Şimdi Ara

Küçük yaştaki çocukların ölünce cennete gitmesi (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
282
Cevap
3
Favori
8.544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    1-2sayfa geride cevap verdim hem de mantıklı.ama seni keser mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: P. Alemdar

quote:

Orijinalden alıntı: Hümiyettin

quote:

Orijinalden alıntı: P. Alemdar

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Don McLean

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Adam işi ticarete dökmüş neyi tartışıyorsunuz ki?
    -Şehitler cennetin en üst katında
    -Müslüman olup günahkar olsanda yandıktan sonra 10 dünya kadar cennette yer.

Bu nedir arkadaş inanıyorum imanlıyım felan diyorsunuzda burada resmen bir pazarlık durumu var.Kimse kimseyi kandırmasın.Bir kere biz köpek değiliz iyi bir insan olmak için güzel vaadlere bisküvilere ihtiyacımız yok.Sizin durumunuz gösterici köpeklere istedğiniz hakeretleri yaptıktan sonra verilen bisküvi gibi bir şey.

Basitsiniz arkadaş basitsiniz işte.Ne derseniz deyin çok basitsiniz.Böyle cahillik herkese nasip olmaz evet.

Müslümanların cehenneme girdikten sonra çıkacağına dair bir ayet gösterir misiniz ?

Müslümanların asıl amacı cennete girmek değildir. Onlar için önemli olan Allah'ın rızasını kazanmaktır.

Ateist bir anlayış ile ahlakın gerekliliğini temellendirebilir misiniz ?

Kendime yapılmasını istemediğim şeyleri yada yakınlarıma yapılmasını istemediğim şeyleri bende başkalarına yapmam.Din olmadanda insan ahlaklı onurlu bir yaşam sürebilir.Ateistliğe vurmana gerek yok olayı insanları kategorilere ayırmayın şöyle kardeşim yapmayın.

Dinsiz birinin de ahlaklı olabileceğini söyledim. O davranışın doğru yada yanlış olduğunu nereden biliyoruz ?

Doğru yanlış görecelidir.Bana yapılmasını istemediğim şeyleri bende başkasına yapmamaya çalışırım bana göre doğru budur.Size göre farklı olabilir.

Yani ahlak uydurma bir kavram mıdır ? Buna göre mutlak ahlak yoktur ve hiç kimse cezalandırılamaz.

Uydurma değil görecelidir.Ahlakın kaynağı din değildir bana göre.Şu anda bile herkesin ahlakı birbirinden farklı.Bize göre ayıp olan şeyler başka ülkede normal karşılanabiliyor.Çeşitleri olmasına rağmen var olan birşey.5 tane karı alsamda bazı kesimlere göre ahlaklı olabildiğim gibi.Aynı olay.Hatta yatak için o kadınları sıraya soksam yine ahlaklıyım.Bu işler böyle yürüyor dünyada.Zaman değişiyor oyun değişiyor kurallarda değişiyor.

O zaman ahlak dediğimiz şeye hiç kimse uymak zorunda değildir ve uymadığı için cezalandırılamaz. Çünkü göreceli bir şeyi farklı anladığı için birini suçlayamayız.

Sığ düşünüyorsun ve anlamak istemiyorsun.Başkalarının hakkına yaşamına ve herhangi birşeyine zarar vermeden yaptığın şeylerde kimse seni cezalandıramaz.Git kendi salonunda tuvaletini yap bu sadece seni bağlar ve kimse sana tuvaletini salona yaptığın için hesap soramaz.Yalnız evin her tarafına tuvaletini yapıp dışarıya kötü koku yayarsan insanları rahatsız etmiş olursun ve orada senin özgürlüğün biter.Senin hareketin başka insanları bağlarsa o zaman senin yaptığın hareket cezalandırılır.İnsanları rahatsız etmediğin sürece seni kimse suçlayamaz.Bir örnek daha veriyim karın çok eşliliğe hayır demiyor ve 2 karı daha alman onu etkilemiyor sana istediğini yapabilirsin diyor o zaman alırsın sıra sıra kullanırsın sonuçta bu karını rahatsız etmiyor onu etkilemiyor.Alan memnun satan memnun misali.

