Şimdi Ara

Kubital tünel sendromu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
3.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar dirseğimde sızı hissettim daha sonra kolumu katladığımda baktım sinir kolu kapatınca dirsek kemiğinin üstünden karşıya geçiyor

Araştırdım biraz dirseğin üstüne bastırmaktan, masabaşı çalışırken falan dirseğe yüklenmekten oluyormuş

Bunu yaşayıp atlatan var mı çok sık görülen bi rahatsızlıkmış. Fitness yapsam bi zararı olur mu ilerler mi acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben bilmem up olsun geçmiş olsun

• Ben bir sedanter olarak fullbody hafif bir programla haftada 3 gün spor yapıyorum. Spor her türlü hastalığın önüne bir set çekiyor hocam. Sporu düzenli yapmaya başladığımdan beri çooook farklı hissediyorum. 30 yaşıma doğru giderken o 15 yaşında ki çekirge gibi hallerime döndüm.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Swonz kullanıcısına yanıt
    Saol hocam inşallah yardımcı olan çıkar

• quote:

Orijinalden alıntı: ø

Ben bir sedanter olarak fullbody hafif bir programla haftada 3 gün spor yapıyorum. Spor her türlü hastalığın önüne bir set çekiyor hocam. Sporu düzenli yapmaya başladığımdan beri çooook farklı hissediyorum. 30 yaşıma doğru giderken o 15 yaşında ki çekirge gibi hallerime döndüm.
    Ben sporu bunun yüzünden bıraktım hocam şınav çekerek ısınıyodum rahatsız etmeye başladı. Korktum ilerler diye 6 ay oldu hala geçmedi. Sinir sıkışması sonuçta ilerlemesinden korkuyorum bir de çok sık görülen rahatsızlıkmış burda mutlaka yaşayıp atlatan arkadaşlar vardır , teşekkürler :)

• Hey up

• U p

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu sendrom hatırladığım kadarı ile dirseği aniden bir yere çarptığında oluyor. Ayrıca sinir karşıya geçiyor demişsin 😂 büyük ihtimal damardir o gördüğün şey

• Manonofy kullanıcısına yanıt
    Hocam bence de damar ama doktora gittim sinir dedi. Kübital tünel sendromu bi şey olmaz ehuheu dedi. İleri derecesinde parmakta uyuşma oluyomuş ameliyat gerekiyomuş falan. Ben de sporu bıraktım bunun yüzünden şimdi başlasam ilerler diye korkuyorum

• Merhaba, aynı sorun bende de var. Eskiden çok araştırmıştım, sizle bilgimi paylaşayım;

Kübital tünel sendromunda ulnar sinir basınç altında kalır, yüzük ve serçe parmağınızda uyuşukluk duyarsınız. Rahatsızlık ciddi boyutlarda değilse, rehabilitasyonla tedavi sağlanır. Ciddiyse ameliyat düşünülür.

Sizin durumunuzda, ulnar sinir basınç altında sıkışmıyor. Tam sıkışacakken, yer değiştirerek basınçtan kendisini kurtarıyor. Bu başka bir şey. Kübital tünel sendromundan çok daha nadir görülür.

Kubital tünel sendromu

Ulnar sinir, normalde mediyal epikondilin altında yer alır. Fakat söz konusu durumda, basınç oluştuğu zaman, mediyal epikondilden kaçarak, mediyal epikondil üzerinde hareket ediyor. İşte atma dediğiniz şey aslında böyle mekanik bir durumdan ibaret.

Snapping triceps veya ulnar nerve subluxation olarak da birbirine çok yakın vakalar araştırabilirsiniz. Size iki video göstereyim:
    AthleteFIXyoutube
    Ulnar Nerve Subluxation
    https://www.youtube.com/watch?v=mDzV-cOkfog
    Dr. Andreo Spinayoutube
    Acute Ulnar Nerve Subluxation or Snapping Triceps Syndrome....or both??
    https://www.youtube.com/watch?v=W57qRfc6xKQ

Olayın doku boyutunda nasıl yaşandığını şu ameliyat videosunda açıkça görebilirsiniz (eğer hassasiyetiniz varsa izlemeyin)
    handsurgery346youtube
    Ulnar nerve subluxation
    https://www.youtube.com/watch?v=kuK7DPlilWc

Şimdi size kendi yaptıklarımdan bahsedeyim. Uzmanından profesörüne 5 farklı ortopediste gittim. Hiçbiri daha önce böyle bir şey görmemiş. Ciddi ağrı ve uyuşukluk olmadığı için (ki, eskiden ara sıra oluyordu) çok önemli olmadığını söylediler. İstersen ameliyat yapabiliriz ama değmez dedi bir tanesi.

