Şimdi Ara

GEMİ MAKİNE İŞLETME

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir arkadaşım var gemi makine istiyor mezuna kaldı sürekli bana dolarla kazanıcam çok zengin olucam falan diyor dademin de üni 1. sınıfta staj var dolarla para alıcam falan diyor bunların doğruluğu ne? Bu bölüm cidden çok mu kazandırıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• eniştem gemi mühendisi. çok iyi paralar kazandıkları ve dolarla maaş aldıkları doğru ama gerçekten çok çok çok zor bir meslek. hatta zorluğuna göre parası az bile. çalışma saatleri belli değil, tatilleri yok. eniştem mesela 2 gün uyumadan çalıştığını biliyorum. eniştemin şirketi çok disiplinli fakat 3-4 aylık kontratları ama başka şirket daha az disiplinli 6 ay kontrat atıyorlar. ayrıca evlilik hayatı vs çok zor. sen altı ay gemideydin 6 ay da karada kalacaksın diye bi şey yok. iki aya seni gemiye çağırabilirler. çocuklarını doğru düzgün görmüyorsun. eniştem başta bırakmayı bile düşünmüştü.

ayrıca mesela ben her ablamın yanına gittiğinde şu ölmüş vs diye duyuyorum. tankerden düşüp ölen, korsanlar yüzünden öleni de çok. emeklilikte yıpranma payı da yok. ayıca karadayken para da almıyorsun.

insanlar parası iyi diye yöneliyor ama öyle zengin olma diye bir durum yok. anca baş mühendis veya kaptan olursan iyi paralar alıyorsun ki onlar da öyle günümüz türkiyesinde zengin yapmıyor sizi. ama iyi bir geliriniz oluyor o kesin, onu da gtünüzden terler aka aka kazanıyorsunuz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.