Şimdi Ara

Küçük bir kaza kim suçlu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
3.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün işten gelirken 4 yollu kavşaktan U çizerek diğer yöne devam etmek istedim yeşil yandı ve sola sinyalimi verip dönerken düz gitmek isteyen şahıs bana tam sol stop lambanın altından tampona dokundurdu , bende hiçbirşey yok sadece tamponda hafif boya çizilmesi var önemli değil .... ancak karşı tarafın alt ızgarası kırıldı , polis çağırdı tutanak tutuldu senaryoyu çizdim aşağı değerlendirebilir misiniz ? mavi çizgili araç benim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veracocha -- 8 Nisan 2015; 20:44:45 >

• Suçlu siz olabilirsiniz kuralları tam bilmiyorum ama sola sağ taraftan dönmeye çalışmış gibi görüyorum bu cizelgeden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ysnsnglsmhrybrhm.19000

Suçlu siz olabilirsiniz kuralları tam bilmiyorum ama sola sağ taraftan dönmeye çalışmış gibi görüyorum bu cizelgeden

Solda duramazdım ama solda birsürü araç birikmişti otobüs , dolmuş vs olduğundan dolayı öbür yolun açığında kalacaktım .. mecburen sağa girdim , bu durumda ben zaten dönüşümü tamamlamışım neredeyse ama o beni görmedi ve bana arka sol alt köşeden vurdu ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veracocha -- 8 Nisan 2015; 20:57:54 >
  • Cizdiginiz resim gorunmuyor

• Aynısı arkadaşımın başına gelmişti. O sol tarafa dönerken 2. şeritten dönmeye çalıştı. Lakin solundaki araç düz gidiyordu ve dokundurdu arkadan. İndiler anlaşalım dediler, arkadaş ısrar etti hatanın bayanda olduğu söyledi öyle olunca polis çağırdılar. İşim acele olduğu için gitmek zorunda kaldım. Sonra polis gelmiş tutanak tutmuşlar arkadaşa vermişlerdi tüm kusuru. Tabi örnek olsun diye verdim, tam aynı şartlar sağlanmamış olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: AlmostFly

Aynısı arkadaşımın başına gelmişti. O sol tarafa dönerken 2. şeritten dönmeye çalıştı. Lakin solundaki araç düz gidiyordu ve dokundurdu arkadan. İndiler anlaşalım dediler, arkadaş ısrar etti hatanın bayanda olduğu söyledi öyle olunca polis çağırdılar. İşim acele olduğu için gitmek zorunda kaldım. Sonra polis gelmiş tutanak tutmuşlar arkadaşa vermişlerdi tüm kusuru. Tabi örnek olsun diye verdim, tam aynı şartlar sağlanmamış olabilir

Sizin arkadaşınızın durumunda nasıl vurmuştu diğer araç ? ben dönüşü tamamlamıştım neredeyse oda hala üstüme doğru gelmeye devam ediyordu , ben mecburen vuracağını anlayınca iyice açığa yanaştım kurtarayım diye .. eğer sola yanaşan araç düz gidecekse neden sola yanaşıyor o zaman oda açıktan düz gitmeli ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veracocha -- 8 Nisan 2015; 21:12:45 >

• Suçlu sizsiniz. Kavşaklarda döneceğiniz tarafa yanaşmadığınız için yolu da yavaşlatmanız cabası.

O araç düz gideceği için sizin yüzünüzden frene basacaktı ve arkadaki araçlar sizin yüzünüzden kırmızıya yakalanacaktı.
    Yada size yol vermediği için orta şeritte beklemenizden ötürü trafiği durduracaktınız.

Hiç kaza olmasa bile YAPTIĞINIZ bütün sürücülere SAYGISIZLIK. HAKLARINI ÇALIYORSUNUZ.

Suçluda sizsiniz. Polis gelmişse o şekilde yazmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5A1BF912D -- 8 Nisan 2015; 21:15:05 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu kaza da kim haklı?
    11 ay önce açıldı
    Kaza yaptım kim suçlu ?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ARES007

Suçlu sizsiniz. Kavşaklarda döneceğiniz tarafa yanaşmadığınız için yolu da yavaşlatmanız cabası.

O araç düz gideceği için sizin yüzünüzden frene basacaktı ve arkadaki araçlar sizin yüzünüzden kırmızıya yakalanacaktı.
    Yada size yol vermediği için orta şeritte beklemenizden ötürü trafiği durduracaktınız.

Hiç kaza olmasa bile YAPTIĞINIZ bütün sürücülere SAYGISIZLIK.

Peki soldaki birikmeden dolayı ben dolda kalsaydım benim araç açıkta kalıp diğer yönden gelen arabaların önünü tıkamış olacaktı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: veracocha

quote:

Suçlu sizsiniz. Kavşaklarda döneceğiniz tarafa yanaşmadığınız için yolu da yavaşlatmanız cabası.