Bu atmadan dolayı sinirlerimde hasar oluşmuş mudur diye aralıklarla 2 kez nörolojiye gidip test yaptırdım. Hiçbir sıkıntı gözükmedi.

Fakat herkeste bu rahatsızlığın şiddeti farklı. Her doktorun yapacağı yorum da. Ortopedi ve nörolojiye mutlaka görünmenizi öneririm.

Ben bu durumla yaşamaya alıştım ve uzun süredir sorun olmuyor. Şınav gibi egzersizlerde atmayı hissetmek can sıkıcı. Beni spordan uzaklaştırdı diyebilirim. Fakat yine de, dirseği bükmeden yapılabilecek birçok egzersizden yararlanmak mümkün.

Son olarak, bu konu hakkında Amerika'dan Jeff diye bir terapistle yazışmıştım. Kendisinden, kendi üretimi olan flextend adında bir ürün satın aldım hatta. Dediği şuydu: Bu sorun, ulnar sinirin basınç altında kalmasından kaynaklanıyor. Öyleyse bu basıncı azaltırsak, sorun da azalır (hatta geçebilir).

Peki nasıl? 1'ncisi Avuç içi, bilek, dirsek kaslarımız (https://s3.amazonaws.com/teachmeseries/tmanatomy/wp-content/uploads/20171222220540/Prosection-of-the-Intermediate-Layer-of-Anterior-Forearm.jpg ) ne kadar gergin ve kütle olarak fazlaysa, ulnar sinire gelen mekanik basınç da o kadar artar. O yüzden ne yapalım? Bu bölgeyi masajla yumuşatalım, bu bölgeyle ciddi ağırlık egzersizleri yapmayalım, masa başında çalışırken çok bükük tutmayalım.

2ncisi de, bu bölgenin tersinde kalan dış kaslar (https://upload.turkcewiki.org/wikipedia/commons/1/18/Common_Extensor_Tendon.jpg) ne kadar güçlüyse, iç bölgedeki basınç o kadar azalır. O yüzden dış el, dış bilek ve dış ön kol kaslarımızı bol bol geliştirelim.

Aynı mantıkla, ulnar sinirden taraf olan triseps kaslarımızı (long head, medial head) masajla rahatlatalım, ters taraf olan lateral head kısmını bol bol geliştirelim (https://www.yoganatomy.com/wp-content/uploads/2018/05/triceps-brachii-muscle-plain.png )

Ayrıca ulnar sinire yönelik birçok esnetme gibi yararlı egzersiz var, mutlaka araştırın.

Kendi kendine rehabilitasyon yapacaksanız, durumlar böyle. Flextendle tüm o dış kasları çalıştırmak mümkün (
    URehabyoutube
    Cubital Tunnel Syndrome Exercise - Reverse Grip Triceps Press Downs
    https://www.youtube.com/watch?v=bQ5tLI955Ig
    ). Hala satılıyor mu bilmiyorum, internetten aratabilirsiniz. Yaratıcı düşünerek bu bölgeleri çalıştırmanın yeni yollarını da bulmak tabii her zaman mümkün.

Geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C6EC476D6 -- 10 Şubat 2019; 0:30:58 >

• Hocam çok teşekkür ederim mahcup ettiniz uzun uzun yazmışsınız. Yaklaşık 6 aydır sporu bıraktım dediğin gibi spordan soğuttu atma olayı. O zaman çok net hissediyordum şimdi bi deniyim dedim ama şınavda o kadar hissetmedim. Tabi devam edersem artar mı yine asıl merak konusu bu

Spor salonuna yazıldım ama aklıma bu sorun gelince kaldım böyle gerçekten üzüldüm hevesle spora dönmüştüm. Artık atma olayı umrumda değil zarar vermediğinden emin olsam yarından itibaren vücut geliştirmeye başlamak istiyorum.

