana göre de bir suçu yoktur. Neye inandığımı bu sıralar çok düşünüyorum gerçekten. Bir yaratanın olduğuna gerçekten inanıyorum fakat Müslümanlıkta aklımı karıştıran çok fazla nokta var. Kur'an'ı tam okumadım bugüne kadar ama yakın bir zamanda okuyacağım (tabi ki anlayarak). Zaten okuduktan sonra inanıp inanmayacağım bana kalmış.

Bir diğer nokta Kur'an'ın tahrif edilmemiş olması, Allah tarafından korunuyor olması.
    Bana çok saçma geliyor, yani diğer kitaplar tahrif edilebiliyor ama bu nasıl edilemiyor? Yazıya geçirilirken neden tahrif edilmemiş olsun? Yok Allah tarafından korunuyormuş da o yüzden tahrif edilmemişmiş. Bana gerçekten saçma geliyor bu. O yüzden Alevilik her zaman bana en yakın gelen mezhep olmuştur (zaten Alevi bir ailede büyüdüm). Kur'an'da gerçekten beni etkileyen yerler var internette filan rast geliyorum ama bana saçma gelen bazı düşünceler de var. Neyse konuyu çok farklı yere getirdim. Okuyan varsa bu konularda tartışmak isterim

• https://m.youtube.com/watch?v=MAyE3vB14Mg

Bunu izletin derim sizin sorunuza benziyor. Ben de hep merak ederdim cevaplar mantıklı geldi.

Doğmadan önce melek veya insan olma kararını bizim verdigimiz, imtihani sectigimiz, ancak ardından bunların hafızamizdan silinerek dünya yaşamında hiç bir ipucu-kopya olmadan bu imtihanin gerçekliğine kendi irademizle inanarak ona gore yaşayıp Cennet i hak etmemiz gerektiği anlatılıyor. Çünkü Dünya da çelişen şeyler olmasaydı, imtihanin varlığı ve gecmemiz gerektiğini herkes bilecekti (kopya alacakti). Böylece imtihanin hic bir anlamı kalmayacaktı.

Yani belki sorunuzla cok alakalı değil ama merak ettiğiniz, adaletsiz dediginiz şeylere bu açıdan bakın. Yoksa cevap alamayacak çok soru ortaya çıkıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Peace Sells.. kullanıcısına yanıt
    Güzel noktalara değindin. Birde şunu düşünürüm; hani insanlar nerede doğarsa doğsun(İslamın ulaştığı yerler) hiç kimsenin baskısı altında olmadan, akıllarını kullanarak İslamı seçebilirler diyorlar ya, işte burada biraz düşünüyorum. Şimdi bir Hristiyan aynı cümleyi kuruyor öyle değil mi? İnsanlar hangi coğrafyada doğarsa doğsun akıllarını kullanarak Hristiyanlığı seçebilirler. Yani mantık ile bulmamız isteniyor ama hangisinde mantık bulacağız ki? Zaten semavi dinler birbirine benziyor. Elbette çok fazla fark var ama kutsal kitaplarda geçen olaylar farklı bir şekilde farklı dinlerde anlatılıyor. İncile göre en doğru din Hristiyanlıktır. Kurana göre en doğru din İslamdır. Ben sadece 2 din arasında kıyaslama yaptım. Onlarca din için böyle örnekler verilebilir. Sonuç olarak her dindar kendi dinine girmeyenlerin cehenneme gideceğini savunur. Bütün dinler neyin doğru olduğunu, neyin yanlış olduğunu mantığımız ile anlayabileceğimizi söylerken hangi din üstünde durabiliriz ki?

Belki incilde anlayamadığın yerler olacak ve saçma gelecek sonra kuranı okuyacaksın sana mantıklı gelecek ve kafana yatacak. Belki benim kuranda mantıksız bulduğum bölümler olacak ve Hristiyanlık tarihi beni cezbedecek, bunun sonuncunda Hristiyan olacağım. Ve olduktan sonra doğru din olduğuna kesin kanaat getireceğim. Neye göre doğru din, neye göre yanlış din? Bu sorunun cevabını bulsam bütün sorunum çözülecek işte...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metin2nin Demircisi -- 7 Şubat 2016; 16:07:37 >

• quote:

quote:

quote:

.

insanın beyninin düşünebilmesinin gerekçesini tanrıya bağlamışsın ama sonsuz gücü,kudreti olan bir varlığın gerekçesi ne?