Peki soldaki birikmeden dolayı ben dolda kalsaydım benim araç açıkta kalıp diğer yönden gelen arabaların önünü tıkamış olacaktı ?

Öyle birşey olmayacaktı. Kendiniz mağdur göstermeye çalışmayın. Eğer kırmızı yanmış olsa ve bir tıkanıklık olacak olsaydı ÇARPTIĞINIZ araç DURUYOR olurdu.

Sizin gibiler yüzünden ışıklarda hangi şeritte durursam durayım geçemiyorum. Önümde 3 araç oluyor geçemiyorum.

BU forumda ilk defa bazı kelimeleri büyük harfle yazıyorum çünkü bu yaptınızı yapan çok insan var ve trafik ışığında önümde 3 araç duruyor olsa bile basıp gidemiyorum. Kırmızıya yakalanıyorum.

Ayrıca sola yada sağa yanaşan adam düz gidebilir çünkü hemen hemen bütün yollarımız 2 şeritli. Bazı insanlar trafik ışıklarında kendilerince o 2 şeritli yolları 3-4 şeride çıkartıyorlar. Yollardaki beyaz çizgilere dikkat edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5A1BF912D -- 8 Nisan 2015; 21:21:42 >

• Arkadan vuran her zaman suçlu diye biliyorum. Sizi arkadan vurmuş yani burundan vursa bence farklı olurdu ama siz ilerlemişsiniz arkanızdan vurmuş. Yinede bılen arkadaşlar yardımcı olurlar.

• quote:

quote:

quote:

Öyle birşey olmayacaktı. Kendiniz mağdur göstermeye çalışmayın. Eğer kırmızı yanmış olsa ve bir tıkanıklık olacak olsaydı ÇARPTIĞINIZ araç DURUYOR olurdu.

Sizin gibiler yüzünden ışıklarda hangi şeritte durursam durayım geçemiyorum. Önümde 3 araç oluyor geçemiyorum.

BU forumda ilk defa bazı kelimeleri büyük harfle yazıyorum çünkü bu yaptınızı yapan çok insan var ve trafik ışığında önümde 3 araç duruyor olsa bile basıp gidemiyorum. Kırmızıya yakalanıyorum.

Arkadaşım bende suç varsa vardır ancak diğer sürücüde hiç mi suç yok ? madem düz gidecek o zaman neden o da sola giriyor ?

aşağıya çizdim durumu kırmızı yanarken bekliyorduk yeşil yanınca hareket ettik sinyalimide öncede vermiştim ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veracocha -- 8 Nisan 2015; 21:31:04 >

• Hemen hemen bütün yollarımız 2 şeritli. Bakın siz bile anlatırken 2 şerit çizmişsiniz.

Sizin mantığınızla kimse düz gitmesin o zaman.

Ayrıca resminiz büyük boyutlu. Kotalı ve cepten internete giren insanlar orjinal boyutlu imajlı sayfaları açtıklarında kotaları doluyor. Bundan ötürü s-image kullanmanızı rica ediyorum.
  • quote:

Hemen hemen bütün yollarımız 2 şeritli. Bakın siz bile anlatırken 2 şerit çizmişsiniz.

Ayrıca resminiz büyük boyutlu. Kotalı ve cepten internete giren insanlar orjinal boyutlu imajlı sayfaları açtıklarında kotaları doluyor. Bundan ötürü s-image kullanmanızı rica ediyorum.

yolda serit yok 3 araçta sığıyor o yola , dikkat ederseniz o araç aradan çıkıyor benim yanımda değildi yani o yanımda minibüs vardı aradan çıkıp dümdüz gitmek istedi
  • quote:

quote:

Hemen hemen bütün yollarımız 2 şeritli. Bakın siz bile anlatırken 2 şerit çizmişsiniz.

yolda serit yok 3 araçta sığıyor o yola , dikkat ederseniz o araç aradan çıkıyor benim yanımda değildi yani o yanımda minibüs vardı aradan çıkıp dümdüz gitmek istedi

Göbek içlerinde şerit olmaz. Şeritler trafik ışığı hızasında biter genellikle ve ışıklardan 100m önce düz çizgi halini alırlar. Normal koşullarda mecbur kalmadıkça düz çizgi başlamadan önce döneceğiniz tarafa yanaşmanız gerekir.

Ben olayı çarptığınız araç ve sizin arkanızdaki aracın ve hepinizin arkasındaki araç gözüyle anlatayım.

