Şimdi Ara

Krone kutusu topraklaması hakkında sorular.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Türk Telekom bina içi tesisatı şartnamesinde kutularda topraklama olması gerektiği yazıyor. Bununla beraber çoğu eski binada krone kutusunda topraklama yok.

1. Krone kutusunda topraklama olup olmamasının ne gibi bir sakıncası/faydası olabilir? Sonuçta telefon devrelerinin kendisi topraklanmıyor sadece kutunun arka planındaki metal plaka topraklanıyor.

2. Yeni binalarda sanırım aşağıdaki resimlerde olduğu gibi CAT kablosunun yeşil-beyaz çifti toprak hattına bağlanıyor. Bunun amacı nedir? Yeşil-beyaz çift telefon prizine bağlı bile değil. Folyoyu topraklamak için desem folyolu kabloların zaten kendi topraklama teli oluyor. (Resimlerden birinde kahverengi-beyaz çift toprağa bağlanıp yeşil-beyaz boşta bırakılmış)

Krone kutusu topraklaması hakkında sorular.Krone kutusu topraklaması hakkında sorular.Krone kutusu topraklaması hakkında sorular.

• Topraklama yapmak tekrardan ne gibi bir artı sağlar ? Benim ankastrede yok örn topraklama gerekli mi gerekli ise eğer ne gibi bir fayda sağlar bana ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer havai hat gelmiyorsa binaya ve binanıza yıldırım düşmedikçe sorun olacağını sanmıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Yıldırım düşse bile kullanımda olan 2 tel (çift hat varsa 4) herhangi bir şekilde toprağa bağlı değilken nasıl bir koruma sağlayabilir ki?
  • toksoplazma T kullanıcısına yanıt
    Elektrikten anlamam ama o ankastre topraklmamasının sebebi telefon hattından gelecek bir ani gerilimin binaya zarar vermemsi amacında olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.