Şimdi Ara

Küçük yaştaki çocukların ölünce cennete gitmesi (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
282
Cevap
3
Favori
8.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Metin2nin Demircisi

quote:

Orijinalden alıntı: Lews Therin Telamon

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ninnini

Çok saçma konuşup kendini filozof sananlara selam olsun.

Lafın bana mı? Öyleyse niçin adil olduğunu ve düşüncelerimin saçma olduğunu açıkla lütfen.

Bu insanları anlamıyorum. Madem saçma buluyorsun, neden saçma bulduğunu da söyle değil mi?

Birde üstüne ''cool coquk, kendini zeki sanan atayiz'' gibi şeyler söylediklerinde tam oluyor. Şu gelen yorumlara bakar mısın? ''Burnunu sokma her şeye, son zamanlarda dinsiz imansız sayısı ne cohh arttı yav'' Bu konuyu yanlışlıkla konu dışına açtığımı zannettim. Sonradan felsefe bölümüne açtığıma zorda olsa emin oldum.

Hayır yani bu tarz konuları düşünmekten çok mu korkuyorlar? İmanlarının zayıflama ihtimaline karşı özgür düşünemiyorlar. ''Eğer öyleyse Allah'ın vardır bi bildiği, sen niye dert ediyosun?'' kafasındalar.

Burası ateist forumu mu diyenler öldürüyor beni.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bilgisizlik kötü ya. Evet evet sizin vicdaniniz var dine ihtiyacınız yok evet evet siz dindarlardan daha iyi insanlarsiniz. Masallara inanmaniza gerek yok falan filan. He bide evet o çocuğun ölme sebebi Allah. Tövbe tövbe. Beyler amacınız ne? Ateistseniz ateistsiniz de bize ne. Süreklilik sürekli her ortamda ben ateistim diye bağırıp hoşgörümüzü mü zorlamaya çalışıyorsunuz? Ateistligi yaymaya mı çalışıyorsunuz amaç ne? Yahu herkes dijini içinde yaşar diyorsunuz e o zaman bi susun mükemmel insanlar. Ateistlik mükemmellik sonuçta. Daha ne tartışma pesindesiniz. Siz haklısınız biliyoruz biz bunu.

• Bilgisizlik kötü ya. Evet evet sizin vicdaniniz var dine ihtiyacınız yok evet evet siz dindarlardan daha iyi insanlarsiniz. Masallara inanmaniza gerek yok falan filan. He bide evet o çocuğun ölme sebebi Allah. Tövbe tövbe. Beyler amacınız ne? Ateistseniz ateistsiniz de bize ne. Süreklilik sürekli her ortamda ben ateistim diye bağırıp hoşgörümüzü mü zorlamaya çalışıyorsunuz? Ateistligi yaymaya mı çalışıyorsunuz amaç ne? Yahu herkes dijini içinde yaşar diyorsunuz e o zaman bi susun mükemmel insanlar. Ateistlik mükemmellik sonuçta. Daha ne tartışma pesindesiniz. Siz haklısınız biliyoruz biz bunu.
  • Belki okumuşsunuzdur...ne kadar doğru bilmiyorum fakat güzel yaklaşım...
    http://www.gazetevatan.com/reha-muhtar-411903-yazar-yazisi--allah-yoktur--diyen-profesore-einstein-in-cevabi---/

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ~Lion King~

Senin dedigin gibi bir durum olsa küçük cocukların ölmemesi lazım adaletli durum için. Bu adaletli durumda bazı kötü sonuçları dogurur. Mesela savaşlara en öne hep küçük cocukları koyup istismar yaparlar ve hiç biri ölmez adaletli olması icin. Ve bunun gibi ornekler cogaltilabilir. Peki bu durum adaletli mi?

Bir de madem imtihan var bilinci tam olarak yerinde olmayan cocuklar cehenneme mi gitmeliydi? Konu açan arkadaşın cevabini bekliyorum.