Çarptığınız araç : 2. resme göre çarptığınız aracın sürücüsü ile birlikte önce sola dönüyorsunuz. Bu süre boyunca söylediğiniz kadarıyla o araçtan hızlısınız. Ayrıca hemen kuyruğundan ve yanından geçiyorsunuz. Yani çarptığınız araç siz hemen yanında bulunduğunuz için şeridin ortasına yanaşamıyor. Tam gaza basıp düz gidecekken siz o daha hızlı döndüğünüzden o aracın önüne düşüyorsunuz ve kaza yapıyorsunuz.

Ayrıca sinyaliniz kavşağın başından beri yanıyor. Sinyal siz direksiyonu düzeltene kadar yanmaya devam edecek. Yani o an sizin yerinizde olan ve düz gidecek olan birçok aracın sol sinyalı açık kalacaktır. Çünkü henüz kavşakta o konumda olan hemen her aracın direksiyonu sola bakıyordur ve hiç düzlenmemiştir. Bundan ötürü sinyal otomatik olarak atmamıştır.

Sizin arkanızdaki araç : Göbekte dönen araçlar olarak zaten kendi gidebildiğiniz hızda gidiyorsunuz. Bu elbetteki dümdüz gidecek bir aracın hızı olamaz. Ayrıca birçok araç aynı anda dönüş yaptığı için hızınız iyice düşüyor. Arkanızdaki yani tam orta şeritte bulundan araç önü bomboş olmasına rağmen sizin dönmeniz yüzünden yavaşlıyor ve ışıktan ya o yada arkasındaki başka bir araç geçemiyor.

Birde göbeğe girmemiş araçlar olur. Bu araçlar öndeki 3-4 aracın hareket etmesini beklerler ve bu öndeki araçların bazıları soldan sağa bazıları ise sağdan sola dönerler. Bu uygunsuz dönüşü yapan araçlar ya sağda ve solda bulunan düz gidecek araçların önünü keserek o şeridin durmasına neden olurlar yada yol bulamayarak kendi bulundukları şeridin akıp gitmesini engellerler.

Bu sağdan sola, soldan sağa dönenler yüzünden sizde ışıklardan geç geçiyorsunuz. Eğer hepimiz döneceğimiz tarafa yanaşırsak sabırla beklersek hem trafik ışıklarında kazalar olmaz hem de daha hızlı akar.

Eklemek istediğim bir şey daha var. Trafik ışıklarında şerit sayısı kadar araç beklemelidir. 2 şeritli yolu geniş diye 3-4-5 şeritli gibi kullanmaya çalışmak(ki bu da yasak. Devlet oraya çizgi çizmiş.) ışıkta araçların basıp gitmesini engeller.

Benim kızgınlığım var mesajlarımı sert yazıyor gibi hissetsemde bu konuda üzgün olduğumu belirtmeliyim. Çünkü bu olay bütün trafiği felç ediyor. Yani benim kızgınlığım size değil. Yapılan bu harekete. Bende illaki hata yapıyorum. Hatasız kul olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5A1BF912D -- 8 Nisan 2015; 21:58:38 >

• sağdayken niye sola dönmek için milletin canına malına musallat oluyorsun baştan sol şeritte niçin durmuyorsun ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaşım bende suç varsa vardır ancak diğer sürücüde hiç mi suç yok ? madem düz gidecek o zaman neden o da sola giriyor ?

aşağıya çizdim durumu kırmızı yanarken bekliyorduk yeşil yanınca hareket ettik sinyalimide öncede vermiştim ...

Guzel kardesim sen sagdan sola donerken solundaki adamin onune kirdin adamda duramayip sana vurdu peki sen solda olsaydin ne olucakti? O adam sana vurucakmiydi?tabikide hayir.yani soldaki adam sola doncek adama engel olmaz tehlike arz etmez fakat siz insanlarin hakkini calarak milleti tehlikeye sokarak hem hak yiyorsunuz hemde uste cikmaya calisiyorsunuz boyle bisey varmi ya?sola donmicen soldan gitme saga donmicen sagdan gitme naabcak adam?ucsunmu?burda kesinlikle 8 de 8 siz suclusunuz

• quote:

quote:

quote:

Göbek içlerinde şerit olmaz. Şeritler trafik ışığı hızasında biter genellikle ve ışıklardan 100m önce düz çizgi halini alırlar. Normal koşullarda mecbur kalmadıkça düz çizgi başlamadan önce döneceğiniz tarafa yanaşmanız gerekir.

Ben olayı çarptığınız araç ve sizin arkanızdaki aracın ve hepinizin arkasındaki araç gözüyle anlatayım.