Hayır, yanlış örnek veriyorsunuz. İslam'da çok eşlilik keyfi değildir ve bazı şartları vardır. Benim bildiğim kadarıyla yetim çocuklara bakma şartıyla evlilik izni var.

Aile kurumu İslam açısından çok önemlidir. Çünkü bir toplumun temelini aileler oluşturur. Aile kurumuna zarar gelmesi uzun vadede toplumsal sorunlara yol açacağı için evlilik dışı ilişki yasaklanmıştır.

Hocam zinanın neden yasaklandığı hususundaki yorumunuz sizin kişisel yorumunuzdur. Allah yasaklamıştır sebebini izah ettiğini düşünmüyorum.

Ayrıca çok evlilikte belirttiğiniz üzere bir şart yok, tek şart adil davranma şartıdır. Genel bir serbestiyetlik vardır bu konuda. Şart değildir fakat yasaklayıcı herhangi bir unsurda yok.

Günümüzde bu bize tuhaf gelebilir zira kadınların toplum içindeki statüsü toplumun kadına bakış açısı çok farklı. Kurandaki hükümler ancak bir İslam devletinin varlığıyla anlam kazanır. Ozaman çok evlilik, miras ve şahitlik gibi hususlarda İslamın hükmünü net bir şekilde anlardık. Zira toplum bu hükümlere göre dizayn edilirdi. Şimdi böyle bir durum söz konusu olmadığı için bize tuhaf gelebilir.

O yorumu şu yazıdan okumuştum :

http://dogrununpesinde.blogspot.com.tr/2014/06/islamda-cok-eslilik-nisa-suresinin-3.html

Siz ilgili ayeti birde kendiniz okuyun ozaman.

Farklı bir yorum olduğu için koydum. Benim kişisel yorumum ile alakalı değil.

• Belki de çocuğun ailesini yakınlarını vs bu şekilde tabi tutuyordur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bu nedir arkadaş inanıyorum imanlıyım felan diyorsunuzda burada resmen bir pazarlık durumu var.Kimse kimseyi kandırmasın.Bir kere biz köpek değiliz iyi bir insan olmak için güzel vaadlere bisküvilere ihtiyacımız yok.Sizin durumunuz gösterici köpeklere istedğiniz hakeretleri yaptıktan sonra verilen bisküvi gibi bir şey.

Basitsiniz arkadaş basitsiniz işte.Ne derseniz deyin çok basitsiniz.Böyle cahillik herkese nasip olmaz evet.

Müslümanların cehenneme girdikten sonra çıkacağına dair bir ayet gösterir misiniz ?

Müslümanların asıl amacı cennete girmek değildir. Onlar için önemli olan Allah'ın rızasını kazanmaktır.

Kendime yapılmasını istemediğim şeyleri yada yakınlarıma yapılmasını istemediğim şeyleri bende başkalarına yapmam.Din olmadanda insan ahlaklı onurlu bir yaşam sürebilir.Ateistliğe vurmana gerek yok olayı insanları kategorilere ayırmayın şöyle kardeşim yapmayın.

Dinsiz birinin de ahlaklı olabileceğini söyledim. O davranışın doğru yada yanlış olduğunu nereden biliyoruz ?

Doğru yanlış görecelidir.Bana yapılmasını istemediğim şeyleri bende başkasına yapmamaya çalışırım bana göre doğru budur.Size göre farklı olabilir.

Yani ahlak uydurma bir kavram mıdır ? Buna göre mutlak ahlak yoktur ve hiç kimse cezalandırılamaz.