İlk paragrafta güzel örnek vermişsin. Öyle bir şey olsaydı dünyanın çivisi çıkardı herhalde :) Benim kafama takılan şey; Allah'ın bizi yaratma amacı ve bize sunduğu imtihandır. Biz bu imtihanda 1001 çeşit zorluklarla karşılaşırken, kulluk etmek için yaratılan başka bir ruh bizim karşılaştığımız zorluklar ile karşılaşmadan direkt cennete gidiyor. Bakın buraya dikkat edin; olay çocuğun ölüp cennete gitmesi değil, bizim çocukken ölmememiz. Ben burada Allah'ın varlığını şüpheyle dolu halde sorgularken cehenneme gideceğim. Bir başka insanda 6 yaşındayken ölecek ve cennete gidecek. O 6 yaşında ölen çocuk ölmeyebilirdi ve benim gibi inançsız birisi olup bu yazıları yazabilirdi. O zaman o ölmediğini varsaydığımız çocuk cehennemlik olacaktı. Şimdi olayın tersini düşünün, ben burada bu yazıları yazıp, cehennemdeki yerimi garantilerken 5 yaşında öldüğümü farz edin. O zaman ben bu yazıları yazamayacaktım ve cennete gidecektim. Yani ben şuan sınavda olduğum için cehenneme gideceğim öyle değil mi? İşte benim bu sınava tabii tutulmadan cennete gitme ihtimalim vardı. Ama neden ölmedim çocukken? Cennete sınavsız giden ruhlar varken ben neden bu sınavdayım? Burada ki adalet nerede? İleride realist bir insan olacak çocuk düşünün. Bu çocuk büyüyünce realist olacak ve haliyle dini reddedip cehenneme gidecek ama büyüyüp realist olmadan ölürse cennete gidecek ama ben ölmeden büyüyüp realist olursam cehenneme gideceğim. Yani ben sınava gireceğim. Umarım düşüncelerimi doğru bir şekilde anlatabilmişimdir.

Akıl sahibi olmamış birisinin cehenneme gitmesi elbette çok saçma olur. Küçücük çocuk neyin hesabını verecek ki? Ama cennete giderse imtihan için yaratılan diğer kullara haksızlık olacak. Her şeye gücü yeten, sonsuz bilgi sahibi Allah buna bir çözüm bulabilirdi diye düşünüyorum. Allah'ın kullarını bir amaç uğruna yarattı öyle değil mi? Öyleyse kendi kuralını kendisi niçin bozuyor? Allah kendi kurallarından şaşmasa idi ölen çocukları bir yolunu bulup tekrar imtihana tabii tutabilirdi.

Umarım benim ne demek istediğim ''gerçekten'' anlaşılır.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ~Lion King~

Senin dedigin gibi bir durum olsa küçük cocukların ölmemesi lazım adaletli durum için. Bu adaletli durumda bazı kötü sonuçları dogurur. Mesela savaşlara en öne hep küçük cocukları koyup istismar yaparlar ve hiç biri ölmez adaletli olması icin. Ve bunun gibi ornekler cogaltilabilir. Peki bu durum adaletli mi?

Bir de madem imtihan var bilinci tam olarak yerinde olmayan cocuklar cehenneme mi gitmeliydi? Konu açan arkadaşın cevabini bekliyorum.