Çarptığınız araç : 2. resme göre çarptığınız aracın sürücüsü ile birlikte önce sola dönüyorsunuz. Bu süre boyunca söylediğiniz kadarıyla o araçtan hızlısınız. Ayrıca hemen kuyruğundan ve yanından geçiyorsunuz. Yani çarptığınız araç siz hemen yanında bulunduğunuz için şeridin ortasına yanaşamıyor. Tam gaza basıp düz gidecekken siz o daha hızlı döndüğünüzden o aracın önüne düşüyorsunuz ve kaza yapıyorsunuz.

Ayrıca sinyaliniz kavşağın başından beri yanıyor. Sinyal siz direksiyonu düzeltene kadar yanmaya devam edecek. Yani o an sizin yerinizde olan ve düz gidecek olan birçok aracın sol sinyalı açık kalacaktır. Çünkü henüz kavşakta o konumda olan hemen her aracın direksiyonu sola bakıyordur ve hiç düzlenmemiştir. Bundan ötürü sinyal otomatik olarak atmamıştır.

Sizin arkanızdaki araç : Göbekte dönen araçlar olarak zaten kendi gidebildiğiniz hızda gidiyorsunuz. Bu elbetteki dümdüz gidecek bir aracın hızı olamaz. Ayrıca birçok araç aynı anda dönüş yaptığı için hızınız iyice düşüyor. Arkanızdaki yani tam orta şeritte bulundan araç önü bomboş olmasına rağmen sizin dönmeniz yüzünden yavaşlıyor ve ışıktan ya o yada arkasındaki başka bir araç geçemiyor.

Birde göbeğe girmemiş araçlar olur. Bu araçlar öndeki 3-4 aracın hareket etmesini beklerler ve bu öndeki araçların bazıları soldan sağa bazıları ise sağdan sola dönerler. Bu uygunsuz dönüşü yapan araçlar ya sağda ve solda bulunan düz gidecek araçların önünü keserek o şeridin durmasına neden olurlar yada yol bulamayarak kendi bulundukları şeridin akıp gitmesini engellerler.

Bu sağdan sola, soldan sağa dönenler yüzünden sizde ışıklardan geç geçiyorsunuz. Eğer hepimiz döneceğimiz tarafa yanaşırsak sabırla beklersek hem trafik ışıklarında kazalar olmaz hem de daha hızlı akar.

Eklemek istediğim bir şey daha var. Trafik ışıklarında şerit sayısı kadar araç beklemelidir. 2 şeritli yolu geniş diye 3-4-5 şeritli gibi kullanmaya çalışmak(ki bu da yasak. Devlet oraya çizgi çizmiş.) ışıkta araçların basıp gitmesini engeller.

Benim kızgınlığım var mesajlarımı sert yazıyor gibi hissetsemde bu konuda üzgün olduğumu belirtmeliyim. Çünkü bu olay bütün trafiği felç ediyor. Yani benim kızgınlığım size değil. Yapılan bu harekete. Bende illaki hata yapıyorum. Hatasız kul olmaz.

Hocam ben sizin dediğinizi gayet iyi anlıyorum sola yanaşmam gerektiğini bende biliyorum , ancak durum müsait değildi kavşağa girmeden 2 . resimdeki soldaki bir aracın arkasında dursaydım bu sefer diğer yönden gelen (siyah okla çizdiği yoldan gelenler) araçların önünü kesmiş olacaktım ...sap gibi yolun ortasında kalacaktım , ben sağı boş görünce sağa girdim sinyalim hep açıktı o araç ise yanımdaki minibüsün yanından çıktı ve düz gitmek istedi ...ben dönüşümü tamamlamışım neredeyse ancak o sanki beni hiç görmemiş gibi arka sol alttan dokundurdu ... aten o kavşak çok kötü ve hatalı bir kavşak karman çorman oluyor akşam saatlerinde ... benim tahminince %50 - 50 verebilirler diye düşünüyorum ...

• Suc sizde.

Bunun nedeni ise basit.Sola donmeyecek adamin gobekte en sol seritte durmasinda bir mahsur yok cunku 3 seritli gobekte orta ve en sagdaki araclar duz gitmek icin o serittedirler.Bu seritlerden sola donmeye calismak sizi suclu kilar.Bu hareketi yaparak soldaki seritte olup duz gitmek isteyenin onune kiriyorsunuz.

Soldakinin iki yone gitme sansi mevcut.Sol seride illa sola donecekler gececek diye bir kural yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşım resime iyi bakınız solda duramazdım diyorum size öyle boktan bir durum oldu ki yolun ortasında kalacaktım siyah okla çizdiğim yoldan araçlar gelmeye devam ediyordu , sağı boş bulunca mecburen sağa girdim
  • Bildigim kadariyla sehir icindeki yollarda donel alan icindeki surucu daima onceliklidir. Bununla ilgili tabelalar bile var sehir icinde. Tabi bahsettigim kavsaklar isik olmayanlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.