Şimdi Ara

Küç kaynağı nedeniyle ekran titreme yapar mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar evimde voltaj sabit durmuyor bir türlü.Bu yüzden geçen gün güç kaynağım yandı.Tamir ettirdim fakat kullanmaya başladığımdan beri ekranda titreme oluyor.Zaman zaman artıyor zaman zaman azalıyor
    , ama sürekli var.Evin voltajından dolayı olabilir diye tahmin ettim ve kesintisiz güç kaynağı aldım fakat sorun devam ediyor...Tamir edilen güç kaynağında acaba eksik bir işlem yapılmş olabilir mi?Arızalı kondansatörlerin değiştirildiği söylendi fakat herhangi bir tanesi atlanmş olupda bu titremeye sebep oluyor olma ihtimali var mı?Yok ise esas sorun ne olabilir?PS3 e bağladığım zaman sorun kalmıyor.Sıfır titreme...Buna dayanarak monitörde sorun olmadığını düşünüyorum.Fakat emin değilim.Yardımlarınızı bekliyorum.

Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cdmpf -- 7 Mart 2011; 22:59:10 >

• LCD monitörler analog kablo ile bağlandığında masaüstünde bile çok fena titreme olabiliyor. DVI bağlı olsa dahi ekran kartını ciddi yoran 3D uygulamalar çalışırken ekranda dalgalanma olabiliyor, mesela 3dmark 2006 da Firefly bölümü çalışırken oldukça belirgin şekilde dalgalanma görülebilir.

Monitörünüz DVI ya da HDMI dan bağlı ve dalgalanma sistem boşta iken dahi oluyorsa PSU dan kaynaklanma ihtimali var, fakat kesin değil. Sistemi başka bir PSU ile denemeden net bir şey söylenemez.

flickr
  • quote:

Orijinalden alıntı: HexfeT

LCD monitörler analog kablo ile bağlandığında masaüstünde bile çok fena titreme olabiliyor. DVI bağlı olsa dahi ekran kartını ciddi yoran 3D uygulamalar çalışırken ekranda dalgalanma olabiliyor, mesela 3dmark 2006 da Firefly bölümü çalışırken oldukça belirgin şekilde dalgalanma görülebilir.

Monitörünüz DVI ya da HDMI dan bağlı ve dalgalanma sistem boşta iken dahi oluyorsa PSU dan kaynaklanma ihtimali var, fakat kesin değil. Sistemi başka bir PSU ile denemeden net bir şey söylenemez.

Yüksüz olsa bile titreme oluyor...Dediğiniz gibi başka bir psu ile denemekten başka çare kalmıyor galiba.LCD dvi dan bağlı.Bu olaydan önce dediğiniz 3d uygulamalarında herhangi bir titreme olmuyordu..

• Cdmpf kullanıcısına yanıt
    merhaba

Hocam benim sistemimde imzamda ki gibi degisiklik yaptiktan sonra masa usutunde dahi zaman zaman titreme oluyor PSu dan kaynak li olma ihtimali var mi siz sorununuzu nasil cozdunuz
  • Tam hatırlamıyorum ama titreyen lcd yi açılmayana kadar kullandığıma göre buyuk ihtimalle psu yu değiştirmiştim ve sorun çozulmuştu.Çunku titreyen monitörü uzun bir sure kullanmış olmam gibi bir durum söz konusu olamaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.