İlk paragrafta güzel örnek vermişsin. Öyle bir şey olsaydı dünyanın çivisi çıkardı herhalde :) Benim kafama takılan şey; Allah'ın bizi yaratma amacı ve bize sunduğu imtihandır. Biz bu imtihanda 1001 çeşit zorluklarla karşılaşırken, kulluk etmek için yaratılan başka bir ruh bizim karşılaştığımız zorluklar ile karşılaşmadan direkt cennete gidiyor. Bakın buraya dikkat edin; olay çocuğun ölüp cennete gitmesi değil, bizim çocukken ölmememiz. Ben burada Allah'ın varlığını şüpheyle dolu halde sorgularken cehenneme gideceğim. Bir başka insanda 6 yaşındayken ölecek ve cennete gidecek. O 6 yaşında ölen çocuk ölmeyebilirdi ve benim gibi inançsız birisi olup bu yazıları yazabilirdi. O zaman o ölmediğini varsaydığımız çocuk cehennemlik olacaktı. Şimdi olayın tersini düşünün, ben burada bu yazıları yazıp, cehennemdeki yerimi garantilerken 5 yaşında öldüğümü farz edin. O zaman ben bu yazıları yazamayacaktım ve cennete gidecektim. Yani ben şuan sınavda olduğum için cehenneme gideceğim öyle değil mi? İşte benim bu sınava tabii tutulmadan cennete gitme ihtimalim vardı. Ama neden ölmedim çocukken? Cennete sınavsız giden ruhlar varken ben neden bu sınavdayım? Burada ki adalet nerede? İleride realist bir insan olacak çocuk düşünün. Bu çocuk büyüyünce realist olacak ve haliyle dini reddedip cehenneme gidecek ama büyüyüp realist olmadan ölürse cennete gidecek ama ben ölmeden büyüyüp realist olursam cehenneme gideceğim. Yani ben sınava gireceğim. Umarım düşüncelerimi doğru bir şekilde anlatabilmişimdir.

Akıl sahibi olmamış birisinin cehenneme gitmesi elbette çok saçma olur. Küçücük çocuk neyin hesabını verecek ki? Ama cennete giderse imtihan için yaratılan diğer kullara haksızlık olacak. Her şeye gücü yeten, sonsuz bilgi sahibi Allah buna bir çözüm bulabilirdi diye düşünüyorum. Allah'ın kullarını bir amaç uğruna yarattı öyle değil mi? Öyleyse kendi kuralını kendisi niçin bozuyor? Allah kendi kurallarından şaşmasa idi ölen çocukları bir yolunu bulup tekrar imtihana tabii tutabilirdi.

Umarım benim ne demek istediğim ''gerçekten'' anlaşılır.

Dediklerinde tabiki mantıklı yerler var ancak gerçekten bir inançlı insanın kafasını karıştıracak şeyler değil. Yeri geliyor gerçekten insanın kafası karışabiliyor ancak bu yeterli gelmedi. Öncelikle hacı hocaların, hadis-i şeriflerin uydurmalarından mı çıktı bu çocukların direkt cennete gitmesi bilmiyorum. Açıkcası Kur'anı da okumadım. Kur'an da böyle bir ayet var mı ondan da emin değilim. Benim tavsiyem, Kur'an da yoksa elbet Allah bir şekilde adaleti sağlayacaktır. Varsa da üzerinde çok düşünülecek bir konu değil. Çünkü bir düşün, ya cennet var ya cehennem. Bunun ortası yok. Inancımıza göre ikisinden birinde sonsuza kadar yaşayacaksak çocuklarda cennet cehennem arası bir boyutta sonsuza dek yaşaması gerek. Bu da mantık dışı bir boyut.

Aynı mantığı şehitlik mertebesi icinde düşünebilirsin. Adam belki her türlü zinayı, kötülügü yaptı ama iki lafından biri "elhamdulillah müslümanım" oldu. bu adam da sırf şehit oldu diye peygamberin şefaatcisi olacak. Yani dinde çok fazla mantık aramamak lazım. Çünkü dünya üzerinde 7 milyar insan var ve tamamen bilim ve zekaya yatkın bir kitap olsaydı bile insanlar kılıfına uydurup mantıksız hale getireceklerdi. Bence iyi yoldasın, düşünüyosun, araştırıyorsun. Bu hamleler senin inancını dahada sağlamlaştıran hamleler olsun. Kaybetmek üzerine değil.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Neyi değiştirecek bu? Arapça inen Kur'an'ın Arapçası mı değişiyor?