Uydurma değil görecelidir.Ahlakın kaynağı din değildir bana göre.Şu anda bile herkesin ahlakı birbirinden farklı.Bize göre ayıp olan şeyler başka ülkede normal karşılanabiliyor.Çeşitleri olmasına rağmen var olan birşey.5 tane karı alsamda bazı kesimlere göre ahlaklı olabildiğim gibi.Aynı olay.Hatta yatak için o kadınları sıraya soksam yine ahlaklıyım.Bu işler böyle yürüyor dünyada.Zaman değişiyor oyun değişiyor kurallarda değişiyor.

O zaman ahlak dediğimiz şeye hiç kimse uymak zorunda değildir ve uymadığı için cezalandırılamaz. Çünkü göreceli bir şeyi farklı anladığı için birini suçlayamayız.

Sığ düşünüyorsun ve anlamak istemiyorsun.Başkalarının hakkına yaşamına ve herhangi birşeyine zarar vermeden yaptığın şeylerde kimse seni cezalandıramaz.Git kendi salonunda tuvaletini yap bu sadece seni bağlar ve kimse sana tuvaletini salona yaptığın için hesap soramaz.Yalnız evin her tarafına tuvaletini yapıp dışarıya kötü koku yayarsan insanları rahatsız etmiş olursun ve orada senin özgürlüğün biter.Senin hareketin başka insanları bağlarsa o zaman senin yaptığın hareket cezalandırılır.İnsanları rahatsız etmediğin sürece seni kimse suçlayamaz.Bir örnek daha veriyim karın çok eşliliğe hayır demiyor ve 2 karı daha alman onu etkilemiyor sana istediğini yapabilirsin diyor o zaman alırsın sıra sıra kullanırsın sonuçta bu karını rahatsız etmiyor onu etkilemiyor.Alan memnun satan memnun misali.

Hayır, yanlış örnek veriyorsunuz. İslam'da çok eşlilik keyfi değildir ve bazı şartları vardır. Benim bildiğim kadarıyla yetim çocuklara bakma şartıyla evlilik izni var.

Aile kurumu İslam açısından çok önemlidir. Çünkü bir toplumun temelini aileler oluşturur. Aile kurumuna zarar gelmesi uzun vadede toplumsal sorunlara yol açacağı için evlilik dışı ilişki yasaklanmıştır.

Ben islamdan bahsetmedim o mesajda.

• Metin2nin Demircisi kullanıcısına yanıt
    Ahiret inancı olmadığına göre kimin nereye gideceğini niye kendine dert ediniyosun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: montevo

dediğim gayet açık.hem insanalr hem "hocalar" allahçılık oynamyı çok seviyor.bakınız stv dizileirnde adamı hemen cehenneme/cennete göndermeleri.bir kişinin allah ile olan alakasını ondan ve allahtan başkası en iyi şekilde bilemez.o yüzden kişiler hakkında yanacak yanmayacak gibi kararları biz veremeyiz.öte yandan 9 yaşındaki bi çocuğun yeterli beyin gelişimi olmamıştır.baksana üniden mezun olduğunda 25 yaşında felan oluyorsun.25 ile 9 bir mi?oyuncak ayıyı tutup düdüt yaptığın zamanlar,burda hedef sen değilsin.

@TEKIN corp. islam kültürü,din değil dikkat, hikaye üzerine kuruludur.insanlara kuranı türkçe yada dilleir ne ise o şekilde okursan sana kızar hatta saldırır.bu gün bi hoca analtıyodfu knal 7 de epygambre dua etmeliymişiz.onun ihityacı yok ama bizim varmış ve allaha da peygambere şefaat yetkisi vermesi için dua etmeliymişiz.yani allahın yanına bi tanrıcık koyacağız.işte adamın aklını böyle eritirler tvlerde.

Bu mu cevap bilmiyorum, ama buna cevap yazayım. Birincisi bu bir cevap bile olamaz bundan tatmin olan biride olamaz.