Senin tamamen geçti mi yoksa azaldı mı? Yani aslında tek kaygım vücut geliştirmeye başlarsam olumsuz bir şekilde artar mı rahatsızlık? Kaldım resmen ne yapcam bilmiyorum ben hiçbir zaman vücut geliştirme yapamayacak mıyım?

• Arteon A kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Gördüğüm kadarıyla iyileşen de var, iyileşmeyen de var. Kesin bir şey diyemiyorum.

Benimki de hafifledi fakat geçmedi. Öyle alışmışım ki, unutmuşum. Açtığınız konu hatırlattı, kontrol ettim atlamalar devam :)

Vücut geliştirme yapılamaz diye bir şart yok. Rahatsızlık duymuyorsanız, atmaya rağmen devam edebilirsiniz. Ama uyuşukluk ve acı yaşıyorsanız bazı hareketleri sınırlamanız gerekecek.

En basitinden bench press değil, dumbell fly yaparsınız:https://bodybuilding-wizard.com/wp-content/uploads/2014/07/incline-dumbbell-flyes.jpg veya row değil de reverse fly yaparsınızhttps://www.mensjournal.com/wp-content/uploads/2018/03/30-best-back-workouts-lying-lateral-raise.jpg

vsvs sayısız alternatif var.

Hatırlatmak isterim ki, zamanla bu sıkıntısı kendiliğinden geçen birçok insan okudum. Kimi rehabilitasyona gitmiş kimi evde bir şeyler yapmış, kimi hiçbir şey bile yapmamış.

Ameliyat olup deli gibi vücut geliştirme yapan ve hiçbir sorun yaşamayanlar mı dersin, ameliyattan sonra eskisinden de şiddetli uyuşma ve acı yaşayıp spor hayatı kalıcı olarak bitenler mi dersin, her yol var...

• Allah razı olsun hocam, internette bilgi okudum fakat birebir yaşayan birisi olarak senden dinlemek daha iyi oldu içimi rahatlattın çok teşekkür ederim gerçekten

Umarım biz de kurtuluruz en kısa sürede çok geçmiş olsun:)

• Merhaba yaklaşık 1.5 aydır sol kolumda baslangic duzeyinde ulnar sinir sikismasi var,
    Serce parmağımda ve yüzük parmayimda his kaybı ve usyusma var, 15 gun fizik tedavi oldum ama az bir etki etti acimaden hast . Ortopedi bölümünde bir prof gittim ameliyat onerdi.guc kaydı olursa geri kazanma imkanı olmaz dedi bu konuda tecrubelerinizi ve onelrinizi paylasabilirmisiniz ? Bu hastaligi ameliyat olmadan sadece fizik tedavi ile geri gidermek mumcun mu sadece b vitamini v odem giderici anti eflamatuar v.b takviye disinda bir ilaç yok sanırım.
  • Dirsekte sinir sıkışması bende de var hem de iki kolda birden. Bilgisayar başında oturmaktan oldu. Nette araştırıp ameliyat fotolarını görünce doktora gitmedim. Kendiliğinden geçer inş.

• Bir kaç ay fizik tedaviye gitmiştim bu rahatsızlık yüzünden. Hemşire dirseğini ılık su dolu bir kaba sokuyor o suyun içinde ultrason prensibiyle çalışan bir cihazla o bölgeye uygulama yapıyor.

Bende çok büyük ölçüde işe yaradı belirteyim ağrısı uyuşması yok artık ve yıllar önce gitmiştim tedaviye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skymarc -- 14 Temmuz 2019; 9:56:35 >
  • Sorunu yaşayıp çözüm bulabilen var mı, transpozisyon ameliyatını olmayı düşünüyorum doktor tavsiyesi olan var mı?

• Bende de oldu. Bir ara çok yükseldi.
    Dirseğimi sargı beziyle sardım hep düz tuttum bir süre. Şuan iyi durumda, hala var ama ağrısı azaldı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.