Bu bilimsel bulgular çok kısa zaman önce bulunsa da Kur'an'ı zaten bunlara bağlamak tamamen yanlış burada sıkıntı yok. Lakin Kur'an'ın Arapça olmasının dil açısından büyük hikmetleri vardır ve gönderildiği dönemde edebiyat fevkalade önemliydi. Arapça'daki kelime sayısının Türkçe ile kıyaslanamayacak seviyede olduğu da aşikar. Kur'an'ın Türkçe meali tamamen Kur'an'ın kendisi değildir ve meallerde oluşan farklılıkların da sebebi budur.

Kur'an'a göre güneş dünyanın etrafında döner mi? :-)

...

"Güneş de bir delildir onlara, akar gider yörüngesinde... O azîz ve alîmin (o üstün kudret sahibinin ve her şeyi bilenin), yaratması böyle olur işte!"(Yasin, 36/38)

Bundan bu manayı çıkarmak oldukça uğraştırır Türkçesinden bile.... Güneş de bir yörüngede yüzüyor.
    Astronomi uzmanlarına göre güneş, solar apex adı verilen bir yörünge boyunca vega yıldızı doğrultusunda hareket ediyor.

https://en.wikipedia.org/wiki/Solar_apex

Dünyanın düz mü yuvarlak olduğu konusu artık çok klişe :

http://www.sorularlaislamiyet.com/soru/212457/zariyat-suresi-48ayette-yerin-yayilip-dosendigi-anlatilir-burada-dunya-duz-anlami-cikmaz-mi.html
    http://www.sorularlaislamiyet.com/soru/229958/suara-suresi-28-ayete-gore-kuran-dunyanin-duz-oldugunu-mu-soyluyor.html

E Araplar tartışmış. Tartışsınlar bize Kur'an böyle mi diyor? Kur'an ı bağlar mı bu... Kaç milyar insan var dünyada. Aklımahttps://www.youtube.com/watch?v=9DSUN68vRBw şu amca geldi...

Kaldı ki bunları geçin İslam tarihinde Müslüman bilim adamları çağlarının en parlak dönemlerini yaşattı dünyaya. Daha geçen haftalarda Nat Geo veya History gibi bir kanal verdi kendim izledim. Avrupa medeniyetinin temellerini oluşturmuşlar şeklinde. Elin oğlu da böyle birşeyi durduk yere söylemez sanırım.

Biruni dünyanın yuvarlak olduğunu savundu ve dünyanın çevre uzunluğunu ölçmeyi başaran ilk bilim adamı olmuştur. 973 te doğan Biruni için Unesco,1973 yılını Dünya Biruni yılı olarak seçmiş ve onun adına bir çok devlette pullar basılmıştır. Dünyanın yuvarlak ve dönmekte olduğunu, yerçekimin varlığını Newton'dan asırlarca önce ortaya koydu. Henüz çağımızda sözü edilebilen karaların kuzeye doğru kayma fikrini 9.5 asır önce dile getirdi. El-İdrisi, (12. yy, El-Mesudi ... Bu insanlar Kur'an'dan böyle bir hüküm çıkarsalardı bu yönde çalışmalar yapmazlardı.

http://matematik.dpu.edu.tr/index/sayfa/3120/el-biruni
    http://tatkavakliortaokulu.meb.k12.tr/meb_iys_dosyalar/16/10/708941/icerikler/biruni973-1048_161214.html

Dünyadaki müslüman sayısını da bu konuya nasıl bağlandı onu anlayamadım. Hayır şu zamanda şu kadar müslüman olacak diye bir söz mu var anlayamadım? Madem konusu açıldı. Dünya tarihine bakın ve İslam ortaya çıktıktan sonraki din haritasına bakın nasıl şekillenmiş dünya bir ton çalışma var piyasada...