Ben kim cennete gider kim gitmez bilmem, bununla ilgili ayet var mı onuda bilmem. Fakat çoğunluk hatta herkesin görüşü bu şekilde. Çocuklar ölürse cennete gider yani. Şimdi, kimsenin beyin gelişimi önemli değil. Burada zaten çocukların cennete gitmesi eleştirilmiyor burada sınav sistemi eleştiriliyor. Çocuğun cehenneme gitmemesi mantıklı. Çocuk düşünemez, bilemez vs dolayısıyla sınava tabii tutulamaz. Tamam bunda sorun yok. Sorun çocuk yaşta olumun bize bağlı olmaması. Sonuçta 3 yaşında ölen bir bebek Allah ın takdiriyle oluyor. Hatta herkes oyle. E bu durumda benim 3 yaşımda ölmem Allah ın takdirindeydi ama yapmadı. Halbuki yapsa ben şu an kafir olduğum için cehenneme gitmeyecektim, cennete gidecektim. Kısaca beleş cennet. Cennetin en alt tabakasında olsam da fark etmez. Sonsuz - 726262 yine sonsuzdur.
    İşte olay burada başlıyor. Neden ben çocukken ölmedim? Veya neden ben zihinsel engelli doğmadım? Neden onlara bu hak tanındı? Neden bana tanınmadı? Sorun bu. Bu açık ve net adaletsizliktir. Bunun öylesi böylesi yok.
    İkinci olarak diyelim buna dair bir hüküm yok ve belki çocukken ölen de cehenneme gidebilir. O da adaletsiz. Çocuk yaşta akli yeterliliği olmayan birinden yaptığı kotu şeylerin acısını çıkartmak adaletsizliktir. İman etmemesini cezalandırmak veya namaz kılmadı diye cezalandırmak daha da adaletsizdir. Yani öyle de adaletsiz boyle de.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ben islamdan bahsetmedim o mesajda.

Biliyorum, yanlış anlaşılma oldu.

• Lokomatif Portakal kullanıcısına yanıt
    Bazı filmler vardır.filmin havasından anlarsın ki bu filmde kafa kesme yok.yok derken insanlar böyle bişeyin var olduğundan habersiz.sanırsın o filmin anlattığı dünya 4x4.ancak gerçekler öyle değil.isin ozu cevap bile olamayacak mesajıma bu filmlerdeki adamlar gibi cevap vermişim.ve sonunda yine allahciliga bağlamışsın.siz dini bilgileri nereden alıyorsunuz?dünya görüşünüzü neye gore belirliyorsunuz?of başında oturabile ek kıvama gelince devam ederiz,ameliyat geçirdim,klavyeye uzaszmiyorum.

• Bu tür konulara mesaj yazmak istemiyorum ama bunu yazmak içimden geldi.
    İslam dininin verdiği bilgiye göre ruhlar çok önceden yaratılmıştır ve ilk yaratılan ruh Hz.Muhammeddir (beden sonraki iş) ve bu yaratılan ruhlar Allah yarattığında ona kulluğu kabul etmiştir.Dolayısı ile her doğan insan Allah katında müslüman doğar ve aklı yeteneği yerine gelene kadar da öyledir.

2. Bir konu ise müslüman olmayıpta her ölen cehenneme gidecektir diye bir söylenti var bu doğru değildir. Hiç islamı bilmeyen hiç ayetleri duymayan görmeyen hiç islam dini hakkında bilgisi olmayan biri nasıl cehenneme gider. ( Bu Allahın Adeletine Merhametine saygısızlıktır) islam dininden hiç haberi olmayan,bilgisi olmayan veya isamın güzellikleri anlatılmayan insanlar çürüyüp gidecektir.
    Cehenneme gidecek olanlar ise (Kimin gidip gitmeyeceğini ALLAH tan başka kimse bilmez ve Kul Allahı değil Allah kulu sınar.) islamı bilipte duyupta,haberi olupta, öğrendiği halde inkar edenlerdir.

3.Bir konu ise küçük yaşta olan çocuğun sınavı denilmiş.Neden o cennete gidecek denilmiş. Belkide o sınav küçük çocuğun değil, Onun annesinin babasının sınavıdır Allahın kimi nasıl sınayacağına biz karışamayız. Belki dedi rabbim şu kulumun evladını alıyım bakalım bana isyan edecekmi vs vs.

