Şimdi Ara

KTÜ gemi inşaati ve gemi makinaları müh. hakkında?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
7.772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bu bölüm hakkında bilgisi olan var mı nasıl bi bölümdür yani geleceği nasıldır? ktü gemi de okuyan arkadaşlar memnunlar mı veya bilen var mı?

• Benim abimin arkadaşı geçen sene ezun oldu ve şuanda istanbulda çalışıyor..1.5 milyar maaş alıyor..İşe girer girmez bu parayı almaya başladı..B yılın sonuna doğru 2 milyar almaya başlar..
  • benim duyduğuma göre bu işte çook para var diolar çoktan kastları bu mu??? 1.5 2 milyar mı?
  • Ben olsam onun yerine makina mühendisliğini seçerdim, ki öyle de yaptım zaten.

Kendini kısıtlama bence.
  • sizin gemi inşaatı ve gemi mak hakkında bi bilginiz var mı? özellikle ktü hakkında paylaşırsanız sevinirim...
  • Abimin arkadaşı dediğim adam katü den mezun oldu ve iyi bir maaşla başladı..Normalde yeni başlayan bir mühendise kimse bu parayı vermez..Adam daha yeni mühendis olduğu halde 1.5 milyar maaş alıyor..3-4 yıl sonra maaşı 4 milyardan çok fazla olacak..Deneyim kazandıkça maaşıda artar.Diğer 2 arkadaşım ytü gemi-makine de okuyorlar..Geçen sene girmişlerdi..Ayrıca yukarda bir arkadaş demişki gemi-makine yazacağına makine müh. yaz..Hiç alakası yok..Normal makine müh. mezun olsan bile gemi makineden mezun olan kadar bilgin olamaz..Adamlar sadece bunun eğitimini alıyor..Sen 4 sene makine müh. okuyup 4. sınıfta alan seçimiyle mi gemi makineden mezun olanlarla aynı bilgiye sahip olacaksın..Ayrıca dostum normal müh.lere göre gemi makinennin önü çok açık..Çünkü bu alanda açık var..Taki açık dolana kadar bu böyle devam eder..
  • quote:

Orjinalden alıntı: ssff_allthing

Abimin arkadaşı dediğim adam katü den mezun oldu ve iyi bir maaşla başladı..Normalde yeni başlayan bir mühendise kimse bu parayı vermez..Adam daha yeni mühendis olduğu halde 1.5 milyar maaş alıyor..3-4 yıl sonra maaşı 4 milyardan çok fazla olacak..Deneyim kazandıkça maaşıda artar.Diğer 2 arkadaşım ytü gemi-makine de okuyorlar..Geçen sene girmişlerdi..Ayrıca yukarda bir arkadaş demişki gemi-makine yazacağına makine müh. yaz..Hiç alakası yok..Normal makine müh. mezun olsan bile gemi makineden mezun olan kadar bilgin olamaz..Adamlar sadece bunun eğitimini alıyor..Sen 4 sene makine müh. okuyup 4. sınıfta alan seçimiyle mi gemi makineden mezun olanlarla aynı bilgiye sahip olacaksın..Ayrıca dostum normal müh.lere göre gemi makinennin önü çok açık..Çünkü bu alanda açık var..Taki açık dolana kadar bu böyle devam eder..

Tartışmak istemiyorum çünkü tek somut bilginiz "abinizin arkadaşının 1500 tl ile çalışıyor olması."

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kutx

quote:

Abimin arkadaşı dediğim adam katü den mezun oldu ve iyi bir maaşla başladı..Normalde yeni başlayan bir mühendise kimse bu parayı vermez..Adam daha yeni mühendis olduğu halde 1.5 milyar maaş alıyor..3-4 yıl sonra maaşı 4 milyardan çok fazla olacak..Deneyim kazandıkça maaşıda artar.Diğer 2 arkadaşım ytü gemi-makine de okuyorlar..Geçen sene girmişlerdi..Ayrıca yukarda bir arkadaş demişki gemi-makine yazacağına makine müh. yaz..Hiç alakası yok..Normal makine müh. mezun olsan bile gemi makineden mezun olan kadar bilgin olamaz..Adamlar sadece bunun eğitimini alıyor..Sen 4 sene makine müh. okuyup 4. sınıfta alan seçimiyle mi gemi makineden mezun olanlarla aynı bilgiye sahip olacaksın..Ayrıca dostum normal müh.lere göre gemi makinennin önü çok açık..Çünkü bu alanda açık var..Taki açık dolana kadar bu böyle devam eder..

Tartışmak istemiyorum çünkü tek somut bilginiz "abinizin arkadaşının 1500 tl ile çalışıyor olması."

Siz fazlasını paylaşır mısınız?

Ben de düşünüyorum bu alanı.

• ben ce yaz benim istedigim bölüm dü bu ben gidemiyorum sen git
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kutx

quote:

Dostum hangi tartışmadan bahsediyorsun..Ben tartışılcak bişey yazmadım..Adam geçen yıl eylülde işe başladı..Şimdi maaşı 1750 yi geçmiştir..Ayrıca makine müh. den alan seçimi yaparak gemi makineden mezun olan birisinin bilgisine ulaşmassınız..Onlar daha ayrıntılı görüyor..Makine müh. ise ilk 3 yıl temel dersler görülüyor..4. sınıfta ise alan seçimi yapıyorsun..

• bence yazılması gereken bölümlerden biri ama öncelikle düşünmen gereken kendine burada(üniversitede) neler katabileceğin olmalıdır. Ben şuanki okuduğum okuldan fiziki şartları dışında çok memnunun ve babamın mesleği olduğu içinde makina müh. tercih ettim sayılır. Yaklaşık 3 yazdır farklı illerde farklı makina alanlarındaki firmalarda yazın çalışma fırsatı buluyorum (babam sayesinde)ve bu sayede çok güzel deneyimlerim oldu. İlk olarak 1.500-2000 TL maaşı küçümsemek doğru olmaz kendi yetiştirmemiş bir mühendis için bu para bence idealdir.(sözüm arkadaşın abisinin arkadaşına değil) İlerleyen zamanlarda tecrübesiyle ve öğrendikleri sayesinde mutlaka bu para artacaktır.Ayrıca şuanki piyasa koşullarında ilk başlayan birisi için bence ideal bir maaştır.Ayrıca şunu unutmamak gerekir her zaman için temel mühendislik bölümlerinin çalışma alanları daha geniştir. Bir makina bir kimya mühendisliği bir gemi makinaları müh. yada biyomühendsilikten daha geniş alana sahiptir. Yalnız ilerde ne iş yapacağınıza okulda sizin ilginiz yol çizer (temel mühendislikler için söylüyorum).Mesela ben bu yaz profil üzerine izmirde bir firmada çalışıyorum aynı zamanda 1-2 haftasonu eniştemin aracılığıyla başka bir firmada plastik enjeksiyon işini görmek için ziyarette gittim ve şunu fark ettim metalin içinde olduğu işler bana daha cazip geliyor. Kire pasa yağa bulanmaktan zevk alıyorum. Şu yorumuda yapmadan geçmeyeceğim Türkiye'nin sanayisinin uygulama alanında iyi mühendislere ihtiyacı var nereyi sececeksen seç ama ofis mühendisi olma. Son olarak eğer müh.lik sececeksen eğitim dilinin ingilizce olmasına özen göster bu ilerde maaşına etki edecek önemli unsurlardan biri olacak. Öncelikle size daha sonra ailenize ve vatanınıza ve milletinize hayırlı olacak tercihleri yapmanızı temmenni ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izeg -- 18 Temmuz 2009; 23:17:19 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.