http://www.mirror.co.uk/news/world-news/islam-fastest-growing-religion-overtake-6986333
    http://edition.cnn.com/2015/04/02/living/pew-study-religion/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dulcet -- 7 Şubat 2016; 23:39:53 >

• ~Lion King~ kullanıcısına yanıt
    Ben bu konu hakkında kaynak bulamadım. İslami siteler hep laf kalabalığı yapmış, açıklamamış. Ama çocukların ölünce cennete gitmesi herkesin arasında popüler bir görüş diye konu açmıştım hocam.
  • peki bugun dogacak olan bir cocuk bill gatesinde cocugu olabilir, afrikada kuru ekmek bulamayan bir ailenin cocuguda olabilir. burdada aynen adetsizlik oluyor. o cocuk anne babasini kendi secmiyor. allahin bi bildigi vardir

• İslami soruları forum köşelerinde cevaplarını aramaktansa cami veya kuran kursu hocalarına danışsanız daha iyi olmazmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TEK ADAM

Konu sahibi genc arkadasim sende dogru yoldasin varolan sacmaliklarin farkindasin. Bu konulari konusmak istersen ben buralardayim sorularini sorabilirsin. Bende senin yaslarinda ateist olmustum. Biraz bosluga dusersin sonra guclenerek cikarsin gercekleri kabul edersin. Hayat boyledir.

Yok yok bu Ateistler sahiden 10'arla fake hesap açıyor.
    Ergenlikte mi ateist oldun? İşte bu, insanın her şeyi bildiğini sanıp hiç bir şey bilmemesi dönemi.

Konuyu açan arkadaşım,sorgulamakta doğru yoldasın ancak cevapları kimden aldığın çok önemli. İnkarçı,gerçeklere gözünü kapatan ve insanı ahmak yerine koyanlardan bu cevapları alma. Her türlü sorun için PM at bana.

• quote:

Konu sahibi genc arkadasim sende dogru yoldasin varolan sacmaliklarin farkindasin. Bu konulari konusmak istersen ben buralardayim sorularini sorabilirsin. Bende senin yaslarinda ateist olmustum. Biraz bosluga dusersin sonra guclenerek cikarsin gercekleri kabul edersin. Hayat boyledir.

Yok yok bu Ateistler sahiden 10'arla fake hesap açıyor.
    Ergenlikte mi ateist oldun? İşte bu, insanın her şeyi bildiğini sanıp hiç bir şey bilmemesi dönemi.

Konuyu açan arkadaşım,sorgulamakta doğru yoldasın ancak cevapları kimden aldığın çok önemli. İnkarçı,gerçeklere gözünü kapatan ve insanı ahmak yerine koyanlardan bu cevapları alma. Her türlü sorun için PM at bana.

• En mantıklı cevap cennetin olmadığı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Peace Sells..

Bana kalırsa o sorunun doğru bir cevabı yok. Bence insanlar dini çok yanlış anlıyor. Bak ben mesela dua da ederim, gusül filan da alırım. Ama gusülü sırf emrediildiği için almam, temiz bir kul olmak için alırım. Namaz kılmıyorum ama en iyi namaz üzerinde anlatırım demek istediğimi. Mesela ben namazı Müslümanlar namaz kılıyor diye kılmak istemem, yaradana yakın olmak istediğim için kılmak isterim. Bana kalırsa dinler saçma, her şey tamamen yaratan ve yaratılanlar arasındadır. Bence hangi dine sahip olduğumuz önemli değil, önemli olan iyi bir insan olmak. Tanrı beni yaratmış bu dünyaya getirmiş ben de onun için iyi bir kul olmak isterim ve iyilik yaparım. İnsanlara yardım ederim, onlara kötü davranmam vs. uzar gider bunlar. Yani böyle şeyler yaptıktan sonra bir isim koymak saçma Hristiyanlık veya Müslümanlık gibi. Tevhit inancım olduğu için kendime Müslüman diyebilirim. Fakat körü körüne de bir Müslüman değilim yani namaz filan kılmıyorum. Günah olarak görülen şeyleri sırf cehennemde yanmamak için değil, o davranışlar kötü olduğu için yapmamayı tercih ediyorum. Aynı şey sevap olan davranışlar için de geçerli. İyi davranışlar olduğu için onları gerçekleştiriyorum. Bence önemli olan bu. Bazı kişiler öteki hayatlarını garantiye almak için sevap işliyor olabilir buna saygım sonsuz ama ben öteki hayat denilen şeyin kesin bir şey olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta bu bir inanç, Kesinlik yok. Müslümanlıkta kendimce bazı çelişkiler var fakat bana en yakın gelen din bu. İnanıp inanmamak size kalmış herkes istediğine inanır.