Eğer gerçekten pozitif düşünerek araştırırsanız, çoğu sorunuza yanıt bulursunuz. İnternetten değil gerçekten bu dini hakkıyla yaşayan bilgili Hocalardan insanlardan.

• Metin2nin Demircisi kullanıcısına yanıt
    Dunya adaletsiz olabilir ama bunu yapan insanin ta kendisi, imtihan dan kasit seyler degil.. Kavramlari birbirine karistiriyorsun...
  • Yaşım 38, hayatım boyunca ilkokul'dan başlayarak sayısız sınava girdim. Girdiğim her sınavda da, sınava giren kişilere AYNI sorular soruldu. Şartlar eşitti.

Çocuğu doğuştan 'engelli' olan bir anne baba ile, çocuğu normal doğan bir anne babanın tutulduğu sınav adaletli olamaz.

Kaldı ki sınava tabi tuttuğunu iddia eden varlık, hangi sorulara nasıl cevap vereceğimi de önceden biliyor.

Yani kendinizi bir öğretmenin yerine koyun. Öğrencilerinizi sınav yapıyorsunuz ama hangi öğrencinin ne cevap vereceğini zaten biliyorsunuz.

Öğretmenin vakti çok olsa gerek...
  • Ölen çocukların cennete gittiğine dair kesin bilgi yoktur.Öyle oldugu güçlü tahmindir.

Allah zamandan munezzehtir.Çocuk yaşasa nasıl yaşayacağını Allah bilir ve belki ona göre hesap sorulur.

İmtihan adaletsizdir demek yanlis çünkü adalet ölünce tamamlanır.İlahi adalet henüz tecelli etmemiş olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Arslan Mustafa

Bu tür konulara mesaj yazmak istemiyorum ama bunu yazmak içimden geldi.
    İslam dininin verdiği bilgiye göre ruhlar çok önceden yaratılmıştır ve ilk yaratılan ruh Hz.Muhammeddir (beden sonraki iş) ve bu yaratılan ruhlar Allah yarattığında ona kulluğu kabul etmiştir.Dolayısı ile her doğan insan Allah katında müslüman doğar ve aklı yeteneği yerine gelene kadar da öyledir.

2. Bir konu ise müslüman olmayıpta her ölen cehenneme gidecektir diye bir söylenti var bu doğru değildir. Hiç islamı bilmeyen hiç ayetleri duymayan görmeyen hiç islam dini hakkında bilgisi olmayan biri nasıl cehenneme gider. ( Bu Allahın Adeletine Merhametine saygısızlıktır) islam dininden hiç haberi olmayan,bilgisi olmayan veya isamın güzellikleri anlatılmayan insanlar çürüyüp gidecektir.
    Cehenneme gidecek olanlar ise (Kimin gidip gitmeyeceğini ALLAH tan başka kimse bilmez ve Kul Allahı değil Allah kulu sınar.) islamı bilipte duyupta,haberi olupta, öğrendiği halde inkar edenlerdir.

3.Bir konu ise küçük yaşta olan çocuğun sınavı denilmiş.Neden o cennete gidecek denilmiş. Belkide o sınav küçük çocuğun değil, Onun annesinin babasının sınavıdır Allahın kimi nasıl sınayacağına biz karışamayız. Belki dedi rabbim şu kulumun evladını alıyım bakalım bana isyan edecekmi vs vs.

Eğer gerçekten pozitif düşünerek araştırırsanız, çoğu sorunuza yanıt bulursunuz. İnternetten değil gerçekten bu dini hakkıyla yaşayan bilgili Hocalardan insanlardan.

