Şimdi Ara

küçük bir çiftlik kurmanın maliyeti nekadar olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 5 büyük baş, 10 küçük baş, 50 tavuk. tabi bunlardan ürün sağlıcam. internetten araştırdığım kadarıyla 5 büyük baş 4bin tl den 20 bin tl, 10 küçük baş 600 tl den 6bin tl, 50 tavuk 50 tl den 2500 tl. yuvarlak 30bin tl tutuyor. peki ağıl ahır
    yapım kurulum yem falan filan toplam nekadar tutar? devletten hibe alınabilirmi? plan sadece kendimi geçindirmek, kendi ürünümü kendim üretip yaşamımı sürdürmek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R-John -- 29 Kasım 2017; 19:0:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• tapulu arazin var mı önce ondan haber ver.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozbey08

tapulu arazin var mı önce ondan haber ver.

Allaha şükür var 250 metre kare. ama genişletilebilir diye düşünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: R-John

quote:

250 m2 bir çiftlik için yetmez diye düşünüyorum. Kafanda şehirden el etek çekmek varsa zaten köylerde tarlalar pahalı değil. Ama büyükbaşın bakımı vs zordur. Umarım tecrüben vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakkını Arayan Serçe -- 30 Kasım 2017; 14:14:43 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anlamam etmem ama bakımını yapamazsaniz bu hayvanların hastalığı var

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hakkını Arayan Serçe

quote:

quote:

250 m2 bir çiftlik için yetmez diye düşünüyorum. Kafanda şehirden el etek çekmek varsa zaten köylerde tarlalar pahalı değil. Ama büyükbaşın bakımı vs zordur. Umarım tecrüben vardır.

istanbulda yaşıyorum. karadenizde köyümüz evimiz arazimiz var şükür. kimse yaşamıyor evde arada sırada kafa dagitmaya gidiyoruz. şehir hayatı yapamıyorum sevmiyorum bunalıyorum eğlencede falanda gözüm yok sadece hayvanlarım olsun cobanlik yapayım dağlarda gezeyim istiyorum. birkaçkere yaptım seviyorum. küçük baş hayvan birde tavuklarla başlasam başlangıçta yeterli olur heralde. ilerde büyük başa girişirim belki. 20 30 adet küçük baş 40 50 adet tavuk 2 köpek dağ bayır gezeriz artık :) nezaman koye gitsem dönesim gelmiyor oralar çok güzel tamamen doğa. ne kafeler var ne eğlence merkezleri ne bakkal ne market. benim olayım hayvanlar ve doğa. inşallah olur

• quote:

quote:

250 m2 ye ancak hobi bahçesi yapabilirsin. O dediğin ciftlik için en az 5 dönüm lazım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ml_csd_ds

quote:

quote:

250 m2 ye ancak hobi bahçesi yapabilirsin. O dediğin ciftlik için en az 5 dönüm lazım.

köyde baktığımda 200-300 metre karelik evin bulunduğu arazide ağıl ahır kurmuş olanlar var. hayvanları hep salıyolar dağa. böyle olduğunu gördüğüm için olur diye düşündüm

• up

• 250 metrekare ile olmaz. en az 2 dönüm arazi şart , kafadan 60-70.000 tl gider başlangıçta
  • Kendi kendini geçindirmek için devletten hibe alacaksın ha? Millet enayi olduğu için çalışıp kazanıyor zaten. Ticaret yapacaksan, üretime katkı sağlayacaksan devlet destek verir.
  • Kendi içinde dağılma. Hem yerin de yok. Tavuk çiftliği açman çok daha mantıklı olur. Teftiş zamanı falan biraz sıkıntı oluyor ama atlatıyoruz bir şekilde. Normalde 1000 tane tavuğa izin verdiler ama bizde 1800 tane falan var. Bir kısmı civcivlik. Yavru bölümünde yemleri basıyoruz zaten 45 güne de kesime giriyor eti de toptancı alıyor kafa rahat. Başta zor geliyor ama para kazandıkca ve alıştıkça kolaylaşıyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.