Güzel düşüncelerin var. Ancak Kâfiri affedip affetmeyeceği bilgisi ancak Allah katındafır,belli olmaz, ancak Allah kâfirlere cenneti haram kıldığını sık sık belirtmiştir.

• quote:

Cariyeler alinip satiliyor ve senin idda ettigin gibi bir nikah sarti yok kimi kandiriyorsunuz? Sen bu yorumu neye dayanarak yapiyorsun ki? Pratik hayatta bunu uygulayan ve size aciklayan muhammedin sunnetini inkar edenlerden ancak boyle bir aciklama beklenebilirdi zaten ben ne diye ugrasiyorsam. Yani bu boyle bu soyle diyorsunuz ama bunu pratik hayatta uygulayan ornekleri reddediyorsunuz sonra sunnilere uydurulmus din diyorsunuz. Dikkatini cektimi bilmem fakat hic zannetmiyorum. Ayette nikahli kadinlar ve sag elleriniz malik oldugu yani cariyeler ayri olarak degerlendiriliyor sen ise sanki esitmis gibi gosteriyorsun. Nikahli 4 tane esin olabilir fakat istedigin kadar cariye alabilirsin. Onlarca hatta bazilari yuzlerce cariyeye sahip olan islam halifeleri bunun ispatidir. 5. Rasid halife diye itibar edilen omer bin abdulazizin kac cariyesi var arastir bakalim sana benden odev olsun.

Benim sizin dininizle ugrasma gibi bir derdim yok hic umrumda dahi degil. Ama sanki bizler cok cahilizde ateist olduk gibi bir sacma hezeyaniniz var. Cogu ateist sizin iddalarinizi okuyup gulup geciyor emin ol muhattap dahi almiyor. Acikca kabul ederim kimseyi ilgilendirmez diyorsan buna eyvallah derim herkesin kendi inanci. Ama burada yanlis bilgi verirsen dur derler adama.

EDİT: Savas esiridir yazdin evet savas esiri. Ama nasil bir savas? Kitabindaki cihat âyetlerine dayanarak sinir devletlere acilan savas sonucu erkekleri ogullari kocalari babalari katledilen kadinlari zorla esir ederek cariye alinan savas esirleridir. Hem karinin babasini oglunu kocasini katlet sonra bide cariye al istedigin gibi iliskiye gir. Bu benim kanima dokaniyor, sonsuza kadar yanmasini istediginiz bir ateist olan benim icim sizliyor bu duruma cunku yuzyillarca insanlar bu akibete maruz kaldi benim atalarimada emeviler bunu yapti.

Simdi birakinda konu sahibi cocuk istedigine inansin veya reddetsin. Biz bisey yazmiyoz diye meydani bos zannetmeyin. Uzun uzun delilli yazilar atarim okuyup gecersin sadece cevap dahi veremezsiniz. Sizi kirmak istemiyorum.

Herkes istediğini yazabilir. Meydanı boş bulmak gibi bir durum yok. O dediğiniz delilleri buraya koymanızı bekliyorum.