Uzun uzun açıklamayacağım video çok güzel anlatmış.

Bir de sizi hiç anlamıyorum milyarlarca yılda evrimle yavaş yavaş insanların oluşması mantıksız gelirken sonsuz güce sahip her şeyi bilen yaratılmamış ebedi olan bir varlığın olması mı mantıklı geliyor?

• KayıtOlmayaÜsenenMisafir kullanıcısına yanıt
    Video için teşekkür ederim. İmtihanı seçip hafızamızdan silindiği cevabı bana pek cazip gelmedi. Bu tıpkı bir teoriye inanmak gibi hocam. Bilim dünyasında gün geçtikçe bir teorinin çürüdüğünü görüyoruz. Biz bu teorinin doğru olup olmadığını öldükten sonra öğreneceğiz.

Çok farklı cevaplar yoktu diye düşünüyorum. ''Eğer böyle olmasaydı nasıl imtihan olurdu ki?'' tarzı bir programdı. Kısacası önümüze bir kitap koymuşlar; ''ya inanırsın ya inanmazsın'' diyorlar. Pekala, inanayım ama inandığım şeyin gerçekliğinden hiç ama hiç emin değilim. Emin olsan imtihan olmazdı ki :)

Benim bir din kurduğumu düşünün, adı agubuganda dini olsun. Kendimi peygamber ilan edeyim. İnsanlara çıkıp ''agubuganda dini tek doğru dindir. İnanırsanız cennete giderseniz, inanmazsanız sonsuz işkence sizi bekliyor.'' dedim.

Bütün herkes benden kanıt isteyecek öyle değil mi? İyide ben kanıt gösterirsem bu imtihan olmaz ki. Ben agubuganda dininin doğru olduğunu gösterirsem bütün herkes inanır ve bu bir imtihan olmaz. İnsanların özgür iradesi vardır, kendileri doğru yolu bulup agubuganda dinini seçebilirler.

Son yazdıklarım hakkında bir cevap verecek olursa bende videodaki açıklamayı kabul ederim.

• Metin2nin Demircisi kullanıcısına yanıt
    Bana kalırsa o sorunun doğru bir cevabı yok. Bence insanlar dini çok yanlış anlıyor. Bak ben mesela dua da ederim, gusül filan da alırım. Ama gusülü sırf emrediildiği için almam, temiz bir kul olmak için alırım. Namaz kılmıyorum ama en iyi namaz üzerinde anlatırım demek istediğimi. Mesela ben namazı Müslümanlar namaz kılıyor diye kılmak istemem, yaradana yakın olmak istediğim için kılmak isterim. Bana kalırsa dinler saçma, her şey tamamen yaratan ve yaratılanlar arasındadır. Bence hangi dine sahip olduğumuz önemli değil, önemli olan iyi bir insan olmak. Tanrı beni yaratmış bu dünyaya getirmiş ben de onun için iyi bir kul olmak isterim ve iyilik yaparım. İnsanlara yardım ederim, onlara kötü davranmam vs. uzar gider bunlar. Yani böyle şeyler yaptıktan sonra bir isim koymak saçma Hristiyanlık veya Müslümanlık gibi. Tevhit inancım olduğu için kendime Müslüman diyebilirim. Fakat körü körüne de bir Müslüman değilim yani namaz filan kılmıyorum. Günah olarak görülen şeyleri sırf cehennemde yanmamak için değil, o davranışlar kötü olduğu için yapmamayı tercih ediyorum. Aynı şey sevap olan davranışlar için de geçerli. İyi davranışlar olduğu için onları gerçekleştiriyorum. Bence önemli olan bu. Bazı kişiler öteki hayatlarını garantiye almak için sevap işliyor olabilir buna saygım sonsuz ama ben öteki hayat denilen şeyin kesin bir şey olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta bu bir inanç, Kesinlik yok. Müslümanlıkta kendimce bazı çelişkiler var fakat bana en yakın gelen din bu. İnanıp inanmamak size kalmış herkes istediğine inanır.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.