1 Sayfa önce detaylı yorumlar yaptım bu konu hakkında. Çocuğun ölmesi başka insanlar için bir sınav ise o çocuk ''başka insanların'' cennetine neden gidiyor ki? Gidiyorsa bedavadan gidiyor demektir. Cennet sadece kulluk edilerek kazanılıyorsa aracı olarak kazanılamaz. Adaletsiz bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: tttnet.net

Ahiret inancı olmadığına göre kimin nereye gideceğini niye kendine dert ediniyosun.

Hiçbir şeyi dert ettiğim yok güzel kardeşim. Milyarlarca Müslüman bu imtihanın adil olduğunu düşünüyor. Bende ''sizce bu adil mi?'' diye konu açıyorum. Belki benim görmemiş olduğum, atladığım bir nokta vardır diye insanların fikrini sormam benim takıntılı olduğumu mu gösterir?
  • Gün geçmiyorki dinde bu böyle dinde bu şöyle diye bir konu açılmasın. Bıktırdınız yahu bi yobazlardan bide sizden gına geldi. Arkadaşım inanmıyorsanız inanmayın yada rahatsız oluyorsan müslüman olma ateist ol inanma rahatla.

Ayrıca 9 yaşındaki çocuğun değilde aslı şöyle 7 yaşına kadarki tüm çocuklar günahlardan arınıyor zira akli ve nefsi olarak kendi başına karar verebilecek durumda değil. Yaptığı şeyin doğru yada yanlış olduğunu kavrayamıyor. İşte bu yüzden Allah küçük kullarını cennetle ödüllendiriyor. sen küçük bir çocukla kendi aklını bir tutuyorsan o başka ozaman sende akli yetersizliğinden zaten günahlardan yırtıryosun rahat ol.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fenah2007

Gün geçmiyorki dinde bu böyle dinde bu şöyle diye bir konu açılmasın. Bıktırdınız yahu bi yobazlardan bide sizden gına geldi. Arkadaşım inanmıyorsanız inanmayın yada rahatsız oluyorsan müslüman olma ateist ol inanma rahatla.

Ayrıca 9 yaşındaki çocuğun değilde aslı şöyle 7 yaşına kadarki tüm çocuklar günahlardan arınıyor zira akli ve nefsi olarak kendi başına karar verebilecek durumda değil. Yaptığı şeyin doğru yada yanlış olduğunu kavrayamıyor. İşte bu yüzden Allah küçük kullarını cennetle ödüllendiriyor. sen küçük bir çocukla kendi aklını bir tutuyorsan o başka ozaman sende akli yetersizliğinden zaten günahlardan yırtıryosun rahat ol.

Konudan hiçbir şey anlamadigin belli. Yazilanlari tekrar oku yoksa lütfen cevap yazma. Onca yorumdan sonra benim cocuklarla aklımı bir tuttugumu cikardiysan eğer, sende anlama yetersizliği vardır büyük ihtimalle...

• aynı bu tepkiyi sorgusuz sualsiz üniversitelere girebilen Suriyeliler için gösterebiliyor olsanız keşke.

• bado6100 kullanıcısına yanıt
    Çocuğun engelli doğup doğmaması bu alemin şartlarına gore olan bisey.allah sizin düşündüğünüz ve hocalarin dediği gibi her ise karışsa idi bu sefer özgür değiliz diyeceksiniz.allahın geleceği bilmesi ile zorla bize karar verilmesi ayrı şeyler.elma armut misali.burdan özgür iradeye geliyorum.seçme şansım var.iyi yerine kötüyü yada tam tersini seçebilirim.bu benim irademe birakilmiş bisey.benimde yaşım 30.beki neden dünyaya geldiğini sorgulayabilirsin,ben de sana düşüncelerinin çevreden etkilenip aldığını söylerim.

• Toprak olacaklar

• 3-9 yaşındaki çocuk ölünce yok oluyor doğmadan önceki yokluguna kavusur cennet felan hikaye
    Cennet konusuna gelince kafir biri ölmeden önce namaza baslayacakken öluyor cennete giriyomus burda bi ****lik var bukadar kolaymı lan hikaye işte
    Din cennet cehennem herkesin işine geldiği gibi

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.