Ayeti dikkatli okursanız nikah şartı olduğunu ve zina cezası dışında bir farkları olmadığını açıkça görebilirsiniz. Hem İslam'a inanmayıp hem de ''sünnet inkarcısı'' diye yaftalamanız gülünç oluyor. Muhtemelen inkar etmenizi kolaylaştıran konulardan birisi olduğu için yanlışınız ile devam etmek istiyorsunuz.

Gerçek hayatta uygulananlar Kuran'a aykırı olmamalıdır. Eğer peygamberin ve çevresinin öyle olduğunu iddia ediyorsanız, Kuran ile çelişen rivayetler kabul edilemez. Onlar dışında herhangi birinin yaptığı yanlışlar sadece kendi hatalarından ibarettir.

''Ellerinin altında malik oldukları'' ile sınırsız evlilik hakkı hangi ayette tanınmıştır ? Savaş esiri kadınlardan yüzlerce olabilir ama hepsini nikahlı eşi gibi kullanma izni verilmemiştir. Hatta imkan bulunduğu anda evlendirilmesini söyleyen ayetler var.

Şu ana kadar cevapsız hiçbir iddia ortaya koyamadığınız halde ukala bir tavır takınıyorsunuz. Kuran'da savaş şartları, cihad gibi konular gayet basitçe anlatılmıştır. Emeviler İslam tarihi için örnek bir devlet değildi. Onların yaptığı hatalar Allah'ın emri değildir.

Konu sahibi istediğine inanabilir. Eğer konuşmak istemiyorsa böyle bir konuyu açmazdı. Kötü çocuklardan çocuğunu korumaya çalışan ebeveyn gibi davranmaktan vazgeçerseniz iyi olur.

• Metin2nin Demircisi kullanıcısına yanıt
    Valla bana da saçma geliyor da en mantıklı sebebi olsa olsa budur

• Lews Therin Telamon kullanıcısına yanıt
    Verdim şukunu helal

• quote:

Ben bu konu hakkında kaynak bulamadım. İslami siteler hep laf kalabalığı yapmış, açıklamamış. Ama çocukların ölünce cennete gitmesi herkesin arasında popüler bir görüş diye konu açmıştım hocam.

Emin olmak lazım bu konunun Kuranda geçip geçmedigine. Geçmiyorsa zaten bu konuyu tartışmanın anlamı kalmayacak.

• Saçmalık.
  • Önce üslûb, hitab şekli, karşındakine saygın olacakki muhabbet güzel ilerlesin. Karşınızda çocukta yok.

Ben artık uzuncana yazmayacağım şu cariye mariye iddaalarına. Aynı şeylerden sürekli bahsedilmez ki.

http://www.islamustundur.com/cariye.html

Okursun anlamlarını araştırırsın. Bir ayeti bağlamından koparmak olacak iş değil.

Ki muhabbet bu değildi, ortaya birşeyler atılıyor konuyla alakası yok, konu açın orada tartışılsın. Arkadaş ayrı birşey sormuş.

Bir ayette namaz kılarken sarhoş olmayın yani alkol içmeyin der. Buraya bakarsanız namaz kılmadığım zamanlarda içebilirim diye bir iddaada bulunabilirsiniz.

Oysa bağlamından koparmadan bakıp daha sonra alkol içmeninde haram olduğu ayet ile sabittir.

Ayet cımbızlayarak olmuyor bu işler. Kuran ve islam bir bütündür. Kafaya göre mâna çıkmıyor işte. Yolcunun problemi ise onu bağlar, yol belli.

@Metin2ninDemircisi

Bluğa ermemiş çocuk akıl vari olmamışken hele ki bebek iken sorumlu olacağını sanmıyorum.Nötr durumdalar. Ama detaylı bir bilgi yok. Tek bildiğim tövbe ederseniz yeniden doğmuş gibi olabilirsiniz. Allahın rahmeti büyüktür sonsuz kere affedicidir merhamet sahibidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rebellion -- 8 Şubat 2016; 1:13:50 >

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.