Şimdi Ara

Kronik Hiper Tansiyon ve Bana Yaptığı Güzellikler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geceleri öksürük krizine giriyordum nefes darlığı vs. vs. Kısacası gece bu sebeplerden uyuyamadığım için hastaneye gittim.

2 gün 1 gece acil serviste gözetimde tuttular. Bir hemşire gelip tansiyonumu ölçtü ve bütün şikayetlerimi görmezden gelip tansiyona yöneldiler.

Ortalama olarak normal tansiyonum 21/14 ve 30 yaşında biri için bu rakam uçuk. Ama beni hiç bir şekilde rahatsız etmiyor.

Fakat hastaneye gittigimde 30 dan fazla test yapıldı bir çok film çekildi doppler usg vs. vs. eko su ekg sı derken aklınıza gelecek her şeyi yaptılar. Ultrasona bile girdim :)

Bu beni rahatsız etmeyen hiper tansiyonum böbrek yetmezlığı , kalp yetmezlıgı , akcıgerde ödem ve göz tansıyonuna sebebıyet vermış.

Kalbım dırence dayanamayıp ( tansıyon kalbın kanı pompalarken karsılastıgı dırenç olarak bilinir. ) kanı istediği sekilde pompalayamayınca kalp duvarları kalınlaşıp kalbın buyumesıne sebep olmuş. Aşırı basınc bobreklerı ıflas ettırmıs. Ve kalbın pompaladığı kan dırencten dolayı gıtmesı gereken yere gıtmesı mıktarda gıdemeyınce en yakın çıkış olan akciğere yönlenmiş ve akcigeride perişan etmış :)

Şu anda kalbı azıcık yorsam bıle akcigerimde su toplanıyor ve nefes alamıyorum sabaha kadar oksuruk krızı tutuyor.

Eğer tansiyonunuz varsa bunu sakın küçük görmeyin mutlaka ilgilenin rahatsız etmese bile vucüttaki tüm organları perişan ediyor. Benim vucüdumda sağlam hiç bir şey bırakmamış aklınızda olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Treth -- 3 Ağustos 2012; 10:51:44 >

• Allah acil şifa versin arkadaşım.
    Umarım en yakın zamanda eski sağlığınıza kavuşursunuz. Gün doğmadan neler doğar..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.